tabııı ben ff nın absurt tablolarnı ıncelemıstım 4 gun öncesı ve çoook ilginçtır 4 gun sonrası ıle hamıle kalan var . düşünsenıze yumurta catlamıs ve 4 gun sonra döllenmiş . olacaksa olacak önune geçılmezcanim hiiiccc stres yapma. nasip değilse zaten gününü denk getirsek de olmuyor ama nasipse önceki iliski sonraki iliski ile hamile kalan çok. biz kul olarak elimizden geleni yapiyoruz Rabbim nasip ederse olcak o yüzden sakin gününü kacirdim filan diue kendini suclama
Cok gecmis olsun cnm. Bence her deyi dene
Şansa bir sey bir yiyecek elbet iyi gelecek. Allah yardimcin olsum vallahi. Boyle de cok zor. Uyku bile boyle ise... insallah bu son haftanin kapslrisidir de gecer gider.
Amh ile ilgili yazdiklarini okudum. Zaten dogru olan amh testi. Fsh borsa gibi cunku sabit degil. Amh iyi ise sorun yokmus.
Sagol.cnm. insallah her sey duzelir bizim icin. Duasiz olmuyor zaten. Ister bir gun var bir gun yok ister her gun.... siz karar veein cnm. 5 ya da 6 gunluk plan yap bence. Iatersen birgun var bir gun yoktan sonra iki gun ust iate aonrasinda yine bir var bir yok gibi de olur. Onemli olan ovulasyon olduginda spermin hazir ve nazir olmasi
Insallah canim. Allah'tan umit kesilmez.
Masallah diyirum her ikisine. Iste kismette varsa onunde kimse duramiyor, mevlam cister cifter veriyor... derler ya mevlam iaterse elle gelir yelle gelir selle gelir; istekezse elle gider yelle gider selle gider... bu o hesap. Yani bir degil iki... ne diyeyim? Acaba tup mu kiz?
Oyle canim. Şok oluyor insan iste. Kalbim kiriliyor ilk. Rabbim neden? Diyorum. Sonra ise kismet diyorum...
Insallah canim. Korka korka yapiyorum ben de ama oyle cok istiyorum ki... o nedenle besinciyi de yaptirmis oldum boylelikle. Artik cok yipratmayacagim kendimi cunku dedigin gibi korkular sobraki denemelerimi wlimden alirsa ne yaparim? Kismetse tekrar deneywcegim cnm. Insallah diyeyim. Sonucta o ay uygun olmak da bir kismet.
kramp değil de batma oluyor döllenmede ....ahhh dedirtiyor ani refleksle öyle bir şey mi oldu ? ilk gebeliğimde aşırı olmustu bana bunda hıcbır şey olmadı tuvalete sıkısmaktan anladım resmenSabahta oldu az önce de koltuktan kalkarken sol kasığıma şiddetli ağrı saplandı geri oturttu beniKramp dedikleri böyle bişey mi kızlar sizde oluyor mu? @LeYLa_21 sana oldu mu hiç?
evet doktor söyledi . bebek nerde dedım bak tam burada dedı.. üstelik özele ve ıyı doktora gıtmıstım... oysa kızların dedıgı gıbı ultrason acısına göre değişebilir sonradan düşündüm.
kalp atıs sayısını sorudm söylemedı ama bana yavas geldı internetten dınlıyorum gum gum gum yapıyor benım aralıklıydı gayet sakın gıbı yanı onu sormakta aklıma gelmedı heyecalanmıstım galıba. neyse bu pazartesı gıdecegım doktora zaten.
o kadar rahatsızım kı ve mıdem berbat demek bebegım gelişimi iyi diyorum
Bilmem en iyisi bu mu ama arkadaşım bunu tavsiye etti banaiyi fikir tşk tatlım en ıyı krem bumuymus .... ?
Cok gecmis olsun cnm. Bence her deyi dene
Şansa bir sey bir yiyecek elbet iyi gelecek. Allah yardimcin olsum vallahi. Boyle de cok zor. Uyku bile boyle ise... insallah bu son haftanin kapslrisidir de gecer gider.
ben de buna karar vermiştim saçma bile gelse her şeyiii deneyecegımmmbir yol bulmam lazım en azından hafıfletmelıyım ki direnebileyım
eger yasın 32 -34 lerın ustunde degılse bence tüp için erken . tüp zorlayıcı bir dönem daha normal denemeden bu kadar cabuk tüpe geçilmez ki..... 8 ay çoooookkk kısa bir zaman artık 1 yıldan nce nerdeyse kımsenın bebegı olmuyor.Kızlar sizin fikirlerinize çok ihtiyacım var .8 aylık evliyiz ilk günden beri korunmadık. Eşim bekarken varikosel ameliyatı olmuş .Değerleri şuan toplam sperm 78 milyon ml de 26 milyon ileri hareket yüzde 40 morfoloji yüzde 2 normal yollarla 8 aydır denedik olmadı Temmuz ayında tüp bebek düşünüyorum sizce doğru mu yapıyorum ?Öğretmen olduğum için tatil dönemini seçtim tüp bebek konusunda bana yardımcı olacak birileri var mı?Veson @Kuzguni
zencefıllı gazoz denemedım ama zencefılı denedım yaramadı zencefıllı şeker denedım işe yaramadı. şimdi bol tuzlu cekırek yıyorum 1 sn bıle ara vermeden bıraz bastırdı sankıahhh kuzum kiyamam yaabirileri zencefilli gazoz iyi geliyor demisti denedin mi hic? kraker, leblebi, peynir ekmek, meyve bu tarz seyler yemeye calis cnm.
canım kıısrlaştırmalısınız . cok dogum ona çok zarar verır hem heryer yavru dolu perişan oluyorlarCanimcim biz hep koyariz mama :) kv nin evi mustakil.. kedim de var ama apartman icinde olmadi yabu donemler koca istiyor geceler miyavlamasi bitmiyor. O yüzden kv'nin evde artik:) yavrularimiz oldu gecen yaz.. bu sene de benden once mi dogurur bilmem gene baslamis miyavlamasi ama artik yemeklerimiz ve ekmeklerimiz onlarin:)
Doktor tüp bebek öneriyor canım .Normal yolla uzun zaman alır diyor.Aklım iyice karıştı.Yazın deneme olmazsa bir sonraki yaza kalacak tedavi.Doğu da görev yapıyorum şartlar pek iyi değileger yasın 32 -34 lerın ustunde degılse bence tüp için erken . tüp zorlayıcı bir dönem daha normal denemeden bu kadar cabuk tüpe geçilmez ki..... 8 ay çoooookkk kısa bir zaman artık 1 yıldan nce nerdeyse kımsenın bebegı olmuyor.
spermlerde gayet ıyı. bence cokk acelecısın. tüp bebek sürecının stresı normal gebe calısmaktan daha daha fazla bu da oranı etkılıyor . illa tutacak diye bır sey yok ve daha üzüücü oluyor oysa normalde sansın daha yuksek
Siz de sorun var mıydı canım ? Ne kadar süre sonra hamile kaldın.Yaşım 27 canımeger yasın 32 -34 lerın ustunde degılse bence tüp için erken . tüp zorlayıcı bir dönem daha normal denemeden bu kadar cabuk tüpe geçilmez ki..... 8 ay çoooookkk kısa bir zaman artık 1 yıldan nce nerdeyse kımsenın bebegı olmuyor.
spermlerde gayet ıyı. bence cokk acelecısın. tüp bebek sürecının stresı normal gebe calısmaktan daha daha fazla bu da oranı etkılıyor . illa tutacak diye bır sey yok ve daha üzüücü oluyor oysa normalde sansın daha yuksek
Benim şeker hep iyi çıkıyor canım ilginç bir şekilde. Aç da tok da ölçtürdüm 90-100 en fazla. Ama 3 aylık şeker var hbA1c o yüksek çıkmıştı benim ama şimdi hiç hatırlamıyorum kaçtı. Anormal bir yükseklik değildi 6.5 gibi idi. Bana şeker ilacını pcos var diye başlamıştı bir kadın doğumcu. Şekere de insülin direncine de bakmadı yani. Ama en son aşılama yapan doktor kesinlikle Yok sende pcos dedi. Adetlerim 40-50 günde oluyor bazen dedim yumurtlama tembelliği olabilir ama pcos yok dedi ısrarla. 2 aydır hiçbir ilaç içmiyorum. Bıraktım gliforu da. Geçen ay 30 günde oldum ilaçsız. İnsülin düzeyi de ölçtürmedim hiç. Bizim ilçede bakılmıyor.@NeslihaannxpreiaZ kizlar siz insülin direnci icin ilac kullaniyordunuz dimi? açlık insulin ve açlık şekeri degerleriniz kaç? birileri daha vardi sanki bizim topikte ilac kullanan
doktor önerir sen bakma o doktorlara . sacma sapan bır suru doktor dolu zaten. benım fsh 12.24 cıktı dıye doktor amh bakma geregı bıle duymadan hemen hemen zaman kaybetme tüp yap dedi oysa her degerım ıyıydı sorun yoktu . sonra başka doktora geldım amh bır baktı her şey yolunda . dogru duzgun muayene bıle yapmadan tüp bebege gıdın dıyorlar. sen basıt yoldan kolayca olsun dıyorsun belkı ama tüp daha zorlayıcı bir yol . bak sor kızlara çokk yıpratıcıDoktor tüp bebek öneriyor canım .Normal yolla uzun zaman alır diyor.Aklım iyice karıştı.Yazın deneme olmazsa bir sonraki yaza kalacak tedavi.Doğu da görev yapıyorum şartlar pek iyi değil
bugun kusmaya calıstım kusamadım oturup ağladım hüngür hüngür o kadar kötüyüm yani. serumdan falan vazgectım işe yaramıyor sadece kolumdayken ve en en gec 1 saat bıraz rahatlatıyor kolumdakı acıya değmıyor.iiz kiz nasil okdr kotu musun ya.. hic mi azalmadi gecmedi??? Benim bazi sabahlar bulaniyor safra cikariyorum ama genel olarak iyiyim elhamdulillah.. maasallah maasallah diyim akintim cogaldi bu ara sadece :) ayniyizz 11+3
Sen ne zaman gidiyorsun bir daha.. ozeline baksana bi :)
Haklısın canım aslında tüp bebek sürecini bilmediğim için belki daha kesinmiş gibi geliyor .Tabi tutmama ihtimali de o psikolojiyi kaldırmakta zor.Rabbim çok bekletmez inşallah canım .Benim çevremde kolay çocuk sahibi olan pek olmadığı için hemen çaresine bakmaya çalışıyorum galiba Ama bu da kesin değil dediğin gibidoktor önerir sen bakma o doktorlara . sacma sapan bır suru doktor dolu zaten. benım fsh 12.24 cıktı dıye doktor amh bakma geregı bıle duymadan hemen hemen zaman kaybetme tüp yap dedi oysa her degerım ıyıydı sorun yoktu . sonra başka doktora geldım amh bır baktı her şey yolunda . dogru duzgun muayene bıle yapmadan tüp bebege gıdın dıyorlar. sen basıt yoldan kolayca olsun dıyorsun belkı ama tüp daha zorlayıcı bir yol . bak sor kızlara çokk yıpratıcı
Kızlar sizin fikirlerinize çok ihtiyacım var .8 aylık evliyiz ilk günden beri korunmadık. Eşim bekarken varikosel ameliyatı olmuş .Değerleri şuan toplam sperm 78 milyon ml de 26 milyon ileri hareket yüzde 40 morfoloji yüzde 2 normal yollarla 8 aydır denedik olmadı Temmuz ayında tüp bebek düşünüyorum sizce doğru mu yapıyorum ?Öğretmen olduğum için tatil dönemini seçtim tüp bebek konusunda bana yardımcı olacak birileri var mı?Veson @Kuzguni
bir sorunun yoksa normalde de sansın yuksek zaten 1 yıl olmaması cok normal artık herkes öyle . tüp sana kolaylık gıbı gelmiş ama malesef değil ve şans yuksek dıyemıyoruz.Haklısın canım aslında tüp bebek sürecini bilmediğim için belki daha kesinmiş gibi geliyor .Tabi tutmama ihtimali de o psikolojiyi kaldırmakta zor.Rabbim çok bekletmez inşallah canım .Benim çevremde kolay çocuk sahibi olan pek olmadığı için hemen çaresine bakmaya çalışıyorum galiba Ama bu da kesin değil dediğin gibi
Canım doktor sperm sayısı iyi ama morfoloji kötü dedi .Morfoloji kötü olunca döllenme olmuyormuş. Sağlıklı sperm sayısı az dedi .Öyle deyince umudum kırıldı açıkcası.Morfoloji nin tedavisi de yok canım kolay kolay düzelmiyor. Tüp bebekte sağlıklı sperm leri seçiyoruz başarısı şansı daha yüksek dedi .senın 8 ay gıbı kısacık bır denemeden sonra tüp tercih etmen için çokk anormal bır durum olmalı . mesela ; spermlerde cıddı sorun olmalı , ya da amh reezervının cok cok düşmüş olması ya da yasının epey büyük olması .. gıbı
bunun dısında tüp bebek denemenın başka nedenlerı aklıma gelmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?