- 7 Mayıs 2010
- 3.377
- 1.268
- 173
- Konu Sahibi PammukSeker
-
İçimi rahatlattınız çok teşekkür ederimNiyeyse kedi uzanamadigi cigere mundar dermis sozu geldi aklima
Bu zamanda herkesler atandida yer yurt begenmeyecekler
Allah hayirli ugurlu etsin arkadasim her yerin iyiside var kotusude omurluk cakili kakacaksin diye birsey yok sevmezseniz eninde sonunda tayin ister gidersiniz
Tayinimin elbistana çıktığını en başta yazmıştım zaten :) Ama sonuçta maraş da avm vs için sürekli gideceğim bir yer olacak. Bir de maraş'tan ev kiralayıp elbistana gidip gelmeyi de düşündüm ama 1.5 saat her gün çekilmez sanırım.Tayininiz elbistana çıkmış marasa değil önce burda anlasalim:) marasla Elbistan arası epey var 1.5 saat kadar sanırım. Elbistan ilçe olarak dusunursen iyi bi yer denilebilir ama tabi ki İstanbulla kıyaslama. Alışveriş yapabileceğiniz mağazalar falan var gezilecek yerleri var apartmanlar güzel kiralık ev sıkıntısı yasamazsınız 300-400 liraya iyi bi apartman dairesi kiralayabirsiniz. Dediğim gibi beklentinizi çok yüksek tutmayın iç anadolunun bi ilçesi sonuçta. Ha bir de insanların neredeyse tamamı şiveli konuşur mesela şunu verecek misin demezler de şunu vericiiiiii derler:)
Yaa çok teşekkür ederim. Aminn inşallahhHayatım boyunca hiç gitmedim Maraş'a.
Ama inanın sizin adınıza çok sevindim.
Hayırlı uğurlu olsun inşallah.
Ne güzel hem yepyeni bir yer göreceksiniz hem atanmışsınız mis gibi.
Allahım yolunuzu açık etsin inşallah.
Malesef merkeze aldırma şansım yok santralde olacağım çünkü. Ama ben de elbistanı sizin anlattığınız gibi canlandırıyorum artık kafamda. Çok teşekkürlerAfşin Elbistana gore çok daha küçük bi yer elbistanla arası 15km köyden hallice diyebilirim. Maraş daha güzel tabi ki tayininizi Maraş merkeze aldırma şansıniz varsa hemen aldirin bence. Elbistanin insanları gayet sıcaktır bu arada. ozellikle dışardan gelenlere daha cok yardımcı olurlar sıkıntı yapmayın o konuda hiç.
evet haklısınız onu ben de düşünüyorum hep. Maraş olmasa da istanbul dışında bir yere gidecektim. İnşallah herşey güzel olur.Bence mutlu olun. Bu da bir süreç geçecek. Maraştan bağımsız olarak nereye giderseniz gidin benzer sıkıntıları yaşayacaksınız.
Bol bilgilendirici mesajınız için çok teşekkür ederim. Çok faydalı oldu gerçekten. Umarım güzel bir düzen oturturuz eşimle. İstanbul'dan hiç uzaklaşmasam da şimdiye dek, artık bu curcunadan kurtulma ihtiyacı hissediyorum. Bakalım nasıl olacak. Teşekkürler tekrardanElbistan K.Maraş'ın en güzel ilçesi.Merkezi daha iyi ama ilçeleri arasında Elbistan en iyisi. Teyzemler oraya yerleşmişti iş için.Afşin,Göksun gibi ilçeleri oldukça küçük ve Elbistan'a en yakın ilçeleri. Merkeze gidecekseniz de Göksun'dan geçersiniz.
Fakat şuna açıklık getirmekte yarar var,insanları çok muhafazakar ve yobaz ama buna rağmen yardımseverlerdir. Yabancı olduğunu bilirlerse daha çok yardımcı olurlar.
Tarihi açıdan gezilecek yerler çoğunlukla Afşin-Elbistan tarafındadır.Gece hayatı zaten neredeyse hiç yok,saat 10 dan sonra açık bir yer bulamazsın kolay kolay.
Ama İstanbuldan gelirseniz biraz alışmanız zaman alacaktır.Fakat merkeze yakın olması sebebiyle hafta sonları çoğu kişi günü birlik gidiyorlar ya da Kayseri taraflarına.
Ama şunu da ekleyeyim ekmeği ve suyu apayrıdır oraların. Ayrıca dondurması ve firik tarhanası oldukça ünlüdür.
Şiveleri ise çok komiğime gitmişti ben üç ay kaldım orada döndüğümde aynı onlar gibi konuşuyordum.
Sever misiniz bilemem ama insanın hayatına çok şey katabilecek bir yer. Kiralar İstanbul'a göre çok çok uygun.Hakkınızda hayırlısı.
Çok teşekkür ederimOncelikle tebrik ediyorum sizi. Cok guzel bir puan almissiniz ve atanmisiniz.
Zahmetsiz Rahmet olmuyor ne yazikki. Istanbuldan sonra ankara ya bile atansaniz zor gelecekti size. Alismislik meselesi.
Muhendislikte nasil bilmiyorum ama ogretmenlikte istanbul zorunlu hizmet diye geciyor istanbula gitmek istedikten sonra sikinti cikmiyor.
Insallah sizde en kisa zamanda donersiniz esinizin yanina.
Haklısınız. beni de en çok teselli eden şey haftasonu gezmeleri. İnsanların da yorumlarını ister istemez takmıştım ama buradaki yorumları okudukça geçiyor hepsi. Çok teşekkürlerönemli olan iş güç sahibi olmuş olmanız. Zaten hafta içi çalışırsınız hafta sonları gezersiniz. Milletin laflarına takılmayın.
Yaa gerçeken mii. Şu ana kadar beni en çok mutlu eden yorummaraş da elbistan da on numara yer.
belki güzel günlerim geçti orada bu da bi etken ama şunu söylemeliyim ki elbistan da evler çok güzel ve uygun. erkekleri biraz yobazdır nasıl desem çok takılan oluyordu bana.
bunun dışında insanları çok yardımsever. ebnim ev sahibim lambam patladığında bile gelip takıyordu yenisini :)
doğası yeşilliği çok güzel. yazın dut ağaçları olur her evin bahçesinnde. ben çok özledim oraları halbuki kötü günler de geçirdim.kışın kar yağar bol bol ohh miss. ama bence tek dezavantajı havası çookk kirli. termik santralden dolayı.
maraş merkez de harika. ayy çok özledim ya.. ha bi de eşinizle orada yaşamanız ayrı bir avantaj yalnız sıkılıyor insan çünkü
Kesinlikle tamamen ön yargısızım. Çünkü tercih yapabileceğim diğer büyük şehirler olmasına rağmen en başa yazdım elbistanı. Beni üzen insanların yerleştiğimi duyduktan sonra acırmış gibi yorum yapmaları. Sanki 50 puanla zar zor atanmışım gibi tavırlar vs. Ama biraz da buradaki yorumlardan sonra takmamayı deneyeceğim. Size de çok teşekkür ederim yapıcı yorumunuz için.Yahu ne farkeder? Bence atanmış olman süper. Önce bi bunun mutluluğunu yaşa. Ben dahil pek çok insan bunun hayalini kuruyor tahmin edersin. Elalem hep konuşur. Dünyanın en iyi yerlerine de gitsen, en iyi şeyleri de yapsan, en yüksek mevkilere de gitsen hep konuşur.
Bu bir süreç sonuçta, en fazla 1-2 yıl. Yeni bir yer, yeni insanlar, yeni tecrübeler, harika şeyler bunlar. Genelde büyükşehir insanları küçük anadolu illerindekileri varoş, yobaz diye niteler ama bence en samimi dostluklar oralarda yaşanır. Bence önyargısız gidersen çok güzel zamanlar yaşayabilirsin orda.
İçimi rahatlattınız çok teşekkür ederim. İnşallah memnun kalırım. Bir de bu insanların hepsi benim tercih dönemimde ağızlarını açmayıp atandıktan sonra mırın kırın eden insanlar. Halbuki maraş'ı en başa yazdığımı biliyorlardı. Madem olumsuz düşüncelerin var önceden uyarsana dimi. Tamamiyle kötü niyetlilik başka birşey değil. Tekrardan teşekkürler:)
Tayinimin elbistana çıktığını en başta yazmıştım zaten :) Ama sonuçta maraş da avm vs için sürekli gideceğim bir yer olacak. Bir de maraş'tan ev kiralayıp elbistana gidip gelmeyi de düşündüm ama 1.5 saat her gün çekilmez sanırım.
Yaa çok teşekkür ederim. Aminn inşallahhBöyle yorumlar gerçekten gönlüme su serpiyor. Ve "keşke"lerim "iyiki"ye dönüşüyor. Güzel dillekleriniz için çok teşekkürler
Malesef merkeze aldırma şansım yok santralde olacağım çünkü. Ama ben de elbistanı sizin anlattığınız gibi canlandırıyorum artık kafamda. Çok teşekkürler
evet haklısınız onu ben de düşünüyorum hep. Maraş olmasa da istanbul dışında bir yere gidecektim. İnşallah herşey güzel olur.
Tatlım iç anadolunun ilçesi değil....Tayininiz elbistana çıkmış marasa değil önce burda anlasalim:) marasla Elbistan arası epey var 1.5 saat kadar sanırım. Elbistan ilçe olarak dusunursen iyi bi yer denilebilir ama tabi ki İstanbulla kıyaslama. Alışveriş yapabileceğiniz mağazalar falan var gezilecek yerleri var apartmanlar güzel kiralık ev sıkıntısı yasamazsınız 300-400 liraya iyi bi apartman dairesi kiralayabirsiniz. Dediğim gibi beklentinizi çok yüksek tutmayın iç anadolunun bi ilçesi sonuçta. Ha bir de insanların neredeyse tamamı şiveli konuşur mesela şunu verecek misin demezler de şunu vericiiiiii derler:)
Bir kısmı iç Anadolu da bir kısmı akdeniz deTatlım iç anadolunun ilçesi değil....
Doğu akdeniz de K.Maraş....
K.Maraş hava alanı merkezde canim çok uzak...k.maraşin ilçelerinin hepsi çok uzak canim türkoğlu ve pazarcik yakın....Çok teşekkür ederim yorumunuz için, her ağızdan bir ses çıkıyor malesef. İyiki buraya yazmışım içim rahatladı.
ama'dan sonra yazdıklarınıza bayıldım:) kesinlikle öyle bence de. Ben çok pozitif gideceğim inşallah. Umarım maraş da bana pozitif olur. :) Bu arada duanıza da "amin" çok teşekkür ederim.
Çok tutucu bir çevrede büyümediğim için bu olumsuz bir özellik benim için. Umarım öyle değildir
Çok teşekkür ederim
Bunları bir maraşlıdan duymak çok güzel. Çok teşekkür ederim. Yeri gelmişken bir şey sorayım ben size. Elbistan ve havaalanı uzaklığı ne kadar acaba biliyor musunuz?
Elbistan da 3 yil gorev yaptim.buyuksehirde buyuyen biri olarak....
Kucuk bir ilce.sinema var gezilecek yerler var , magazalar vardi simdi daha da gelismis.guzel kafeler var.malatya ve darende cok yakin.haftasonlari oralara gezmeye giderdik.ozel hastane var.bir kac tip merkezi vardi simdi ne oldu bilemiyorum.cok temiz guvenli bir ilce.santral 25 km uzaklikta elbistana.servisler var orada calisanlar icin.marasa gidis gelis imkansiz.kisin yollar kar olur.ozellikle goksun tarafinda.
Insanlari cok iyidir.evet biraz daha dindar yasiyorlar diyebiliriz.ama kimseye karismazlar.yardimsever insanlardir.biraz da merakli!!elbistani ozlemisim yahu!!
Ocakbasinda etli pide ve sınırsız ayran; akciri da alabalik yiyin.promada guzel bir alisveristen sonra restoranda yemek yeyin.kale restorantta elbistan manzarasina nazir bir yemek yeyin.pinarbasinda piknik yapin gezinin...
Buyuksehirde hele de istanbuldan gidiyorsaniz fazla birsey beklemeyin.ama orasi kucuk seylerle mutlu olmayi ve carsida isin olunca bir iki caddede butun alisverisini isini tamamlamayi ogretiyor.ordaki kadar memnun olmadim hic bir yerden....
Evler ucuzdur.400 500 olmustur belki simdi.kaloriferli ev cok rahat bulursunuz.ve ev 30 ° olacak kadar sicak olur evin.temiz sicak bir ilcedir.santralden dolayi havasi biraz pistir belki ama rahatsiz etmez.afsine gitmeyi oralari gezmeyi unutmayin.iyi sanslar hayirli olsun goreviniz
Çok haklısınız. Dualarınıza da kocaman bir AMİN diyorum. Çok teşekkür ederimBence iciniz rahat olsun marasa hic gitmedim bilmiyorum ama elbistanli bi ogretmen arkadasim vardi hakkinda pek bi bilgim yok ama kendinizde bilirsiniz kpss stresi calismasi kadar hicbirsey agir degil bence o insanlari duymazdan gelin
Dusunun ki evimizde birsey aldigimizda bile her agizdan bir ses cikiyor boyle badit seylere dahi 1000 yorum duyorsak bunlar ne ki cok mutlu olmanizi dilerim insallah iyiki burasi olmus dedirttir Allah ve insallah iyi insanlarla karsilasirsiniz :)
Umarım biz de çok sever ve orada yaşamak isteriz. Çünkü gerçekten istanbul dışında yaşamayı koymuştuk eşimle kafamıza. Bu atama olunca da neden elbistan olmasın dedik. İnşallah güzel bir ortam ve güzel insanlarla karşılaşırız.Malatya Havalimanı daha yakın elbistana, çok sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum, İstanbuldan sonra küçük gelecektir ama huzurlu, gitmek istediğiniz yere rahat gideceksiniz, İstanbuldaki gibi uçuk kiralar olmayacak , masraflarınız baya azalacaktır. Bi kaç ay denedikten sonra eşinizin mi sizin yanınıza sizin mi eşinizin yanına gideceğine karar verirsiniz. Ben o taraflara dönmek için sabırsızlıkla doktoramın bitmesini bekliyorum.
Yaa evet ben de profil resminden tanıdım.Hayırlı olsun canım çok sevindim. Kpss topiğinden hatırlıyorum seni. Evlenmişsin de umarım çok mutlu olursun. ☺
Umarım bizim de çok seveceğimiz ve güzel anacağımız bir yer olur. Çok teşekkürlerMaraş'ın havası suyu iklimi çok güzeldir,evleri de çok güzeldir
Orda 5 yıl kadar yaşamıştık hala özlemle anarız
Hayırlı olsun
Çok teşekkür ederim gerçekten içimi rahatlattınızCanım santral zaten elbistanin birazcık dışında kalıyo elbistandan bi ev tutarsin. Günlük Maraşa gidip gelmen imkansız sende soylemissin zaten çok uzak hatta o kadar uzakki elbistanlilar marasliyim demezler sorunca elbistanliyim derler:) ayrı bi şehir gibi yani gidince daha iyi anlarsın.. çok ucuz bi yer ama gerçekten kiralar çok uygun 250 liraya bile ev bulursun meyve sebze çok ucuz marketler de öyle... İstanbula gore bedava yasiyo gibi olursun:) sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum yakın çevrelerde de gezilecek güzel yerler var içini ferah tut sen kimsenin moralini bozmasına izin verme
Gerçekten her açıdan en açıklayıcı yorum bu olmuş. Çok teşekür ederim, öyle güzel anlatmışsınız ki şimdiden gidesim geldi.Elbistan da 3 yil gorev yaptim.buyuksehirde buyuyen biri olarak....
Kucuk bir ilce.sinema var gezilecek yerler var , magazalar vardi simdi daha da gelismis.guzel kafeler var.malatya ve darende cok yakin.haftasonlari oralara gezmeye giderdik.ozel hastane var.bir kac tip merkezi vardi simdi ne oldu bilemiyorum.cok temiz guvenli bir ilce.santral 25 km uzaklikta elbistana.servisler var orada calisanlar icin.marasa gidis gelis imkansiz.kisin yollar kar olur.ozellikle goksun tarafinda.
Insanlari cok iyidir.evet biraz daha dindar yasiyorlar diyebiliriz.ama kimseye karismazlar.yardimsever insanlardir.biraz da merakli!!elbistani ozlemisim yahu!!
Ocakbasinda etli pide ve sınırsız ayran; akciri da alabalik yiyin.promada guzel bir alisveristen sonra restoranda yemek yeyin.kale restorantta elbistan manzarasina nazir bir yemek yeyin.pinarbasinda piknik yapin gezinin...
Buyuksehirde hele de istanbuldan gidiyorsaniz fazla birsey beklemeyin.ama orasi kucuk seylerle mutlu olmayi ve carsida isin olunca bir iki caddede butun alisverisini isini tamamlamayi ogretiyor.ordaki kadar memnun olmadim hic bir yerden....
Evler ucuzdur.400 500 olmustur belki simdi.kaloriferli ev cok rahat bulursunuz.ve ev 30 ° olacak kadar sicak olur evin.temiz sicak bir ilcedir.santralden dolayi havasi biraz pistir belki ama rahatsiz etmez.afsine gitmeyi oralari gezmeyi unutmayin.iyi sanslar hayirli olsun goreviniz
İşte bu daha çok hoşuma gitti, istanbulda pastörize ve konserve yemekten gına geldi. Doğal şeyler yemeyeli çok oldu. Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için:)Atamam oraya çıkmıştı Elbistan a.
Bi özelliğini daha eklemek gerekirse doğal yoğurt, peynir, zeytin, yumurtanın bulunduğu yerler var. İnşallah rast gelirsiniz.
Bulamazsaniz çok yakın köyler var oradan gidip alabilirsiniz.
Kızlar öncelikle herkese merhabalar.
Ben son haziran atamalarında kahramanmaraş elbistana mühendis olarak atandım. Normalde istanbulda oturuyoruz ve eşim de istanbulda bir kamu kurumunda çalışıyor. Puanım 91 olmasına rağmen 4 atamadır istanbulda kadro açılmadığı için el mecbur eş tayini olurum diye tercih yaptım. Eşimin istanbulda çalıştığı kurumla aynı kurum olduğundan maraşı yazdım birbirimizin yanına eş durumu isteriz diye. Ben atandım diye sevinçliyken gel gelelim ki insanlar resmen sevincimi kursağımda bıraktı. Tepkiler aynen şöyle "hıı maraşa mı atandın", "aa maraş mı, olsun canım hayırlısı" bunlar neyse de bir de maraşın insanlarından tutun, iklimine, çalışacağım kuruma kadar bir sürü olumsuz yorum yapanlar oldu. Tabiki de her yerde iyi ve kötü insan var onun bilincindeyim. Neymiş maraşlılar dışarıdan gelenleri sevmezmiş. Aksine maraş ve insanı bana çok sıcakkanlı, misafirperver ve samimi geliyor. Hatta ben istanbuldan uzaklaşmak istediğim için çok isteyerek yazmıştım. Eşim de tayinini maraşa ister, oraya yerleşiriz diyordum. Ama yine de içimde bir korku var. İlk defa istanbul dışında bir yerde yaşayacağım(üni'yi de istanbulda okumuştum). Özellikle kahramanmaraşlı ve orayı çok iyi bilenlerden yardım istiyorum. Maraş, elbistan, afşin nasıl yerler? Kiralar ne durumdadır? Gezmeye bayılan bir insan olarak gezilecek görülecek yerleri nerelerdir? Beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim. Hepinize çok teşekkürler şimdiden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?