Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

benim anladığım kadarıyla hamiş hamilenin şirinleştirilerek söylenmiş hali şahsen ben kullanınca öyle kullanıyorum

neden çekiniyorsun canım...çekinilecek bişey yok korkma...bizden zarar gelmez fıstık

yoook senin yaşadığın durum için dedim başıma gelmesini istemem Allah korusun.. benimde başıma şöyle bi olay geldi geçen 15 tatilde ablam 5 yaşındaki kızını bana bıraktı bi akşam yattık o odada yattı biz odamızda.. o gece yumurtlama zamanımdı mecbur çalıştık ama ben tırsa tırsa :18: iş bitti tam uyucez kapının arkasından bi ses teyzeee teyzeeee zamanlamamız süpermiş yoksa sobelenecektik.. gerçi kapıyı açmadı ama çocuk bu belli mi olur

Cevabın için çok teşekkür ederim sevgili arkadaşım. Çok hora geçti. Merak ettiğim tek birşey var: ölötüğüm saat çok önemli mi. Şöyle ki hafta içi hemen hemen aynı saatlerde uyanıyorum(8-8:30) ama hafta sonu 10-11 e kadar uyuyorum dolayısıyla geç ölçüyorum. Bunun bir önemi var mı?

Bu ayki ölçmelerime gelince şöyle:
11.12: 36.5
12.12: 36.5
13.12: 36.4
14.12: ?
15.12: 36.5 ->yumurta çatlama
16.12: 36.5 - yumurta çatlama
17.12: 36.7
18.12: ?
19.12: ?
20.12: 36.7
21.12: 36.7
22.12: 36.6
23.12: 36.8
24.12: 36.7
25.12: 36.9
26.12: ?
27.12: 36.6

ay evet ya berbat bir durum...bizimde kapı kilitliydi ama yinede panikledik işte...yine senin yeğen 5 yaşındaymış benim kı 9 yaşında

canım geçen sene ben de olmuştum sistit hatta ilerlemiş iğne vurdurmak zorunda kalmıştım..maalesef suyun yerini hiç bişey tutmuyor..doktorum ramazana denk geldiği için oruç tutmamı bile yasaklamıştı bol su içeceksin diye..hatta içebiliyorsun ılık sıcağa yakın su içmek gerekiyor..

16. gün yumurtan çatlamış tabi mümkün olduğu kadar aynı saatlerde ölçmek daha güzel bir sonuç verir bir de net uykuyla öyle tuvalete kalkıp yattın 1 saat sonra ölçtün olmaz. hiç yataktan kalkmadan gözlerini açar açmaz ölçersen iyi olur. mesela bunun için saat kurup yatabilrisin hergün aynı saatte uykun bölünmeden ölçtüğün için iyi olur. ha o gün saat çalmadan yarım saat önce uyandın o zaman hemen ölç çünkü uyandığın için saati bekleme. mesela gece 12den önce yatıyorsan ateş ölçümü için sabah 8-8buçuk geç oluyor saat 7 gibi ölçsen daha uygun olur. yani 6-7 saatlik uyku ölçüm için idealdir. çok uyuyunca ateş biraz yüksek çıkıyor ama bunu hergün aynı şekilde yaparsan birşeyi değiştirmez yani ortalamanı etkilemez. haftasonları da haftaiçi ölçtüğün saatte ölçmeye gayret edersen daha sağlıklı olur ateş ölçümlerini hergün paylaşabilirsin bizimle yorumlarız

Teşekkür ederim Beyser birde gelince tutmamak gerekirmiş :S Maalesef o bende çok var Evden başka yerde olmuyo bi türlü Akşama kadar tutuyorum mecbur :S Bi de su içersem bol bol büroda gitmem gerekecek neyse madem kurtuluşu bu yapacağız artık

ay yapma çiğdemciğim sen akşama kadar çiş mi tutuyorsun büroda tuvalete girmemek için olmaz sakın ha çiş tutmak çok yanlış hele bir de şimdi hamileylken olmaz zaten tutamazsın istesen de artık

hepimizde aynı sıkıntı var demek ki..ben de çok direnmiştim iş yerinde gitmemek için ama bize zararı oluyor..zaten bi yerde duymuştum wc nin oturulan yerinin falan temizliğinden kapılmazmış mikrop ama malum yere sıçramamasına dikkat etmek gerekiyormuş

ay yapma çiğdemciğim sen akşama kadar çiş mi tutuyorsun büroda tuvalete girmemek için olmaz sakın ha çiş tutmak çok yanlış hele bir de şimdi hamileylken olmaz zaten tutamazsın istesen de artık

Vallahi de öyle tutamıyorum galiba şimdi gitmek zorunda kaldım :S Kaçacak gibi oluyo yaa Çok canım yanıyo ama saat 5 'te doktorla görüşebileceğiz ancak

Zaten hep tuvalet kağıtlarıyla bezedim her tarafını :))) Ehh sıçramasıda zor gibi sifonu kaç kere çektim :)) Kanımca böyle idare edebilirim :)

Vallahi de öyle tutamıyorum galiba şimdi gitmek zorunda kaldım :S Kaçacak gibi oluyo yaa Çok canım yanıyo ama saat 5 'te doktorla görüşebileceğiz ancak

canım sana naçizane önerim hemen 2 büyük bardak sıcak su iç (çay suyu kadar sıcat değil tabi) ama öyle süzdüre süzdüre değil(ablam bana öyle kızmıştı) yudum yudum çok çok sonra da tekrar ılık us iç göreceksin çok rahatlatacak

Sözünü dinledim hemen ılık suyumu aldım İnşallah faydasını görürüm bende :) Çünkü canım çok yanıyo

Sözünü dinledim hemen ılık suyumu aldım İnşallah faydasını görürüm bende :) Çünkü canım çok yanıyo

bende bu ay yumurtlama zamanımın hemen arkasından olmustum wc ye gidince resmen aglayacak dereceye geliyodum bende su içmem hemde hiç 2 yada 3 günde 1 bardak anca öyle olunca hemen sarıldım suya ertesi gün geçti çok şükür suyu geçti diyede bırakma sakın çünkü hemen tekrar ediyo su içmeyi kesersen ben bu ay sistitten sonra en az günde 1 litre su içiyorum çok rahatım valla :)))

Tamam o zaman ben bir sonraki adet döngümde doğru dürüst dediğin gibi ölçerim artık. Bu yukardaki değerler saat tutarak ölçülmedi. Sabah saatlerinde ölçüyordum genelde ama bazen duş aldıktan sonra bazen yemek yedikten sonra.
Yumurta çatlama günüm de tahmini. Bundan 2 hafta önce adet olmuyorum diye doktora gittim ve doktor bana "Her iki yumurtalığında çatlamak üzere olan birer yumurta var. 14 gün sonra adet göreceksin." dedi. Ben de tahmin ediyorum ondan 1-2 gün sonra çatlamıştır. Bu sabah tam 2 hafta oldu. Uyanır uyanmaz idrar testi yaptım ama maalesef olumsuz çıktı. Bir sonraki aya inşallah.

Su tüketimini artırsam iyi olacak anlaşılan :) Çünkü gerçektencanım yanıyo Azıcık gelince bile sızlamaya başlıyo

arkadaşlar ben bişeyi merak ediyorum...uykusuzluk yorgunluk stres vücut ısısını düşürür mü yükseltir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…