atandım sevincimi yaşayamıyorum

Iki eli, iki ayagi ve beyni olan yetiskin insanlarin cinsiyet fark etmeksizin gunluk hayatini idame ettirememesinin imkani yok. Mumkun degil bu. Yapamiyorsa ya gercekten bir engeli vardir ya da cevresinde kadinlar 'aman o beceremez' diye diye 0-2 yas cocugu muamelesi yapip simarikligini cekmistir. Kimse kalmasin etrafinda bakin nasil yapiyor. Ben hic yetiskin ve saglikli olup yemek yapmaya bilmedigi (!?) icin olen birini duymadim.

Şöyle bir oturup düşünün.

Birçok erkek eşini kaybediyor, birçok evlilikte tayinler farklı illere çıkıyor. Siz hiç ev işi yapamadığı için aç kalıp hastanelik olan veya müşkül duruma düşen birini duydunuz mu?

Şu anda paşazadenin arkasını topladığınız için naz yapabiliyor. Öğrenme aşkı ihtiyaçla gelir, yani zaten ev işi en iyi paça sıkışınca öğrenilir. İlk gün yumurta sucuk, üçüncü gün sulu yemek gelir.

Siz bir kere onun eşisiniz annesi değil, anne gibi davranırsanız o da size isyancı ergen gibi davranır dikkat edin. “Yavrum çorbasını içmiyor kiii, ay ay” modundan bir çıkın, bu moddaki birine ilgi duyamaz hiç kimse, bir ağırlığınız olsun.

Onu ben de sordum ama cevap yok
Oğulları aç kalmasın diye geliyorlar dedi sadece

O ne ya gerçekten de, yalnız kalınca yapamayacakmış yapamayınca ağlayacakmış oy kıyamam gerçekten hadi yandın yakildin evlendin de baba nasi oldu bu adam... sana birşey olsa çocuğuna nasıl bakacak?

O değil de ileride kv vefat etti diyelim sen de eşinden önce hakkın rahmetine kavuşursan bu kesin alir ikinci eşi çünkü yazık yemek yapamıyor temizlik yapamıyor ağlıyor kıyamam

Senin önce bu işlere eğilmen gerek. Başının çaresine bakması lazım koca insanın...

Saçmalığın daniskası madem o kadar yanlız kalamaz durumda ne demeye evlenip baba olmuş bu elkalem adam en sevmediğim şey kalsın evde tek yaşasın siz gittiğiniz yerde nasıl kalacaksınız mesela

Yahu kendi hayatini tek basina idame ettiremeyen, ustune bir de 30 yas ustu oldugu halde evde yalniz kaldi diye aglayan adama nasil saygi duyulup evlenilir bir de ustune bu adam baba yapilir ben onu da anlayamadim. Maslow'un ihtiyaclar piramidinin 5.seviyesinde olmasi gereken yaslarda daha diger seviyelerini tamamlamamis ki kendi kendini gerceklestirebilsin.

Benim eşimde su doldurmazdi sürahi ye şimdi menemen yapıyor. Bırak boşver yaa git evladinla işini kur sen paranı kazan böyle erkekleri paranla doveceksin. Ya benim 4 yaşındaki kızım bulaşık makinası, çamaşır makinası boşaltıyor, çorba karıştırıyor, kek karıştırıyor anneler böyle erkek yetiştirmeyi marifet mi sayıyor ne... Ayrıca evimizde de Abim temizlik kardeşim de yemek yapar vallahi

bilmiyorum anne babası ölünce ne olacak onu da kendi düşünsün. yşları var çünkü

Dışarı işi derken eline liste veriyorsun gidip markete manava yazdıklarını alıyor. Benim eşimde iceri işini sen yap, dışarıyı ben yapayım diye iş bölümü yapmak istemişti

annesi çok değişik zaten normal olani bu görüyor kimse yapamıyor ben yapıyorum ben çok becerikliyim kafasında kendini ev işi ile var etmiş bir kadın. bir kere eltisi hemşire ve çalışma şartları yoğun onun iaçin ev işinden anlamaz hep temizlikçi çağırır deyip küçümsemişti. yaptığı makarnayı bile yarım saat ankatmışlıpı var sanki el açması börek gibi

Dışarı işi derken eline liste veriyorsun gidip markete manava yazdıklarını alıyor. Benim eşimde iceri işini sen yap, dışarıyı ben yapayım diye iş bölümü yapmak istemişti
Ben de market vs diye düşünmüştüm ama kadınlar sever markete gitmeyi. Markete gitmekte bir şey yok ki. Araba varsa hele hicbir şey yok. Araba taşıyor yükleri. Devlet işi de az olur. Zaten fatura, kredi kartı gibi şeyleri netten ödüyoruz artık. Devlet işi de az olur yani. Hâlâ kaziklandigini düşünüyorum.

Börek olsa nolur bacım benim kayınvalidem de böreği met eder ama artık bim a101 hazır börek al fırına at benim eşim bu kadar değiştirse ki ben imkansız gorurdum değişmesini tabi bu da benim azmimm seninkine de destek olma annesi de gelmesin eşinle aynı şehire yerleş

Eşiniz niye yalnız yaşayamıyor ya? koskoca adam. tamam simdiye kadar ogrenmemis ama bundan sonra ogrenir.

Bir gun ac kalır iki gun aç kalır üçuncu gün makarna pisirmeyi ögrenir.

ıse pis gidemeyecegine gore camasirlarını makineye atmayı öğrenir. alır eline ütüyü ütü yapmayı öğrenir.

Kayınvalidem boyle alıştırmış diyorsunuz ama sizde yalnız kalamaz diye percinliyorsunuz.

Aklı melekeleri yerinde olan yetiskin bir insan her seyi öğrenir.

Bırakın batırsın evi. donduğunüzde temizlersiniz. olmadı esyaları atara yeni eve tasınır dip kose temizletir yeni esya alırsınız.

Hayırlı olsun öncelikle. Açık açık belirtmemişsiniz ama anladığım kadarıyla eşiniz de memur. Siz zorunlu göreviniz bitince eşinizin yanına tayin isteyeceksiniz sanırım.
Eşiniz batıya tayin istese sizin yanınıza? Orda bir düzen kursanız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…