Atandığım yere gelmek istemeyen eş

Aysendkmn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2020
293
215
53
28
Merhaba arkadaşlar eşim atandığım yere gelmek istemiyor özel sektörde çalışıyor yaşadığımız yer de de bizi bağlayan hiçbirşey yok evimiz var sadece onu da kiraya verip atandığım yerden tutsak karşılayacak zaten beraber gidelim diyince nerden başvurdun başımıza dert açtın vs diyor yalnız gitmek de istemiyorum illa gelmem derse mecbur yalnız gideceğim

Merhaba arkadaşlar eşim atandığım yere gelmek istemiyor özel sektörde çalışıyor yaşadığımız yer de de bizi bağlayan hiçbirşey yok evimiz var sadece onu da kiraya verip atandığım yerden tutsak karşılayacak zaten beraber gidelim diyince nerden başvurdun başımıza dert açtın vs diyor yalnız gitmek de istemiyorum illa gelmem derse mecbur yalnız gideceğim
Atandığınız yerde o ne iş yapacak ?

4 yıl sözleşme bitene kadar dönemicem
24 bin civarı alıyor gittiğimiz şehirde de Max 20 bin falan alır
4 yıl ayrı kalmak için uzun. Gittiği yerde iş konusunda çok büyük şart değişikliği olmayacaksa gelmesi gerekir.

Özel sektör sonuçta adamın yarın işten çıkarabilirler.

Ben olsam memuriyet hakkı kazanmışım bunu asla yakmam.

Ama sizde büyük bir iletişim sorunu var. Bu konuları tercih yapmadan konuşmanız ortak karar vermeniz gerekiyordu.

Anlamadığım şey ;
Bu durum birden pat diye mi oluştu.
Eşinizle daha önceleri bunları konuşmadınız mı ?
neyse ne olur ne yaparız diye vs .. ?

tek taraflı düşünmek baskı oluşturmak bana yanlış gibi geldi.
gerçi konuyu tam anlayamadığımız için fazla detaya yoruma da giremiyoruz.

O da belki orda mutludur başvuru yapmadan önce beraber oturup karar vermeliydiniz

Eşinizin tavrını sinir bozucu buldum. Atanmadan önce bunu hesap etmesi gerekiyordu.
Eşimi hatalı tamamen bu noktada ?
İşi , geliri , arkadaş ortamı veya diğer olumlu faktörler onu buradan ayrılmasına belki de set geriyor.
Bilmediği yabancı bir yerde sıfırdan başlamak hiç te kolay değil.
Bence bu yönden de değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum.

Eşimi hatalı tamamen bu noktada ?
İşi , geliri , arkadaş ortamı veya diğer olumlu faktörler onu buradan ayrılmasına belki de set geriyor.
Bilmediği yabancı bir yerde sıfırdan başlamak hiç te kolay değil.
Bence bu yönden de değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum.
Ben ne diyorum peki? Önceden düşünülmesi gerekiyordu. A ve B planları yapılması gerekiyordu. Şimdi çocuk gibi mızmızlanmanın alemi yok. 4 bin lira az alacak diye eşinden uzak kalmayı düşünen adam da ne bileyim yani.

tabi ki gitmelesin. sakın onsuz gıtmem diyip atanmış olmanın verdiği ekonomik rahatlığı ters tepme.

Özek sektörde kariyeri olan birinin böyle memur gibi kariyeri yok. Özel sektörde ha diyince iş değiştiremezsin. Yeni bir işe başlasa oradaki iş tanımları farklı olacak. Özel sektör için bunlar kolay şeyler değil.

Sen meseka öğretmensin, a şehrinde de öğretmen olarak görevin var b şehrinde de ama özel sektörde yeri gelir sınırlarını öyle bir zorlarlarki şok olursun.

Senin bu tercihleri kocanla oturup konuşup, orta yol bulmaya çalışmanız gerekirdi. İkinizinde birbirine sorumluluğu var. O başvurmanı istemeyip, o şehri istemediği halde sen bunu yaptıysan bu çok kırıcı bir şey.

O işine devam eder siz atandığınız yerde, 4 sene idare edersiniz uzak mesafe ilişkisi gibi. Ya da dayanamazsanız taşınmayı tekrar düşünürsünüz. Ya da diğer seçenek gündeme gelir. Kervan yolda düzülür demişler. Öncesinde konuşulmadıysa sonra ne olacağına bakarsınız.

Back
X