Asosyal içine kapanığın tekiyim

Bence normal değil.
Ben de herkese öyle güvenmem, hatta arkadaşlarımdan gözüm kapalı güvenebileceğin insan sayısı çok azdır.
Ama ne olursa olsun insan sosyal bir varlıktır ya, arkadaşlarla bir yerde oturup bir kahve içmek bile insanın psikolojisini düzeltiyor. Bence psikologa gitmelisin.

Psikologlarin bir seyden anladigi yok. Aslinda dusunuyorum da ben yalniz mutluyum yani yine sosyallesiyorum susup koseme oturmuyorum. Ama bu durumun kime gore anormal ya da kime gore normal oldugunu,o yorumlayan insanlarin hayati degistiriyor. Bana gore normal ama baskalarina gore anormal oldugu icin cevrem tarafindan boyle hissettigimi düşünüyorum. Sorgulamama neden olan cevrem. Hicbir şeyin tam nedeni yoktur birike birike ilerler. Kendimi tanıdığım icsel problemlerimin derinligini bildigim icin psikologlarin beni yasantimin tumuyle idrak edecegine de hic inanmadim. Sadece kendi fikirlerini benimsetmeye çalışırlar. Ki bu beni iyice cikmaza sokar. Inanmadigim fikirlere inanmaya calismak. Sorun bende mi inanin bilmiyorum çünkü bunun sorun oldugunu bana hissettiren yine benim gibi insanlar.

Bunlari biliyorum elbet ama elimden gelmiyor. Benimle arkadas olmak isteyenlere de sans verdim ama sevemedim hicbirini hep bir yanlis huyunu gordum ya da konusmasini hissettim. Bende mı sorun var karşı tarafta mi bilmiyorum.belki sevsem boyle hissetmezdim. Yalniz kalmaktan hoslanmam belki tuhaf bir durum. Sadece insanlar beni cok yoruyor.

Çok bencilsin ve de kibirli , hep ben ben diyorsun insan olmak fedakar olmaktır çoğumuz bir şeyler yapmaktan hoşlanmıyoruz ama fedakar davranıyoruz kem küm etmeden uyuyoruz çünkü insan sosyal bir varlıktır sosyal hayata tutunamıyorsan tedavi olmalısın mesleğin ne ? içinde insan sevgisi olmayan hangi meslek var ki sen bunu layıgıyla yapasın? 21. yuzyıldayız sen magara insanı gibi konuşuyorsun kesinlikle anormalsin.

Tesekkur ederim tüm iltifatlarin icin üzerine alındığın durum nedir? İnsanlari aşağılayarak bir amaca ulasamazsin. Diyorlar ya herkes bir değil. Ben de bencilim evet sadece kendimi dusunuyorum kabul ediyorum. Insanlar keşke bencil olsalar. Zamanında hep iyi niyetliydim hep baskalarini dusunuyordum. Inan bana ise yaramiyor. Bırakın da herkes kendi hayatini yaşasın. Siz de laflarimdan alinmayin. Magara insanı konuşması nedir ya?

Bende sizin gibiyim.Ama benim başıma saydığınız insanların hepsi geldi!Bu yüzden bende soyutluyorum kendimi.

Kendini aşağıladığın kadar ben seni aşağılayamam emin ol, sen de bir insansın bir kaç kötü insan karşına çıktı diye karşındaki insanların hepsini kötü biliyorsun , Allah içine sevgi aşılasın biraz , psikolojik sebeplerle asosyal olmuşsun yoksa bilerek asosyalliği seçen insanlara saygım sonsuz , tedavi ol kesinlikle , mağara insanları da herhangi bir cemiyette bulunmaz bir topluma katılmaz duvarlara ilkel çizimler yaparlar ya bundan daha iyi örnek bulamadım k.b.

Hayvanları ve cocuklari cok severim.Ama diger insanlari sevemiyorum. Digerlerini sevmesem de olur.Belki de cikarlarim icin kullanmaliyim onlari, ne de olsa o zaman asosyal olmam. Bu durum anormal,o durum normal ne de olsa toplumun gözünde. Tedavi dediginiz sizi anlamayan insanların vızıltılarından baska sey değil.

Bende sizin gibiyim.Ama benim başıma saydığınız insanların hepsi geldi!Bu yüzden bende soyutluyorum kendimi.

Ve bu durum bazıları tarafından rahatça aşağılanma konusu olup,rahatça laf soyleyebiliyorlar. Bir kez daha hakli oldugumu anliyorum insanlar konusunda. Guvenmmek daha iyi.

Kasma bu kadar kendini bacım. Bende çok sosyal deilimdir. Herkes sosyal sıcakkanlı iletişimi seven olacak die bi kaide yok, nasıl mutlu olacaksan öle yaşa.

Ben bu yoruma şapka çıkarırım.
Aynen dediğin gibi kendi çıkarı için etraftakilere gülücük dağıtan insanlar midemi bulandırıyor.
Elbette etrafındakilere sadece sevdiği için ilgi gösteren insanlar da vardır ama onlara rastlayamıyoruz maalesef.
Ben de çevreme pek ilgi göstermem. İlgisizliğe alıştığımdandır belki. Bir insana değer vermem için duygusal sebepler gerekir. Cidden iyi niyetli olduğunu anlamam gerekir. Herkesle iletişim kuramam, tepeden bakanın egosunu şişiremem. Yalakalık edemem. İşlerimde bile sırf bu sebeplerden sorun yaşadım. Herkes beni övsün diye aç aç dolaşıyorlar. Tiksinç ya. Evde yapayalnız çalışmayı tercih ederim.

Sizin için sadece üzülürüm.. Tamam insanlar yalnızlıktan hoşlanır güven de hissetmeyebilirler.. Düşünsenize gerçekten kalbi gönlü temiz art niyetsiz insanları bile yanınıza yaklaştırmama taraftarısınız. Evet hayat acımasız menfaatler dünyası ama illa ki güzelliklerle de dolu .

Büyük darbeler alınca,hayatın farkına varınca insanlara da alışıyosun ..Hayat bu isyankarlıkla yaşanmıyor ki ne yapacaksın yani böyle bir köşeden mi bakacaksın hep hayata sen kaybedersin ..

Peki ne istiyorsunuz?
Psikologları küçümsüyorsunuz.
Psikiyatristlere güvenmiyorsunuz.
Asosyalliği seviyorsunuz.
Görüşünüze aksi görüş bildirenlere kati bir "çıkarı vardır" yaklaşımınız var, aksi ihtimalleri değerlendirmiyorsunuz bile.

Etrafınızdaki sizden çıkarı olduğunu düşündüğünüz insanların görüşlerini niye kaale alıyorsunuz o zaman? Bir üye kibirli demiş, evet ben de insanlara üstten bakan bir tutumunuz olduğunu düşünüyorum. Kimsenin sizin arkadaşlığınıza layık olamayacağı gibi bir tutum.

Eğer kararınızdan ve hayat tarzınızdan kesin emin olsanız, bunun "anormal" olmadığına kendiniz ikna olmuş olsanız kafanız karışıp bu başlığı açmazdınız bence. Alttan alta bir terslik olduğunu bildiğiniz halde kabul edemediğinizi düşünüyorum.

Her şey gönlünüzce olsun inşallah ama bu tutumla iş hayatınız çok zor olacaktır, iş hayatını bilen biri olarak söylüyorum.

En iyisi kibirli biri oldugumu kabul edip yoluma devam edeyim. Bunu degistiremem degil mi? Belki o zaman sorun olmaktan cikar bu durum.

Yorumlariniz icin tesekkur ederim. Ugrasip uzun uzun yazdınız cok sagolun.

En iyisi kibirli biri oldugumu kabul edip yoluma devam edeyim. Bunu degistiremem degil mi? Belki o zaman sorun olmaktan cikar bu durum.
Değiştirmek isterseniz değiştirirsiniz. Siz istemiyorsunuz.
O yüzden bu durumu kabullenip devam etmek en iyisi sanırım.

Herkes aynı olmak zorunda değil. Siz de sosyal, arkadaş canlısı bir insan olmak zorunda değilsiniz. Eğer siz kendi içinizde gerçekten, gerçekten bu konudan bir rahatsızlık duymuyorsanız bir şeyleri değiştirmeye gerek yok.

Aslinda bu konuyu acmamin sebebi siniftan birinin hic kimse umrunda degil icinde yasayarak bir sey elde edemezsin diye mesaj atmasiydi.o sekilde sorgulamaya basladim kendimi.herkes böyle dusunuyorsa yanlisimdir dedim. Ama bunu da umursamamam gerekirdi. Nedense alındım umursamak zorunda hissettim

Arkadaşınız olmadığını düşünerek diyorum ki haddi aşan bir mesaj olmuş, yakınınız değilse veya kötü bir yaşanmışlığınız yoksa üstüne vazife bir konu değilmiş.

Ama içerikte haklı buluyorum. Fazla içinize dönük, kendi duvarlarınızın arasında kurduğunuz dünyada yaşıyorsunuz. Daha yaşınız çok genç, ileride çok yalnız bir hayat bekliyor olacak sizi. Ama dediğim gibi, çok yalnız bir hayat herkes için aynı anlamları taşımıyor.

Alınıp umursamanızı da ben içinizde en azından derinlerde bir parçanın da bu konuda şüpheleri olmasına bağlıyorum.

İnsanlar bencildir ve tabi siz de. Öyle de olmaları gerekir ki ayakta kalabilsinler ama bu kötü bir durum mu? Sanmıyorum. Birine emek vermek fedakarlık yapmak, düşünmek bunları karşılık beklemeden yapmak da iyi gelebilir. Sadece kendini iyi hissetmek yani amaç.bu da bencillik aslında. herkes zamanını iyi geçirmeye, bağlar kurup birbiri için önemli olmaya çabalıyor, bir yere ait hissetmek istiyor.çünkü herkes bir anlam arıyor. Bence hayatta en önemli şey iyi hissetmek. İnsanları sevmiyor musun? Peki bu sana iyi hissettiriyorsa o zaman uzak dur.

Ama şu an böyle düşünmen hep düşüneceğin anlamına gelmez ve yalnızlıktan sıkıldığında hayatında hiç kimse için emek vermemiş, derin bağlar kuramamış,hiç insan biriktirememiş olursun.Ha bu da önemli olmayabilir. Zaten sen kendi durumunu rasyonalize etmiş, bizlere de ettirmeye çalışıyor gibisin. İnsanları sevmeyen önemsemez de. niye seni normal bulmaları gerekiyor ki?sen kendini gayet normal buluyorsun zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…