Astrolojiyle ilgilenenlerin buluşma noktası

Bende ay burcum yengeç dün basım ağrıdı

Hayir teraziye bakarak dogru yapiyor, yukseleni ileri derecede olanlara bi sonraki yukselen burc ongoruleri tutarli oluyor ev sistemine gore

bilemedim. benim ders aldığım kimse böyle bir açıklama yapmadı. yükseleni 29da olan arkadaşlar için hep o burcu alacaksın dediler.
bir sonraki burç şöyle oluyor: ikincil ilerletim tekniğinde yükselen, güneş, ay vs hepsi ilerliyor ya; o nedenle yaş ilerledikçe yükselen değişiyor haliyle.
ama natalde 29 drc başaksa başaktır. bence ikincil ilerletimi düşünerek bu yorumu yapmış olabilir.

tam hatırlamıyorum ama terazi ufuktan hızlı yükselen burçlar arasındaysa o da her yeni yaşta 2 dereceye yakın ilerleyebilir mesela o zaman da bir süre sonra akrebe bakması gerekir.

mesela bu 30 yaşından sonra yükselen değişiyor hikayesi ikincil ilerletimden kaynaklı. whole sign bakılırsa her ev 0 derece ile başladığı için 30 yaşında yükselen bir sonrakine geçiyor gibi anlaşılıyor.
fakat placidus ta öyle bir şey yok. placidus tam doğulan andaki derecesi derecesine olan haritayı veriyor.

astrojurnal yukselen burcu basak zaten, terazi olmuyor. Ama haftalik ongoruleri vs okurken teraziye bakarak dogru yapiyor. Kendimden ornekle aciklayacagim. Mesela jupiter kova transitinde bendegul candarli yukselen terazilerin 1 sene boyunca ask hayatiyla ilgili gundeminden bahsetmis. Fakat benim 5.evimi balik kesiyor cunku terazi 3.dekanda yukselenim. Yukselen akreplerin de tasinma, ev vs bahsetmis. Bu yorumu dikkate almaliyim cunku 4.evimde aliyorum jupiter kova transitini. Umarim anlasilir olmustur

o haftalık öngörüler whole sign sistemine göre yapılıyor işte, çünkü haftalık yükselene göre öngörüler hiç tanımadıkları milyonlarca insan için yapılıyor :) bunu astrologların kendileri de söylüyor. doğal olarak sanki yükselenleri 0 dereceymiş, kısıtırılmış burçları yokmuş yani her ev eşit derecede burcu kapsıyormuş gibi yazmak zorundalar.

ben haritasını, evlerini bilen birinin, sizin gibi kendi haritasına özel olarak neyi baz alacağını bileceğini düşünüyorum. o nedenle de yükseleni ne ise onu okumasını mantıklı buluyorum.

evet yükseleni bir burcun son derecesinde olanlar için 1. evlerinin içerisinden bir sonraki burç geçiyor :) fakat o bir sonraki burçta gezegen yoksa o burçla ilgili yorumların etkisinin çok fazla olacağını sanmıyorum ben. çünkü bir burcun nasıl kullanıldığını yerleştiği gezegen belirliyor.

mesela yükselen oğlak birinde kova kıstırılmış ise balık 2. ev olur. ama haftalık öngörülerde mesela ayın balıktan geçtiği günle ilgili bir şey anlatacaksa 3. eve göre yorum yapar normalde, whole signdan dolayı.

yani bence olay bir sonraki yükseleni dinlemek değil kendi haritasını bilen biri olarsak transitin nereden geçtiğini bilmekle alakalı. :)
benim bu şekilde olsa ben iki yükselene de göz atar sonrada haritamdaki geçişlere bakarım misal. çünkü illa başak a göre denk düşen kısımlarda olur.

Iste transit bir sonraki yukselende bahsedilen yerden geciyor o yuzden

Iste transit bir sonraki yukselende bahsedilen yerden geciyor o yuzden

tamam aynı şeyi söylüyoruz :) demek istediğim şu yükselendeki burç olduğundaki etki ile yükselen evindeki bir burçtaki etkisi tam aynı olmuyor :)
yani transit başaktaysa yükseleni başakta olduğu için etkisini daha çok hisseder, terazideki transitten bir tık daha az etkilenir.

neden ki ? 29 drc 59 dakika dahi olsa hangi burçsa onu almak zorundayız.

Hayir teraziye bakarak dogru yapiyor, yukseleni ileri derecede olanlara bi sonraki yukselen burc ongoruleri tutarli oluyor ev sistemine gore

Bana terazi ile ilgili yapılan yorumları izlemek daha mantıklı geliyor çünkü örneğin satürn kova transiti ile ilgili yorum yapılırken başak yükselen için 4.evde yaşanan transiti anlatıyor evle ilgili konulardan bahsediyorlar, terazide ise 5.ev kova geçişini anlatıyorlar. Benim de ne kadar yükselen başak olsa da 4. değil 5. evim kova ile başlıyor yani anlattığı başak yükselen satürn transiti öngörülerini zaten yaşadım

yok onu anladım o kısıma katılıyorum zaten :) fakat mesela kad ve gad geçişinde siz yükseleninize kare aldınız :) o zaman teraziyi değil başağı baz almalısınız. o anlamda yükselen terazi diye düşünmemek lazım diyorum.
yükselen 10 derece olsa da kıstırılmış burç olup ev düzeniniz değişebilir çünkü. bizler haritalarımızı bildiğimiz için zaten her türlü o geçişin nerede olduğunu biliyoruz. :)

Tabii haritalara özel düşünmek gerekiyor o konuda haklısınız :) gezegen hareketlerini yine kendi haritam üzerinde inceliyorum, sonuçta tüm aynı yükselene sahip olanlar aynı şeyleri yaşamayacak en basitinden :) gezegenlere açılara vs. ayrıntılı bakmak gerek

evet evet demek istediğim buydu :)
mesela yükselen terazi gibi alırsanız kad-gad'dan (ikizler-yay olduğu için) iyi açı aldığınız için yorum farklı olur. ama başak kare açı alır o da farklı olur.
gezegen etkileri kadar ev derecelerine olan açılar da önemli çünkü :)

bu haftalık öngörüler açıkçası ticari kısmı daha ağır işler bana göre. takipçi toplama yollarından biri. normal de karşılıyorum. o nedenle çoğunluğa uyacak yorumlar yapmak zorundalar. ben astroloji bildiğim için artık bilmediğim zamanlardaki gibi o genel yorumları pek takip etmiyorum.

astro.com veya yorumcu.com dan haritanızı çıkarabilirsiniz. orada hangi ev kaç derece kova ile başlıyor açıklaması vardır.

Buldum kız 8.evmiş Yalnız bu ev neci onu anlayamadım bir içsel yenilenme yazmışlar, bir havadan gelen para yazmışlar... ortaya karışık bir ev sanırım ben bir anlam veremedim Bana miras bırakacak kimse yok, eş/ortaktan gelen para yok 2si de yok çünkü havadan gelecek/kazanılmayan para statüsünde bir para cidden yok... Bu transitin bana hiçbir etkisi olmayacak zannımca bende bunların hiçbiri yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…