- 5 Mayıs 2014
- 5.239
- 4.903
- 373
Annelerimiz bize hiç folik asit kullanmadı benim bi doktorum illa kullan demiyorum demişti kullanmasanda olur demistikızlar bir yakınım 11 haftalık hamıle sürpriz hamıleık yanı , önceden folık asit kullanmamıs ve öğrendıkten sonrada kullanmamıs malesef siz nee düşünüyorsunuz ? benım için çok değerli biri o yüzden çok kaygılandım
çubuk kesmıyor zaten ama aclıkta mıde bulantını tetıklıyor bu yüzden ben sadece ekmegı oyle boş boş yerdım sırf mıdemde yer kaplasın dıye ıyı gelıyormuydu bılmıyorum gercekten ama baya yedım . domatesi normalden fazla tuzlayıp yıyordum 12 . haftaya kadar o kadar cok elma yedım ki hatta nerdeyse sadece elma yedım bebegımın cildi güzel olacak dıyordum teselli için kendımı . tüm gün 3-5 elma yediğim oluyordu kırmızı bastırmıyordu ama yeşil daha ıyı gelıyordu hafifletyordu yanı . ben dayanamadıgımda dısarı cıkıyordum tek çözümüm budu dısardan basıt şeyler yıyebılıyrdum bır ara tost yedım bır ara patates kızartması sadece evde yapılınca yıyemıyordum benım en zor zamanım en soguklara denk gelmıstı dısarı cıkmak bıle sorundu ama caresız kalınca dısardaydım 2 ay full gezdımBen hiç çubuk kraker yiyemedim 4 5 pakette bıktım sonra aklıma biri elma yazmıştı dedim kocayı yolladım oh çok iyi geldi valla çok sağol bakalım biz daha neler deneyecez :) ama varya acıkmadan yediğim zaman o kadar bulantım olmuyor
çok canım sıkıldı duyunca inşallah öyledır canımAnnelerimiz bize hiç folik asit kullanmadı benim bi doktorum illa kullan demiyorum demişti kullanmasanda olur demisti
Bana annem yemek yapıp getiriyor sağolsun bugün eşim fasulye aldı zeytinyağlı fasulye yapacaktı bana annem yemek gönderdi babamla bende bi zeytinyağlı fasulye bide şehriye çorbası yiyebildim 2 gündürçubuk kesmıyor zaten ama aclıkta mıde bulantını tetıklıyor bu yüzden ben sadece ekmegı oyle boş boş yerdım sırf mıdemde yer kaplasın dıye ıyı gelıyormuydu bılmıyorum gercekten ama baya yedım . domatesi normalden fazla tuzlayıp yıyordum 12 . haftaya kadar o kadar cok elma yedım ki hatta nerdeyse sadece elma yedım bebegımın cildi güzel olacak dıyordum teselli için kendımı . tüm gün 3-5 elma yediğim oluyordu kırmızı bastırmıyordu ama yeşil daha ıyı gelıyordu hafifletyordu yanı . ben dayanamadıgımda dısarı cıkıyordum tek çözümüm budu dısardan basıt şeyler yıyebılıyrdum bır ara tost yedım bır ara patates kızartması sadece evde yapılınca yıyemıyordum benım en zor zamanım en soguklara denk gelmıstı dısarı cıkmak bıle sorundu ama caresız kalınca dısardaydım 2 ay full gezdım
ilk haftalar için çok ıyı canım ben başkasıda yapsa evde yıyemıyordum sadece acık hava dolasırsam yurusem ve kalabalıklarda o da mınıcık bır şeyBana annem yemek yapıp getiriyor sağolsun bugün eşim fasulye aldı zeytinyağlı fasulye yapacaktı bana annem yemek gönderdi babamla bende bi zeytinyağlı fasulye bide şehriye çorbası yiyebildim 2 gündür
CNm ya İnan bu aydan ümidim bitti akıntının rengi iyice koyulaştı.ama dediğin gibi tablo bu ay gerçekten çok farklı oldu.ovu da gecikti bat da.umarım dediğin gibi vücut gebeliğe kendini hazırlıyordur.doğru @LeYLa_21 Leyloşum sana kızmayan tek kişi veson du :)
bu düşüş sayılmaz göruyorsun henuz ust çizgilerde önemli olan yarın sabah eger düşmezse test yap canım çünkü tabloların gercekten farklılastı vucut bence kendını zorluyor çabalıyor hiç belli olmaz
Bulantıya yeşil elma diye kim yazmıştı hatırlamıyorum ama Allah razı olsun sabah beri yiyorum midemi ferahlatti tavsiye ederim bulantısı olana
Canım ben 6+2de kalp atışını duymuştum bence için rahat edecekse sende git ama yok beklerim dersen bekle biraz daha. bana da bulantı konusunda kahve kokusu çok iyi gelmişti hatta ben buzdolabına falan da koydum açtıkça kahve kokuyordu. yemek yapmamda sorun olmadı ama dolap kokuyor gibi geliyordu sürekli kokmadığı halde.Kızlar eşim diyor ki başka doktorlara gidip şimdi kafanı karıştırma olumsuz bişey diyecekler sıkıntı yapacan bekle yine ona gideriz diyo sizce ne yapayım bekleyeyim mi bugün sata göre 6+2 oldu
Herkese farklı bişey iyi geliyormuş kuzenimin eltiside çay içince bulantısına iyi geliyormuş bana tam tersi sıvılar daha rahatsız ediyorCanım ben 6+2de kalp atışını duymuştum bence için rahat edecekse sende git ama yok beklerim dersen bekle biraz daha. bana da bulantı konusunda kahve kokusu çok iyi gelmişti hatta ben buzdolabına falan da koydum açtıkça kahve kokuyordu. yemek yapmamda sorun olmadı ama dolap kokuyor gibi geliyordu sürekli kokmadığı halde.
iiz sen niye bu kadar erken ağırlaştın. her yazmanda bir problemin var kıyamam zor hamilelik geçiriyorsun. Ben hiç zorlanmıyorum valla allah şükür ev iş hepsi gidiyor.
bu işin sırrı sankı vucudu gözlemlemeyı bırakmak sankı takıp yapıp vucudu ızledıkce farkedıyor ve kendını kilitliyor gıbı. her şey hamıleık ıcın tam vucut bıle hamıle gıbı davranıyor ama sonuc yok belkı bir çok ay vucut atıyor haberımız yok işte. gözlemlemekten vazgecmek laızm belkı de leyla da da böyle oluyor sankiCNm ya İnan bu aydan ümidim bitti akıntının rengi iyice koyulaştı.ama dediğin gibi tablo bu ay gerçekten çok farklı oldu.ovu da gecikti bat da.umarım dediğin gibi vücut gebeliğe kendini hazırlıyordur.
Ben Leyla ya nasıl kızabilirim ben de bat geçmeden test yapmayan gruptayım:)ama sanki erken sonucu öğrenmek onun için daha iyi gibi.vücut resmen hamile gibi davranıyor.
ben normalde 3 lt den az su içmememe rağmen ilk zamanlar fazla su midemi bulandırıyodu bulanma diilde çalkalanıo gibi :) şu 12 haftayı atlat bakalım sağsalim sonrası daha güzel deneye deneye bi yöntem bulursun zencefil çayıda ii gelio diolardı saraçoğlunun tarifi varmışHerkese farklı bişey iyi geliyormuş kuzenimin eltiside çay içince bulantısına iyi geliyormuş bana tam tersi sıvılar daha rahatsız ediyor
aslında bence işin püf noktası bu o zamanla kendine ne iyi geliyor çözüyor insan fark ediyorsun. sonrası daha kolay oluyor. valla ben rahat geçirdim inşallah sen de öyle geçirirsin.Herkese farklı bişey iyi geliyormuş kuzenimin eltiside çay içince bulantısına iyi geliyormuş bana tam tersi sıvılar daha rahatsız ediyor
ben çaya bakamıyordum bıleHerkese farklı bişey iyi geliyormuş kuzenimin eltiside çay içince bulantısına iyi geliyormuş bana tam tersi sıvılar daha rahatsız ediyor
Canım ben 6+2de kalp atışını duymuştum bence için rahat edecekse sende git ama yok beklerim dersen bekle biraz daha. bana da bulantı konusunda kahve kokusu çok iyi gelmişti hatta ben buzdolabına falan da koydum açtıkça kahve kokuyordu. yemek yapmamda sorun olmadı ama dolap kokuyor gibi geliyordu sürekli kokmadığı halde.
iiz sen niye bu kadar erken ağırlaştın. her yazmanda bir problemin var kıyamam zor hamilelik geçiriyorsun. Ben hiç zorlanmıyorum valla allah şükür ev iş hepsi gidiyor.
hamılelıgının kolay gecmesıne cok sevındım canım aynı kolaylıgın dogumunda da olsun inşallah ömrünüz güzel olsun bebeginle su gibi pırıl pırılaslında bence işin püf noktası bu o zamanla kendine ne iyi geliyor çözüyor insan fark ediyorsun. sonrası daha kolay oluyor. valla ben rahat geçirdim inşallah sen de öyle geçirirsin.
Insallah canim benim cok saol. Insallah en azından bundan sonrasi ve dogumun kolay olur unutursun bu günleri.hamılelıgının kolay gecmesıne cok sevındım canım aynı kolaylıgın dogumunda da olsun inşallah ömrünüz güzel olsun bebeginle su gibi pırıl pırıl
bende işe yaramadı zencefıl hatta şekerıne kadar her şeyını denedımben normalde 3 lt den az su içmememe rağmen ilk zamanlar fazla su midemi bulandırıyodu bulanma diilde çalkalanıo gibi :) şu 12 haftayı atlat bakalım sağsalim sonrası daha güzel deneye deneye bi yöntem bulursun zencefil çayıda ii gelio diolardı saraçoğlunun tarifi varmış
kalp atısı 6. hafta ıtıbarıyle görünüor canım ama zaman bıraz olsun ılerlese daha net olur tabı her şeyçok endişelendiysen git bi doktora canım belki yolk sac gözükür ya da en azından kese büyümüştür :) kalp atışı en erken ne zaman gözükür bilmiyorum çünkü 8 haftayken gitmiştim bide 20. gün yumurtladığım için bnm bebek işk başta bi hafta gerideydi
o kadar beklemene gerek yok canım ya nıye gec atmıs ki doktorlara kolay nasılsa doktorunu çok özenlı bulmadıysan degıstır ıstersenBenim de 8 haftalik çağırdı 3 hafta sonra gel dedi daha 9 gün geçti ama çok merak ediyorum
Bugün kahve leke geldi adet olacağım sanırsam. Adet öncesi test yaptım negatif çıktı. Yani bu ayda kırmızı geliyor:)Ah ahhh.keşke....
Senin ateş de istikrarlı gidiyor bakalım:)
Allah kolaylık versin canım kalan zamanın su gibi geçsin de sağlıkla kavuş pamuğuna inşallah evet ara vermek iyi gelebilir ama nasıl her an ya varsa ya bişi olursa sitresi bitiriyor zaten insanı inşallah olur artık inşallah 3 buçuk sene oldu her ay aynı sitres çok yoruldum artıkönceki kadar buraya gıremıyorum cabuk yoruluyorum abı agrlaştım bile ama ıyıyım idare edıyrum cok cok basıt gecırmesem de arada ıyıyım o dırenme gucumu arttırıyor tabı bebek iyi o tek tesellım
zamanı gelınce mutlaka gelecektır canım umudunu yıtırme moralını düşürme çok zorlanınca en ıyı yöntem ara vermek sen de oyle yap
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?