Asosyal içine kapanığın tekiyim

Icimde bile kendimle celisiyorum.anlayamiyorum psikoloji karmasik bir kavram.

üniversite son sınıf ogrencilerinin ortak sorunu galiba bu bende de var. 'insanlara guvenmede sorun ve biraz uzak durmak"
Olabilir. Böyle düşünmemde tabi yurtta da kalıyor olmam çok etkili, yani insanların gerçek yüzünü görme konusunda. Yalnızlığı seven bir insan dört sene boyunca zamanının çoğunluğunu tanımadığı bir yığın insan içinde geçirince çok şey görüyor. Şimdi ilk kez gördüğüm bir insanın nasıl biri olduğunu anlamam için o insanın iki cümle kurması yetiyor.

Inanin bilmiyorum. Kendi icimde bile karmaşık hissediyorum. Guvenimi yitirdim.Bazi seyleri kaybettim. Sadece bu durumun normal oldugunu bilmek istedim. Belki de kendimi kabullenmem gerekti.

Bende aynen boyleyim. Ve bu şekilde davranmaktan suan kimseyle görüşmek istemiyorum hep evdeyim. Hicbirsey beni mutlu etmiyor. Anlık mutluluk ve sonrasında neden diye kendimi sorgularken buluyorum. Cevremde görüştüğüm kimse yok artik.
Herkes kötü bi ben mi iyiyim diye düşünüyorum suan.
Ama bu bir hastalık bence psikologluk ben bunun farkındayım. Birseyler için çabalıyorum ve bunun farkına varmami eşim sağladı.

''Tabii ki bir insanı sevebilirsiniz, eğer onu yeterince tanımıyorsanız.''

paylaşımınıza çok uygun düşen bir söz bence de.Çok tanımakla doğru orantılı olmuyor çok sevmek.. benim de hep çok tanımaktan dolayı azaldı sevgi ve değerlerim tersine.

Aynen 5 senelik yurt hayatı, tanımadığın onlarca insanlarla kullandığın ortak alanlarla geçince insanları tanımada bi tık daha öne geçiyorsun.

Ben yine de çok kötümser bakamıyorum, sen iyi ol,dosdoğru ol emrolunduğu gibi davranıp, varsın hayal kırıklığı yaşayayım, üzüleyim diyorum. Aksi takdirde kendini soyutlamak, kimseye güvenmeden yaşamaya çalışmak çok zor.

Bütün pislikler ve o çürümüşlükler pandoranın kutusunun açılışı gibi bir insanı tanımanın doruklarına ulaştığınızda ortaya saçılıyor zaten. Çünkü tanımadıklarımıza karşı genelde nazik oluruz.

Aynen öyle!. Herkes hakem, herkes hakim hükme ehil sanmakta kendini ve herkes başkasına elleri kirli bir cellat.

Elin iyisi,evin delisi olduk çıktık velhasıl.

Bende senin gibiyim. Kimseye güvenemiyorum. Birisine yakinlaşsam birseyler anlatsam arkamdan konusacak. İnsanları samimi bulmuyorum. Ve nefret ediyorum bu durumundan. Ama ben lise ve üniversitede böyle değildim. Cok iyi arkadaşlıklarim vardi. Ama ne zamanki is hayatına girdim ve sonrada evlendim ki sogudum insanlardan. Bence biz anormaliz :)

evet etrafimizda menfaatci cikarci cook insan var. Birbirlerini yargilayan insanlar var. ama her seye rağmen sevmeye deger samimi insanlar da var.
bazi insanlarin da artilari ve eksileri var. Arti ve eksi özellikleriyle kabullenip yasanir onlarla da..
ancal şunu bilmenizi isterim siz hani insanlarin icini okumak icin bir köşeye sinip oturuyorsunuz onlari uzaktan yargiliyorsunuz yeri geliyor küçümsüyorsunuz ya.
. Asosyal bir kisilik olmak normaldir, yalnızlığı sevmek normaldir. Ancak anlattiklariniz kendiniz de dahil hiç bir insani sevmediginize isaret.. anne olacaksiniz olmayan sevgiyi nasil evladiniza eşinize vereceksiniz. Bence bi silkinip kendinize de uzaktan bakarak çözüme ulasmaniz.

Googleda konuyla ilgili uzun yazılar mevcut, bence bir okuyun en azından bir faydası olabilir, tabi destek alın mutlaka.

Cocuklar ve hayvanlar haricinde sevilecek kimse goremiyorum.

Cocuklar ve hayvanlar haricinde sevilecek kimse goremiyorum.

ayynı ben , valla ben de böyleyim masum bi çocuk göreyim bi sokakta hayvan göreyim benden duygusalı yok ama çevremdeki insanlar ölse umrumda olmuyo hiç birine üzülmüyorum falan normal değil aslında ama beni buna iten sebepler çoktu ben de insanları sevmiyorum desem yeridir buna kendim de dahilim.

Psikologlar bir şeyden anlamıyorlar mı ?
Yani dünden beri yazıyorum,şaka gibisiniz afedersiniz kırılmayın ama.
Biraz da dönüp kendinize bakın bence.Okumuş etmiş kaç tane psikolog var burada bir laf ediyorsanız nereye gittiğini bilin lafınızın.

Artik herkesin her işi para icin yaptigini düşünüyorum. Kimsenin zerre umrunda olmadım. Olacağımı da düşünmüyorum. Parami almak icin konusur birakir. Ne yapacak başka. Bu arada lafimi uzerine alinan psikologlar varsa alinabilir. Sonucta biri bir sey dedi diye o kisiler olduklarindan farkli hissediyorlarsa,onlar da psikologa gitsin.

Ciddi soruyorum, ailede, üst nesillerde falan psikotik rahatsızlığı olan var mı? Kişilik bozukluğu? Paranoid veya şizoid bozukluklar mesela?

Ciddi soruyorum, ailede, üst nesillerde falan psikotik rahatsızlığı olan var mı? Kişilik bozukluğu? Paranoid veya şizoid bozukluklar mesela?

Ne kadar merakli bir milletiz ya :)

Ne kadar merakli bir milletiz ya :)
:) Konuyu açan sizsiniz. Yazdıklarınız sağlıklı gelmiyor üzgünüm. Ha benim görüşümü ne derece dikkate alırsınız o size bağlı tabii.
Başlığı siz açtığınız için yorum yapıyoruz, şu sekmeyi kapattığım an hayatınızla hiçbir ilgim kalmıyor. Ama özellikle eğer sülalede öyle bir geçmiş varsa en azından kendi içinizde bir değerlendirme yapın.

Kendini sevmeyen başkasını da sevmez. .
Vicdanı olan insan herşeye güzel bakar ..
Bende insanları , hayvanları , bebekleri hayatı çok severim mesela. .
İyiki insanım .. elhamdulillah. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…