Canim Allah yardimcisi olsun ben inaniyprum cok cok moral olucak sifa olucak bu haber babacigina insallahyok söylemedk canım bu cmt kalbi duyalım söylicez inşallah eşim annesine söylemek zorunda kalmış çok sıkıştırmış kayınvalide ii bi doktor bulalım fln diye oda hamile ama daha kimseye söylemedk ağzını sıkı tut demiş içimde huzursuz oldu şimdi o bilipte bnm annem babam nie bilmio die :) ama cmt yi beklicem kararlıyım sonrasınında garanti yok elbet ama bebeği bile görmedm boş gebelik fln olmadığına emin olmak istiyorum babamd bi iyi bi kötü bu perş 5. kürü görcek inşallah 8e tamamlıcaklar lökosit bayadüşmüştü iğne destekleriyle yükseldi ama ağız yaraları oluştu canı yrmek istemio yemek yemeyince toparlayamıo fln inşallah atlatırız biran önce bu süreci
tekmeler başladı mı yanıııı... ayyyyy çok güzel gözün aydınRabbim hepimize yardim etsin canim..hepimiz farkli hamilelik sendromlarini yasiyoruz yinede size duaciyim ozellikle istifra edenler rabbim yardim etsin ben bolca eklem agrisi yasiyorum bisekilde bebisler icin katlaniyoruz canim hele simdi birde tekmiklesiyoruz cokk guzelll rabbim herkese nasip etsin tek duam bu..herkadina bu duygulari yasatsin isteyen dileyen herkese:))
Amin benimde en cok korktugum sey bu rabbim yardim etsin yaptirmadigi icin insulin kullaniyor bebisi diye duymustum bitanidigin bu yuzden cok korkuyorum benim ailedede seker varKızlar şeker yüklemesi bebeğe zarar vermez bunu kadın doğumcu arkadaşım su şekilde açıkladı. O yüklenen şekeri gün içinde çoğu insan daha fazlasını alıyor cogunlukla ha hiç şeker tüketmiyordur o ayrı. Ama iki dilim baklava yesen zaten almış oluyorsun. Ama hiç şeker tüketmeyen birisinde bile hamilelik şekeri çıkabiliyormuş. Ve 26.haftadan sonra sorun oluyormuş ınsulin başlamak gerekebiliyormuş. Bunun görülme oranı düşüktür belki ama ihtimal hep var. Yaptırmayanların tabiki kendi tercihi ama bebeğe zarar veriyor demek yanlış olur insanların kafasını karıştırır benim şahsi görüşüm bu yazmak istedim. Insallah hiçbirimiz bu sorunları yaşamayız sağlıklı gebelikler geçiririz:)
Canim,kan alarak yapılıyormuş bır de ultrasonda bebegın ense kalınlıgı ve dıger yapılarının gelişimine bakılıyormus. bebege zararlı bir şey yok . bu şeker yüklemesini ben de bir okuyup düşüneceğim
Malesef benim anne babamda hep oyle gurbette kalmislar vefat haberlerinde.Öyle oldu canım ...... Bende hamilelikten dolayı gidemedim vedasamadim idiosyncratic.. insanin elinden baskasi gelmiyor. Gurbetin bu yonu cok zor
canım yaptıran kızlar açıklasın tam bılmıyorum ki ben deCanim,
Kizlar,
İkili test ne icin yapiliyordu? İkiliyi dusunuyorum ben de ama 3'luye karsiyim.. tabi tam olarak anlamis degilim olduklarini? Yardimci olur musunuz.. bildigim dogrumu kendimi sorgulamak istedim :)
Hımm anladım smear da sorun çıkarsa araştırırımYok canım vajenin içi değil dışını yıkıyorsun. Ben her banyoda kullanıyorum, sürekli wc de bulundurup kullananlar var. Sebamed in ürünü güzel mesela.
Bazı arkadaşlarda yumurta çatlıyor ve progesteron geç salgılanmaya Başlıyor bu durumda ateş ertesi gün değil de daha geç yükselişe geçebiliyor.senin de bu ay öyle olmuş sanırımCanım 7. Gün çok erken maşalahhhhh ben doktora adetim in 19. Günü gittim sıvı var yumurta çatlamış dedi ateş ölçüyordum ateşe göre çatlamamıştı hsg sonrası ateşim adetim in 23. Günü ne kadar 36.1 di 23. Günden sonra 36. 6 lara çıktı ateşe göre yani baksam 23. Gün çatlamış derdim ama mümkün değil 19. Gün gittiğim de çatlamış ve başka yumurta yoktu .Bugün adetim 2 gün gecikti ovulasyon un 11. Günü idrar testi negatif çıktı sabahki ateş 36.9 çıktı valla ben anlamadım bir şey
Evet canim yaa 3_4 gun oldu seyirmeyi 1 aydir yasiyordum boyle elektrik carpmasi gibi inveden bi sizlama giriyordu elimi koyunca dalgalanma oluyordu.tekmeler başladı mı yanıııı... ayyyyy çok güzel gözün aydın
Bilirim canim. Ben de her turlusu gurbet oldu artik. Temelli donus yaptim burda gurbetteyim. Annemler orda.. oraya gidince burdakilere gurbet:.. Allah yardımcınız olsun:)Amin inşallah canım... Gurbetin tek acıtan tarafı bu...
Evet canim yaa 3_4 gun oldu seyirmeyi 1 aydir yasiyordum boyle elektrik carpmasi gibi inveden bi sizlama giriyordu elimi koyunca dalgalanma oluyordu.
Bugunlerde bildigin pitpit atiyotekmikleri rabbim insallah bugunleri gostersin sanada cok cok guzel ☺
Olabilir canım sanırım öyle olduHımm anladım smear da sorun çıkarsa araştırırım
Bazı arkadaşlarda yumurta çatlıyor ve progesteron geç salgılanmaya Başlıyor bu durumda ateş ertesi gün değil de daha geç yükselişe geçebiliyor.senin de bu ay öyle olmuş sanırım
Kuzum ikili kombine testte bebeginin ense kalinligi ve burun kemik olcumu ultrasonda olculuyor.ayni gun 1 tup kan alinip lab.tahlile yollaniyor.Canim,
Kizlar,
İkili test ne icin yapiliyordu? İkiliyi dusunuyorum ben de ama 3'luye karsiyim.. tabi tam olarak anlamis degilim olduklarini? Yardimci olur musunuz.. bildigim dogrumu kendimi sorgulamak istedim :)
Üzülme cnm yine gidersin ziyaretine.sen kendine dikkat et yine deSagolasin canım. perşembe akşam ilişkiden sonra oldu. Cuma günü kahverengi lekelenme oldu biraz daha. En son cumartesi sabah azıcık geldi.pazar günü normal beyaz akintima döndü... Doktor risk filan yok dedi ama annemler buradakiler oradaki ler herkes sanki sürekli düşük tehlikem varmış gibi davranıyor bana....doktor öyle bir şey dese anlayacagimda.bir kere kaybın var diye herkes çok aşırı dikkatli...2 hafta oldu annemlere kayinvalidemlere filan söyleyelim keşke 3 ayı bitirip öyle soyleseydim... Durum böyle olunca herkes karşı çıktığı için atlayıp uçağa dede mi uğurlamaya gidemedim....
Normal gözüküyorYa doktor ultrasonla bakmadı bile tahliller de benim hep normal çıkıyor nasıl pco var bende bilmiyorum ilacı kullanmaya devam et dedi normal mi hepsi gercekten
Canim 3 lu de down olup olmadigi belirlenmiyormuydu? Bu ikili test zaten 14 haftaya kdr bakiliyordu demi.. ya ense kalinligi ve buruna baktirsak yetmiyor mu? Doktorlar oneriyor mu peki? Bakalim 2 hafta sonra doktorum onerecek mi... doktora da bi danisayim olmazsa, ense kalinligi fln iyi cikarsa yaptirmam ya.. bosu bosuna stresse girmeye gerek yok...Kuzum ikili kombine testte bebeginin ense kalinligi ve burun kemik olcumu ultrasonda olculuyor.ayni gun 1 tup kan alinip lab.tahlile yollaniyor.
Evraga senin yasin genetik hastaliklarin sigara aliskanligin gibi bilgilerle bu olcum sonuclarida yaziliyor.
Arastirilan ise bebegin dwon sendromu riski ve birde genetik rahatsizliklari.
Dr sordu biri saglikli biri sagliksiz olabilir diye esim yok aldirmayiz dedi.
Takdiri ilahi elbet atan kalbe kimse kiyamaz.biraz sikintili geciyor beklemek.
Yinede zaten ense kalinligini olcerken az cok anlasiliyor ornegin 3 den yuksek cikarsa rahatsiz olabilir diyo drlar.
Benim 1-1,5 arasi cikmisti.yinede sonucun gelince rahatlik cokuyor insana.
3lude bunun gibi kan aliniyor eger Allah korusun bir sikinti cikarsa gobekten sivi almaya kadar gidiyo iste kalp rahatsizliklari felanda ogreniliyormus.
Tabi kisiye bagli her turlu kabulum diyen yaptirmiyor.bizimde biraz deneyimsizligimize geldi ikizlerde yaptirilmiyormus bu testler.
Benim ense kalınlığı 2.2 cm çıkmıştı yaptırmadım herhangi bir sikinti çıkmadi cok şükür.Kuzum ikili kombine testte bebeginin ense kalinligi ve burun kemik olcumu ultrasonda olculuyor.ayni gun 1 tup kan alinip lab.tahlile yollaniyor.
Evraga senin yasin genetik hastaliklarin sigara aliskanligin gibi bilgilerle bu olcum sonuclarida yaziliyor.
Arastirilan ise bebegin dwon sendromu riski ve birde genetik rahatsizliklari.
Dr sordu biri saglikli biri sagliksiz olabilir diye esim yok aldirmayiz dedi.
Takdiri ilahi elbet atan kalbe kimse kiyamaz.biraz sikintili geciyor beklemek.
Yinede zaten ense kalinligini olcerken az cok anlasiliyor ornegin 3 den yuksek cikarsa rahatsiz olabilir diyo drlar.
Benim 1-1,5 arasi cikmisti.yinede sonucun gelince rahatlik cokuyor insana.
3lude bunun gibi kan aliniyor eger Allah korusun bir sikinti cikarsa gobekten sivi almaya kadar gidiyo iste kalp rahatsizliklari felanda ogreniliyormus.
Tabi kisiye bagli her turlu kabulum diyen yaptirmiyor.bizimde biraz deneyimsizligimize geldi ikizlerde yaptirilmiyormus bu testler.
Evet canim bi goz attim netten 20 nin altinda olmaliymis dr gostermedin degilmi daha mutlaka ona bir ilac onerisi olur hatta burdada konusulmustu uzun zaman once prolaktin..Bana da prolaktin yüksek gibi geldi ama doktor bişey demedi daha önce de 31 çıkmıştı
Yok canım gösterdim 31 çıktığı zamanda ilaç vermemişti şimdide bişey söylemediEvet canim bi goz attim netten 20 nin altinda olmaliymis dr gostermedin degilmi daha mutlaka ona bir ilac onerisi olur hatta burdada konusulmustu uzun zaman once prolaktin..
2lide dwon riski bakiliyor canim. Dr oneriyor genelde cunku ilerde ona suc atilabilecegini dusundugu icin yaptirmayandanda kendi istegimle yaptirmadim yazisi aliyor burda.Canim 3 lu de down olup olmadigi belirlenmiyormuydu? Bu ikili test zaten 14 haftaya kdr bakiliyordu demi.. ya ense kalinligi ve buruna baktirsak yetmiyor mu? Doktorlar oneriyor mu peki? Bakalim 2 hafta sonra doktorum onerecek mi... doktora da bi danisayim olmazsa, ense kalinligi fln iyi cikarsa yaptirmam ya.. bosu bosuna stresse girmeye gerek yok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?