- 23 Ağustos 2022
- 322
- 765
- 23
- Konu Sahibi gweny chopstick
-
sizinki astimdan ziyade anksiyete bozuklugu. Yani gidip gorseniz ve orda astiminiz tutsa, tekrar gitmeye korksaniz bunu anlarim ve astim sebebiyle korkuyor derim ama bastan gitmeye korkmak, ya bi sey olursa demek anksiyeteMerhaba hanımlar ben küçüklüğümden bu yana alerjik astım hastasıyım. yani astımım genellikle alerji kaynaklı. Ama hiç belli olmuyor toz duman koku gibi şeylerden inanılmaz etkileniyorum.
Geçenlerde karadeniz’in çook istediğim bir sahil ilçesine atandım. yıllarca emek verip ders çalıştım.gerçekten cennetten farksız bir bölgedeyim her açıdan çok güzel ama bir türlü gidip görmeye cesaret edemiyorum. Sebebi nemden etkilenmekten korkmam..
Annem bana takıntılısın, böyle hayat mı geçer gibisinden konuşuyor. En son denize yıllar önce gittim ve astımım çok hafifti. beni nasıl etkilediğini unuttum. şimdi kupkuru bir şehirden oraya gitmek acaba iyi mi gelir kötü mü ? iyi diyen de var kötü diyen de. neredeyse gitmekten vazgeçeceğim o derece kafama takıyorum
bu arada şunu da belirteyim astımımı sinüzit gibi durumlar da etkiliyor çünkü kronik sinüzitim var. yaşadığım yer de kuru bir yer acaba sinüziti ya da astımı olduğum şehir mi kötüleştiriyor dersiniz ? belki tuzlu deniz havası ya da nem sinüslerime iyi gelebilir diye düşündüm lütfen derdime bir çare bulalım
Hiç bi gidip nasıl etkilendiğinize baktınız mı?
sizinki astimdan ziyade anksiyete bozuklugu. Yani gidip gorseniz ve orda astiminiz tutsa, tekrar gitmeye korksaniz bunu anlarim ve astim sebebiyle korkuyor derim ama bastan gitmeye korkmak, ya bi sey olursa demek anksiyete
Durumunuz daha çok psikolojik. Anksiyete gibi. Psikolojik yardım alabilirsinizhayır gidip bakamıyorum kötüleşme fobim var. ama bir yandan bunca sene hayal kurduğum yere atandığım halde oranın bana kötü gelme ihtimali dahi beni inanılmaz üzüyor
Durumunuz daha çok psikolojik. Anksiyete gibi. Psikolojik yardım alabilirsiniz
Anneniz soyledigi her seyde hakli. Acilen terapi+ilacla yeni hayatiniza baslayinanksiyete bozukluğuna hak veriyorum
bulunduğum şehirde nadiren nemli günler olduğunda astımım artabiliyor ama bunun sebebi alışkın olmamaktan mı bilemiyorum.
annem kuru şehirin nemiyle deniz olan yerin nemi farklı etki yapabilir diyor sizce haklı mı ?
Bunu oraya gitmeden deneyimlemeden bilemezsiniz. Ay gittiğim yerde kötü olur muyum korkusu astımdan daha fazla hayat kalitesini düşüren bir şey.şimdi şöyle söyleyeyim bulunduğum şehirde nadiren nemli hava olduğunda ben sebepsiz daralıyorum sonra bir bakıyorum ki aa hava nemliymiş. acaba kuru bir şehirin nemiyle denizli bir şehirin nemi bir olur mu sizce ?
Anneniz soyledigi her seyde hakli. Acilen terapi+ilacla yeni hayatiniza baslayin
Bu arada her turlu nemli hava onerilir astima, buhar makineleri, sicak duslar vs hepsi astimi rahatlatir. Gereksiz evham yapiyorsunuz
Nem burun ve solunum yolları için gayet faydalı bildiğim kadarıyla. Ayrıca mevsimsel alerji ilaçla gitmiyor muyduBence abartıyorsaun konu sahibesi, fazla kafanda kuruyorsun fenalaşmaktan korkmak ne demek yani alerji bu en kötü aksırır tıksırırsın ölecek halin yok ya
Yil olmus 2023, alerjik astimdan basina cok kotu bir sey gelen var mi hala yaaaalerjik astım aslında alerji olunca direkt nefesimi daraltıyor. ilaçlarla geçiştiriyorum ama inşallah iyi gelir dediğiniz gibi
Deniz suyu tuzlu su sinuzite çok iyi geliyor ,rahatlatıyor. Siz onyargilarinizda bırakıp gidin , şifalar bulurum diye düşünün, beyninize güzel komutlar verinhayır gidip bakamıyorum kötüleşme fobim var. ama bir yandan bunca sene hayal kurduğum yere atandığım halde oranın bana kötü gelme ihtimali dahi beni inanılmaz üzüyor
Belkıde ıyı gelır. Bende hastayım alsrjık astım. Ama mesela bazı yerler öle ıyı geşıokı. Hem ilacı var bu işin yokta deılız yoklukta deılız.Merhaba hanımlar ben küçüklüğümden bu yana alerjik astım hastasıyım. yani astımım genellikle alerji kaynaklı. Ama hiç belli olmuyor toz duman koku gibi şeylerden inanılmaz etkileniyorum.
Geçenlerde karadeniz’in çook istediğim bir sahil ilçesine atandım. yıllarca emek verip ders çalıştım.gerçekten cennetten farksız bir bölgedeyim her açıdan çok güzel ama bir türlü gidip görmeye cesaret edemiyorum. Sebebi nemden etkilenmekten korkmam..
Annem bana takıntılısın, böyle hayat mı geçer gibisinden konuşuyor. En son denize yıllar önce gittim ve astımım çok hafifti. beni nasıl etkilediğini unuttum. şimdi kupkuru bir şehirden oraya gitmek acaba iyi mi gelir kötü mü ? iyi diyen de var kötü diyen de. neredeyse gitmekten vazgeçeceğim o derece kafama takıyorum
bu arada şunu da belirteyim astımımı sinüzit gibi durumlar da etkiliyor çünkü kronik sinüzitim var. yaşadığım yer de kuru bir yer acaba sinüziti ya da astımı olduğum şehir mi kötüleştiriyor dersiniz ? belki tuzlu deniz havası ya da nem sinüslerime iyi gelebilir diye düşündüm lütfen derdime bir çare bulalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?