Merhaba arkadaşlar.23 yaşındayım.hayatım boyunca hep ayrıntılara takılan bir insan oldum. Mesela şimdi sağlık bakanlığı atamaları için tercih listemi hazırlıyorum ama çok stres oldum. İstanbul'da yaşıyorum. Yaşadığım yere çok yakın hastaneler var onları ekledim listeye. Ama sıra uzak yerlere gelince bir stres oldum. Kendime yakın yerleri yazdım ama mesela İstanbul'un bana uzak yerleri 2 saat uzakta.gidiş geliş 4 saat yol gideceğime İstanbul'a yakın farklı bir şehre atanıp orada kendime ev tutmak daha mantıklı geldi. Üniversiteyi şehir dısında okumama rağmen bu 2 yılda tekrar aileme ve yaşadığım yere çok alıştım.Farklı şehirde yeni bir düzen kurmak gözümü çok korkutuyor ve de yalnızlığı hiç sevmiyorum. Ama bu bakış açım hayatı bana zorlaştırıyor ve artık çok ayrıntıcı düşünmeyen, "ay öyle zor olur" demeyen ve hayatı akışa bırakabilen bir insan olmak istiyorum. Çevremde mecburi hizmet için çok çok uzak yerlere gidenler var ya da "atanayım da neresi olursa olsun" diye düşünenler varken benim bu kadar rahata ve yakınlığa önem vermem neden olabilir?(şu an online şekilde çalışıyorum 2 yıldır bunun verdiği bir evden çıkmama rahatlığı da etkilemiş olabilir)
Düşüncelerimi ve hayata bakış açımı kendi çabamla değiştirebilecegime eminim. Çünkü "Ben böyleyim değişmem" diye düşünmek yanlış olur insan isteyince kendiyle ilgili her şeyi değiştirebilir.
Bu düşüncemi değiştirebilmek için tavsiyelerinizi benle paylaşır mısınız? Tavsiyeler ve farklı bakış açıları görmek de benim için çok etkili oluyor
Düşüncelerimi ve hayata bakış açımı kendi çabamla değiştirebilecegime eminim. Çünkü "Ben böyleyim değişmem" diye düşünmek yanlış olur insan isteyince kendiyle ilgili her şeyi değiştirebilir.
Bu düşüncemi değiştirebilmek için tavsiyelerinizi benle paylaşır mısınız? Tavsiyeler ve farklı bakış açıları görmek de benim için çok etkili oluyor