• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
hepinize teşekkür ederim arkadaşlar doğru söylüyorsunuz biraz telaş ettim ateş düşünce inşallah bu ay olur.

selam kızlar bende bu ay deniycem bu yöntemi çok merak ediyorum ateş ölçerimi sipariş ettim gelsin hemen deniycem benim bat 9 ocak acaba diyorum reglimdemi başlasam ölçmeye yoksa bitincemi ne dersiniz :16:

Ateş ölçme nasıl oluyor lütfen anlatırmısınız kısaca:27: Ateş ölçen derece ile mi ölçülüor?

30 günde bir olduğunu düşünsek 30-14= 16. gün ( tabiki yaklaşık) yumurtanın çatlaması lazım

ee sen daha yeni adetten çıkmışsın bu bir
daha çatlamaya var bu da iki :)

ateş en düşük seviyedeyken yumurta çatlamış olmuyor
ateş ortalama değerin üstüne çıktığı gün yumurtan çatlamış oluyor,sen daha ortalamanın çok altındasın
yumurta akı kıvamındaki akıntını da takip et ve özellikle 13-14. günden sonra çalışmalara başlayın

ohhhhh iyi demissin juliacimmm
ben de aynisini dedim inanmadi bana kar:1:
hala kacirdigini dusundu:1:

selam kızlar bende bu ay deniycem bu yöntemi çok merak ediyorum ateş ölçerimi sipariş ettim gelsin hemen deniycem benim bat 9 ocak acaba diyorum reglimdemi başlasam ölçmeye yoksa bitincemi ne dersiniz :16:

merhaba canim
sen adetin 1.gunu baslarsan iyi olur
ama tabi umarim hamilesindir ve adetin hic gelmez:34: hic baslamazsin

yeni yeni arkadaşlar gelmiş umarım herkes bebişini kavuşur uzun zamandır giremiyorum bende kızım sağolsun tüm vaktimi alıor folikacid, ronya, taf, ligt, duruşah umarım iyisinizdir arada girip bakıorum durumlarınıza bebişleride büyütüyosunuz maaşallah :)

sağol cnm sen nasılsın bebiş nasıl

Ateş ölçme nasıl oluyor lütfen anlatırmısınız kısaca:27: Ateş ölçen derece ile mi ölçülüor?

kızlar dijital bir ateşölçer alıyorsunuz-her sabah yataktan kalkmadan önce 6-8 arası bi saatte ölçüyorsunuz-en az 3 saat uyumak şartıyla-dil altından ölçüm yapıyorsunuz-adetin ilk gününden itibaren ölçerseniz daha iyi olur

kızlar dijital bir ateşölçer alıyorsunuz-her sabah yataktan kalkmadan önce 6-8 arası bi saatte ölçüyorsunuz-en az 3 saat uyumak şartıyla-dil altından ölçüm yapıyorsunuz-adetin ilk gününden itibaren ölçerseniz daha iyi olur

hımmm anladımmm ateş yukseldiğinde yumurtlama zamanı olduğunu anlıyoruz:26:

folikcim sen napıosun
ben de fırsat buldukça girip okuyorum işte
akşama kadar çocuk yedirme derdindeyim valla :)

hımmm anladımmm ateş yukseldiğinde yumurtlama zamanı olduğunu anlıyoruz:26:

canım ateşin en düşük seviyede olunca yumurtlama oluyor
ateşin yükselmeye başladı an yumurtan çatlamış oluyor
adete kadar ateşin ortalamın üzerinde yüksek devam ederse hamilelik olabilir ama düşüşe geçerse adet geliyor demek...

Merhaba Arkadaşlar
Bi süredir yoktum buralarda çünkü pazartesi doktora gittiğimde yine kalbimiz durmuştu, kan sulandırıcı içtiğim içinde cumaya kadar beklettiler ve cuma günü yine kürtaj oldum :S Hayırlısı tabi ama bu sefer çok korktum ve bu düşüklerin nedeni belli olana kadar denememeye de karar verdim.
Allahım isteyen herkese hayırlısını ve sağlıklısını versin

canım arkadaşım benim ben yeni gördüm mesajını çok üzüldüm. Canım benim en iyisini düşünmüşsün nedeni kesin belli olsun ondan sonra planlayın çünkü allaha çok şükür hamile kalabiliyorsun sadece düşük sorunu çözüldükten sonra hamile kalırsan senin içinde iyi olur çünkü tahmin edebiliyorum senin yaşadığın zor bir durum sende yıpranmamış olursun bu arada dualarım seninle canım en kısa zamanda sorun çözülür ve rabbim anneliği yaşatıp bebeğini kucağına almayı nasip eder inşallah

kan pıhtılaşması testlerini yaptırmadıysan yap canım HER İŞTE BİR HAYIR VARDIR
pıhtılaşma varsa iğneyle sağlıklı bir gebelik elde edrsin Allahın izniyle
bende 2. kimyasalı yaşamasam o testleri yaptırmayacaktım
ben de çıktı her gün iğne yapıyorum bebe aspirini içiyorum
2 düşüğü olanlar da genelde pıhtılaşma çıkıyor
beebk istediğinde de aspirin al o kolaylaştıror hamile kalmayı pıhtılaşma olanlarda

Tahlille kanıtlamadıkları halde tekrarlayan düşüklerden dolayı kan sulandırıcı iğne başlayacaktım o hafta öğrendim kalbinin durduğunu ama zaten coraspin kullanıyordum Sıradaki aşama bazı testler olacakmış Hayırlısı artık sabırla beklemekten başka çare kalmadı

canımmmm çok üzüldüm...
rabbim sağlıklısını versin inşallah...
kalbi durmuşsa muhakkak bir nedeni vardır...
üzme kendini inşallah bundan sonraki gebeliğn iyi olacak...

Aminnn inşallah Doktorum genetikten şüpheleniyor Şimdilik hiç bişey belli değil Belli olana kadar da bekleyeceğim çünkü bu sefer kürtajdan tırstım baya :)

canım geçmiş olsun düşüklerin genelde sebebi protein c protein s bu tahlilleri yaptır canım allah sağlıklı sıhatli evlatlar nasip etsin herşeyde bir hayır vardır üzülme diyemem çünkü bende yasadığım için kendine yorma bol bol dinlen ve ayaklarını üşütme

Onlara baktırmadım işte hiç Doktorda istemedi Ama bu sefer söylerim bakılsın Yoruldum sanki biraz :S

çiğdem geçmiş olsun zorlu bir süreç atlatmışsın yine :50: bu sefer dediğin gibi olayın neden kaynaklandığını öğrenmeden deneme derim insan çok yıpranır bu şekilde gerçekten..kromozom genetik testleri ihmal etmeyin derim..allahımm sana sağlıklı şekilde bebiş versin inşallahhh :16:

Evet yaa bu sefer çok zorlandım :( Allahım öncelikle dermansız dert vermesin ve inşallah tez zamanda hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin herkese

Evet yapıldı onlarda da problem çıkmadı :(

çiğdem bi melek annesi olarak sana dua ediyorum rabbim yardımcın olsun tekraraını göstermesin inşallahh doktoralar genelde 1-2 kayıpta yeteri kadar ciddiye almıo 3.den sonra testlere falan başlıolar bütün testlerinizi yaptırın canım yüreğin rahat olsun rabbim sağlıkla evlatlarımızı nasib etsin benimde 7 ay oldu oğlumu kaybedeli duam hep hayırlısı olsundu hayırlısı böyleymiş demek daha yenisi gelmedi sabır canım sen ve eşine sağlık versin rabbim

ay çiğdemcim çok üzüldüm canım arada girip bakıorum hamile olduğunu görüp çok sevinmiştim :( kısmet değilmiş demekki bende 2 tane kayvettim biliosun bak şimdi kızım kollarım 2.5 aylık oldu bile rabbim isteyen herkese versin benim sana tavsiyem sorunun ne olduğunu öğrenmeden hamile kalma genetik testlerine mutlaka baktır biliosun benimki genetik kan pıhtılaşması 9 ay boyunca kan sulandırıcı iğne vurularak aldım kızımı kollarıma diliorum ki bu senin son kaybın ve son üzüntün olur

Aminnnn canım Deryam inşallah Biliyorum sende zorlu süreçlerden geçmiştin ama bak Maşallah :) İnşallah bende ve buradaki herkes o günleri görür

Back
X