Atanamamak ve cevre baskisi

Allah yinede belalarını vermesin,öyle beddua etmeyin belkide ettiğiniz bedduanın kötü enerjisi sizi etkiliyor

Benim teyzem 35 yaşında atandı öğretmenliğe… umudunu hiç kesmedi. Allah büyük

Mülakatı bilmem ama KPSS de pek torpil olmaz, acaba siz çok çabuk pes edip de suçu başkalarına mı yıkmaya çalışıyorsunuz? 22 yaş çok genç bir yaş, daha iş hayatına atılmadan bu kadar çabuk yorulmak ilginç bir öğretmen arkadaşım 11 yıl ücretli öğretmenlik yaptıktan sonra atanmış, pes etmemiş başarmış. Siz de ya çalışmaya devam etmelisiniz ya da başka dallara yönelmelisiniz

Hayat imtihan. Bunu anlarsan rahat edersin. Daha 22 yaşında bu kadar bunalım bence fazla. Daha pek çok zorluk çıkacak hayatta karşına. Hemen kaybettim moduna geçersen daha çok bunalırsın.

Aileniz çevreniz baskı yapiyor olabilir ama duymayacaksınız takmayacaksiniz yoksa kafayı yersiniz.
Bu kadar yük gibi gördükleri evladı dünyaya getirmeselermis.Madem getirmişler bı zahmet destek olsunlar iş buluna kadar.
Ayrıca madem özel sektör için bulunduğunuz yer uzak belki bikac arkadaşla ayrı eve çıkmayı düşünebilirsiniz.
Daha merkezi bir yerde yaşayabilirsiniz iş bulmanız daha kolay olur böylece hem baskıcı ailenizden de kurtulmuş olursunuz.
Bu günler geçecek unutmayın.
34 yaşındayım hala özel sektordeyim devlete atanma umudum da halen var :)
22 yaşında da ikinci universitemi okuyordum.

Bende bunu anlamıyorum, herkes memur olmak zorunda mi?
Inanın akrabalar arasında tek memur olmayan kişi benim. Tüm kuzenlerim (abartmiyorum gercekten hepsi memur) amcalar halalar aile hatta eşim bile memur. Ara ara ananem dayım kendimi kötü hissettirmeye çalışıyor ama umursamıyorum. Kendi isimi yaptığım dönemde memurlardan daha çok kazanıyordum, memur devri bitti artık. Özelde iş bulmak icin yoğunlaşın, ayrıca zaten hemşirelik okuyormuşsunuz mezun olunca atanırsınız.

Aynen sana katılıyorum.Atanamadim açtım dükkanımı memurla aynı para.Hatta bahar ve yaz sezonunda 2-3 katına kazanca çıkıyor.Torpil var evet ama şimdi eğri oturup doğru konuşalım.Ben o kadar çalışmadim ama kardeşim eğitim hayatının başından beri gecesini gündüzüne kattı savcı oldu.Hic bir torpili de yoktu.85 puan güzel ama o puana alım yoksa düşük.Demek biraz daha çalışmak lazım.Olmuyorsa da kendini perişan etmenin alemi yok

Şu hayatta insan bi sağlığına bakacak birde önüne... Ama olumsuzlukları dinlemeden takmadan umursamadan... Elinden geleni yap gerisi Allah' ın takdiri. Devlet olacak diye bir kural yok evt olsa fena olmaz ama,inş gönlünce olur herşey.

Siz atanamadiniz diye komşu kızının down sendromlu bebeğine sevineceksiniz neredeyse. Bu konuda sizi eleştirenlere yazdıklarımı iyi okuyun falan demişsiniz ama herkes ne okuduğunu gayet iyi biliyor. Çevre baskısına isyan etmekte haklısınız ama sizi basbayaği çekememizlik sarmış. Atanamama konusuna gelirsek yaşınız henüz çok genç dünyanın sonu değil bu kadar hirslanmayin.

Aileniz de biraz sorunlu siz değil kusura bakmayın ne o öyle komşu kızı muhabbetleri . Herkese biraz vicdan ve merhamet diliyorum ama siz de bir an önce içinizdeki kıyaslamaya son verin.

Torpilli olduğuna nasıl bu kadar eminsiniz ? Kız ailesine koltuk takımı almış ya da almamış. Aileniz de bir acayip... Özel sektörde iş bulup çalışın,atanmayı beklemeyin. 10 yıl daha atanamayacaksınız belki. Down sendromlu çocuk hakkında, donen muhabbet hiç hoş değil.

kendim de kpss ile atanmış biriyim. hiç ders çalışırken milletle kendimi kıyasladığımı, kimin nereye nasıl girdiğiyle ilgilendiğimi hatırlamıyorum. kafamdaki tek düşünce " 1 kişi bile atansa o bir kişi ben olacağım." dı. torpil her yerde her şeyde var. engelleyemiyoruz da. şimdilik elden buna bir şey gelmez. ayrıca mülakatlardan elenebilirsiniz. maksat yılmamak. sürekli sızlanmak mevcut durumu değiştirmiyor. kpss dediğiniz sınav sonucunda lak diye atanmıyorsunuz, mülakatlardan eleneceksiniz, sınavları geçemeyeceksiniz. şunu da ekleyeyim benim etrafımda yüksek puan alıp, gerçekten çalışıp eninde sonunda atanamayan kimse kalmadı. kafaya koyan da yapıyor.

Aileniz sizi sömürmek için mi atanmanizi istiyormuş
Ne demek bak ailesine yardım ediyor filan

Yıllar sonra atanmış biri olarak söylüyorum,geçici işler zaman kaybı.yasiniz çok genç.adam akilkli çalışın yüksek puan alın atanın.Cozum basit.Deooresif takillmak fayda getirmiyor malesef.Adam akıllı çalışacaksınız bı ömür rahat etmek için.herkes torpille aranmıyor.

Her şeyin vakti zamanı vardır ben buna çok inanırım hem nasip diye de bir şey var.atanayim ne olursa olsun demek yerine .Hayırlısını nasip etsin Allah deyin...kpss tek yol ise çalışmaya devam.Allah çalışanın emeklerinin karşılığını versin

Ben de 22 yaşında üniversiteye başlamıştım .Bu arada hemşireyim. Hani dedin ya hemşirelik okuyorum diye. Beddua etmeyin, herkes layığını buluyor. Ama eninde ama sonunda.
Konu sahibi hemşire mi ben görmemiştim, hemşirelikte atamalar kolay oluyor diye biliyordum, 85 alan atanamıyorsa sizin sektörde de durum zorlaşmış sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…