Astım yüzünden atandığım yere gidemiyorum

teşekkür ederim yorumunuz için 🙏🏻 umarım sizin gibi olurum. sizin astıma çeviriyor muydu alerjiniz ? nefes darlığı yapıyor muydu
Evet çeviriyor bizde genetik benim annemden geliyor anneminki baya ilerledi benimki ilaçlarla biraz daha iyi. Mevsim geçişlerinde nefes darlığı yaşayabiliyorum tıkanıyorum öksürük krizlerine de giriyorum. Fakat Karadeniz bölgesinde kaldığım sürece resmen ciğerlerimin rahatladığını hissettim. İmkanım olsa her yıl gitmek isterdim Karadeniz tarafına hem sağlığım için hem de çok güzel doğa harikası bir bölge 😊 Sizde gidince nefes aldım ohh be diyebilirsiniz bence 😊

Merhaba hanımlar ben küçüklüğümden bu yana alerjik astım hastasıyım. yani astımım genellikle alerji kaynaklı. Ama hiç belli olmuyor toz duman koku gibi şeylerden inanılmaz etkileniyorum.

Geçenlerde karadeniz’in çook istediğim bir sahil ilçesine atandım. yıllarca emek verip ders çalıştım.gerçekten cennetten farksız bir bölgedeyim her açıdan çok güzel ama bir türlü gidip görmeye cesaret edemiyorum. Sebebi nemden etkilenmekten korkmam..

Annem bana takıntılısın, böyle hayat mı geçer gibisinden konuşuyor. En son denize yıllar önce gittim ve astımım çok hafifti. beni nasıl etkilediğini unuttum. şimdi kupkuru bir şehirden oraya gitmek acaba iyi mi gelir kötü mü ? iyi diyen de var kötü diyen de. neredeyse gitmekten vazgeçeceğim o derece kafama takıyorum :KK43:

bu arada şunu da belirteyim astımımı sinüzit gibi durumlar da etkiliyor çünkü kronik sinüzitim var. yaşadığım yer de kuru bir yer acaba sinüziti ya da astımı olduğum şehir mi kötüleştiriyor dersiniz ? belki tuzlu deniz havası ya da nem sinüslerime iyi gelebilir diye düşündüm lütfen derdime bir çare bulalım
Eee bende alerjik hastasiyim ama senin gibi kafamda büyütmüyorum. Bu hastaliklarinizi cok benimsemeyin. Siz ne zaman yüzlesmekten korkarsaniz arkaniza gelmeye devam eder, insallah bu korkunuzu yenersiniz

En kötü inhaler kullanırsınız, zilyon tane alerji ilacı var. Çok büyütmüyor musunuz 😒

Merhaba hanımlar ben küçüklüğümden bu yana alerjik astım hastasıyım. yani astımım genellikle alerji kaynaklı. Ama hiç belli olmuyor toz duman koku gibi şeylerden inanılmaz etkileniyorum.

Geçenlerde karadeniz’in çook istediğim bir sahil ilçesine atandım. yıllarca emek verip ders çalıştım.gerçekten cennetten farksız bir bölgedeyim her açıdan çok güzel ama bir türlü gidip görmeye cesaret edemiyorum. Sebebi nemden etkilenmekten korkmam..

Annem bana takıntılısın, böyle hayat mı geçer gibisinden konuşuyor. En son denize yıllar önce gittim ve astımım çok hafifti. beni nasıl etkilediğini unuttum. şimdi kupkuru bir şehirden oraya gitmek acaba iyi mi gelir kötü mü ? iyi diyen de var kötü diyen de. neredeyse gitmekten vazgeçeceğim o derece kafama takıyorum :KK43:

bu arada şunu da belirteyim astımımı sinüzit gibi durumlar da etkiliyor çünkü kronik sinüzitim var. yaşadığım yer de kuru bir yer acaba sinüziti ya da astımı olduğum şehir mi kötüleştiriyor dersiniz ? belki tuzlu deniz havası ya da nem sinüslerime iyi gelebilir diye düşündüm lütfen derdime bir çare bulalım
memleketim karadenizin sahil ilçelerinden biri ve alerjik astım hastasıyım. korkutmak istemiyorum ama evet nem etkiliyor. ama en çok ağustos ayında oluyor biz çürük ayı deriz ağustosa çamaşır bile kurumaz. ağustosta zaten tatil oluyor okullar öğretmenseniz sorun olmaz diye düşünüyorum. kışın nem astımı tetikleyecek kadar etki etmiyor.

bende de sinüzit var, deniz suyu çok iyi geliyor valla fırsat buldukça denize giderseniz yaz ayları daha iyi olur.

mutluluklar.

ben de alerjik astım hastasıyım kronik sünizitim de var ,açıkçası bana nem iyi gelmedi tıkandım nefes darlığı yaşadım ama her bölgenin nem oranı da farklı ve oraya gidip görmeden bilemezsiniz ,bir gidin gezin görün ,negatife odaklanmayın , ne güzel atanmışsınız tebrik ederim bir şekilde halledersiniz sıkıntı etmeyin ☺️

Ben sorun olacagini düşünmüyorum zaten bu alerjik astım evden dışarı çıkmasaniz bile bişey tetikliyor oluyor. Bende de var çamaşırları komple döküp katladigim zaman bile tetikliyor beni.. tam aksine deniz habasi bol oksijen belki daha iyi gelecek size. Gitmeden belli olmaz ama denemeden riske atmayın atanmak iş bulmak artık çok zor elinize böyle bı fırsat geçmişken geri tepmeyin derim.

Trabzonluyum Eskişehir de yaşıyorum.

2 oğlum alerjik astım. Her yaz Trabzona giderken ilaçlarını bırakırız. İlaç kullanamadıkları halde olumsuz hiçbir durum yaşamadık. Hatta deniz suyu çok iyi geliyor.

Kardeşim alerjik astım. Klasik bahar polen zamanları dışında bir sorun yaşamadı hiç.

Sizin sorununuz astım değil bence evham.

Benim kanatim gerçekten iyi gelecek çünkü havası temiz size iyi gelebilir sıkıntıya sokmayın kendinizi

İç Anadolu'da yaşıyorum. Kurak nemsiz...
Yoğun alerjim var.
Ve deniz olan bir yere gitmek benim için hep rahatlatıcı oluyor. Özellikle evin içinde hava nemlendirici kullanıyorum.
Ayrıca alerji dönemleri bellidir. İlaçlarımızı kullandıktan sonra çözülür.
Kendinize bunu takıntı yapmışsınız.
Rahat olun.
Bağışıklık sisteminin en büyük düşmanı stres.

teşekkür ederim yorumunuz için 🙏🏻 umarım sizin gibi olurum. sizin astıma çeviriyor muydu alerjiniz ? nefes darlığı yapıyor muydu
Ben de alerjik astım hastasıyım ve nefes darlığı olur ara ara mevsim geçişlerinde özellikle. Karaddenize hiç gitmedim ama Deniz kenarında, tatillerde hiç kötü olmadım. 2 gündür nefes darlığı var bende de nedense. Mevsim geçisşi diye mi acaba? Sizde de var mı?

memleketim karadenizin sahil ilçelerinden biri ve alerjik astım hastasıyım. korkutmak istemiyorum ama evet nem etkiliyor. ama en çok ağustos ayında oluyor biz çürük ayı deriz ağustosa çamaşır bile kurumaz. ağustosta zaten tatil oluyor okullar öğretmenseniz sorun olmaz diye düşünüyorum. kışın nem astımı tetikleyecek kadar etki etmiyor.

bende de sinüzit var, deniz suyu çok iyi geliyor valla fırsat buldukça denize giderseniz yaz ayları daha iyi olur.

mutluluklar.

nasıl etkiliyor mesela nem direkt fizyolojik olarak daralma yapıyor mu yoksa psikolojik bir basıklık mı yapıyor ?
bana da temmuz ağustos aylarında basık bir havası olur denildi

ben de alerjik astım hastasıyım kronik sünizitim de var ,açıkçası bana nem iyi gelmedi tıkandım nefes darlığı yaşadım ama her bölgenin nem oranı da farklı ve oraya gidip görmeden bilemezsiniz ,bir gidin gezin görün ,negatife odaklanmayın , ne güzel atanmışsınız tebrik ederim bir şekilde halledersiniz sıkıntı etmeyin ☺️
her bölgenin nemi farklı etki eder diyorlar ben de anlamıyorum 🤷🏼‍♀️ siz ege, akdeniz gibi yerlerde mi tıkandınız yoksa karadeniz miydi ?

Ben de alerjik astım hastasıyım ve nefes darlığı olur ara ara mevsim geçişlerinde özellikle. Karaddenize hiç gitmedim ama Deniz kenarında, tatillerde hiç kötü olmadım. 2 gündür nefes darlığı var bende de nedense. Mevsim geçisşi diye mi acaba? Sizde de var mı?

iki gündür ben de yoğun olarak alerjik ve daralmış hissediyordum bulunduğum şehirde polenler bu günlerde en üst düzeyde gösteriyor sizin de öyle olabilir sanırım ondan benimki

şimdi şöyle söyleyeyim bulunduğum şehirde nadiren nemli hava olduğunda ben sebepsiz daralıyorum sonra bir bakıyorum ki aa hava nemliymiş. acaba kuru bir şehirin nemiyle denizli bir şehirin nemi bir olur mu sizce ?
Nem oranı düşük yerlerde ufak bir bulut bile fenalık geçirmeye yetiyor.

Kuru hava solunum yollarımı kurutuyor. Daha kötü oluyorum. Yüksek nem de nefes darlığı yapıyor ki banyo nemi gibi ortamlar ve bir kere de balta girmemiş ormanımsı bir yerde yağmurdan sonra yürüyünce göğsümde hemen baskıyı hissetmiştim. Hafif rampa bile çıkarken nefes nefese kaldım.

En kötüsünden sisli, aşırı nemli yerlerine girmezsiniz. Karadeniz sahili de iyonik su olacağı için sizi rahatlatabilir. Zaten ilaç da kullanıyorsunuzdur. Ben koşa koşa giderdim :rolleyes:

Nem burun ve solunum yolları için gayet faydalı bildiğim kadarıyla. Ayrıca mevsimsel alerji ilaçla gitmiyor muydu :KK51: Bence abartıyorsaun konu sahibesi, fazla kafanda kuruyorsun fenalaşmaktan korkmak ne demek yani alerji bu en kötü aksırır tıksırırsın ölecek halin yok ya:KK51:
Yüksek nem hiç iyi gelmiyor. Alerji ilacı kullandığım halde yine kötü oluyorum. İlacım yetersiz geliyor sanırım veya düzgün tedavi edilmiyorum. Buradan tüm doktorlarımı mucuklarım :KK68: Burun, geniz, sinüs ne kadar akıntı varsa öksürüğümü tetikliyor. Göğsümde ağrı, nefes darlığı da piste çıkıyor. Baş ağrıları, mide bulantıları, nefes alamama vs de eklenince misss :KK43: ama ölmedim henüz :KK70:

Cok siddetli degil ama bende de solunum yollari alerjisi var. Adana da dogdum buyudum, bol nemli bir yer olmasına ragmen donemsel olarak siddrtli sekilde alerji geçirirdim. 2 seneye yakindir deniz kenarinda bir ilçede oturuyorum, alerjim resmen yok oldu. Hatta gecen yil hamileyken baharda alerjim tutarsa ne yaparim hamileligimin en agir zamanina gelecek ustelik diye kaygilaniyordum, burada ilk yilimdi. Ve bahar geldi ben alerji geçirmedim hayatimda ilk kez

Nem oranı düşük yerlerde ufak bir bulut bile fenalık geçirmeye yetiyor.

Kuru hava solunum yollarımı kurutuyor. Daha kötü oluyorum. Yüksek nem de nefes darlığı yapıyor ki banyo nemi gibi ortamlar ve bir kere de balta girmemiş ormanımsı bir yerde yağmurdan sonra yürüyünce göğsümde hemen baskıyı hissetmiştim. Hafif rampa bile çıkarken nefes nefese kaldım.

En kötüsünden sisli, aşırı nemli yerlerine girmezsiniz. Karadeniz sahili de iyonik su olacağı için sizi rahatlatabilir. Zaten ilaç da kullanıyorsunuzdur. Ben koşa koşa giderdim :rolleyes:

Yüksek nem hiç iyi gelmiyor. Alerji ilacı kullandığım halde yine kötü oluyorum. İlacım yetersiz geliyor sanırım veya düzgün tedavi edilmiyorum. Buradan tüm doktorlarımı mucuklarım :KK68: Burun, geniz, sinüs ne kadar akıntı varsa öksürüğümü tetikliyor. Göğsümde ağrı, nefes darlığı da piste çıkıyor. Baş ağrıları, mide bulantıları, nefes alamama vs de eklenince misss :KK43: ama ölmedim henüz :KK70:
bahsettiğiniz ormanda polen alerjiniz tetiklenmiş de olabilir sonuçta direkt içinden geçiyorsunuz birebir maruz kalmışsınız.hem kuru hem nemli havanın iyi gelmemesi bana da acaba tedavide mi sıkıntı var diye düşündürdü 🙄

bahsettiğiniz ormanda polen alerjiniz tetiklenmiş de olabilir sonuçta direkt içinden geçiyorsunuz birebir maruz kalmışsınız.hem kuru hem nemli havanın iyi gelmemesi bana da acaba tedavide mi sıkıntı var diye düşündürdü 🙄
Benim polene alerjim yok. Yazın hafif yağmur atıştırmıştı, peşinden güneş çıktı. Beklemediğim bir şekilde göğsümde baskıyı hissettim. Yanımdaki arkadaş etkilenmedi. Aşırı boğuk değildi ama bana iyi gelmedi.

%40-60 gibi nem aralığu gerekliymiş. Düşük veya yüksek olması tahriş ediyor hava yollarını veya hava akışını azaltıyor. Ana tetikleyicilerden kaçınınca ve ilaçları düzenli kullanınca normale dönüyorum. İlaç bazen işe yaramıyor. Standart bir ilacım yok. Her doktor farklı şeyler reçete ediyor.

özür grubundan tayin alabilirim ama yıllarca istediğim bir yere atandım devamlı oralardan kiralık evlere bakıp yakın gelecekte orada yaşadığımı hayal ederdim orayı bırakmak istemiyorum. ailemin durumu iyi istesem şimdi bile başlamama gerek yok işe
Pek çok insan size zaten çözüm yolu noktasında alternatif sunmuş ancak Madem gidemeyeceğinizi düşünüyorsunuz bu kadar sıkıntılı bir durum neden burayı tercih ettiniz? çok büyük bir ironi değil mi gerçekten ev bile bakmışsınız

Back
X