Astsubay eşleri bakabilir mi acaba :(((

Tutti furitti

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2017
14
1
1
33
Kızlar eşim kayinbabamla aynı işte çalışıyordu evlerimiz kaynanamla yakin birde
Kayınvalidem çok beklentiye sahip biri beni aşırı yıprattı
Kayinbabamda cok sinirli o da iş yerinde eşimi bıktırdi her zaman küfür ediyor bir de esnaflar artık bıktı eşimde
Bir gün arkadaşın biriyle dertlersirken askere git hem askerliğini aradan çıkar hem de astsubayliga başvur onda askerlik şartı yok dedi
O olmazsa uzman çavuş ol al evini burdan nereye tayin olursan taşının
Şimdi eşim askerde 4 ay oldu gideli bende kendi ailemin yanında kalıyorum
Şundan korkuyorum 1.5 yıldır evliyim çocuk yapmadım sırf bebek olursa taşınma işi zor olacaktı
Hemde eşimin askerliği yoktu
Eşim astsubay olursa ilk tayin yeri direk doğu mu olacak yoksa batı mi bu işler nasıl oluyor
Kura yoluyla mi yoksa
Şimdi şöyle diyim şundan korkuyorum eşimin doğu görevi olur tutup giderse
Ben ailesinin yanında asla kalamam kayınvalidem benim annem ölürken bana etmediğini koymadı
Şimdiden sonra iyi olsa bile yuzgoz oldu hep
İnan suratına bakasim yok
Ki bırak çocuğumla kalayım onlar da

Tanidiklarim var, dogudalar iki elti. Eşleri ilk once gitip kira ev baktilar ve evi tutup yerlestiler.. Hayirli olsun, insallah gönlunce hersey olur..

Yani sosyal açıdan psikolojik açıdan karacı olacaksa zor bir meslek ama yaşı kaç bilmiyorum eşinin uzman çavuş olabilir.Dogu görevi var onlarda bunu bile bile tamam diyorsanız başvursun.Kimseye eyvallahınız olmaz hem.Yaşınız küçükse Doğu görevini atlatmanızı öneririm çocuk için ama dayanamazsınız sanırım :)

E su an askerdeymis, kendi ailenle kalıyorsun. Astsubay olup da doğu görevi çıkarsa yine ailenle kalırsın.
Bu sefer kalamam abimle yengemdeyim annem vefat etti benim babam da evlendi
Laf olur bu sefer kaynanası kayınbabası yok mu bilmem ne diye
Zaten kpsse ayağına zar zor geldim
Eğer olmazsa sen kötü ihtimal kendi evimde kalirim
O seferde vay tek başına olur mu
Ya yemin ederim tiksiniyorum
Her gün 2 paket kaynanam 2 pakette kayinbabam sigara içiyor ev kahvehane gibi
Ve kaynanamin elinden yemek yiyemiyorum
Yıkadığı bardakdan çay içermiyom

Yaşım 25

T Tutti furitti
Astsubaylar için lojmanlar da var.
Eskiden kura usulü idi. Ama doğu şartı da vardı. Şu an değişti mi emin değilim.

Uzman ya da astsubay oldugunda yanliz kalmayacagini mi saniyorsun.

Esim 16 sene uzmanlik yapti. Ayrica askerligini yaptiktan sonra uzman olup devam etti.

Once ilk 8 senesini doguda yapti sonra batiya hak kazandi.

Ha bu arada unutma batidayken gorev cikio haliyle 3, 5, 7 ay gibi gorevlere gidiyor.

Misal lstanbul da calisirken bir gorev cikti hoppppp 7.5 ay kuzey irak'a gitti esim. 2 cocukla evde sap gibi kaldim.

Ha bu arada eskisi gibi degil askeri yerler. Kalkismadan sonra sınıra yakin yerlere tasindi askeriye.

Istanbuldan hoppp doguya gitti askeriye. Sonra esim istifasini verdi.

Gece nobetlerini, 24 saat nobetlerini, il dışı gorevlerini hatta yurt dışı gorevleri de cabasi.

Oyle kolay degil. Hatta daha da zorlasti şuan.

Sozlesmesi devam edenler doguya gitti. Esimin arkadaslari yani. Ailelerini tasidilar oraya. 2 ay gecmeden suriye gorevine gittiler. Halaa da ordalar kac aydir hemde. Ailelerini gormuyolar bile.

Bunlari goze almayi unutma. Ben istanbullu oldugum icin her sene esim gitse bile yanliz degildim. Ailem de burdaydi.

Iyi dusunun.

Ohal den sonraki şartları bilmiyorum ama
Astsubay msö bitirmesi gerekti
O süre boyunca işsiz olacak, gelir?

Şu şartlar altında asla istemesin
Şurda babasından küfür duyuyor, askeriyede
Kendinden yaşça küçüklerden bile.

Ortalık karışık, esnafın durumu kötüye gidiyor, diğer taraftan bu var.

Hayırlısı, çıkamadım çözüme ben

Önce doğu sonra batı diye biliyorum ama batıdayken geçici görev geliyor aylarca. Benim arkadaşımın kocası şu an suriye'de geçici görevde. Kız da oğlanın ailesiyle kalıyor.
Bana bu adamların ailesiyle kalmak aşırı saçma geliyor ya.

Bi aşamadık milletçe şu laf olur söz olur psikolojisini. Olursa olsun ya! Siz mutsuzken elalem sizin mitsuzlugunuzu paylaşıyor mu?

İlk önce Allah razı olsun canım gerçekten çok güzel yazmışsın
Kuzum aslında bunları bende duydum
Şu an eşim esnaf ama şöyle bir olay dükkan eşimin üzerine olsa bile 2 senedir bu işi yapıyor
Tam işi bilmiyor kayinbabamin mesleği aslında bu genellikle büyük işlere beraber gidiyorlar
Eşim yapar yapmasına ama Esnaflık aşırı zor
Ve eşimin kendine güvenini somurdu kayinbabam itibarını bırakmadı eşimin
Düşün esnafsin 25 yaşındasın herkesin ortasında yediğin kufurun haddi hesabı yok
Ve kredi çekmek zorunda kalıyorlar eşim çekiyor kayinbabam çekemiyor
50 bin çektiler 20 bini ödendi 2.5 yılda ve 300 lira kiramiz düşün
İlçede oturuyoruz ki benim ailemin durumu çok iyiydi buraya gelince çok kötü oldum
İlçede herkes laf peşine düşüyor
Hiçbiryere çıkamıyorum 2 kere çarşıya çıksan şunun gelini de ne haltlar karsitiyor diyorlar
İlçede insanlar birbirini tanıyor ve ne görsek de lafını cikartsak derdinde
Küçük yerde hiç yaşamadım yasayincada 1.5 yılda psikolejim alt üst oldu
Hani şunu diyim yine parası iyi dışarda eşim başka bir işe girmek istese asgari ücret
Ki ben artık kaynana kayinbaba borç derdi çekmekten usandım
Onlar yiyor biz kredi çekiyoruz inan asgari ücretli kaynım ev aldı 1.5 senede
Biz daha borçları silemedik 2 sene oldu nerdeyse
Ve şu oluyor eşim gece gündüz çalışıyor kayinbabam sanki bizim evi kendi gecindiriyormus gibi bir tavır içinde
Bütün eşyalar bilmem ne esim aldı
Kayinbabam istikbalden oğluma eşya aldım diye övündü
Biz şunu istiyoruz kuzum evimiz ayrı ama çok yakın oturuyoruz BEKLENTİ BİTMİYORRRRR bıktım
Hastalanınca sen kos kaynanam gezmeye gider 10 gün misafirini ben agirlarim evde
Sen evine gelene git diyemezsin çoğunlukla benim evde yenilir içilir
CUZDANİMİZ AYRİ OLSUN EVİMİZ UZAKOLSUN derdim bu
Benim abimde yaptı şu an 3 evi var gardiyanliga geçiş yaptı
Ha zorluk çektiler hiçbirşey zorluk fedakarlık olmadan olmuyor
Bende isterim kocam memur olsun sabah 8 akşam 5
Ama evi tasisak merkezde 300 liraya kaloriferli ev yok asgari ücret alacak
Ha uzmanolur göreve gider falan evi yine uzak bir yere taşır
En azından kaynana kayınbaba derdi olmaz uzakta kalırım ben kimsenin evinde kalamam canım
Ben bunu eşime de söyledim olursan yine evi tasi tek kalırım evimde ha annen gelmek kalmak ister gelsin kalsın dedim
Ama ben gidemem kusura bakmasinlar
Başka çaremiz yok gibi
Bende ünv mezunuyum KPSS ye b grubundan çalışıyorum
İcra katipligine giricem 10 parmak çalışıyorum
Memurluk olursa bana enazindan eve bir memur maaşı girse gecinilir
Duanı esirgeme daha çocuk yapmadım
İnan su iş mevzusu işte ev taşıma mevzualari hallolsun diye

Ahh ahhh bu işlerin dışı sizi içi bizi yakar . Eşim uzman Güneydoğuyaw tayin çıktı 1 ay sonra hoppp ırak 6 ay diye gitti 1 sene kaldı. Bizim nişan ertelendi. Sonra başikadaki saldırılar Irak türkiyeyi orada istemedi filan geçen sene aralıkta geldi geri . Sonra burada gittiği görevleri sana saymıyorum sayısız daha geçen hafta 15 gün göreve gitti ben evde yanlız kaldım. Daha neler neler yatağımızda bi huzurla uyumuyoruz . İzne gidemedik filan . Daha az önce yine rüyamda Irak görevi çıkmış eşim sayıklıyordun dedi sürekli bunlarla yaşıyoruz. Şu anda zaten uzmanlara KPSS şartı geldi . Kpss geçecek gatadan sağlık raporunu alacak ardına aylarca güvenlik soruşturması . Ama şuan gündem yüzünden kursta öğrenci Yok . Atama yapılmıyor. Ve tayine gidecek arkadaşların Haziran’dan beri tayinleri durdu. Doğuda adam kalmadığı için tayine gidemiyorlar. Hakkınızda hayırlısı

Illa is olsun diyeyse baska is bulsun esiniz. Astsubaylik fikrini kim soktu kafasina.. bence siz hazir degilsiniz. Durum musait degil. Kendiniz evinizde kalsaniz tek basiniza hepsinden iyi ,babaniz abiniz arada kolacan etse sizi ne biliyim.. askerlik isi bitince ozelde yada kpss ile devlette is bulamaz mi ki. O sure icinde de babasinin yaninda calismaya da devam etse bi yandan. Onlara caktirmadan is arasa .?

Eşim subay.Sürekli yer değiştirmek zor Canm çok iyi düşünün.bir şehirde tek tabanca olmak kapının çalınmayacağını bilmek.Her şeyle iki kişi uğraşmak,taşınmak,eşyalar yoldayken acaba kamyoncu yalan mı söylüyor eşyalarımızı başka bi kamyoncuya sattı mı diye düşünmek , bi zaman sonra eşinin eş götürülemez bölgeye 2 yıl için gideceğini bilmek zor .

Eşimin mesleğiyle gurur duyuyorum ama yazdıklarım da var.İyice bi düşünün bence

Bazen eşime diyorum ki ölsek kapımızı çalacak kimsemiz Yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…