Atandım ama neden korkuyorum?

Yahu birde atanmışsın acı cekmeyi üzülmeyi mi seviyon napiyon kafa takacak birsey mi ariyon bnim gorumcem malesef kazanamadi cok üzgün şükür et şükür :işsiz:

Çok şükrediyorum zaten allahıma bin şükür dualarım kabul oldu niyetliydim birde bugün yarında niyetli olacağım hatta bu gece şükür namazı kılacağım öyle düşünün yani:halay: Ama düşünecek bazı problemlerde var tabi.

Hayirli olsun sevindim sizin adiniza:)karadeniz insani geneli iyidir , insallah iyi insanlarla da karsilasirsiniz. belki forumda Rize'li arkadaslar size ev tutma konusunda bile baglantilari varsa yardimci olabilirler.Allah sizleri tum saglikcilari basimizdan eksik etmesin .Kiymetlisiniz

Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için :KK200:

Sağlıkçıyım deme devlet memuruyum de 😁 Nerde çalıştığını sorarlarsa söylersin. Ayrıca yeni mi atandın? Eğer öyleyse şak diye başlamazsın die düşünüyorum.Güvenlik soruşturması falan derken bir kaç ayı bulur,o zamana virüs de geçer biter

Alışamadım henüz memurluğa :halay: Evet yeni atandım istanbuldayım şu an. Güvenlik soruşturması yok ne yazık ki artık.Muhtemelen 2-3 haftaya başlamış olurum.

Öncelikle hayırlı olsun canım korkma evde bulursun zaman geçtikçe alışırsında bir iki dengesiz kişiler çıktı diye herkesi öyle düşünme bende çok kızdım kendini bilmez kişilere sağlık çalışanlarımız zaten bilinçli kime neyi anlatıyorlarsa terbiyesizler hiç kötü düşünme kim bu ülke için çalışıyorsan allah razı olsun iyilerle güzelliklerle karşılaştırsın inş🤲🙏🤗

Çok haklısınız. Allahtan sizin gibi insanlar da var. Tüm güzel dilekleriniz için sağ olun cümlemiz için dilerim hepsini:KK200:

Hayırlı olsun öncelikle, rize çok hoş bir şehir. Arkanı dönüyorsun orman, önüne bakıyorsun deniz :) küçük bir şehir fakat ben coj sevmiştim. Insaninda o karadeniz ikliminin verdiği ufak bir atarlilik durumu var 😄 fakat yaşanabilir şehirler arasında.

Çok teşekkür ederim:halay:Bende o doğasına vurgunum zaten:KK200:

Rize hakkında benim olumlu yazacağım bir yorum yok. Alışkın olduğunuz hayatla ilgili aslında, bana tamamen zıt bir şehir ve insanlar.
Esnafına, ustasına iş yaptıramazsınız, hemen hemen herkesin bir şekilde çayla bağlantısı vardır ve oradan gelecek paraya güvenir. Çayı yoksa toplama zamanı çalışır.
Sabaha karşı silah sesi ile çok uyandım, sonra alışıyor insan galiba, uyanmaz oldum.
Çocuk parkları kum ya da çimen değil, beton zemindir. En çok şaşırdıklarımdan.
Her yer tavuk dönerci.
Ramazanda her yeri kapatıyorlar, herkes tutmak zorunda ya da müslüman ya da sağlık problemi yokmuş gibi.
Siz diye hitap yok, babalarının uşağıymış gibi sen sen sen.
Sıkıntı yok ağızlardaki en yaygın laf, kimi sikinti yok diyor, bilerek mi bilmiyorum.
Sürekli nem ya da yağmur. Uzun kalacaksanız baza içinde tuttuğunuz kıyafetleri, battaniye, yorgan gibi eşyaları havalandırmayı adet edinin, yoksa küflenir.
Eşki sözlükteki Rize başlığını okumanızı öneririm, hazırlıklı gidersiniz. Benim en üzüldüğüm şey, yıllar içinde bu hale gelmiş olmalarıdır. Mesela o başlıkta da ilk sayfalarda olumlu şeyler yazarken gittikçe kötü yorumlar çoğalmıştır, önceleri böyle değilmiş yani.
Kibar, naif bir insansanız eli maşalı bir hale gelmenizi de öneririm, başka türlü laf anlatamazsınız, tecrübeyle sabit.
Evleri pahalıdır. Zaten memur arıyorlar, para kesin olsun diye.
Sahili doldurmadır, sahil restoranın adı zamanında orasının sahil olmasındandır, gidince görürsünüz ne kadar yeri doldurmuşlar.
Dolmuş olayı ayrı komedidir, arada ayrım olmayan çift yolun ortasında inersiniz, falan filan.
Yaz yaz bitmez.
Kısa süre gezip yaşanabilir ve uzun vadede boğar.
Tekrar söylüyorum ama sizin nasıl biri olduğunuz ve nasıl bir hayata alışkın olduğunuzun da etkisi var. Ben kurtulunca sevinçten deli olmuştum.

Öncelikle teşekkür ederim uzun uzun yazdığınız için. Dilerim bende sizin gibi olmam çok dolmuşsunuz belli ki. Biraz karşına çıkan insanlarla da alakalı olabiliyor işte ne yazık ki. Şans artık.

Karadenizli olarak ve Karadeniz kültüründe yaşayan biri olarak yazıyorum asla bunda sağlıkçı istememek diye bir huyları yok bu algı çok saçma ...

Aslında karadeniz insanı için söylemedim. Ülke genelinde böyle bir korku ve algı var ya haliyle ben gidince de orada böyle bir problemle karşılaşır mıyım diye kendimi yedim.

Bilinmeyen her zaman korkutur. Benim dünyada en çok sevdiğim şey bilmediğim bir doğa harikasında bir başıma kamp yapmak. Defalarca yaptım ama yine de her seferinde evden çıkarken bir şey beni huzursuz ediyor,midem bulanıyor stresten. Korkuyorum... Oysa en sevdiğim ve hevesle beklediğim şey...
Bence sebebi beynin konfor alanından,bildiği yerden kopmak istememesi.
Gidince alışacağına eminim.
Rizeye gitmiştim. Oksijeni yeter. Dolu dolu nefes alacaksın orada. Geceleri huzurla uyuyacaksin.
Canın sıkıldığında bir araba yolculuguyla yeşilin on ayrı tonunu görmeye yaylaya çıkabilirsin... Herşey cok güzel olacak, tadini çıkar.
Ev konusunda da gerilme..komşu korkar istemez belki ama ne emlakçı sallar komsunun korkusunu ne de ev sahibi :) paranın yüzü tatlıdır. Hem memur demek kira günü aksamayacak demek. Sana hangi ev sahibi ev vermek istemez??

Evet tek güvendiğim emlakçı ve ev sahipleri aslında onlar sanırım çok takılmazlar bu duruma diye düşünüyorum.
İnşallah her şeyi rayına oturtup şu hastalığı da bir def edersek karış karış gezmek istiyorum karadenizi:KK200:

Hayirli olsun . İyi düşünün iyi olsun .
Hizli bir sekilde gitmeniz gerekirse , ev olayini dusunmeyin bence. Saglik calisanlari icin ayrilmis yerler olabilecegini düşünüyorum. İstanbulda bir tanidik bu sekilde kaliyor. Ve baska yerlerde de yapildigini duymustum. Onu arastirabilirsiniz.
Covid sonrasi kolay zaten. Ev sahipleri memura bayilir.

Çok teşekkür ederim.:KK200:
Eğer ev konusunda sıkıntı yaşarsam bende otel yurt tarzı bir şey düşünüyorum en son çare bakalım.
Covid bir geçse zaten ülkecek rahata ereceğiz.

İlk etapta apart gibi bir yere yerleşip sehri biraz tanıdıktan sonra ev tutmayı dusunez misiniz, hem yazin daha cok kiralik ev olur, hem de oturacaginiz semt falan kafanizda netleşir

Apart tarzı yerler çok içime sinmeyeceği için muhtemelen ev kiralarım diye düşünüyorum. Ama baktım kimse ev vermek istemiyor yurt otel tarzı sağlıkçılara tahsis edilen konaklama yerleri var ise oraları değerlendiririm dedim.

memleketimdir rize. rize küçük bir yerdir. sosyal hayatı çok değil fakat çokta sıkıcı değil. doğayı seviyorsanız izin günlerinizde çok güzel vakit geçirebilirsiniz. akşamları sahilde canlı müzikler olur kafelerde. tabi şuan virüs salgını olduğu için sosyal hayat yok zaten genel olarak bahsediyorum.
insanıyla uğraşmak zordur ama güzel arkadaşlıklar kurarsın. kolaylıklar dilerim.

Çok teşekkür ederim:KK200:

Ben trabzonluyum. Ve trabzonda yaşıyorum. Artık rizeye geldiğinize göre 1 ayağınız daima trabzonda olacaktır.

Şuranın insanı buranın insani gibi saçma ve aptalca genellemelere girmeyeceğim.

Burası da dünyanın her yeri gibi her çeşit insanı barındıran bir coğrafya.

Belki karadenizin hırçın doğasından ötürü üslubu farklı olanlar olabilir. Çabuk kızanlar olabilir. Fakat durup dururken kimse kimseye dalmaz. 30 senedir bana kimse dalmadı. Rizeye gittim. Rizede de kimse bana dalmadı.

Nem yağmur bulut 3lüsü burda en çok göreceğin şeyler . Zaten doğasının muhtesemligini de burdan alıyor.

Çok yokuş ve dik. Araba kullanmak kolay değil .

Trabzonda sosyal hayat daha gelişmiş olmasından ötürü sık sık gelirsin. Burası büyük gelişmiş ve kalabalık bir şehir . Sosyalleşme kısmi burda halledersin.

Ama doğası itibariyle rize daha bakir dAha doğal daha çarpıcıdır..

Insallah her şey gönlünüzce olur.ben birgün karadenizden ayrılsanız bile buraları unutamayacağınıza eminim.

Yolunuz açık olsun.

Bende kısa bir süre sonra araba alırım diyordum ama yollarda zorlanırım gibi.
Evet biliyorum trabzon daha gelişimin bir şehir olduğu için gider gelirim sanırım.
Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.:KK200:

Öncelikle hayırlı olsun canım korkma evde bulursun zaman geçtikçe alışırsında bir iki dengesiz kişiler çıktı diye herkesi öyle düşünme bende çok kızdım kendini bilmez kişilere sağlık çalışanlarımız zaten bilinçli kime neyi anlatıyorlarsa terbiyesizler hiç kötü düşünme kim bu ülke için çalışıyorsan allah razı olsun iyilerle güzelliklerle karşılaştırsın inş🤲🙏🤗

Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.:KK200:

Back
X