Atama tercihleri ve stresli bir ben ...

Vallahi arkadaşlar İstanbul'dan bildiriyorum. Hiç öyle gecelere akma, konserler tiyatrolar yok hayatımda
Her şey aşırı pahalı, her yer kalabalık haftasonu sahile gitsen bankta oturacak yer bulamıyorsun.
Tiyatro biletini en yakın iki ay sonraya buluyorsun.
Elimde olsa daha küçük bir yere geçiş yapacağım ama hakkım yok

Merhaba arkadaşlar.23 yaşındayım.hayatım boyunca hep ayrıntılara takılan bir insan oldum. Mesela şimdi sağlık bakanlığı atamaları için tercih listemi hazırlıyorum ama çok stres oldum. İstanbul'da yaşıyorum. Yaşadığım yere çok yakın hastaneler var onları ekledim listeye. Ama sıra uzak yerlere gelince bir stres oldum. Kendime yakın yerleri yazdım ama mesela İstanbul'un bana uzak yerleri 2 saat uzakta.gidiş geliş 4 saat yol gideceğime İstanbul'a yakın farklı bir şehre atanıp orada kendime ev tutmak daha mantıklı geldi. Üniversiteyi şehir dısında okumama rağmen bu 2 yılda tekrar aileme ve yaşadığım yere çok alıştım.Farklı şehirde yeni bir düzen kurmak gözümü çok korkutuyor ve de yalnızlığı hiç sevmiyorum. Ama bu bakış açım hayatı bana zorlaştırıyor ve artık çok ayrıntıcı düşünmeyen, "ay öyle zor olur" demeyen ve hayatı akışa bırakabilen bir insan olmak istiyorum. Çevremde mecburi hizmet için çok çok uzak yerlere gidenler var ya da "atanayım da neresi olursa olsun" diye düşünenler varken benim bu kadar rahata ve yakınlığa önem vermem neden olabilir?(şu an online şekilde çalışıyorum 2 yıldır bunun verdiği bir evden çıkmama rahatlığı da etkilemiş olabilir)

Düşüncelerimi ve hayata bakış açımı kendi çabamla değiştirebilecegime eminim. Çünkü "Ben böyleyim değişmem" diye düşünmek yanlış olur insan isteyince kendiyle ilgili her şeyi değiştirebilir.

Bu düşüncemi değiştirebilmek için tavsiyelerinizi benle paylaşır mısınız? Tavsiyeler ve farklı bakış açıları görmek de benim için çok etkili oluyor 🌸
Farklı yerlere git, farklı çevreler edin, hayata olaylara bakışın değişir
Başlangıçta zor ama başarınca güzel
Tek başıma başka ülkelere gittim çalıştım çok şey öğrendim
İstanbul diye diretip yolda 4 saat harcamak akıl karı değil bence🤷‍♀️

Farklı yerlere git, farklı çevreler edin, hayata olaylara bakışın değişir
Başlangıçta zor ama başarınca güzel
Tek başıma başka ülkelere gittim çalıştım çok şey öğrendim
İstanbul diye diretip yolda 4 saat harcamak akıl karı değil bence🤷‍♀️
O kısmı sonradan yazdım ama farkedilmemiş galiba.2 saat uzak olan yerler yerine şehir dışını yazdım. Istanbul'da max 1 saat 20 dk uzaklıktaki yerleri yazdım.ıçlerinde 20 dk uzak olan da var 1 saat uzak olan da var. 2 saat uzaklık gerçekten zor olur. Onun yerine Yalova ,Sakarya gibi şehirleri yazdım 🍀

O kısmı sonradan yazdım ama farkedilmemiş galiba.2 saat uzak olan yerler yerine şehir dışını yazdım. Istanbul'da max 1 saat 20 dk uzaklıktaki yerleri yazdım.ıçlerinde 20 dk uzak olan da var 1 saat uzak olan da var. 2 saat uzaklık gerçekten zor olur. Onun yerine Yalova ,Sakarya gibi şehirleri yazdım 🍀
Çok iyi yapmışsın onlardan biri olur umarım🤗

A

aaaa valla ben bu :KK70: Benim üniversiteye gitmiş halimsiniz :KK70: şuan 25 yaşındayım 17 18 yaşında başladım üniversiteye hayalim hep olduğum şehirden dışarıda okumaktı çünkü ailemin yanında konforu yerinde asla iş yapmayan biriydim anca mecbur kalınca öğrenebileceğimi düşndüm ki öyleydi. Ama bi taraftanda ana kuzusumu denir bilmiyorum o şekilde büyüdüüğüm için ve daha kötü bir yerde bir evde yaşamak istemediğim için korkuyordum. İlk üniversiteye başladığım yıl hem çok çevre edindim aslında Antalya gibi muhteşem bir şehirde okuyor sürekli geziyordum ama bi taraftan da alışamadım küçük çocuk gibi ağlıyordum sürekli alışamadım dondurup geri döndüm şehrime. Fakat hata yapmışım tam o noktada zorlamak gerekiyormuş. Zora gelemediğimi o an anladım. Ama er geç alışıyorsun aslında sadece kendine zaman tanıman ve mutlaka bi şeylerle ilgilenmen gerek mesela sürekli okul etkinlik geziler derken artık farketmeden Antalyaya ait olmuştum geri dönmek istemedim bu seferde. Sizde muhtemelen böyle hissedeceksiniz. Konfor alanının dışına çıkmak kolay değil ama bi kere yaptın mı da emin olun devamı geliyor bi şekilde alışıyorsunuz. Bende çok rahat büyüdüm maalesef keşke ailem beni kamplara yurt dışına ne bileyim işe bi yerlere gönderse ve zorlasaymış ben çocuğumu kesinlikle yan gellip yatırmıycam :KK70: Sonra acısını asıl o çekiyor. Ama şunu söyleyebilirim hayatımın dönüm noktasıydı şehir dışında okumak orada öğrendim tek başıma zorluklarla uğraşmayı çevremin olması sürekli yeni yerler keşfetmek ilaç gibiydi ki seyahat etmeden nasıl yaşarım bilmiyorum gerçekten. O yüzden nereye giderseniz gidin çok güzel bi şehirde olsa önce ağlar sonra seversiniz :) Sadece o ilk zamanlarda işe daha çok yoğunlaşın derim ki kafanızdan o ne yapacağım düşüncelerini atabilesiniz :)
Evet ben de üniversitede şehir dışına gideceğim için stresliydim ama kendi şehrime 4 saat uzaklıktaki bir yeri seçmistim. Haftasonları gidiyordum arada ve dediğiniz gibi sehirdısında okurken arada bir ben de ağlıyordum aileden uzağım diye 😂 Şimdi 2 yıl evden online çalısınca yine çok alıştım. Kendi evime 20 dk uzakta bir hastane var oraya atansam çok süper olur 🤣 şehirdısı ihtimalinde aileden ayrı yaşam kurmak insana zor geliyor. Ama hayat bir yerden sonra bizim planlarımıza bakmıyor nasibimizde ne varsa o oluyor biz yine de kendi istegimiz yönünde çabalayalım 🥰

Çok iyi yapmışsın onlardan biri olur umarım🤗
Insallah 🥰 20 dk uzakta olan kendi evimizden bile gözüküyor. Üniversite tercihlerimde de böyleydim kendi istediğim bölüm kendi evime en yakın üniversitede de vardı. Orayı hedefliyordum hep ama aynı bölümü Tekirdağ'da kazandım. Universiteyi sehir dısında okumaktan korkuyordum ama gittiğimde Tekirdağ'ı cok sevdim. Yani insan ne kadar ayrıntıcı olsa da nasibinde olan geliyor galiba. Önemli olan hayırlısı olması. Dünden beri çok stres yaptım orası da ayrı konu tabi.tercih dönemi stresi çok zor

Back
X