atandım sevincimi yaşayamıyorum

mutemadiyenuzgun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
1.808
1.223
133
memur olarak atandım ancak eşimle tayin sebebiyle Doğu ilindeyiz ben batıya atandım Küçük bebeğim var üç dört ay kadar mazeret tayinine kadar yani anlamda kalacağım. ancak bunun mutluluğunu yaşayamıyorum maalesef çünkü eşim burda yalnız kalacak annesi öyle bir alıştırmış ki yumurtasını bile soyar ekmeğine krem peynirini falan sürer verir o kadar yani. üniversiteyi de evinden ayrılmadan okumuş biz evlenene kadar da annesiyle babasıyla bu şekilde yaşamış. anne babasını yine çağırdı ama pek hoşlanmıyorum çok kavgacı insanlar akrabalarının yarısıyla görüşmüyorlar. annesi pek nazlı sürekli hastayım diye ağlayan bir tip. bir şey yapsa on kere of puf eder. şimdi onlar gelse büyük ihtimalle de evime çöreklenecek. ben geldiğimde de gitmeyecek. beni kullandınız eşin geldi şimdi işin bitti gönderiyorsun gribine girecek biliyorum. üstelik evi de temizlemez doğru düzgün süpürgeyi ayda bir yaparsa iyi cam mutfak dolabı falan onlara hiiiiçç girmez. ayrıca ben geldiğimde bebeğimi ki o zaman 2 yaşını geçecek asla ona bırakmak istemiyorum. sürekli bağrış çağrış kavga bu şekilde konuşup anlaşıyorlar. bir keresinde kp dışarı çıktı ekmek almaya on on beş dk gecikti yemek sofrası da hazırdı bildiğin arkasından geberesicenin adamı haber vermez gelmez yemek yencek falan baya bir küfür etti. ya da çeşme bozulur kayda triplere girer ev sahibiyle kavga eder öyle bir tip. şu an kiracıyım ve kreşe yakın güzel bir yer ev o kadar iyi değil küçük çaplı sorunları var ama buradakilerle kavga eder de beni evimden eder diye korkuyorum. sonra diğer seçenek eşim tek kalsa evi bok götürür yine eminim. ne yemek yer onu da bilmiyorum. büyük ihtimalle de tek olduğu için depresyona girer ağlar durur ya da bu halde bıraktığımız için bağırır suçlar arada işte böyle uzun ve karışık oldu çıkmazdayım yardımcı olabilecek çıkar mı?

Eşiniz tek yasamaya alışsın bence bırakın ev batsın eve dönünce büyük bir temizlik yaparsınız ,yardımcı tutarsınız 2 günde ev mis olur diğer türlüsü daha beter korku filmi gibi çocuğunuzu yanınızda götürün bir kreşe verin bu süreçte , yani aklıma gelen bunlar bence evinize kimseyi sokmayın, benimde tayin durumum var ama evime kimseyi çağırmam eşim tek alışmalı, yeri geldiğinde idare edebilmeli, kocaman adam olmuş hala pışpışlanmayı bekliyor, sizde normal davranın üstüne çok düşmeyin

Bence yalnız kalsın daha iyi. Ac kalacak değil ya illaki yer içer.
Temizliği de idareten yapar zaten annesi gelse de temizlik yapmayacakmis

İki ihtimalden biri olacak mecburen.

Eşiniz bir yetişkin gibi davransa pekala yalnız yaşayabilir bir süre ki doğru olan da o zaten.

Ama ağlar sızlar, kavga eder, aç kalır evi temizlemez diye düşündüğünüze göre o kapasitede değil yada alışmış birilerinin üzerinden yaşamaya demek daha doğru olur.

Eşinizin yalnız kalmayı kabul edeceğini de sanmıyorum yazdıklarınızdan. Konustunuz mu onunla net olarak?

konuştum annesini çağırdı tabi hemen annesi de ilk golü attı ordan biletimi alacak mısın bana bakacak mısın diyordu zaten huyunu da biliyorum ben de artık maaş alıyorum iyicene yerleşir kendilerini dayarlar bize. düğün altınlarını kendi taktıklarını aldılar mesela daha balayında olan yapılmış o altınlarla ev yapacaklarmış bize hala yapılıyor 3 sene oldu bakalım inşallah ölmez sağ kalırsam görürüm

Koskoca adam tek başına nasil yaşayamaz aklım almıyor ya.
Esinizin becerisi 4 yaşında kaldığı için mecburen esinizin ailesi gelecek, ya da aynı ildeyseniz eşiniz onlara gidip kalacak.
Ayrıca temizlik için ayda bir kadın alsin mutfak dolaplarını camları fln silsin içiniz oyle rahat edecekse
(Ayrıca ağlayıp zırlamak ne ya, çocuklami evlisiniz)

Eşiniz sizin konuşmanıza rağmen, anne babasını bağırdı onlar da gelmeye gönüllü iseler, yapılacak birşey kalmış mı ki?

Neden henüz gerçekleşmemiş olayların yasını tutup stresini çekiyorsunuz şimdiden? :)
Bunu kendinize yapmayın, başınıza gelince çaresine bakarsınız. Evin batması sizi bu kadar korkutmasın, yeter ki kadın çamaşırı falan çıkmasın bence kalan kısmı her türlü halledilir. Hatta bir robot süpürge alın, atandığınız yerden bile çalıştırıp evi süpürebilirsiniz:) eşinizi bunların kolaylığına ikna edin, yalnız yaşamaya alıştırın. Yalnız hissetmemesini sağlayın hep görüntülü veya normal konuşarak birlikte yemek yiyin-kahvaltı edin, alışveriş yapın. Çamaşırını atmayı öğretin, hatta şimdiden başlasın yapmaya. Bunlar sadece sizin tayin süreciniz için değil, dünysnın bin türlü hali var bir gün yine yalnız kalabilir başka sebepten. Veya siz hasta olursunuz allah korusun ama bir çorba yapmayı bilmeli herkes. Bizim komşu çok becerikli bir kadındı, bu yıl bir hastalık musallat oldu kolları tutmuyor. 65 yaşındaki kocası çorba yapmayı öğrendi mecbur kalınca. Gençken öğrenseydi ne kadar güzel olurdu...

Kendinizi gelecekle ilgili strese sokmak yerine anın kıymetini bilin.

Öncelikle işiniz hayırlı olsun
Şunu merak ettim eşinizden başka şehri yazarken eşinize ne olacağını düşünüyordunuz?
Bunu önceden konuşmadan tercih yapmış olamazsınız herhalde

Şimdiki duruma gelince de
Ya kendi ayakları üstünde durabilen biriyle evlenseydiniz keşke
Tek yaşayamayan biri olduğuna göre eşiniz ve siz evde olamayacağınıza göre birinin bakması gerekecek
Bu durumda benim mantığıma göre siz işinize sarılın diye size destek oluyor aslında eşinizin ailesi
Destek olma tarzı size uyar uymaz o ayrı konu
Ama onlat geleceği için aslında işinize gidebileceksiniz
Sizce de mantıklı mı evin hizmetçisi gibi siz yokken gelsin siz gelince hemen gitsinler?
Bana kalsa el üstünde tutmanız lazım ki eşiniz sorun çıkarmasın evde olmamanıza

Az önce tam da böyle bir şey okudum. Adamın karısı iki gün memlekete gitmiş. Bulaşık makinesini becerememiş adam. Köpük olmuş her yer. Düşünün tableti koyup başlata basamıyor.. neler neler yazılmış adama:)) yani günlük hayatında yanında bir kadın yokken kendini idame ettiremeyecek biri için oturup üzülur mu insan ya? Iyi işte yalnız kalınca normalde yapabilmesi gereken şeyleri öğrenmiş olur.

Ben de anlayamıyorum bunu. Evde sürekli sizden yardım bekleyen biri...Evde bütün işler size bakıyor. Bir gün bile uyandiginizda hazır hahvalti bulamıyorsunuz önünüzde. Bir sürü örnek verilebilir. Gerçekten çekilmesi zor şeyler valla.

Öyle bi durumda hayatımın aşkı da olsa bana hemen soğuma geliyor
2 3 gün ev işlerini tek yapsam adam gözüme batıyor

Öyle bi durumda hayatımın aşkı da olsa bana hemen soğuma geliyor
2 3 gün ev işlerini tek yapsam adam gözüme batıyor
Aynen ya:)) Saygı duyamıyorum öyle insanlara zaten. Aynı evde düşünemiyorum. Yapabilse ama yapmasa mı kötü yoksa hiç yapamasa mı bilmiyorum. Ama şu durumda oturup adamı düşüneceğime kendimi düşünürüm. Nasıl isim olacak, evi, kreşi vs. Heyecanımı, mutluluğumu yaşamak varken...

Evinize gelen kişilere neden siz karar veremiyorsunuz? Ya da ortak karar almıyorsunuz? Esiniz koskoca adam kendi basinin caresine bakabilir, yalniz da olsa kendi isini görebilme becerisine sahip olmali zaten calisinca ev islerini de paylasmaniz gerekecekti ama siz sanirim aman ev isleri benim görevim diye ustlendiginiz icin o da her sorumluluğu size yıkmış
Bilemedim ben olsam evime annen de olsa ben yokken yatili misafir gelsin istemem derdim sanirim. Ayrica koskoca adamsin biraz basinin çaresine bak derdim ne bileyim annesine ya da birilerine muhtac kalacak kadar aciz birine de saygı duyamazdım galiba

hiç alakası yok tamamen oğulları aç kalmasın diye geliyorlar bana bir yardımları yok ben hamile halimle on kgluk poşet taşıdım şu an kronik kuyruk sokumu ağrım var hala geçmedi

hiç alakası yok tamamen oğulları aç kalmasın diye geliyorlar bana bir yardımları yok ben hamile halimle on kgluk poşet taşıdım şu an kronik kuyruk sokumu ağrım var hala geçmedi
E herhalde oğullarına gelecekler
Öbür türlü sizinle çocuk bakmaya gelmeleri lazımdı
Ama onlar geldiği için siz rahatça gideceksiniz onu anlatmaya çalışıyorum
Gelmeseler eşiniz sorun çıkaracak ben ne olacağım diye
Hamileyken 10 kilo taşıtan size kocanız ayrıca
Bunda eşinizin ailesinin suçu ne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…