Ateş ölçme yöntemi ile hamile kalanlar buyurun buradan devam edelimm...

BEBEGİMİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    32

sen rahat ol
kalp atislarini da duymussun iyi dusun hep
ben de yasadim o yzuden aynen anlatiyorum yasadiklarimi hic unutmuyorum
bana da ust donemdekiler anlatiyordu o zaman rahatliyordum

kızlar ya ben hergün açık çay içiyorum kahvaltıda çalıştığım için bazen geliyo canım çekiyo sıcak sıcak inşallah bişey olmaz ya bide benim bulantım falan da yok hala perşembeyi iple çekiyorum artık

bulantım yok öle aman aman halsizlik de yok bende arada bir sancı giriyo kasıklarıma ki onlarda zaten çok tdirgin ediyo başka hiçbişey yok ben nasıl hissetcem hamile olduğumu Allahım perşembe çabucak gelsin ve miniğimi göreyim inşallah çok tedirginim çok heycanlıyım inşallah sağlıklıdır inşallah kalbi pıt pıt atıyodur

insallah canim az kaldi
sen de icini ferah tut
pitpitlari gorunce cok sevineceksin eminim

ya bosver bualntiyi olmasin d a zaten
biz cok cektik keeple ben biliyoruz :)
o yuzden hci dile alma benim de neden yok diyordum 11. haftadayken sonra bir basladi ki hatirlamak istemiyorum :)
o yuzden umarim senin 9 ay olmaz rahat gecer hamileligin

sen rahat ol
kalp atislarini da duymussun iyi dusun hep
ben de yasadim o yzuden aynen anlatiyorum yasadiklarimi hic unutmuyorum
bana da ust donemdekiler anlatiyordu o zaman rahatliyordum

sağol everycim sizden çok destek alıcam inşallah burada :)

biraz önce doktoru aradım dedim böyle böyle bana dediki isterse gel bi bakalım kalp atışlarına beni iyice telaşa düşürdü bu doktor zaten değiştiricem onu ya başka doktordan randevu aldım

herşeyin güzel ve yolunda olduğunu öğreneyim inşallah sonra takılmam bunlara bebeğim sağlıklı olsun yeter

doktor senin tedirginligini gorunce icini rahatlatmak icin cagirmistir
bazi doktorlar hastalarinin her tedirgin oldugu anlarinda usg yapiyor
doktorlar anlasmak gercekten cok onemli
benim doktorum da cok iyi cok sevdim ama 33 yasinda, cok genc:44: herkesin bir prof dogumcusu falan oluyor benimki daha mezun sayilir korpecik ama yarim saat ayirdi bana bakalim bu gidisimde de uyarsa kafama onla devam edicem.

everycim sana birşey sormak istiyorum progestanı fitil olarak mı kullanıyordun

12. haftaya kadar sabah oglen hap olarak gece de fitil olarak aliyordum gunde 3 doz. sonra doktor 2 doza indirdi ve sabah aksam hap olarak devam ettim. sorma ben haftalarca kullandim hicbir sikayetim olmadigi halde, hersye yolundaydi ama biraktirmadi doktorum. sen ulkene git o zaman birak hemen dedi, burasi sana uygun degil soguk iklim,burda kullanican dedi ben de gelir gelmez hemen biraktim

benimki 200mg bende rahatsız olduğum için vermişti doktorum hap olarak kullanıyordum ben sonra kendi doktorum devam edebilirsin dedi ishal olmuştum ben o zaman doktor folbiolle progestanı kestirdi geççince folbiolu bırak decaviti iç dedi progestanı sordum fitil olarak kullanabilirsin dedi ama ben içilince daha etkili olabileceğini düşünüyorum bir de decavitiin içinde yeterli folik asit varmıdır acaba

doktorun iyi bilir canim onun dedigini yap demek ki yeterliymis

ben de fitil olarak kullaninca daha etkili oldugunu duydum keep demisti, cunku midede emilimde ozelliginin bir kismi kayboluyor ama fitilde direk etki ediyor diye. yalniz ben fitilde yeterince emin oalmiyordum cunku geri geliyordu cok iyi kullanamiyordum o yuzden icmekten yanaydim daha cok,.

heh işte bende tam bu  durumdan şikayetçiyim sabah sanki olduğu gb geri geliyor akıntıyla etkisi oluyormudur bilemiyorum ben doktora gidince sorayım sabah 100 mglık içsem gece de fitil kullansam bakalım ne dicek

benim doktor söyledi açık çay içebilirsin diye çünkü şu bulantı ve kilo kaybı yüzünden alabildiğim kadar fazla sıvı almam gerekiyor ve nasıl alırsan al moduna girdi sanırım adam

lillumcuğum, bulantılar için daha erken, inşallah da olmaz, rahat rahat geçirirsin hamileliğini istediğini yiyip içerek takvimde 6.haftada görünüyorsun, bulantılar çoğu kişide 8-10 haftada başlıyor. Progestanda ben vajinal jel kullanmıştım(o farklı bir ilaç) ve çok memnun kaldım. Hatırlarsan 5 ve 6. haftalarımda kanamam olmuştu benim. Hatta hamileliğimi öyle öğrenmiştim. İlk gittiğim doktor ağızdan progestan vermişti ama onun ilaç konusundaki hatalarını görünce doktorumu değiştirmiştim. Şenay'ın eski doktoruna gitmeye başlamıştım. Bu adam çok çok iyi ve çok memnunum. Bana dediğine göre ağızdan alınan progestanın neredeyse hiç etkisi olmuyormuş çünkü mide asitleri ile etkisini yitiriyormuş. Bu yüzden vajinale geçmişti. Progestan kanaması ve daha önce düşük geçmişi olanlar için çok kritik. Sende öyle bir durum olmadığı için (çok şükür) doktor nasıl dediyse öyle yapılabilir diye düşündüm. Amma 6.haftada folik asit kestirmesi biraz farklı geldi. Decavitteki folik asit miktarı çok az çünkü, yeterli değil. Belki bunu farklı bir doktora danışmak isteyebilirsin. bu konularda her doktorun farklı yaklaşımı oluyor. Kimisi gücü yetiyorsa tutunsun yetmiyorsa düşsün diyor, kimisi her yolu deniyor. Kimisi hiç folik asit aldırmıyor (ki hiç doğru bulmuyorum) kimisi benim ve everyninki gibi 12.haftadan sonra bile devam ettiriyor. Senin ve bebeğin için en doğrusunu buldursun Allah'ım

kızlar burda çin takvimi tutan kimler var görelim bakalım ????????????????????????
benim çin de rus da tutmadı, ikisi de kız diyordu. Ama şöyle de bişi var, rus takviminde düşük vs. sonucu değiştirebilir diye not düşmüşlerdir. Belki ben güvenilir veri olmayabilirim:44:. Ama nihayetinde tutmadı. Hatta belirtiler (aşırı mide bulantısı, özellikle 12.haftaya kadar ekşi isteme) de tutmadı ama göbek şekli (yayvan değil ileri doğru) tuttu

ben de tatlidan tiksinmis ama tursu icin cildiran, portakal mandalina aseren bir oglan annesiyim tutmuyor bende de yani eksi tatli muhabbeti

yine ayni sekilde cin rus ikisi de kiz diyor, benim erkek. tabi dusuk olayi var onu hesaba katmadim da bence gereksiz bu takvimler

evet folik asit benimde aklımı karıştıryo doktora gidene kadar birer tane alayım bari günde decavitin içinde yeteri kadar var demişti bana da az geldi o miktar yani haklısın bunu danışmak lazım

mide bulantısı için çevremde kimisi diyo şimdi yoksa bidaha olmaz kimisi diyo daha erken bakalım ya herşey yolunda olsun da bulantım olmasın ama yavaş yavaş iştaha vuruyo şöyle ki çok fazla yiyemiyorum yani tam doymadan kalkıyorum yemekten sanki bi yudum daha alsam çıkartcakmışım gb geliyo şimdilik sadece bu var ilk zamanlar benim canım tuzlu istiyodu böle tuzlu ayran tuzlu cacık tatlı hiç yiyemiyodum şimdi tatlıyıda yiyorum göbek şekli ne zaman belli olmaya başlıyo yayvan mı ileri doğrumu diye ne zaman bakcaz :) sağlıklı olsunlar da cinsiyet önemli değil ama tabi insan merak da ediyo yani

takvimler banada inandırıcı gelmiyo canım bakalım benim miniğimin cinsiyeti ne inşallah çabucak gelir o günler ya daha bir hafta bana öyle uzun geliyoki bi ömür gibi bi görebilsem kendisini herşeyin yolunda olduğunu bi duyabilsem Rabbimin izniyle

göbek benim bu hafta daha bir belirginleşti sanki ama yine de hamile göbeği gibi değil. Asıl 20.hafta civarı çıkıyor bir güzel. O zamana zaten çoktan öğrenmiş oluyorsun cinsiyeti. Lillum, senin bulantılar bi yoklayacak gibi, şimdiden ufak ufak varsa. Benim 7de azar azar vardı tiksinme, 8de bir başladı pir başladı. İnşallah makul ölçülerde olur olacaksa,sen şimdi güzelce beslen, depolayabildiğini depola ne olur ne olmaz diye. Ben öyle yapmıştım, iyi ki de yapmışım.

Kızlar, mothercare den aldığım bodyler geldi. 0-3 aylık almıştım ama galiba büyük almışım çünkü kiloya baktığımda 4,5-6 kg. diyor. Hiç sanmıyorum benim oğluşun o kadar büyük doğacağını. Genelde annenin doğum kilosuna yakın olurmuş, e ben de zaten ufak tefeğim..Farklı farklı kilolarda mı almak lazım acaba:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…