- 7 Mayıs 2010
- 3.377
- 1.268
- 173
- Konu Sahibi PammukSeker
-
Canim ben k.maraşliyim nerden biliyorlarmis nasıl olduğumuzu nefret ediyorum ön yargılı davranan insanlardan...Kızlar öncelikle herkese merhabalar.
Ben son haziran atamalarında kahramanmaraş elbistana mühendis olarak atandım. Normalde istanbulda oturuyoruz ve eşim de istanbulda bir kamu kurumunda çalışıyor. Puanım 91 olmasına rağmen 4 atamadır istanbulda kadro açılmadığı için el mecbur eş tayini olurum diye tercih yaptım. Eşimin istanbulda çalıştığı kurumla aynı kurum olduğundan maraşı yazdım birbirimizin yanına eş durumu isteriz diye. Ben atandım diye sevinçliyken gel gelelim ki insanlar resmen sevincimi kursağımda bıraktı. Tepkiler aynen şöyle "hıı maraşa mı atandın", "aa maraş mı, olsun canım hayırlısı" bunlar neyse de bir de maraşın insanlarından tutun, iklimine, çalışacağım kuruma kadar bir sürü olumsuz yorum yapanlar oldu. Tabiki de her yerde iyi ve kötü insan var onun bilincindeyim. Neymiş maraşlılar dışarıdan gelenleri sevmezmiş. Aksine maraş ve insanı bana çok sıcakkanlı, misafirperver ve samimi geliyor. Hatta ben istanbuldan uzaklaşmak istediğim için çok isteyerek yazmıştım. Eşim de tayinini maraşa ister, oraya yerleşiriz diyordum. Ama yine de içimde bir korku var. İlk defa istanbul dışında bir yerde yaşayacağım(üni'yi de istanbulda okumuştum). Özellikle kahramanmaraşlı ve orayı çok iyi bilenlerden yardım istiyorum. Maraş, elbistan, afşin nasıl yerler? Kiralar ne durumdadır? Gezmeye bayılan bir insan olarak gezilecek görülecek yerleri nerelerdir? Beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim. Hepinize çok teşekkürler şimdiden
Kızlar öncelikle herkese merhabalar.
Ben son haziran atamalarında kahramanmaraş elbistana mühendis olarak atandım. Normalde istanbulda oturuyoruz ve eşim de istanbulda bir kamu kurumunda çalışıyor. Puanım 91 olmasına rağmen 4 atamadır istanbulda kadro açılmadığı için el mecbur eş tayini olurum diye tercih yaptım. Eşimin istanbulda çalıştığı kurumla aynı kurum olduğundan maraşı yazdım birbirimizin yanına eş durumu isteriz diye. Ben atandım diye sevinçliyken gel gelelim ki insanlar resmen sevincimi kursağımda bıraktı. Tepkiler aynen şöyle "hıı maraşa mı atandın", "aa maraş mı, olsun canım hayırlısı" bunlar neyse de bir de maraşın insanlarından tutun, iklimine, çalışacağım kuruma kadar bir sürü olumsuz yorum yapanlar oldu. Tabiki de her yerde iyi ve kötü insan var onun bilincindeyim. Neymiş maraşlılar dışarıdan gelenleri sevmezmiş. Aksine maraş ve insanı bana çok sıcakkanlı, misafirperver ve samimi geliyor. Hatta ben istanbuldan uzaklaşmak istediğim için çok isteyerek yazmıştım. Eşim de tayinini maraşa ister, oraya yerleşiriz diyordum. Ama yine de içimde bir korku var. İlk defa istanbul dışında bir yerde yaşayacağım(üni'yi de istanbulda okumuştum). Özellikle kahramanmaraşlı ve orayı çok iyi bilenlerden yardım istiyorum. Maraş, elbistan, afşin nasıl yerler? Kiralar ne durumdadır? Gezmeye bayılan bir insan olarak gezilecek görülecek yerleri nerelerdir? Beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim. Hepinize çok teşekkürler şimdiden
Hiç alakası yok...Oralı değilim ama biliyorum. Birçok kez gidip geldim.
Klasik anadolu şehirleri gibi.
Muhafazakar yapıdaysanız alışırsınız. Biraz kadınlara fazla karışılıyor gibi geldi bana orada.
Hiç alakası yok...
Herkes özgür istediği gibi yaşıyor. ...
Gidip gelmekle anlaşılmaz canim yasaman lazim. ..
Elbistan K.Maraş'ın en güzel ilçesi.Merkezi daha iyi ama ilçeleri arasında Elbistan en iyisi. Teyzemler oraya yerleşmişti iş için.Afşin,Göksun gibi ilçeleri oldukça küçük ve Elbistan'a en yakın ilçeleri. Merkeze gidecekseniz de Göksun'dan geçersiniz.Kızlar öncelikle herkese merhabalar.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için, her ağızdan bir ses çıkıyor malesef. İyiki buraya yazmışım içim rahatladı.Hiç aldırış etme. Maraş güzldir. Elbistanda öyle. İnsanları boşver. Herkes herşeyi söyler.
ama'dan sonra yazdıklarınıza bayıldım:) kesinlikle öyle bence de. Ben çok pozitif gideceğim inşallah. Umarım maraş da bana pozitif olur. :) Bu arada duanıza da "amin" çok teşekkür ederim.herkese göre heryer kötü. heryerin insanı kötü ve dışarıdan gelenleri sevmez.
maraşlı değilim. maraşta hiç bulunmadım .
ama ben , bir şehri güzelleştiren şeyin kişinin oraya bakış açısı olduğuna inanıyorum. güzel insanlarla karşılaşırsınız inşallah :)
Çok tutucu bir çevrede büyümediğim için bu olumsuz bir özellik benim için. Umarım öyle değildirOralı değilim ama biliyorum. Birçok kez gidip geldim.
Klasik anadolu şehirleri gibi.
Muhafazakar yapıdaysanız alışırsınız. Biraz kadınlara fazla karışılıyor gibi geldi bana orada.
Çok teşekkür ederimİstanbulda özgür bir çevrede büyüdüysen zorlanırsın . Ama devlet kurumu mecburen gideceksin. Atanmak çok güzel. Puanın için de tebrikler .
Bunları bir maraşlıdan duymak çok güzel. Çok teşekkür ederim. Yeri gelmişken bir şey sorayım ben size. Elbistan ve havaalanı uzaklığı ne kadar acaba biliyor musunuz?Canim ben k.maraşliyim nerden biliyorlarmis nasıl olduğumuzu nefret ediyorum ön yargılı davranan insanlardan...
5 yıl malatyada yaşadım tamam tayinci olunca bazı şeyler zor oluyor elbette...
Elbistan en gelişmiş ilçelerinden yalnız ben doğma büyüme merkezliyim merkez güzel havamız suyumuz güzeldir....
Tek zorlanacagin büyük şehirden küçük yere gelmek olur....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?