- 2 Eylül 2007
- 17.020
- 12.642
- 823
- Konu Sahibi gweny chopstick
-
Pek çok insan size zaten çözüm yolu noktasında alternatif sunmuş ancak Madem gidemeyeceğinizi düşünüyorsunuz bu kadar sıkıntılı bir durum neden burayı tercih ettiniz? çok büyük bir ironi değil mi gerçekten ev bile bakmışsınız
Bence aşırı abartmissiniz saglikciyim.hoc duymadm astim olup orda yaşayan milyon insan varMerhaba hanımlar ben küçüklüğümden bu yana alerjik astım hastasıyım. yani astımım genellikle alerji kaynaklı. Ama hiç belli olmuyor toz duman koku gibi şeylerden inanılmaz etkileniyorum.
Geçenlerde karadeniz’in çook istediğim bir sahil ilçesine atandım. yıllarca emek verip ders çalıştım.gerçekten cennetten farksız bir bölgedeyim her açıdan çok güzel ama bir türlü gidip görmeye cesaret edemiyorum. Sebebi nemden etkilenmekten korkmam..
Annem bana takıntılısın, böyle hayat mı geçer gibisinden konuşuyor. En son denize yıllar önce gittim ve astımım çok hafifti. beni nasıl etkilediğini unuttum. şimdi kupkuru bir şehirden oraya gitmek acaba iyi mi gelir kötü mü ? iyi diyen de var kötü diyen de. neredeyse gitmekten vazgeçeceğim o derece kafama takıyorum
bu arada şunu da belirteyim astımımı sinüzit gibi durumlar da etkiliyor çünkü kronik sinüzitim var. yaşadığım yer de kuru bir yer acaba sinüziti ya da astımı olduğum şehir mi kötüleştiriyor dersiniz ? belki tuzlu deniz havası ya da nem sinüslerime iyi gelebilir diye düşündüm lütfen derdime bir çare bulalım
atandığınız yerde hiç mi astım hastası yoktur sizden başka? bana durumunuz biraz psikolojik geldi.hayır gidip bakamıyorum kötüleşme fobim var. ama bir yandan bunca sene hayal kurduğum yere atandığım halde oranın bana kötü gelme ihtimali dahi beni inanılmaz üzüyor
Deniz havasının nemi farklı oluyor evet ama gidip görmeden anlayamazsınız sizi iyi anlıyorum bende de alerjik rinit var ve şuan tam mevsimi 3 gündür rahatsızım ilaçlarınızı için korkmayın bana doktorum çok rahatsız olursan maske tak demişti aklınızda bulunsunanksiyete bozukluğuna hak veriyorum
bulunduğum şehirde nadiren nemli günler olduğunda astımım artabiliyor ama bunun sebebi alışkın olmamaktan mı bilemiyorum.
annem kuru şehirin nemiyle deniz olan yerin nemi farklı etki yapabilir diyor sizce haklı mı ?
kizim alerjik rinit, ben alerjik astim hastasiyim izmirdeyiz.Merhaba hanımlar ben küçüklüğümden bu yana alerjik astım hastasıyım. yani astımım genellikle alerji kaynaklı. Ama hiç belli olmuyor toz duman koku gibi şeylerden inanılmaz etkileniyorum.
Geçenlerde karadeniz’in çook istediğim bir sahil ilçesine atandım. yıllarca emek verip ders çalıştım.gerçekten cennetten farksız bir bölgedeyim her açıdan çok güzel ama bir türlü gidip görmeye cesaret edemiyorum. Sebebi nemden etkilenmekten korkmam..
Annem bana takıntılısın, böyle hayat mı geçer gibisinden konuşuyor. En son denize yıllar önce gittim ve astımım çok hafifti. beni nasıl etkilediğini unuttum. şimdi kupkuru bir şehirden oraya gitmek acaba iyi mi gelir kötü mü ? iyi diyen de var kötü diyen de. neredeyse gitmekten vazgeçeceğim o derece kafama takıyorum
bu arada şunu da belirteyim astımımı sinüzit gibi durumlar da etkiliyor çünkü kronik sinüzitim var. yaşadığım yer de kuru bir yer acaba sinüziti ya da astımı olduğum şehir mi kötüleştiriyor dersiniz ? belki tuzlu deniz havası ya da nem sinüslerime iyi gelebilir diye düşündüm lütfen derdime bir çare bulalım
Anlıyorum ama bir tercih yapmak gerekirse tayin isteme hakkı bir firsatözür grubundan tayin alabilirim ama yıllarca istediğim bir yere atandım devamlı oralardan kiralık evlere bakıp yakın gelecekte orada yaşadığımı hayal ederdim orayı bırakmak istemiyorum. ailemin durumu iyi istesem şimdi bile başlamama gerek yok işe
Nem daralma yapıyor ventolin fixdual fixhaler kombosu ile geziyorum o temmuz ağustos ayında. Öksürük krizine giriyorum çünkü. Ankara’da da mesela yağmur havası var şu an yine daralıyorum.nasıl etkiliyor mesela nem direkt fizyolojik olarak daralma yapıyor mu yoksa psikolojik bir basıklık mı yapıyor ?
bana da temmuz ağustos aylarında basık bir havası olur denildi
neden orayı tercih ettiniz o haldeMerhaba hanımlar ben küçüklüğümden bu yana alerjik astım hastasıyım. yani astımım genellikle alerji kaynaklı. Ama hiç belli olmuyor toz duman koku gibi şeylerden inanılmaz etkileniyorum.
ben antalyaydım nefessiz kalmış gibi hissettim kendimi o 1 saat zor dayandım çıktık başka şehire gittik 1 hafta sonra izmire geçtik iyiydi mesela belki o ara İzmir’de nem azdı bilmiyorum ama ben dayanamadım o havayaher bölgenin nemi farklı etki eder diyorlar ben de anlamıyorumsiz ege, akdeniz gibi yerlerde mi tıkandınız yoksa karadeniz miydi ?
antalya’nın kirli havasından da olabilir sizinkiben antalyaydım nefessiz kalmış gibi hissettim kendimi o 1 saat zor dayandım çıktık başka şehire gittik 1 hafta sonra izmire geçtik iyiydi mesela belki o ara İzmir’de nem azdı bilmiyorum ama ben dayanamadım o havaya
bulunduğum şehirde yılın 9-10 ayı yani neredeyse tamamı sizin dediğiniz gibiyim zatenNem daralma yapıyor ventolin fixdual fixhaler kombosu ile geziyorum o temmuz ağustos ayında. Öksürük krizine giriyorum çünkü. Ankara’da da mesela yağmur havası var şu an yine daralıyorum.
Diğer aylarda sorun yaşamıyorum
umarım siz de hayalinize bir gün kavuşursunuzKaradeniz'in yeşil mavi bir sahil ilçesi benim hayalim :) gidin görün yaşayın gerçekten olmazsa doktorlar çözüm bulamazsa sağlık sebepli mazaret tayini istersiniz
izmir de antalya mersin taraflari kadar nem olmuyo.ben antalyaydım nefessiz kalmış gibi hissettim kendimi o 1 saat zor dayandım çıktık başka şehire gittik 1 hafta sonra izmire geçtik iyiydi mesela belki o ara İzmir’de nem azdı bilmiyorum ama ben dayanamadım o havaya
Hava ile birlikte toprak da ısınmaya başladı. Topraktaki nem ısıdan dolayı yukarı doğru buharlaşıyor. Havada zaten nem var bu şekilde bir döngü gerçekleştiği için tıkanıyorsun. Yazın toprağın üst kısmı kuru bu yüzden havadaki nem tek başına etkilemez eğer gök yüzünde yağmur bulutu yoksa. Aniden yaz yağmuru yağarsa şu anki durumdan daha güçlü bir tıkanma yaşarsın.Sebebi bu.birsey sorucam, benim de alerjik astimim var yazmistim. Mevsim gecislerinde ara ara nefes darligi geniz akintisi oluyor. Gayet normaldim ama 2 gundur nefes darligi var ve dikkat ettim 2 gundur hava bulutlu , yagmurlu, nem 70in ustu hep. Bundan kaynakli herhalde. Yaz mevsiminde , nem 80 90larda ama boyle olmuyorum butun yaz. Bunun nedenini bilen var mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?