Merhaba ben yenikatildim. Bizde morfoloji dusuk sayi ve hareket normal ama doktorlar morfoloji cok kati kurallarla belirleniyor duruma gore degisir yani buna bakarak olmaz denemez dediler. Banada yumurta takibi yapildi ama olmadi. Sizin sorun nedir?
Canım bizim 2. denememiz. İlkini Bursa Acı Bademde yaptırdık. 2. dememizide Cem Bey de. Şimdi sonuç bekliyorum. Bugün 7. günüm. İdrardan baktım dayanamayıp ama negatif gösterdi. Bakalım bekliyoruz. 29 yaşındayım canım ben. Cem bey hafif derecede erkek infertilitesi dedi. Yani sperm sayısında düşüklük var az miktarda. Ama olmayınca olmuyor işte. Bu denemede olumsuz sonuçlanırsa inan ne yapacağımızı bilmiyorum. Kendimi toparlamam çok zor olacak. Bide eşimin işi gereği Mardinde yaşıyoruz. Oralardan bu işleri yaptırmak inan çok zor.
Sizin kaçıncı denemeniz. Tekrar denerseniz nerede yaptırmayı düşünüyorsunuz. Sevgiler...
Sanirim klomen kullaniyorsun bende 3 kez kullandim. Ilk 2 kullanisimda 1 yumurta elde ettik 3. Kullanisimda etki etmedi. Sonraki ay igneye basladik. Ben 6 yildir dogumkontrol hapi kullaniyordum hapi biraktiktan 2 ay sonra doktora gittigimde kendi kendine yumurtam gelismisti hersey normaldi o aydan sonra denemeye baslicaktik ama bi daha kendiliginden yumurta gelismedi. Hatta bu ay igneye bile sirenc gosterdi. Tam birakalim artik igneye cevap vermedi derken yumurtam bi anda buyudu. Siz ne kadar zamandir deniyorsunuz? Sen daha once hep ilaclami regl olyodun?Ben PKO luyum canım, yumurta büyüme problemim var. Yumurta büyümesi için hastayken ilaç kullanıyorum 5 gün, sonra yumurta takip edilip ilişki veriyor Cem bey. İlk denememizde gebe kaldım ama dıs gebelikti. 6 aya ara verdik. Bu ay 3. denememiz olacak. buda olmazsa baska yönteme gececekmişiz.
Merhaba ben yenikatildim. Bizde morfoloji dusuk sayi ve hareket normal ama doktorlar morfoloji cok kati kurallarla belirleniyor duruma gore degisir yani buna bakarak olmaz denemez dediler. Banada yumurta takibi yapildi ama olmadi. Sizin sorun nedir?
Merhaba aklıma takılan bı durumoldu arkadaşlar benim transferimden sonra kalkıp dinlenme odasına yürüyerek gittim.Sizlerede o şekildemi yapıldı benim açıkcası aklıma taklıdı,onun yerine kıpırdamadan sedye ile dinlenme odasına yatırılmam gerekmezmiydi diye düşünüyorum (tabi negatif olunca insanın aklına ister istemez takılıyor açıkcası) sizlerde nasıl olduu ?
canım ümitsizliğe kapılma 7 gün çok erken ben 12. gün test yapmıştım değerim 28 çıkmıştı idrar testinde yok denecek kadar silikti çizgi ben değerim çok düşük çıkınca moralimi bozmuştum ama cem bey çok olumlu konuşmuştu bak şimdi dört aylık hamileyim ve bebeğimin gelişimi çok çok iyi maaşallahbu işler son güne kadar belli olmuyor anlayacağın
Canım, iyi akşamlar,
biz de de benzer sorun var. sperm değerleri nasıl acaba? Biz de sayı 15 milyon civarı,hareketlilik ileri hızlı %20 morfoloji 4..Ama bunlar mikroenjeksiyonda çok farketmemesi gerekmez mi?Sonuçta eğer olacaksa bir tane kaliteli sperm yetiyor.
canım morfoloji hiç canını sıkmasın bizim sayı ve hareketlilik çok iyiydi ama morfoloji 2 idi 3 sene denedik olmadı ama tüp bebekle hamile kaldım.
Siz kaç kez tüp bebek denediniz Suyasem? Bu arada bebeğini sağlıkla kucağına al inşallah inan çok sevindim.
Tesekkur ederim suyasemcim. Doktorlar normalde olur dediler ama benim yumurtlamamda duzensiz oldugu icin her ayda deneyemiyoruz. Sizde tek sorun morfolojimi? Bizim sayi toplam150 milyon civari ama morfoloji 2. Bu sayiyla olanlar var ama bende beklemek istemiyorum eylul gibi deneyecegiz. Bakalim yapicak bisey yok. Tek korkum tup bebekte olumsuz sonuc almak umarim hersey guzel olur.
Sayı her yaptığımızda değişiyor. 19 milyon-17 milyon bu denemedede 10 milyon çıkmış. Ama Cem bey morfoloji ve hareketlilikte bir sorun yok dedi. Hafif derecede erkeğe bağlı infertilite dedi. Banada öyle geliyo billet 5 tane spermle hamile kalıyo. Ben kalamadım. Salıyı bekliyorum kan testi için. Ama cumarteside kesin meraktan yapacağım:)
Bizden 12 tane yumurta topladılar. 10 döllendi. Transfer gününe kadar 2 tane kalmış. Donduramadık bile..
Siz neler yapıyorsunuz kaç kez deneme yaptınız? Sevgiler.
Senin bi cocugun daha diye biliyorum o normal yolla olduysa sans bu is. Sen transferden sonra neler yaptin. Herkes yatmak gerekiyo diyo o yuzden bende yazdan sonrayi beklemeyi dusunuyorumeşimin sayı 150 ml. ileri hareketli ve yavaş hareketli %80 ama morfoloji % 2 idi, ben morfoloji yüzünden çok moralimi bozuyordum ama cem bey bunu önemseme demişti. bize de normal yolla olur dediler 3 yıl uğraştık kürler, ovulasyon tetleri, yumurta takipleri...vs olmayınca cem bey hiç değilse aşılama yapalım dedi o da olmayınca benim ısrarlarımla tüp bebek denedik iyiki denemişiz bunları her ay yaşanan hayal kırıklıklarını ancak yaşamış olanlar bilir ve anlar... umarım herşey gönlüne göre olur
Sayı her yaptığımızda değişiyor. 19 milyon-17 milyon bu denemedede 10 milyon çıkmış. Ama Cem bey morfoloji ve hareketlilikte bir sorun yok dedi. Hafif derecede erkeğe bağlı infertilite dedi. Banada öyle geliyo billet 5 tane spermle hamile kalıyo. Ben kalamadım. Salıyı bekliyorum kan testi için. Ama cumarteside kesin meraktan yapacağım:)
Bizden 12 tane yumurta topladılar. 10 döllendi. Transfer gününe kadar 2 tane kalmış. Donduramadık bile..
Siz neler yapıyorsunuz kaç kez deneme yaptınız? Sevgiler.
Canım, merhaba,
2 embriyo da transfer edildi mi sana?Bu arada salı gününe fazla bişey kalmadı. Biraz sabret..tabii ben olsam senin gibi yapardım. Sabretmek zor hakkaten. Ama insallah hayırlı bir şekilde pozitif olur sonuç.Canım ben hiçbir yol denemedim henüz.Zaten normal yolla denemeye baslayalı da fazla olmadı.7 ay falan oldu.3 yıllık evliyim.Ancak yaş artık ilerliyor onun için beklemek istemiyorum ben de. cem beyle görüştük.Kullanacagım ilaçları falan söyledi.Ben istanbul dısındayım.Takibimi edirnede yaptırıp transfer ve opu yu cem demirelde yaptırıcam.Mayıs reglisini bekliyorum. Yani tahminimce eğer herşey yolunda giderse 20 mayıs civarı opu, sonra da transfer olur işte. Bakalım neler olacak bekleyip görücez. İnsallah güzel şeyler yasarız.
Senin bi cocugun daha diye biliyorum o normal yolla olduysa sans bu is. Sen transferden sonra neler yaptin. Herkes yatmak gerekiyo diyo o yuzden bende yazdan sonrayi beklemeyi dusunuyorum
Canım 7 ay denemez az değilmi tüp bebeğe karar vermek için. Biz neredeyse 2 yıl normail denedik. Hemde hiç sorun yok diyorsun. Bana sorarsan erken ama yinede sen bilirsin. Ben taaa mardinden geldim:) Oradaki dr takip etti cem beyde toplama ve transfer işini halletti. Ama İstanbulda tanıdığımız kimse olmadığı için pek konforlu olmadı benim için. Eskişehire ailemin yanına geldim.Ama sen yakınsın sorun olmaz bence. 2 ebriyoyuda koydular bana. İnşallah istediğin gibi olur seninde:) İyi dileklerin için teşekkür ederim.
Canım 7 ay denemez az değilmi tüp bebeğe karar vermek için. Biz neredeyse 2 yıl normail denedik. Hemde hiç sorun yok diyorsun. Bana sorarsan erken ama yinede sen bilirsin. Ben taaa mardinden geldim:) Oradaki dr takip etti cem beyde toplama ve transfer işini halletti. Ama İstanbulda tanıdığımız kimse olmadığı için pek konforlu olmadı benim için. Eskişehire ailemin yanına geldim.Ama sen yakınsın sorun olmaz bence. 2 ebriyoyuda koydular bana. İnşallah istediğin gibi olur seninde:) İyi dileklerin için teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?