Atandım ama mutlu değilim :( Kahramanmaraş nasıl bir yer?

PammukSeker

Bütün dünyayı gezelim elele<3
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2010
3.377
1.268
173
Kızlar öncelikle herkese merhabalar.
Ben son haziran atamalarında kahramanmaraş elbistana mühendis olarak atandım. Normalde istanbulda oturuyoruz ve eşim de istanbulda bir kamu kurumunda çalışıyor. Puanım 91 olmasına rağmen 4 atamadır istanbulda kadro açılmadığı için el mecbur eş tayini olurum diye tercih yaptım. Eşimin istanbulda çalıştığı kurumla aynı kurum olduğundan maraşı yazdım birbirimizin yanına eş durumu isteriz diye. Ben atandım diye sevinçliyken gel gelelim ki insanlar resmen sevincimi kursağımda bıraktı. Tepkiler aynen şöyle "hıı maraşa mı atandın", "aa maraş mı, olsun canım hayırlısı" bunlar neyse de bir de maraşın insanlarından tutun, iklimine, çalışacağım kuruma kadar bir sürü olumsuz yorum yapanlar oldu. Tabiki de her yerde iyi ve kötü insan var onun bilincindeyim. Neymiş maraşlılar dışarıdan gelenleri sevmezmiş. Aksine maraş ve insanı bana çok sıcakkanlı, misafirperver ve samimi geliyor. Hatta ben istanbuldan uzaklaşmak istediğim için çok isteyerek yazmıştım. Eşim de tayinini maraşa ister, oraya yerleşiriz diyordum. Ama yine de içimde bir korku var. İlk defa istanbul dışında bir yerde yaşayacağım(üni'yi de istanbulda okumuştum). Özellikle kahramanmaraşlı ve orayı çok iyi bilenlerden yardım istiyorum. Maraş, elbistan, afşin nasıl yerler? Kiralar ne durumdadır? Gezmeye bayılan bir insan olarak gezilecek görülecek yerleri nerelerdir? Beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim. Hepinize çok teşekkürler şimdiden

Canim ben k.maraşliyim nerden biliyorlarmis nasıl olduğumuzu nefret ediyorum ön yargılı davranan insanlardan...
5 yıl malatyada yaşadım tamam tayinci olunca bazı şeyler zor oluyor elbette...
Elbistan en gelişmiş ilçelerinden yalnız ben doğma büyüme merkezliyim merkez güzel havamız suyumuz güzeldir....
Tek zorlanacagin büyük şehirden küçük yere gelmek olur....

Niyeyse kedi uzanamadigi cigere mundar dermis sozu geldi aklima

Bu zamanda herkesler atandida yer yurt begenmeyecekler
Allah hayirli ugurlu etsin arkadasim her yerin iyiside var kotusude omurluk cakili kakacaksin diye birsey yok sevmezseniz eninde sonunda tayin ister gidersiniz

istanbuldan gidip de kahramanmaraşta, eşinizden ayrı, çok çok mutu bi hayatınız olmayacak doğal olarak. ama bunu baştan düşünen sizsiniz.

Son düzenleme:
Oralı değilim ama biliyorum. Birçok kez gidip geldim.
Klasik anadolu şehirleri gibi.
Muhafazakar yapıdaysanız alışırsınız. Biraz kadınlara fazla karışılıyor gibi geldi bana orada.
Hiç alakası yok...
Herkes özgür istediği gibi yaşıyor. ...
Gidip gelmekle anlaşılmaz canim yasaman lazim. ..

Tayininiz elbistana çıkmış marasa değil önce burda anlasalim:) marasla Elbistan arası epey var 1.5 saat kadar sanırım. Elbistan ilçe olarak dusunursen iyi bi yer denilebilir ama tabi ki İstanbulla kıyaslama. Alışveriş yapabileceğiniz mağazalar falan var gezilecek yerleri var apartmanlar güzel kiralık ev sıkıntısı yasamazsınız 300-400 liraya iyi bi apartman dairesi kiralayabirsiniz. Dediğim gibi beklentinizi çok yüksek tutmayın iç anadolunun bi ilçesi sonuçta. Ha bir de insanların neredeyse tamamı şiveli konuşur mesela şunu verecek misin demezler de şunu vericiiiiii derler:)

Hayatım boyunca hiç gitmedim Maraş'a.
Ama inanın sizin adınıza çok sevindim.
Hayırlı uğurlu olsun inşallah.
Ne güzel hem yepyeni bir yer göreceksiniz hem atanmışsınız mis gibi.
Allahım yolunuzu açık etsin inşallah.

Hiç alakası yok...
Herkes özgür istediği gibi yaşıyor. ...
Gidip gelmekle anlaşılmaz canim yasaman lazim. ..

Gidip gelmelerim kısa değil yalnız 1 ay gidip yaşadığım da oldu .
Ayrıca orada akrabalarim var yeteri kadar tanıyorum.
Sizin özgürlük anlayışıniz ile benimki farklı olabilir.

Afşin Elbistana gore çok daha küçük bi yer elbistanla arası 15km köyden hallice diyebilirim. Maraş daha güzel tabi ki tayininizi Maraş merkeze aldırma şansıniz varsa hemen aldirin bence. Elbistanin insanları gayet sıcaktır bu arada. ozellikle dışardan gelenlere daha cok yardımcı olurlar sıkıntı yapmayın o konuda hiç.

Elbistan K.Maraş'ın en güzel ilçesi.Merkezi daha iyi ama ilçeleri arasında Elbistan en iyisi. Teyzemler oraya yerleşmişti iş için.Afşin,Göksun gibi ilçeleri oldukça küçük ve Elbistan'a en yakın ilçeleri. Merkeze gidecekseniz de Göksun'dan geçersiniz.
Fakat şuna açıklık getirmekte yarar var,insanları çok muhafazakar ve yobaz ama buna rağmen yardımseverlerdir. Yabancı olduğunu bilirlerse daha çok yardımcı olurlar.
Tarihi açıdan gezilecek yerler çoğunlukla Afşin-Elbistan tarafındadır.Gece hayatı zaten neredeyse hiç yok,saat 10 dan sonra açık bir yer bulamazsın kolay kolay.
Ama İstanbuldan gelirseniz biraz alışmanız zaman alacaktır.Fakat merkeze yakın olması sebebiyle hafta sonları çoğu kişi günü birlik gidiyorlar ya da Kayseri taraflarına.
Ama şunu da ekleyeyim ekmeği ve suyu apayrıdır oraların. Ayrıca dondurması ve firik tarhanası oldukça ünlüdür.
Şiveleri ise çok komiğime gitmişti ben üç ay kaldım orada döndüğümde aynı onlar gibi konuşuyordum.
Sever misiniz bilemem ama insanın hayatına çok şey katabilecek bir yer. Kiralar İstanbul'a göre çok çok uygun.Hakkınızda hayırlısı.

Oncelikle tebrik ediyorum sizi. Cok guzel bir puan almissiniz ve atanmisiniz.

Zahmetsiz Rahmet olmuyor ne yazikki. Istanbuldan sonra ankara ya bile atansaniz zor gelecekti size. Alismislik meselesi.

Muhendislikte nasil bilmiyorum ama ogretmenlikte istanbul zorunlu hizmet diye geciyor istanbula gitmek istedikten sonra sikinti cikmiyor.

Insallah sizde en kisa zamanda donersiniz esinizin yanina.

maraş da elbistan da on numara yer.
belki güzel günlerim geçti orada bu da bi etken ama şunu söylemeliyim ki elbistan da evler çok güzel ve uygun. erkekleri biraz yobazdır nasıl desem çok takılan oluyordu bana.
bunun dışında insanları çok yardımsever. ebnim ev sahibim lambam patladığında bile gelip takıyordu yenisini :)
doğası yeşilliği çok güzel. yazın dut ağaçları olur her evin bahçesinnde. ben çok özledim oraları halbuki kötü günler de geçirdim.kışın kar yağar bol bol ohh miss. ama bence tek dezavantajı havası çookk kirli. termik santralden dolayı.

maraş merkez de harika. ayy çok özledim ya.. ha bi de eşinizle orada yaşamanız ayrı bir avantaj yalnız sıkılıyor insan çünkü

Hiç aldırış etme. Maraş güzldir. Elbistanda öyle. İnsanları boşver. Herkes herşeyi söyler.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için, her ağızdan bir ses çıkıyor malesef. İyiki buraya yazmışım içim rahatladı.

ama'dan sonra yazdıklarınıza bayıldım:) kesinlikle öyle bence de. Ben çok pozitif gideceğim inşallah. Umarım maraş da bana pozitif olur. :) Bu arada duanıza da "amin" çok teşekkür ederim.

Oralı değilim ama biliyorum. Birçok kez gidip geldim.
Klasik anadolu şehirleri gibi.
Muhafazakar yapıdaysanız alışırsınız. Biraz kadınlara fazla karışılıyor gibi geldi bana orada.
Çok tutucu bir çevrede büyümediğim için bu olumsuz bir özellik benim için. Umarım öyle değildir
İstanbulda özgür bir çevrede büyüdüysen zorlanırsın . Ama devlet kurumu mecburen gideceksin. Atanmak çok güzel. Puanın için de tebrikler .
Çok teşekkür ederim
Bunları bir maraşlıdan duymak çok güzel. Çok teşekkür ederim. Yeri gelmişken bir şey sorayım ben size. Elbistan ve havaalanı uzaklığı ne kadar acaba biliyor musunuz?

Yahu ne farkeder? Bence atanmış olman süper. Önce bi bunun mutluluğunu yaşa. Ben dahil pek çok insan bunun hayalini kuruyor tahmin edersin. Elalem hep konuşur. Dünyanın en iyi yerlerine de gitsen, en iyi şeyleri de yapsan, en yüksek mevkilere de gitsen hep konuşur.

Bu bir süreç sonuçta, en fazla 1-2 yıl. Yeni bir yer, yeni insanlar, yeni tecrübeler, harika şeyler bunlar. Genelde büyükşehir insanları küçük anadolu illerindekileri varoş, yobaz diye niteler ama bence en samimi dostluklar oralarda yaşanır. Bence önyargısız gidersen çok güzel zamanlar yaşayabilirsin orda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…