Astrolojiyle ilgilenenlerin buluşma noktası

Iliski baslangici veya bitis tarihi saati de olabilir. Tabi sizin icin onemli bir iliski olmali. Insallah gecirmemissinizdir ama buyuk bir kaza saati olabilir. Veya kadersel baska birsey.
2 saatlik zaman diliminde ben bulamayabilirim bu arada astrojurnal olay aninin vertex noktasinin persona chartini cikarip, o haritada cikan saat tarihinden tekrar bir harita olusturup sinastri gibi bakma yontemini biliyorum ben ama 2 saat cok sanki?

Sanstir umarim benim tam natal saturnumun ustunde oldu
Ama bildigim kadariyla kisisel olarak etkileyen olaylarda ay dugumleri ve tutulmalarin isin icinde olmasi gerekli.
Saturn jupiter daha cok evrensel boyutta etkiler diye dusunuyorum ben, kova cagi basladi diyorlar.
Bir yandan saturn oglak surecinden asiri etkilendim yani oyle siradan seyler olmadi benim hayatimda, cok cok sey oldu.
Kafam karisik yani bireysel olarak etkiler mi etkilemez mi

ben önce szygy buluyorum (doğumdan hemen önceki dolunay veya yeniay hangisi olmuşsa). o yeniay/dolunay anındaki haritada asalet hesabı yapıyorum. hangi gezegen en yüksek asalette çıkarsa o ya yükselenin yada tepe noktasının derecesi oluyor kişi için.

yani genelde 2-3 saatlik dilimde çalışıyor astologlar, 5-6 saatse uzun sürüyor hesaplama diyorlar. yani zor olur ama bulunur gene. o durumda bence çok fazla tarih bilgisi yardımcı olur en çok.

Bilmiyodum bunu tesekkurler.
Benim bildigimde de cikan haritayla sinastri bakinca akslarin kavustugu saat cikana kadar deneme yapiliyor. Ondan az bi zaman dilimi olunca yapiliyormus.

satürn ve jüpiter evet daha evrensel etkiler veriyor ancak uranüs, neptün ve plutodan daha etkililer bence haritalarımızda. zaten klasik dönemde haritalarda mutlaka satürn ve jüpitere de bakılıyormuş.
satürn dönüşü diye bir gerçek var mesela haritalarımızda :) herkes yaşıyor 28-29 yaş civarında. yani kişisel olarak kesinlikle etkililer. keza satürn-jüpi-venüs-mars hepsinin dönüşlerini yaşıyoruz hep.
ama mesela bir pluto dönüşü yaşayamaz kimse 140 küsür yıl sürüyor aynı yere dönmesi :)
uranüs ve neptün dönüşleri de keza zor olur. hadi uranüs belki 7 senede bir değişiyor, 84 yaşındaki biri yaşayabilir ama neptün de imkansız gibi.
o yüzden bu dış gezegenler daha çok evrensel çalışıyor bence.

Bilmiyodum bunu tesekkurler.
Benim bildigimde de cikan haritayla sinastri bakinca akslarin kavustugu saat cikana kadar deneme yapiliyor. Ondan az bi zaman dilimi olunca yapiliyormus.

ben de o yöntemi duymamıştım hiç :) ne güzel şu an değişik şeyler öğrendik.

Evet benim için önemli bir ilişkimin başlangıç tarihi var. Bitiş tarihi karışık
Ama galiba bu bilgilerle bir şeyler öğrenmek baya uzun iş

Evet benim için önemli bir ilişkimin başlangıç tarihi var. Bitiş tarihi karışık
Ama galiba bu bilgilerle bir şeyler öğrenmek baya uzun iş
En kisasi dogdugumuz hastaneye dilekce yazmak olabilir, anne kimlik fotokopisi istiyorlar sanirim bir de. Ama pandemi doneminde en riskli yontem olabilir bu

Niyese jupiterin gectigi yerden hic korkmayanlardanim saturnle kavussa bile
Gecmiste cok guzel odullerini toplamisim cunku, astroloji bilmezdim o zamanlar hic. Sonra baktim solarda hatta lunarda bile bana hediyeleri olmus natalimda da jupiter regulus kavusumum var 10.evimin sonunda. Cok cok severim kendisini.

Insallah dogru sirayla hatirliyorumdur karisik benim bu yontem, sizinkinde asaleti yuksek gezegenin burcu ve derecesi kactaysa o mu MC oluyor dogru mu anladim

eksik yazmışım
şöyle, en asaletliyi bulduk ya szygy nin haritasında, o yeniay yada dolunay haritasında asaletli gezegen mc ye mi yakın yükselene mi ona bakıyoruz.
mesela diyelim ki en asaletli 10 derece merkür çıktı. o szygy haritasında 10 derece merkür mc ye yakınsa kişinin haritasında tepe noktas 10 derece civarında olmalı.
aynı şekilde yükselene yakınsa 10 derece civarında bir yükselen olmalı.
fakat yükselen doğum anında ufukta yükselen burç olduğu için merkürün burcu olmak zorunda değil hep. sadece yaklaşık dereceyi tespit etmek için iyi bir yöntem.
veya bazen yakın olmaz ikisine de ama yükselen veya mc ile açısı var mı ona bakılır. hangisi ile açısı varsa o olur.
ikisi ile de olabilir tabi.
zaten netleştirmek için hayatındaki önemli tarihlerle teyit etmemiz lazım ya, işte o zaman mc mi seçicez yükselen mi belli olur..
mesela bir şehirden başkasına taşınmıştır o zaman 4-10 aksı yani mc önemli olur gibi..

Bu arada bir sorum var
Mahalleden cocukluk arkadaslari 3.ev konusu mu sizce? Ayni okula gittigimiz falan. (Ama mahallede vakit gecirdigimiz olarak yani okulda cok denk dusmesek de belirteyim dedim)

Son düzenleme:
herkes iyi mi :)
teke tek'te öner döşer, dinçer, hande 3lüsünü izlediniz mi ?
ben birazdan izlicem..
babam dinlemiş yılbaşı gecesi, baya detaylı şeyler anlatmışlar

İzledim ertesi gün :) tüm astrologların günlerdir insanları korkutmasının aksine dinçer güner bu yılın daha kolay olacağını söyledi içime su serpti açıkçası... Yükselen terazi için de keyifli bir yıl olacağını düşünmeye başladım :) oğuzhan ceyhan’ın 2021 terazi yorumunu izledikten sonra hele... Son 2,5 yılda yediğimiz dayağın sona erdiğinin müjdesini verdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…