Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Ovülasyon testinde yumurtlama gününde her 2 çizginin de aynı koyulukta olması veya test çizgisinin kontrol çizgisinden daha koyu olması gerekiyor. Bazı testler sabah ilk idrarla bazıları ise akşamüstü en az 4 saat idrara çıkılmamış ve su içilmemiş şekilde yapın diyor. Prospektüsü varsa oradan bakabilirsin. Genelde önerilen aynı saatlerde yapman.

cevap için teşekkürler canımmm bunları dikkate alırım cok sagol ilk devam bu ay kullanıyorum ben bakalım nolcak poluyum naısl olcak cok merak ediyorum wondf marka almıstım çok öncede yenı kullanmak nasiıp oldu bana önerebıleceğin bir marka varmı peki

CANIM ATEŞİN ÇOK GÜZELMİŞ MAŞALLAH NAZAR DEĞMESİN
evet canım şimdilik güzel ama önemli olan sonunun güzel olması
1 haftam kaldı ama adet sancııs başladı sankii

senin de yumurtan geç çatlayacak sanırım
geç olsun da güç olmasın
düzensiz mi adetlerin senin benımki gibi

Ölç cnm ateşini o kadrda değil ben hergün düzensizde olsa ölçüyordum ama pek tınlamadan. inş. çatlıcak cnm Cnm ben iyim çok şükür doktorada gittim bir sorun yok daha küçücük 20 gün sonra falan kalp atışlarını duymaya gidecegız inş. bir sorun olmazsa rabbim inş. ediyorum cnm sana dua rabbim inş. hemen bir evlat verir sana ve inş. sag saglım kucagımıza almamızı nasip eder amin

Eskiden internetten alakasız bir marka almıştım çok ucuza onu kullandığım aylar boyunca hiç ovülasyonumu yakalayamamıştım, halbuki bende pko falan yok o yüzden düzgün yumurtlamam vardı, yani diyeceğim çok çok ucuz olanlara yönelme. Arkadaşım bana ClearBlue ovülasyon monitörünü vermişti kızı doğunca, süper bir alet, yanında da onun özel çubuklarını vermişti ama çubuklar bitince yenisini almadım çünkü çok pahalı, test çok iyi çok güzel de o kadar paraya değmez yani. En son Laboquick aldım yine internetten o iyi gibi, fiyatı da makuldu.

cevap için teşekkürler canım clesrblue duydum çok pahalı diye alamadım evet çubuklarıda baya bi pahalı pkolu olmasam onu denerdım pkoda lh hormonu yüksek oldugu için hep çift çizgi çıkabılırmıs bakalım bende denıyorum şimdilik sonuç nolcak merak ediyorum valla

bu tablo bnm olsaydı kendimi hamiş ilan ederdimmm
tablon gayet güzel gidiyor cnm anormal bi durum yok..tabiki önemli olan son günler ama başlangıç olarak çok güzel...

bu tablo bnm olsaydı kendimi hamiş ilan ederdimmm
tablon gayet güzel gidiyor cnm anormal bi durum yok..tabiki önemli olan son günler ama başlangıç olarak çok güzel...

çok sağol canım yaa artık kocamla dalga geçer olduk. ikizmi geliyo diye alışkın değilim ateşi böyle yüksek görmeye

valla canım bir insanın yumurtası geç çatlıyorsa hep geçmi çatlar??bunu çok merak ettim yoksa değişiyormu???
ben soğan suyu içtiğim için yumurtanın erken çatlamasını bekledim aslında ama daha bu ateş olayınıda çözemedim,ya başkalarının ateşlerine bakınca anlıyorum kendiminkini anlamıyorum yaa(
benim adetlerimde düzensiz canım malesef o yüzden zor oluyor işte kestirebilmesi
bir kere yumurta takibi yapmıştık o zamanda geç çatlamıştı 27sinde falan gene öylemi olur ki??

canım benimmmmmmmmmmm
hakkını ödeyebilir miyim
Allahım tez zamanda güldürsün yüzünüüü

deryoşum ne hakkı inşallah yardımcı olabilmişimdir sana.ve tablon çok süper sonu bebek olsun ne olurrrrr

canım ronyam allah kurtarsın seni inşallah çok kolay bir doğum olur yada olmuştur bile.
bebişini sağlıcakla al kucağına.inşallah bahtı güzel bir evlat olsunn

ayy canım ne güzel tablon var yaaa MAŞALLAH
neden erken olduğunu düşünüyorsun bence erken değil ateşin harika,ben anlamıyorum pek yeni başladım ateş ölçmeye ama nacizane fikrimi söylemek istedim,inşallah artarak devam eder canım ateşin
bide benimkine bak abuk subuk yaaa

merhaba
bende pko var bu yüzden yumurtalarım geç çatlıyor. yumurtan geç çatladığı için sende de pko olabilir mi acaba? doktora gitttiysen o da soylemiştir mutlaka. yumurta çatladıktan 14 gün sonra adet olursun. adet döngüleri gözden geçirip ilk gününden 14 gün geriye gidince yumurtanın çatladığı günü bulabilirsin. bu şekilde ortalama olarak kaçıncı gün çatladığı hakkında fikir sahibi olursun. umarım yardımcı olmuşumdur

ya arkadaşlar yumurtanın çatlama zamanı her ay değişirmi yoksa hep aynı zamandamı çatlar??

evet canım yardımcı oldun tabiki saolasın,ben doktora gittim pko var demedi,daha doğrusu hiçbirşey demedi,aklımdaydı hatta pko varmıdır diye sormak unutmuşum,olsaydı söylerdi değilmi hatta tedavi falan verirdi değilmi?oysa gittiğim doktor çok iyi doktorlardan birisiydi...adetlerim düzensiz bu ay 1inde olduysam bi dahaki ay ya öne geliyo ya geçiyo her ay farklı....

daha önceleri ateş ölçmeye bu kadar dikkat etmezdim,arada bir ölçerdim hep yüksek çıkardı bu ay dikkat ediyorum ateşim yerlerde,revamı bu bana

Vücut Isısı Takibi Yöntemi
Genel olarak kadınlarda bir adet dönemi ortalama 28 gündür. Yumurtlama ortalama olarak beklenen adetten 14 gün önce görülür. Eğer adet dönemi daha uzun veya kısa ise yumurtlama gününün hesabı değişecektir. Örnek olarak; adet dönemi 35 gün ise (33-14=19) 19. gün, adet dönemi 25 gün ise (25-14=11) 11. gün yumurtlama olması beklenir. Kadınlarda vücut ısısının takip edilmesiyle de, yumurtlamanın olup olmadığı ve yumurtlama günü tahmin edilebilir ve gebelik isteği ile yada tersi ile ilgili fikir edinilebilir. Adeti ve yumurtlaması düzenli olan bir kadında 28 günlük bir adet döneminin ilk 14 gününde vücut ısısı, 36-37 derecedir. Yumurtlama zamanından kısa bir süre sonra bu ısı 37 derecenin üstüne çıkar. Vücut ısısı yükseldiği anda, gebelik için genellikle zaman geçmiştir. İlişkiyi vücut ısısı yükselmeden önceki gün içinde gerçekleştirilmelidir.

Örnek olarak; vücut ısısı takibiyle adet döneminin 15. günü yumurtlama olduğu tespit edilmişse ve hamilelik isteniyorsa bir sonraki adet döneminde adetin 14. günü en ideal ilişki zamanıdır. Bu zaman gebelik isteyenlerce yoğun olarak değerlendirilmeli yada gebelik istemeyenler için ilişkiden uzak durulmalıdır. Yumurtlamanın ardından, luteal faz denilen adet döneminin ikinci yarısı başlar. Bu dönemde hormonların etkisiyle vücut ısısı 37 derecenin üstünde kalır. Beklenen adetin ilk gününden itibaren vücut ısısı düşer. Eğer gebelik olursa, ısı düşmez ve doğuma kadar 37 derecenin üstünde kalmaya devam eder.

eğer olsaydı doktorun mutlaka soylerdi. ultrasonla muayene etmiştir herhalde o kontrolde görebiliyor. ya da adetin 3. gününde bazı testler yapılıyor orda çıkan değerlere göre karar veriyor pko olup olmadığına. bir kaç ay takip et ateşini ve adet döngünü gerekirse tekrar doktora gidersin. ama umarım ihtiyacın olmaz ve en kısa zamanda bebeğin sana gelir:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…