İLK 3 AY
•5 adet esnek tulum (%100 pamuklu) ya da önden açılan pijama takımı (zıbın)
•5 adet body
•2 adet Hırka
•Yelek 4-5 adet (Yataktan kaldırıldığında kendini üşümemesi için)
•4-5 adet çorap
•5 çift eldiven
•2 patik
•3 adet kulağı kapatan başlık
•2 adet gezmeye giderken giyilmek için kıyafet
•Bebek montu
•4 adet Bebek önlüğü
•1 atkı
•Şapka: Kış için sıcak tutan ve yaz bebeği için güneş başlığı
•Kış bebeği için kar giysisi
•Mevsimine göre penye ya da polar battaniye
•Pamuklu kumaştan mendil
3-6 AY ARASI
3 aylık giysilerin küçülenleri büyük olanlarıyla değiştirilir.
6-9 AY ARASI
•Bebek artık zıbından kurtulmuştur yine bebek tulumları tercih edebilirsiniz ve artık bebeğinizi yatağa yatırırken pijama giydirebilirsiniz (3 adet pijama)
•5 adet body
•5 çift çorap
•3 adet kulağı kapatan başlık
•Mevsim kış ise tulum şeklinde kaban
•Atkı, eldiven ve yün başlık
•2 adet yelek
•2 adet hırka
•Bebek emekliyorsa 2 çift dizlik
•1 adet bornoz
•Alt ve üst eşofmanlar
•Bahçıvan pantalonlar
•Kot pantalonlar
•Etek, Elbise
•Bebek kızsa eteğin altına külotlu çorap giydirilir.
•5 adet temel kıyafet
•Satın alırken her pantalon veya etek için bir üst düşünün.
•İlk adım ayakkabısı
•Yürüyüş ayakkabısı
•9-12 AY ARASI İHTİYAÇLARI
••Bebeğinizin küçülen giysilerinin yerine yenilerini satın alın. Artık bebeğiniz hareketlenmesi arttığı için kıyafetleri daha çabuk eskiyecektir. Özellikle 2 adet eşofman altı almanızı öneririz.
•Eşofman takımları
•Bahçıvan pantalonlar (hem kız hem erkek için)
günaydın herkese çok az kaldı yarın bebeğiğmi görcem Rabbimin izniyle çok heycanlıyım çok tedirginim dün bi tartışma yaşadık eşimle inşallah bebeğim sağlıkla benimledir pıtpıtlarını da duyarız inşallah çok dua edin bana kızlar. . .
mrb canım bende çok heyecanlıyım gün sayıyorum bebeğimi görmek için 10 ocak ta da ben gidicem inşallah herşey yolundadır ,sanırım bu süreç hep böyle endişeli geçiyo,bende çok evham yapıyorum every ne yapsak geçer bu tedirginliklerimiz ,inşAllah kucağımıza almakta nasip olur sağlıkla bebeklerimizi
günaydın herkese çok az kaldı yarın bebeğiğmi görcem Rabbimin izniyle çok heycanlıyım çok tedirginim dün bi tartışma yaşadık eşimle inşallah bebeğim sağlıkla benimledir pıtpıtlarını da duyarız inşallah çok dua edin bana kızlar. . .
ara ara olacak tedırgınlıkler kızlar sizi cok iyi anliyorum
ben de cok sIkInti yaptim
kalp atisini dinleyince derin nefes aliyor insan sonra baya bir rahatlama oluyor
ara ara olan korkularin da cogu bebek hareketleri hissedilince cok buyum oranda gidiyor
ama unutmayin dogana kadar karnimizdalar ve biz sadece iyi dusunmek bebegi iyi hissettirmek zorundayiz
hersey guzel olacak diye inanin, simdi sizi buyuk macera bekliyor, kese, kalp atisi, cinsiyet, testler, bebek hareketleri.. derken
hersye cok guzel olacak kizlar insallahbebeklerimiz bizlerle
aynen öyle canım önümüzde epey bi yol var Rabbim kolayca sağlıkla atlatmmızı nasip eder inşallah .bwende öyle düşünüyorum every kalp atışlarında birazda olsa rahatlarım gibi geliyo ,inşAllah sağlıkla duyarız görürüz bebişlerimizi<<
bu arada sanada çok geçmiş olsun canım diş çok kötü inşAllah atlatırsın en kısa sürede
ben bebek arabasını o kadar araştırdım ki (sonuç alamadım o ayrı) yapamıyorum dmek haksızlık olur banagittin sandım :) bende bugün süt pompası araştırmalarına giriştim. doğurmak üzere olan bi arkdaşa aldın mı diye sordum sonra kendimi saatlerce araştırma yaparkn buldum :)
araştırmak lazım ama eskisi gibi araştırma yapamıorum. sıkılıorum artık. halbuki hamile kalmadan önce ne çok araştırıodum
aaaa efesude, sen de gelmişsin bebişinleeeemrb canım bende çok heyecanlıyım gün sayıyorum bebeğimi görmek için 10 ocak ta da ben gidicem inşallah herşey yolundadır ,sanırım bu süreç hep böyle endişeli geçiyo,bende çok evham yapıyorum every ne yapsak geçer bu tedirginliklerimiz ,inşAllah kucağımıza almakta nasip olur sağlıkla bebeklerimizi
hadi birsey kalmadi canim
gun saydin geldi bak yarin bize guzel haberler vereceksin
bu gece zor uyursun gibi lillumseni cok iyi anliyorum ben de son 7 gunum kaldi gun sayiyorum bebis icin
ama benim disimde iltihap var kizlar cok ciddi boyutta cok korkuyorum , kiste donusmus resmen damakta
kana karismis olmasi bebege zarar vermis olmasi beni korkutuyor
disciye gidicem bugun
hadi bekliyoruz lillum, güzel haberinle gel
bu heyecandan sonra o kalp atışları dünyanın en güzel sesi ya da görüntüsü
aaaa çok geçmiş olsun canım ya inşallah ciddi bi durum değildir evet everyim ya geldi çattı işte o gün şimdi saatleri sayıyorum inşallah Rabbimin izniyle bebeğimi ve kalp atışlarını görmek nasip olur hem heyecan hem tedirginlik karışık bi duygu bi göreyim de gerçekten derin bi nefes alcam çok dua edin nolur....
gnaydın kızlar,işle ilgili çok önemli bir durumiçin uçak olmayan bir ile apar topar gitmek zorunda kaldık. Bir günde toplam 17 saat yol gittim. Bebişe birşey olur diye çok korktum ama sanırım iyiyiz
işi de güzelce hallettim ve rahatladım. Bu arada bulantılarım epeyce geçti, fark ettim ki büyük bir kısmı strestenmiş.
Umarım hepiniz iyisinizdir,bebişler de rahat ve mutludur
RomaRomanın mesaj kutusu dolmuş :)))
gören olursa mesajımı söyleyebilirmisiniz kızlarrr
selam canım ben gelecek_se hatırladın mı?
ya sende hamileymişsin şimdi gördümmmm
nasıl oldu sence?
rahim filmi cekilmiştin acaba ondan mı ??
bende 13. haftadayım
bende bugün gittim doktora resimlerini yükledim temmuz topiğinde var bakabilirsin:))
hiç bişi olmaz inşallah
kalp atışlarını da duymuşsıun ya inşallah hersey güzel olacak ikimiz içindeeecok sevindimmm
doktora gıdıcen mı lıllum ya da arama sansın var mınolur yardım edin ya dün çok yorulmuştum annemin doğum günü vardı bütün hediye işlerine koşturdum ve dünden beri acayip sancım var öle ağrı gaz sancısı gibi değil dün akıntımda sanki renkli gibiydi çok korktum progestandan iki tane kullandım dün gece ama sancı hala devam ediyo oturduğum yerden bile şimdi dakka başı kontrole gitmek de istemiyorum Allahım bebeğimi koru sana emanetiz sancı da böle geriyolarmış gibi içinden hem yırtılcak gibi hem bıçak saplaması gibi
doktora gıdıcen mı lıllum ya da arama sansın var mı
durumu belırtsen ona da
agrılar bazen oluyor onemsızdır umaırm canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?