Atandım ama neden korkuyorum?

Karadenizliyim sanmıyorum zorluk çekeceğinizi,hayırlı olsun.. ben şahsen şu an sağlıkçılara büyük saygı duyuyorum, tanıdığım herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum...

Rize hakkında benim olumlu yazacağım bir yorum yok. Alışkın olduğunuz hayatla ilgili aslında, bana tamamen zıt bir şehir ve insanlar.
Esnafına, ustasına iş yaptıramazsınız, hemen hemen herkesin bir şekilde çayla bağlantısı vardır ve oradan gelecek paraya güvenir. Çayı yoksa toplama zamanı çalışır.
Sabaha karşı silah sesi ile çok uyandım, sonra alışıyor insan galiba, uyanmaz oldum.
Çocuk parkları kum ya da çimen değil, beton zemindir. En çok şaşırdıklarımdan.
Her yer tavuk dönerci.
Ramazanda her yeri kapatıyorlar, herkes tutmak zorunda ya da müslüman ya da sağlık problemi yokmuş gibi.
Siz diye hitap yok, babalarının uşağıymış gibi sen sen sen.
Sıkıntı yok ağızlardaki en yaygın laf, kimi sikinti yok diyor, bilerek mi bilmiyorum.
Sürekli nem ya da yağmur. Uzun kalacaksanız baza içinde tuttuğunuz kıyafetleri, battaniye, yorgan gibi eşyaları havalandırmayı adet edinin, yoksa küflenir.
Eşki sözlükteki Rize başlığını okumanızı öneririm, hazırlıklı gidersiniz. Benim en üzüldüğüm şey, yıllar içinde bu hale gelmiş olmalarıdır. Mesela o başlıkta da ilk sayfalarda olumlu şeyler yazarken gittikçe kötü yorumlar çoğalmıştır, önceleri böyle değilmiş yani.
Kibar, naif bir insansanız eli maşalı bir hale gelmenizi de öneririm, başka türlü laf anlatamazsınız, tecrübeyle sabit.
Evleri pahalıdır. Zaten memur arıyorlar, para kesin olsun diye.
Sahili doldurmadır, sahil restoranın adı zamanında orasının sahil olmasındandır, gidince görürsünüz ne kadar yeri doldurmuşlar.
Dolmuş olayı ayrı komedidir, arada ayrım olmayan çift yolun ortasında inersiniz, falan filan.
Yaz yaz bitmez.
Kısa süre gezip yaşanabilir ve uzun vadede boğar.
Tekrar söylüyorum ama sizin nasıl biri olduğunuz ve nasıl bir hayata alışkın olduğunuzun da etkisi var. Ben kurtulunca sevinçten deli olmuştum.
Bu ne karalama kampanyası böyle
Rize ye de insanlarına da kurban olun

Babamın ilk ataması Rize ye çıkmış, 1-2 yıl kalmışlar annemle..çok sevmişler hem Rize'yi, hem de insanlarını... Annem hala anlatır komşularını, ve inanın 45 yıl olmuş Rize den ayrılalı, hala komşularıyla ve onların çocuklarıyla bayramlarda
telefonlaşıp hasret giderirler..
Bence güzel duygularla, gönül rahatlığıyla gidin.. Bi de sağlıkçıymışsınız, sizi baş tacı edeceklerdir..

Bende çok şaşırdım ya Rizeli çok arkadaşım var hepsini de öyle çok seviyorum ki Rize’ye de aşığım 😂
Hep hayalimde Rize’ye gelin gitmek vardı da bi nasip olmadı 😹
Kısmet olur inş.
Küçük dağları ben yarattım havasında olmazsanız mutlu olunacak bir şehir

Kısmet olur inş.
Küçük dağları ben yarattım havasında olmazsanız mutlu olunacak bir şehir
Ay yok hiç öyle değilim. Büyük bir şehirde yaşıyorum ve inanılmaz mutsuzum. Bende Karadenizliyim ama bizim ilimiz çok küçük oraya gidince bile ağlayarak geliyorum köyden keşke daha çok kalsam diye

Rize hakkında benim olumlu yazacağım bir yorum yok. Alışkın olduğunuz hayatla ilgili aslında, bana tamamen zıt bir şehir ve insanlar.
Esnafına, ustasına iş yaptıramazsınız, hemen hemen herkesin bir şekilde çayla bağlantısı vardır ve oradan gelecek paraya güvenir. Çayı yoksa toplama zamanı çalışır.
Sabaha karşı silah sesi ile çok uyandım, sonra alışıyor insan galiba, uyanmaz oldum.
Her yer tavuk dönerci.
Ramazanda her yeri kapatıyorlar, herkes tutmak zorunda ya da müslüman ya da sağlık problemi yokmuş gibi.
Sıkıntı yok ağızlardaki en yaygın laf, kimi sikinti yok diyor, bilerek mi bilmiyorum.
Sürekli nem ya da yağmur. Uzun kalacaksanız baza içinde tuttuğunuz kıyafetleri, battaniye, yorgan gibi eşyaları havalandırmayı adet edinin, yoksa küflenir.
Eşki sözlükteki Rize başlığını okumanızı öneririm, hazırlıklı gidersiniz. Benim en üzüldüğüm şey, yıllar içinde bu hale gelmiş olmalarıdır. Mesela o başlıkta da ilk sayfalarda olumlu şeyler yazarken gittikçe kötü yorumlar çoğalmıştır, önceleri böyle değilmiş yani.
Kibar, naif bir insansanız eli maşalı bir hale gelmenizi de öneririm, başka türlü laf anlatamazsınız, tecrübeyle sabit.
Sahili doldurmadır, sahil restoranın adı zamanında orasının sahil olmasındandır, gidince görürsünüz ne kadar yeri doldurmuşlar.
Dolmuş olayı ayrı komedidir, arada ayrım olmayan çift yolun ortasında inersiniz, falan filan.
Yaz yaz bitmez.
Tekrar söylüyorum ama sizin nasıl biri olduğunuz ve nasıl bir hayata alışkın olduğunuzun da etkisi var. Ben kurtulunca sevinçten deli olmuştum.
Ordada böyle egosu bir milyon gezdiyseniz sevilmemeniz normal sıkıntı orda değil belliki sizde

Şimdi belki bana kızacaklar olacaktır ama ben hayatımda ne kadar Rizeli veya Trabzonlu tanıdıysam hepsi inanılmaz şekilde tutucu ve sinirliydiler. Mesela sohbet ederken birden durduk yere terslerlerdi. Tabi ki istisnalar elbette ki vardır, belki de bana iyileri denk gelmemiştir. Ama benim tanıdıklarımın hepsi böyleydi.

Her yer tavuk dönerci.
Yaz yaz bitmez.
İstenirse her şehir hakkında kötü yorumlar yapılabilir. Rizelileri üzeceksiniz bence. Sahilin doldurulmuş olmasını bile dert edinirseniz yaz yaz bitmez tabii😁

memleketimdir rize. rize küçük bir yerdir. sosyal hayatı çok değil fakat çokta sıkıcı değil. doğayı seviyorsanız izin günlerinizde çok güzel vakit geçirebilirsiniz. akşamları sahilde canlı müzikler olur kafelerde. tabi şuan virüs salgını olduğu için sosyal hayat yok zaten genel olarak bahsediyorum.
insanıyla uğraşmak zordur ama güzel arkadaşlıklar kurarsın. kolaylıklar dilerim.

Ben trabzonluyum. Ve trabzonda yaşıyorum. Artık rizeye geldiğinize göre 1 ayağınız daima trabzonda olacaktır.

Şuranın insanı buranın insani gibi saçma ve aptalca genellemelere girmeyeceğim.

Burası da dünyanın her yeri gibi her çeşit insanı barındıran bir coğrafya.

Belki karadenizin hırçın doğasından ötürü üslubu farklı olanlar olabilir. Çabuk kızanlar olabilir. Fakat durup dururken kimse kimseye dalmaz. 30 senedir bana kimse dalmadı. Rizeye gittim. Rizede de kimse bana dalmadı.

Nem yağmur bulut 3lüsü burda en çok göreceğin şeyler . Zaten doğasının muhtesemligini de burdan alıyor.

Çok yokuş ve dik. Araba kullanmak kolay değil .

Trabzonda sosyal hayat daha gelişmiş olmasından ötürü sık sık gelirsin. Burası büyük gelişmiş ve kalabalık bir şehir . Sosyalleşme kısmi burda halledersin.

Ama doğası itibariyle rize daha bakir dAha doğal daha çarpıcıdır..

Insallah her şey gönlünüzce olur.ben birgün karadenizden ayrılsanız bile buraları unutamayacağınıza eminim.

Yolunuz açık olsun.

Merhaba arkadaşlar çok heyecanlıyım doğru düzgün derdimi anlatamazsam beni mazur görün. Sağlıkçıyım ve bugün Rize’ye atandığımı öğrendim. Çok istiyordum mutluyum ama hemde korkuyorum. Nasıl bir şehir alışabilir miyim hastanem nasıl merak içerisindeyim. Ama en büyük korkum sağlıkçıyım diye bana ev kiralamama gibi bir durumları olur mu insanların? Kimse istemiyor sağlıkçı binasında.
Hayırlı olsun darısı bana ben paramedık😔

İstenirse her şehir hakkında kötü yorumlar yapılabilir. Rizelileri üzeceksiniz bence. Sahilin doldurulmuş olmasını bile dert edinirseniz yaz yaz bitmez tabii😁
Elbette öyle. Sahili yazma sebebim dert etmekten değil, aslında ev konusu içindi, bazı insanlar altında su olan/doldurulmuş yerden ev almak ya da oradaki evlerde oturmak istemiyorlar, konu sahibi de öyleyse diye yazdım.

Benim için çok hayal kırıklığıydı Rize. Karadenizliler yansıtıldığı kadarıyla hep sevecen, esprili vs. vs. idi hayallerde. Aynen hayaller ve hayatlar oldu resmen.

Öncelikle hayırlı olsun canım korkma evde bulursun zaman geçtikçe alışırsında bir iki dengesiz kişiler çıktı diye herkesi öyle düşünme bende çok kızdım kendini bilmez kişilere sağlık çalışanlarımız zaten bilinçli kime neyi anlatıyorlarsa terbiyesizler hiç kötü düşünme kim bu ülke için çalışıyorsan allah razı olsun iyilerle güzelliklerle karşılaştırsın inş🤲🙏🤗

Merhaba arkadaşlar çok heyecanlıyım doğru düzgün derdimi anlatamazsam beni mazur görün. Sağlıkçıyım ve bugün Rize’ye atandığımı öğrendim. Çok istiyordum mutluyum ama hemde korkuyorum. Nasıl bir şehir alışabilir miyim hastanem nasıl merak içerisindeyim. Ama en büyük korkum sağlıkçıyım diye bana ev kiralamama gibi bir durumları olur mu insanların? Kimse istemiyor sağlıkçı binasında.
Hayirli olsun,cok guzel.
Ev de bulursunuz,alisirsiniz da,bunlar su anda ikinci planda kaliyor.
En onemlisi su virusten azami dikkatle korunun,Allah tum insanlari ve en onemlisi saglikcilarimizi korusun,emekleri asla yadsinamaz:KK200:

Back
X