Bacım ben hala aynı burda çabalıyorum çalış çalış bir hal oldum:)yumurtayı çatlattım gibime geliyor Yarınki ateşim belli edecek bekliyorum:))
Yumurta Günde ortalama 2mm büyür ama bazen daha hızlı bazen daha yavaş ilerlediği de olur.anladığım kadarı ile ovulasyon takibi yok yani ovulasyonun hangi gün net bilmiyorsun.lekeler Yerleşme olabilir înşallah Öyledir
e
Daha önce yumurta takibi yaptırdın mı bilmiyorum ama belki de iki kere yumurtluyor olabilirsin; çünkü benim bildiğim yerleşme kanaması öyle iki üç gün sonra olmuyor, bat a yakın tarihlerde oluyor. Ben de ayda iki kere yumurtladığımı bilmiyordum ta ki yumurta takibi yaptırana kadar :) üç dört gün arayla yumurtalar çatlıyordu. Bence sen bugünü mutlaka değerlendir, boş geçme. Bebek olur inşallah :)
Veson msji okidugumda icimden bu ay hamile kalicak diye geçti. Allah hayirlisini versin insAllah. hissim kuvvetlidir:)
Merhabalar, umarım çok beklemeden ikinci yavruna kavuşursun.
Ovu testi ile ateşi bir arada değerlendirir ff, bence tek bilgi olarak görmez.
Ff'deki ovu testi ve ateş takibini birlikte yapanların tablolarını incelemiştim, dört gün sonra ateşi yükselen ve çizgiyi o güne çeken tablolar gördüm.
Luteal faz 14 gündür cümlesi genellemeli bir kalıp. Burada 16 gün süren arkadaşlar da var, benim 1 ya da 12 gün sürüyor mesela.
En güzel kararına vermişsin hem ovu testi hem ff ateş ile takip edersen daha emin ilerlersin.
Ateş girmeyip sadece opk + girince çizgiyi direk ertesi güne çekiyor.ateşle beraber ovu testi yapınca çizgi bazen aynı güne bazen ertesi bazen bir sonraki güne çektiği oluyor.
Lüteal faz 14 gün denilerek sadece ortalama alınıyor.ama bu süre 10-16 gün aradında değişmekle beraber aynı kadında ÇOĞU zaman süre değişmiyor sadece 1-2 gün sapmalar oluyor.
Benim ovu testinden hemen sonraki gün yumurtam çatlıyordu; yumurtlama ağrılarından anlıyordum. Ama herkeste farklı olabilir. Lutheal faz ın da yumurtlamanın da fix bir günü yok, kişiden kişiye hatta döngüden döngüye değişebiliyor. Ama benim lutheal faz hep 12 gün sürerdi ve zaten 13. Gün ateşimin hala düşmediğini görünce koşup kan tahlili yaptırmış ve gebe olduğumu öğrenmiştim. Buna rağmen ovulasyon günüm sabit olmadı hiç, bir ay erken bir ay daha geç yumurtladım. Ateş takibi yapıp kendi tablolarını kendi içinde değerlendirdiğinde sen de vücudunun nasıl işlediğini daha iyi anlayabilirsin. Umarım çok fazla tabloya ihtiyaç kalmaz da hemen hamile kalabilirsin.
Yumurtlama yumurtanın çatlaması ve ovulasyon hepsi aynı anlamda kullanıyoruzCok tesekkur ederim cevaplariniz icin. Gercekten aydinlandim. :)
Luteal fazda olmama ragmen ates olcmeye bugun basladim. Hem alisayim, hem dusme olursa adetim gelecegini anlayayim diye. Bir gun bir gundur:)
Bir de ben kasik kramplarindan anlayamiyorum. Cunku ovulasyon oncesinde baslayip sonrasina kadar uzunca bir sure aralikli devam ediyor. Hatta o yuzden surekli ay yumurtladim, ay catladi, ay yerlesti tutundu filan saniyorum. Bir de gecen aydan beri ovulasyondan hemen sonra baslayip araliklarla da olsa hep suren bir regl agrim oluyor. Hatta gecen ay ilk deneme oldugu icin hamilelik sandim. Acaba dollenme / tutunma cabalari mi dedim. Ama maalesef tam zamaninda regl oldum.
Merak ettigim bir sey daha var. Ben yumurtlama ve yumurtanin catlamasi ifadelerinin ayni olay icin kullanildigini saniyordum. Fakat mesajlarinizdan yanlis anlamadiysam bu ikisi farkli olaylar? Farki nedir ve aradaki sure ne kadardir?
2mm Büyüdü ise ayın 18-19 gibi çatlamış bugün de üzerinden 5-6 gün geçmiş Yerleşme zaten bu aralar oluyor ortalama Hayırlısı bekleyip görelimKızlar günde 2 2 artsa hesap yaptım.
Yani sabahki rahim titremesi elektrik caçarpma hissi neden oldu bilmiyorum sizde bir bakın belki mantıklı bir açıklama yapan arkadaşlar olur benim mantigim durdu fikir uretemiyor beynim
2mm Büyüdü ise ayın 18-19 gibi çatlamış bugün de üzerinden 5-6 gün geçmiş Yerleşme zaten bu aralar oluyor ortalama Hayırlısı bekleyip görelim
bnm yumoşlar günde 1 mm büyüyo hatta hamile kaldığım ay regl15 te bç tane 15 mm yumurta vardı takip yapmıoduk ama muayene olurken sormuştm öylesine hatta fotosu da var2mm Büyüdü ise ayın 18-19 gibi çatlamış bugün de üzerinden 5-6 gün geçmiş Yerleşme zaten bu aralar oluyor ortalama Hayırlısı bekleyip görelim
bnm yumoşlar günde 1 mm büyüyo hatta hamile kaldığım ay regl15 te bç tane 15 mm yumurta vardı takip yapmıoduk ama muayene olurken sormuştm öylesine hatta fotosu da varsonra regl 20de yumoş çatladı 1mm büyüdüyse günde 20mm de çatlamış olmuştur
inşallah seninki de yoldadır . 13 gün sonra sana seviniriziiz canm paşa geliyormus gözün aydın :)
ben çörekotu incir fln yememiştim sadece inofolic içmiştim o ay dediğin gibi incir fazla büyütüyodur çünkü bn çörekotu yediğim ay aşırı büyümüştü :) bence fazla düşünmemekte fayda var ama hiç yapamadığım bişey :)Kuru incir yediğim zaman fazla fazla büyüyor kızıma takibe gitmiştim ondan önce günde 2 3 artmıştı incir yemistim o ay ama tutmadı sağlıkla büyüyüp catlamistir catlama iğnesi vermişti zamanını tutturamadik.
1 1 mi düşüniyim ben
ben çörekotu incir fln yememiştim sadece inofolic içmiştim o ay dediğin gibi incir fazla büyütüyodur çünkü bn çörekotu yediğim ay aşırı büyümüştü :) bence fazla düşünmemekte fayda var ama hiç yapamadığım bişey :)
Ben diyosam boş demem. ailemden böyle bilinirim:)insAllahh Rabbim nasip etsin en guzelinden ve sagliklisindan. beta takibi yaptırıyorm. en son pazartesi yaptırdım hala 35ti. insAllah düşmüştür. Pazartesi yine gidicem.adet de oldum yarın öbürün temizlenirim insAllah. doktor rahmin temiz dedi. bi sıkıntı olmadan yola devam ederiz insAllah.ama ovu testlerim hala pik yapıyo. deli olurum adeyliyken bile yaptim pik. Allah sonumu hayrederGerçekten mi??:))hadi inşallah birlikte bu ay hamile kalalım çalışma olacak değil mi sizin?
İnşallah kısa zamanda toparlarsın cnm kimyasal sonrası çabuk olur derler.Ben diyosam boş demem. ailemden böyle bilinirim:)insAllahh Rabbim nasip etsin en guzelinden ve sagliklisindan. beta takibi yaptırıyorm. en son pazartesi yaptırdım hala 35ti. insAllah düşmüştür. Pazartesi yine gidicem.adet de oldum yarın öbürün temizlenirim insAllah. doktor rahmin temiz dedi. bi sıkıntı olmadan yola devam ederiz insAllah.ama ovu testlerim hala pik yapıyo. deli olurum adeyliyken bile yaptim pik. Allah sonumu hayreder
Genetik doktoru sapasağlamsın dedi güldü kadın doğumcu doktorum salı günü görecek ama burda bilenler cevap verdi yokmuş pıhtılaşmam ben hiç anlamıyorum bunlardanCanim dr konustunmu homozigot genler var olan demek degilmiydi..bendede var ama sonucum isyerinde bakamadim
Canim bana drum onermisti sende gidince sor belki baska birsey verirAy cok pahaliymisben cogunlukla unuturum surmeyi... internette de bepantenin catlaklara karsi surdukleri krem varmis.. herkes bir seyler soyluyor aklima geldikce bi ondan bi bundan sureyim
Iyi bari gozun aydin canim benimde gecmis zaman neydi hatirlayamadim..artik kafanda rahatlar insallah bebiste hemen gelir kuzum..Genetik doktoru sapasağlamsın dedi güldü kadın doğumcu doktorum salı günü görecek ama burda bilenler cevap verdi yokmuş pıhtılaşmam ben hiç anlamıyorum bunlardan
Ayy gercektenmi canim ya cok cok uzuldum neden olduki rabbim sabirlar versin@nazah35 arkadaşımız erken doğum yaptı melek oldu çok üzüldüm burda birlikte almıştık güzel haberiAllah kimseye yaşatmasın çok etkiledi beni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?