Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
tabııı ben ff nın absurt tablolarnı ıncelemıstım 4 gun öncesı ve çoook ilginçtır 4 gun sonrası ıle hamıle kalan var . düşünsenıze yumurta catlamıs ve 4 gun sonra döllenmiş . olacaksa olacak önune geçılmez

ve kızlar gercekten beklenmeyen zamanda gelıyor tamamen bebege odaklı olunca zorlasıyor. ilk gebeliğimde sabah (11:00 gıbı ) son kanamam gelmıstı banyo yaptım akşam 7 de tek ilişki ile hamile kalmıstım hatta Veson şöyle bir yorum yapmıştı : ihtimalen yumurtan bir kac gun sonra catladı ve o spermle döllendı demıstı .. böyle olmus olsa bıle bu da ilginç çok erken yumrtlamıs olmalıyım demek ki ! evet ama benım adetlerım düzenli 28 gunde bırdı o zaman yumurta takıbı yapmasamda şimdi düşününce 14-15-16.. gıbı gunler olmalıydı guunu bıle sasırsa bır kacgun oynar en fazla

o ayın tek ilişkisiydi eşim şehır dıısndan gelmıstı o gun ve gerı gıttı ertesı gun o yuzden gununden o kadar emınım ki .. olacaksa olacak yanı hiçççç gununu tutturamadım diye üzülmeyın yine de catlama gunun etrafındakı gunlerde ılıskı varsa umut var demektır.

güzellerim benım Allah güldürsün yüzünüzü . en son zafrinayı duydugumda oldugum yerden zıplamısım koam şaşırdı senı ne bu kadars evındırdı dedi. ağlayacaktım . hepinizin güzel haberi hemen hemen hemen hayırlısıyla gelsin inşallah keşke fazlasını yapabilsekk

ShinSeGi soğan sana ıyı gelecek ınanıyorum

ben ovu gectı dıye beklıyrdum bebek ıcın yapmadım nedense coookk uzun zaman sonra ıcımden gelmıstı eşimin hevesı ile o hala bak emınım bugun bebek olacak dıyıp duruyordu gülmüştüm ben aşılamaya odaklıydım diğer ayı hesaplıyordum hıc umursamamıstım yanı klasik bir söyemde olsa bebege odaklı olmamak galiba işe yarıyor.

yeni umudum tuzlu çekirdekkk . bugun o kadar fenayım ki taş işe yarar deseler yıyebılırım o kadar fenayım . sakız çiğnedim 1 saat sankı kafamı dagıttı gıbı. bilerek sert sakız çiğnedim ki uğraştırsın diye resmen kaslarım çalıştı ( yüz güzelliği için fena fikir değil bu arada )

basit ya da saçma bile gelse heeeerrrrşeyi deneyecegimm bir yol bulmam lazım yoksa atlatamam

içinde ki o ince ince sızını paylaşıyorum. yazdıklarını okuduktan sonra orada öylece kaldım 1 saat konuştum senınle kafamın ıcınde ama yazamadım

her şey iyi olacak korkma

Kızlar sizin fikirlerinize çok ihtiyacım var .8 aylık evliyiz ilk günden beri korunmadık. Eşim bekarken varikosel ameliyatı olmuş .Değerleri şuan toplam sperm 78 milyon ml de 26 milyon ileri hareket yüzde 40 morfoloji yüzde 2 normal yollarla 8 aydır denedik olmadı Temmuz ayında tüp bebek düşünüyorum sizce doğru mu yapıyorum ?Öğretmen olduğum için tatil dönemini seçtim tüp bebek konusunda bana yardımcı olacak birileri var mı? Veson @Kuzguni

Sabahta oldu az önce de koltuktan kalkarken sol kasığıma şiddetli ağrı saplandı geri oturttu beni Kramp dedikleri böyle bişey mi kızlar sizde oluyor mu? @LeYLa_21 sana oldu mu hiç?
kramp değil de batma oluyor döllenmede ....ahhh dedirtiyor ani refleksle öyle bir şey mi oldu ? ilk gebeliğimde aşırı olmustu bana bunda hıcbır şey olmadı tuvalete sıkısmaktan anladım resmen

Canım kalp atışı da dr tam yerini bulunca ritmik olarak duyuluyor. Azıcık kaydırsa ultrasonun ucunu ses hemen bozuluyor ona kafanı takma bence
iyi fikir tşk tatlım en ıyı krem bumuymus .... ?
Bilmem en iyisi bu mu ama arkadaşım bunu tavsiye etti bana

8 aylık evlilikte yumurta takibi yaptırdım .Rahim filmi çekildim .Maalesef olmadı belki 8 ay çok kısa bir süre ama sperm lerde sorun olunca beklemek doğru gelmiyor bana .

eger yasın 32 -34 lerın ustunde degılse bence tüp için erken . tüp zorlayıcı bir dönem daha normal denemeden bu kadar cabuk tüpe geçilmez ki..... 8 ay çoooookkk kısa bir zaman artık 1 yıldan nce nerdeyse kımsenın bebegı olmuyor.

spermlerde gayet ıyı. bence cokk acelecısın. tüp bebek sürecının stresı normal gebe calısmaktan daha daha fazla bu da oranı etkılıyor . illa tutacak diye bır sey yok ve daha üzüücü oluyor oysa normalde sansın daha yuksek

ahhh kuzum kiyamam yaa birileri zencefilli gazoz iyi geliyor demisti denedin mi hic? kraker, leblebi, peynir ekmek, meyve bu tarz seyler yemeye calis cnm.
zencefıllı gazoz denemedım ama zencefılı denedım yaramadı zencefıllı şeker denedım işe yaramadı. şimdi bol tuzlu cekırek yıyorum 1 sn bıle ara vermeden bıraz bastırdı sankı

ya o kadar kötu ki bugun kusabılmek ıcın 1 saat ugrastım elımı bogazıma soktum sonunda o bile işe yaramıyor . barı cıkarsam bıraz rahatlayacagım. karnımda çok ağrıyor. artık alısverıs merkezlerınde orda burda gezmekten vazgectım nasılsa 5 dk oturunca tekrar aynı oluyorum yoruldum artık gezmekten kocamı mahfettım gece 2 de sokaktayız . 12 haftada bıtecek dıyordu herkes 11+3 teyım ve daha da arttı 2 gün nefes almıstım bıraz rahatlamıstım tekrar şiddetlendı. uykumda bile oyle .

bıraz dayanılacak hale gelse razıyım

canım kıısrlaştırmalısınız . cok dogum ona çok zarar verır hem heryer yavru dolu perişan oluyorlar

senden ne haber bu arada ? durumun nasıl ?

Doktor tüp bebek öneriyor canım .Normal yolla uzun zaman alır diyor.Aklım iyice karıştı.Yazın deneme olmazsa bir sonraki yaza kalacak tedavi.Doğu da görev yapıyorum şartlar pek iyi değil

Siz de sorun var mıydı canım ? Ne kadar süre sonra hamile kaldın.Yaşım 27 canım

@Neslihaann xpreiaZ kizlar siz insülin direnci icin ilac kullaniyordunuz dimi? açlık insulin ve açlık şekeri degerleriniz kaç? birileri daha vardi sanki bizim topikte ilac kullanan
Benim şeker hep iyi çıkıyor canım ilginç bir şekilde. Aç da tok da ölçtürdüm 90-100 en fazla. Ama 3 aylık şeker var hbA1c o yüksek çıkmıştı benim ama şimdi hiç hatırlamıyorum kaçtı. Anormal bir yükseklik değildi 6.5 gibi idi. Bana şeker ilacını pcos var diye başlamıştı bir kadın doğumcu. Şekere de insülin direncine de bakmadı yani. Ama en son aşılama yapan doktor kesinlikle Yok sende pcos dedi. Adetlerim 40-50 günde oluyor bazen dedim yumurtlama tembelliği olabilir ama pcos yok dedi ısrarla. 2 aydır hiçbir ilaç içmiyorum. Bıraktım gliforu da. Geçen ay 30 günde oldum ilaçsız. İnsülin düzeyi de ölçtürmedim hiç. Bizim ilçede bakılmıyor.

Doktor tüp bebek öneriyor canım .Normal yolla uzun zaman alır diyor.Aklım iyice karıştı.Yazın deneme olmazsa bir sonraki yaza kalacak tedavi.Doğu da görev yapıyorum şartlar pek iyi değil
doktor önerir sen bakma o doktorlara . sacma sapan bır suru doktor dolu zaten. benım fsh 12.24 cıktı dıye doktor amh bakma geregı bıle duymadan hemen hemen zaman kaybetme tüp yap dedi oysa her degerım ıyıydı sorun yoktu . sonra başka doktora geldım amh bır baktı her şey yolunda . dogru duzgun muayene bıle yapmadan tüp bebege gıdın dıyorlar. sen basıt yoldan kolayca olsun dıyorsun belkı ama tüp daha zorlayıcı bir yol . bak sor kızlara çokk yıpratıcı

bugun kusmaya calıstım kusamadım oturup ağladım hüngür hüngür o kadar kötüyüm yani. serumdan falan vazgectım işe yaramıyor sadece kolumdayken ve en en gec 1 saat bıraz rahatlatıyor kolumdakı acıya değmıyor.

ben 12 +0 da yanı bu pazartesı doktora 2 li tarama için gidecegim. bır de gecen farklı dktora gıttım özele sankı kalp atısı yavas gıbıydı kafama o takıldı. sordum kalp atısı kac dıye söylemedı doktor ne yapacaksın dedı cınsıyet ıcın sordum dıye cevaplamadı. kafamda bu var bunu soracagım

Haklısın canım aslında tüp bebek sürecini bilmediğim için belki daha kesinmiş gibi geliyor .Tabi tutmama ihtimali de o psikolojiyi kaldırmakta zor.Rabbim çok bekletmez inşallah canım .Benim çevremde kolay çocuk sahibi olan pek olmadığı için hemen çaresine bakmaya çalışıyorum galiba Ama bu da kesin değil dediğin gibi

senın 8 ay gıbı kısacık bır denemeden sonra tüp tercih etmen için çokk anormal bır durum olmalı . mesela ; spermlerde cıddı sorun olmalı , ya da amh reezervının cok cok düşmüş olması ya da yasının epey büyük olması .. gıbı

bunun dısında tüp bebek denemenın başka nedenlerı aklıma gelmıyor

bir sorunun yoksa normalde de sansın yuksek zaten 1 yıl olmaması cok normal artık herkes öyle . tüp sana kolaylık gıbı gelmiş ama malesef değil ve şans yuksek dıyemıyoruz.

sana naçizane tavsıyem yumurtlama takıbı yap ayrıca gercekten ıyı doktor bul . normal dogum doktorlarına gıtme ınfertılıte bölumlerı var onlara gıdersen daha hızlı yol alırsın . yumurtlama haftası sık sık calısma yap ve moralını yuksek tut. hormon testlerıne bak 21. gun progesterona baktır yumurta kalıtenı kontrol et dene meye devam et

Canım doktor sperm sayısı iyi ama morfoloji kötü dedi .Morfoloji kötü olunca döllenme olmuyormuş. Sağlıklı sperm sayısı az dedi .Öyle deyince umudum kırıldı açıkcası.Morfoloji nin tedavisi de yok canım kolay kolay düzelmiyor. Tüp bebekte sağlıklı sperm leri seçiyoruz başarısı şansı daha yüksek dedi .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…