- 5 Mayıs 2014
- 5.239
- 4.903
- 373
Açık satılan sütlerden mi bahsediyorsun?onları ben kıza alıyorum 15 dakika kadar kaynatıyorum dolapta 3-4gün kalıyor içiriyorum kıza diğer kısmını da buzluda atıyorum dolaptaki bittikçe buzluktan çıkartıp veriyorum kızaKızlar gülmeyin ama bişey soracam net bi bilgi bulamadım eşim kutu sütleri sağlıksız bulduğu için günlük süt almış bana içmem için daha önce hiç kullanmadım bu sütü kaynatmam gerek mi bide hepsini mi pisirecem içeceğim kadar pisirsem gerisi yarın kahvaltıya kadar bozulmadan durur mu buzdolabında
İçimin cam şişede taze günlük süt yazıyor ya raf ömrü 4 5 günlük olan o sutlerden.Açık satılan sütlerden mi bahsediyorsun?onları ben kıza alıyorum 15 dakika kadar kaynatıyorum dolapta 3-4gün kalıyor içiriyorum kıza diğer kısmını da buzluda atıyorum dolaptaki bittikçe buzluktan çıkartıp veriyorum kıza
Hımm anladım bilmiyorum ki CNm kaynatmak mı gerek bilemedim kullanan kızlar varsa yazar :)İçimin cam şişede taze günlük süt yazıyor ya raf ömrü 4 5 günlük olan o sutlerden.
onu bende bilmiyorum bak açık kesinlikle içilmesin pastorize olmayan ürünleri gebelikte kullanmayın diyolar salmonella riskinden dolayı ama şişe günlükleri bilmiyorum bendeKızlar gülmeyin ama bişey soracam net bi bilgi bulamadım eşim kutu sütleri sağlıksız bulduğu için günlük süt almış bana içmem için daha önce hiç kullanmadım bu sütü kaynatmam gerek mi bide hepsini mi pisirecem içeceğim kadar pisirsem gerisi yarın kahvaltıya kadar bozulmadan durur mu buzdolabında
Kaynatmaya gerek yokmuş ısıtıp tuketilebilirmis bi sitede okudum şimdi ya aslında annem mahalledeki kadınlardan süt alıp getirecek bana ama eşim sabredemediAçık satılan sütlerden mi bahsediyorsun?onları ben kıza alıyorum 15 dakika kadar kaynatıyorum dolapta 3-4gün kalıyor içiriyorum kıza diğer kısmını da buzluda atıyorum dolaptaki bittikçe buzluktan çıkartıp veriyorum kıza
Siz süt iciyomusunuz peki uzun ömürlü kutu sütleri içmek bende istemiyorum açıkçasıonu bende bilmiyorum bak açık kesinlikle içilmesin pastorize olmayan ürünleri gebelikte kullanmayın diyolar salmonella riskinden dolayı ama şişe günlükleri bilmiyorum bende
Kızlar gülmeyin ama bişey soracam net bi bilgi bulamadım eşim kutu sütleri sağlıksız bulduğu için günlük süt almış bana içmem için daha önce hiç kullanmadım bu sütü kaynatmam gerek mi bide hepsini mi pisirecem içeceğim kadar pisirsem gerisi yarın kahvaltıya kadar bozulmadan durur mu buzdolabında
Sağol canım süt severim ama hiç kutu sütleri içmem açık süt alıp kaynatıp içiyordum hamilelikte içmemek mi lazımmış açık sütKaynatmana gerek yok cnm, ertesi günde içebilirsin. Ben de onlardan tüketiyorum
içiyorum birer bardak ama kutulardan bilmiyorum doğru mu yapıyorum nereye baksam pastorize olmayan ürün tüketmeyin yazıyodu ondan açık sütlerden hiç almadm canım bide eşim zamanında hastalanmış sütten bulaşmış olabilir demişler çok korkuo o yüzden eve hiç aldırmıo :)Sağol canım süt severim ama hiç kutu sütleri içmem açık süt alıp kaynatıp içiyordum hamilelikte içmemek mi lazımmış açık sützafrina89 öyle söyleyince şimdi şüpheye düştüm bende açık sütü daha çok seviyordum bildik komşu teyzeden alıyorduk
Sağol canım süt severim ama hiç kutu sütleri içmem açık süt alıp kaynatıp içiyordum hamilelikte içmemek mi lazımmış açık sützafrina89 öyle söyleyince şimdi şüpheye düştüm bende açık sütü daha çok seviyordum bildik komşu teyzeden alıyorduk
içiyorum birer bardak ama kutulardan bilmiyorum doğru mu yapıyorum nereye baksam pastorize olmayan ürün tüketmeyin yazıyodu ondan açık sütlerden hiç almadm canım bide eşim zamanında hastalanmış sütten bulaşmış olabilir demişler çok korkuo o yüzden eve hiç aldırmıo :)denizege34 sen biliosundr açık süt içilebilir mi
Bende alıyorum çocuk için süt ama buzlığa atmaya gerek yok kaynar kaynar cam kavanoza koyup kapağını tutturuyorum 1 hafta durabiliyor öyle dene istersenAçık satılan sütlerden mi bahsediyorsun?onları ben kıza alıyorum 15 dakika kadar kaynatıyorum dolapta 3-4gün kalıyor içiriyorum kıza diğer kısmını da buzluda atıyorum dolaptaki bittikçe buzluktan çıkartıp veriyorum kıza
Bende aynen dediğin gibi yapıyorum kayinvalidemden dönerken komşudan alıp veriyordu icebilecegim kadar bırakıp geri kalanı kavanozluyordum sonradan yoğurt bitince yoğurt yapıyordum ya annemden ya kayinvalidemden alıp hep yogurdumu kendim yaparım ben hazır yoğurtlar bence hep katkıBende alıyorum çocuk için süt ama buzlığa atmaya gerek yok kaynar kaynar cam kavanoza koyup kapağını tutturuyorum 1 hafta durabiliyor öyle dene istersen
Tamam canım zaten hep çok kaynatirim süt taşı atıyorum içine taşmıyor baya kaynatiyorumBen açık süt çok severim ama güven veren bir yerden olması ve evde çok iyi kaynatılması gerekiyor. Ben hamilelikte günlük süt veya organik günlük sütlerden alıyorum en güvenlisi şu aşamada.Neslihaann cnm eğer komşunuzunsa bence alınabilir, süthaneden almaktan iyidir ama çok iyi kaynat ben hamilelikte bir iki kere aldım kaynatma işini eskiye oranla daha fazla yaptım.
Evet bende hazır yoğurt yiyemem hep kendim yapıyorum yalnız bu gün başıma bi iş geldi sütçü öğlen gibi getirdi sütü eşim gelene kadar kaldı kaldırmak istemedim 5 kilo çünki neyse koyduk ocağa kesildi süt çok canım sıkıldı ne yapmak lazım hiç başına geldimi dökmek de istemiyorum hayvanlar içermi bunuBende aynen dediğin gibi yapıyorum kayinvalidemden dönerken komşudan alıp veriyordu icebilecegim kadar bırakıp geri kalanı kavanozluyordum sonradan yoğurt bitince yoğurt yapıyordum ya annemden ya kayinvalidemden alıp hep yogurdumu kendim yaparım ben hazır yoğurtlar bence hep katkı
Aaa süt taşı nasıl bişey ben hep kepçe koyuyorum ama sürekli başındayım bi kaç kez taşırdım silmesi tam olarak işkence bende yarım saat kaynatıyorum bir gece dolapta bekletiyorum çok güzel kaymak oluyor .kaymakları biriktirip terayağı yapıyorum çok lezzetli oluyor hiç margarin kullanmam kurabiyeler hariç malesef Pek yapmam ama misafire mecbur yapılıyorTamam canım zaten hep çok kaynatirim süt taşı atıyorum içine taşmıyor baya kaynatiyorum
Rabbim sifalar versin nerde varsa hepimizin aile buyuklerine saglik sihhat nasip etsin Allah onlari basimizdan eksik etmesinBabaannem hala hastanede yatiyorbobreklerinde ure var; cigerleri su topluyor.. diyalize giriyor.. sekeri yokken birden yuksek seker cikti; tansiyon desen 30u buluyor sonuclar hep kötü; ama ilaçlar sayesende gozu acik konusmasi falan iyi.. duâ ediyoruz, Rabbim şafi ismiyle şifasını versin; ya da çektirmesin senin babacığın nasıl toparladı mı? Tedaviyi tamamlamıştınız en son, olumlu yanit alıyor musunuz?
Canim kaynara sicaga pekte fazla maruz birakma kendini dr bana su torbasini ilk 3 ay yasaklamisti.corap patik polarla destekle ve sirtindan yelegi eksit etme :))Ben elektrikli ısıtıcıyı açıp dibinde oturuyorum bide uyuya kalıyorum bazen koca zile basıyor uyanmıyorum geliyo uyandırıyor bigun yanacan yapışma şuna o kadar diyo :)
Canim gecmis olsun dr magnesyum vermedimi sgknin karsiladigi bende ise yaramamisti ama magnesyum diasporal dene derim dr danisarak al canim birde ayaklari sarkitma uzatmayacalisbenım hala zor gecıyor. mide blantılarım gectı cok şükür ama gecelerı uyuyamıyrum agrılarımdan butun gece ayaktayım neredeyse gunduzde ayaktayım. özellikle bacak agrılarım aglatacak durumda
Merak etme canim ben hiz mide bulantisi yasamadim bebeklerim hamdolsun gayet iyiydi..sen bol bol dua et rabbime emanetlerYa ne bileyim ne kadar rahat olmaya çalışsam da kaygilanmiyorum desem yalan olur.valla başına iş mi arıyon diyeceksiniz ama sanki mide bulantısı bebek iyi demekmiş gibi acaba benim niye bulanmıyor diye bile düşündüm :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?