Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Selam kızlar en Son 8 martta oldum 11 martta regl 4.gunu sağda 5 solda 4 adet yumurta vardı 5mm ile 6mm arasındaydı.
İncir yedim bu ay kuru incir kızıma öğle hamile kalmıştım 4 gündür yemiyorum.
20 martta kahverengi leke geldi yumurtladım sandım.
Çünkü günde 2 mm artıyor dedi doktor yumurta sağlıkla büyürse.
Bende sorun yok allaha Şükür.
Hesaplarsam 22mm 24mm oluyor genelde 18mm 20+mm catliyormus.
Neyse asıl konu bu sabah rahimde elektrik çarpması gibi bir hisle uyandım ne oluyor derken pembe bir akıntı düştü devamı gelmedi ama pespembe simdi ise hafif kaşık ağrısi var okadar. Acaba yerleşme mi regl 18.günü bugün olabilir mi acaba regl düzensiz bu arada benim sebebi belli değil hersey temiz cikti hala gebe kalamadim bende sizler gibi bekliyorum Veson bacim sen naptın seni çok merak ettim inş bebis gelmistir

Merhabalar, umarım çok beklemeden ikinci yavruna kavuşursun.
Ovu testi ile ateşi bir arada değerlendirir ff, bence tek bilgi olarak görmez.
Ff'deki ovu testi ve ateş takibini birlikte yapanların tablolarını incelemiştim, dört gün sonra ateşi yükselen ve çizgiyi o güne çeken tablolar gördüm.
Luteal faz 14 gündür cümlesi genellemeli bir kalıp. Burada 16 gün süren arkadaşlar da var, benim 1 ya da 12 gün sürüyor mesela.

En güzel kararına vermişsin hem ovu testi hem ff ateş ile takip edersen daha emin ilerlersin.

Umarım yerleşmedir ama beklemeden de bilemeyiz.

Ateş girmeyip sadece opk + girince çizgiyi direk ertesi güne çekiyor.ateşle beraber ovu testi yapınca çizgi bazen aynı güne bazen ertesi bazen bir sonraki güne çektiği oluyor.

Lüteal faz 14 gün denilerek sadece ortalama alınıyor.ama bu süre 10-16 gün aradında değişmekle beraber aynı kadında ÇOĞU zaman süre değişmiyor sadece 1-2 gün sapmalar oluyor.

Pipili geliyoor :) hayırlı uğurlu olsun canım. Allah sağlıcakla kavuştursun oğluna. Ben de erkek hissediyorum ama bakalım daha muayeneye çok var
canım ben bugun adete göre 15 +2 deyım cınsıyet coktan bellı oldu doktoruna denk gelırsne söyler. bugun doktorun bırı hem muayene etmedı canımı sıktı hem de cınsıyet doğuma kadar söylemezmıs prensıbıymıs canımı sıktı baska hastaneye gıttım orda hemen söyledı doktor hatta muglakta kalmasın kesın olsun dıye pipisine bile baktı bana gösterdı :) gıdersen ögrenırısn yanı

Benim ovu testinden hemen sonraki gün yumurtam çatlıyordu; yumurtlama ağrılarından anlıyordum. Ama herkeste farklı olabilir. Lutheal faz ın da yumurtlamanın da fix bir günü yok, kişiden kişiye hatta döngüden döngüye değişebiliyor. Ama benim lutheal faz hep 12 gün sürerdi ve zaten 13. Gün ateşimin hala düşmediğini görünce koşup kan tahlili yaptırmış ve gebe olduğumu öğrenmiştim. Buna rağmen ovulasyon günüm sabit olmadı hiç, bir ay erken bir ay daha geç yumurtladım. Ateş takibi yapıp kendi tablolarını kendi içinde değerlendirdiğinde sen de vücudunun nasıl işlediğini daha iyi anlayabilirsin. Umarım çok fazla tabloya ihtiyaç kalmaz da hemen hamile kalabilirsin.

Evet canım muhtemelen belli olmuştur da muayeneyi bekleyeceğim. Benim dr un ücreti çok pahalı, iki hafta daha beklerim yapacak bir şey Yok :)

Reactions: iiz
Canim dr konustunmu homozigot genler var olan demek degilmiydi..bendede var ama sonucum isyerinde bakamadim

Bacım ben hala aynı burda çabalıyorum çalış çalış bir hal oldum:)yumurtayı çatlattım gibime geliyor Yarınki ateşim belli edecek bekliyorum:))

Yumurta Günde ortalama 2mm büyür ama bazen daha hızlı bazen daha yavaş ilerlediği de olur.anladığım kadarı ile ovulasyon takibi yok yani ovulasyonun hangi gün net bilmiyorsun.lekeler Yerleşme olabilir înşallah Öyledir
e

Daha önce yumurta takibi yaptırdın mı bilmiyorum ama belki de iki kere yumurtluyor olabilirsin; çünkü benim bildiğim yerleşme kanaması öyle iki üç gün sonra olmuyor, bat a yakın tarihlerde oluyor. Ben de ayda iki kere yumurtladığımı bilmiyordum ta ki yumurta takibi yaptırana kadar :) üç dört gün arayla yumurtalar çatlıyordu. Bence sen bugünü mutlaka değerlendir, boş geçme. Bebek olur inşallah :)

Canim dr konustunmu homozigot genler var olan demek degilmiydi..bendede var ama sonucum isyerinde bakamadim
Homozigot normal yazıyor yani sıkıntı yok homozigot mutant ise pıhtı var demek oluyor.bir de Heterozigot mutant var o da biraz sıkıntılı

Veson msji okidugumda icimden bu ay hamile kalicak diye geçti. Allah hayirlisini versin insAllah. hissim kuvvetlidir:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…