- 17 Kasım 2014
- 1.805
- 1.684
- 83
Bence normal değil.
Ben de herkese öyle güvenmem, hatta arkadaşlarımdan gözüm kapalı güvenebileceğin insan sayısı çok azdır.
Ama ne olursa olsun insan sosyal bir varlıktır ya, arkadaşlarla bir yerde oturup bir kahve içmek bile insanın psikolojisini düzeltiyor. Bence psikologa gitmelisin.
Insanlar ozunde zaten bencildir. Ozumuzde neler yok ki..Hamurumuzda var. Dosdogru degiliz hicbirimiz. Hic yalan konusmayanimiz var mi? Yok. Dogrularimizla yanlislarimizla birer bireyiz. Oncelikle bunun bilincinde olmak lazim. Kendi karakterinize dönüp baktiginizda da kotu huylarinizin oldugunu farkedeceksin cunku sen de tamamen iyimser degilsin. Ben de degilim, kimse degil. Bizde de varolan kotu huylari insanlarda bir kusur olarak gorme hakkina sahip miyiz sence?
Ben senin kadar pesimist olmamakla birlikte dusuncenin cikis noktasini anliyorum. Etrafina bir duvar ormussun ve o duvarlari indirdigin zaman kirilgan olmaktan yara almaktan korkuyorsun. Bu kotu bir durum degil. Fakat o duvarlardan iceri bir tutam gunes isigininda girisini engellememek lazim. Bazen bazi insanlara sans vermek lazim. O duvarlari tamamen yik demem asla. Ben de yikmadim cunku. Insanlari tanirken hepsinden her turlu kotulugu gorebilecegine dair ihtimalleri her zaman aklinin bir kosesinde bulundurman lazim. Boylelikle en kotu ihtimal kazik yedigin zaman bu seni sarsmaz.
Kim olursa olsun farketmez, mesafeli olmak lazim her zaman. Ama sevgi gerekli, sevmek gerekli. Hayatta birseyleri paylasmak gerekli. Bu insanlarin kim olduguna, onlari hayatina ne olcude dahil edecegine sen karar vereceksin. Kimseyle can ciger kuzu sarmasi olmana gerek yok. Dostluklardan korkuyorsan da, kucuk paylasimlarla baslayabilirsin. Bir gozlemle bakalim etrafindaki insanlari. Tavsiyem bu olabilir ancak :)
Çok bencilsin ve de kibirli , hep ben ben diyorsun insan olmak fedakar olmaktır çoğumuz bir şeyler yapmaktan hoşlanmıyoruz ama fedakar davranıyoruz kem küm etmeden uyuyoruz çünkü insan sosyal bir varlıktır sosyal hayata tutunamıyorsan tedavi olmalısın mesleğin ne ? içinde insan sevgisi olmayan hangi meslek var ki sen bunu layıgıyla yapasın? 21. yuzyıldayız sen magara insanı gibi konuşuyorsun kesinlikle anormalsin.
Kendini aşağıladığın kadar ben seni aşağılayamam emin ol, sen de bir insansın bir kaç kötü insan karşına çıktı diye karşındaki insanların hepsini kötü biliyorsun , Allah içine sevgi aşılasın biraz , psikolojik sebeplerle asosyal olmuşsun yoksa bilerek asosyalliği seçen insanlara saygım sonsuz , tedavi ol kesinlikle , mağara insanları da herhangi bir cemiyette bulunmaz bir topluma katılmaz duvarlara ilkel çizimler yaparlar ya bundan daha iyi örnek bulamadım k.b.Tesekkur ederim tüm iltifatlarin icin üzerine alındığın durum nedir? İnsanlari aşağılayarak bir amaca ulasamazsin. Diyorlar ya herkes bir değil. Ben de bencilim evet sadece kendimi dusunuyorum kabul ediyorum. Insanlar keşke bencil olsalar. Zamanında hep iyi niyetliydim hep baskalarini dusunuyordum. Inan bana ise yaramiyor. Bırakın da herkes kendi hayatini yaşasın. Siz de laflarimdan alinmayin. Magara insanı konuşması nedir ya?
Kendini aşağıladığın kadar ben seni aşağılayamam emin ol, sen de bir insansın bir kaç kötü insan karşına çıktı diye karşındaki insanların hepsini kötü biliyorsun , Allah içine sevgi aşılasın biraz , psikolojik sebeplerle asosyal olmuşsun yoksa bilerek asosyalliği seçen insanlara saygım sonsuz , tedavi ol kesinlikle , mağara insanları da herhangi bir cemiyette bulunmaz bir topluma katılmaz duvarlara ilkel çizimler yaparlar ya bundan daha iyi örnek bulamadım k.b.
Bende sizin gibiyim.Ama benim başıma saydığınız insanların hepsi geldi!Bu yüzden bende soyutluyorum kendimi.
Ben bu yoruma şapka çıkarırım.Hayvanları ve cocuklari cok severim.Ama diger insanlari sevemiyorum. Digerlerini sevmesem de olur.Belki de cikarlarim icin kullanmaliyim onlari, ne de olsa o zaman asosyal olmam. Bu durum anormal,o durum normal ne de olsa toplumun gözünde. Tedavi dediginiz sizi anlamayan insanların vızıltılarından baska sey değil.
Peki ne istiyorsunuz?
Psikologları küçümsüyorsunuz.
Psikiyatristlere güvenmiyorsunuz.
Asosyalliği seviyorsunuz.
Görüşünüze aksi görüş bildirenlere kati bir "çıkarı vardır" yaklaşımınız var, aksi ihtimalleri değerlendirmiyorsunuz bile.
Etrafınızdaki sizden çıkarı olduğunu düşündüğünüz insanların görüşlerini niye kaale alıyorsunuz o zaman? Bir üye kibirli demiş, evet ben de insanlara üstten bakan bir tutumunuz olduğunu düşünüyorum. Kimsenin sizin arkadaşlığınıza layık olamayacağı gibi bir tutum.
Eğer kararınızdan ve hayat tarzınızdan kesin emin olsanız, bunun "anormal" olmadığına kendiniz ikna olmuş olsanız kafanız karışıp bu başlığı açmazdınız bence. Alttan alta bir terslik olduğunu bildiğiniz halde kabul edemediğinizi düşünüyorum.
Her şey gönlünüzce olsun inşallah ama bu tutumla iş hayatınız çok zor olacaktır, iş hayatını bilen biri olarak söylüyorum.
Peki ne istiyorsunuz?
Psikologları küçümsüyorsunuz.
Psikiyatristlere güvenmiyorsunuz.
Asosyalliği seviyorsunuz.
Görüşünüze aksi görüş bildirenlere kati bir "çıkarı vardır" yaklaşımınız var, aksi ihtimalleri değerlendirmiyorsunuz bile.
Etrafınızdaki sizden çıkarı olduğunu düşündüğünüz insanların görüşlerini niye kaale alıyorsunuz o zaman? Bir üye kibirli demiş, evet ben de insanlara üstten bakan bir tutumunuz olduğunu düşünüyorum. Kimsenin sizin arkadaşlığınıza layık olamayacağı gibi bir tutum.
Eğer kararınızdan ve hayat tarzınızdan kesin emin olsanız, bunun "anormal" olmadığına kendiniz ikna olmuş olsanız kafanız karışıp bu başlığı açmazdınız bence. Alttan alta bir terslik olduğunu bildiğiniz halde kabul edemediğinizi düşünüyorum.
Her şey gönlünüzce olsun inşallah ama bu tutumla iş hayatınız çok zor olacaktır, iş hayatını bilen biri olarak söylüyorum.
Değiştirmek isterseniz değiştirirsiniz. Siz istemiyorsunuz.En iyisi kibirli biri oldugumu kabul edip yoluma devam edeyim. Bunu degistiremem degil mi? Belki o zaman sorun olmaktan cikar bu durum.
Değiştirmek isterseniz değiştirirsiniz. Siz istemiyorsunuz.
O yüzden bu durumu kabullenip devam etmek en iyisi sanırım.
Herkes aynı olmak zorunda değil. Siz de sosyal, arkadaş canlısı bir insan olmak zorunda değilsiniz. Eğer siz kendi içinizde gerçekten, gerçekten bu konudan bir rahatsızlık duymuyorsanız bir şeyleri değiştirmeye gerek yok.
Arkadaşınız olmadığını düşünerek diyorum ki haddi aşan bir mesaj olmuş, yakınınız değilse veya kötü bir yaşanmışlığınız yoksa üstüne vazife bir konu değilmiş.Aslinda bu konuyu acmamin sebebi siniftan birinin hic kimse umrunda degil icinde yasayarak bir sey elde edemezsin diye mesaj atmasiydi.o sekilde sorgulamaya basladim kendimi.herkes böyle dusunuyorsa yanlisimdir dedim. Ama bunu da umursamamam gerekirdi. Nedense alındım umursamak zorunda hissettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?