- 21 Mart 2011
- 10.574
- 19
- 158
:44::44: bilmiyorum kan sonucuna göredir belki :44: bende troid eksikliğide var günde 100 microgram eutrox alıyom..
kızlar çizginin bi gün öncesi ve sonrası doluydu benim bide gün aşırı olmuştu yumurtlama döneminde
ff score a good diyordu bence bi gün öncesi ve sonrası önemli çizgi günü yok diye sıkıntı yapmayın :)
bekliyorum dersteyim vakit geçmiyo çıkışa dahaaa çokkk var offf
Kızlar selam nasılsınız?
Yine işlerin yoğunluğundan giremedim bir süre. Hamile haberi var mı göremedim? okkesa ve hepberaber kızlar sizin tablolarınız çok iyi gidiyor. İnşallah ilk sizden iyi haber alacağız bu ay
paytak göremedim sonucunu aldın mı canım?
bu şeker hastalığı kanda hangi değerde yazıyor kızlar. ne ile gösteriliyor. mesela gebelik beta hcg ya onun gibi bir de sizde şeker olduğu nasıl belli oldu.
gün içi ateşin kaç canım??canım hoşgeldin
tablom şimdilik güzel ama yarın düşer benim çünkü kahve akıntı bir kaç gündür geliyor
Shnay da yüksek ateşle adet oldu
bakalım yarın ola hayrola
canım şeker testi kandan bakılıyor ama adını bilmiyorum
doktorum bana şeker hastası olduğun için vermıyorum ,direncini yükseltmek için veriyorum dedi
yani pko lular şeker hastası demek değil
daha kolay yakalanabilir demek
gün içi ateşin kaç canım??
sizde şeker hastalığı olmadığını biliyorum da düşün düşün nasıl soracağımı bilemedim bi türlü tam o dediğinden işte nasıl anlaşılıyor diye onu sordum
glu diye bişey var o mu ki acaba:44:
geçen benim doktoruma okuldan arkadaşım gitti ona da şeker meker bişeyler demiş. benim o testime hiç baktı mı bilmiyorum. aslına bakarsan yeni bilgi öğrendim ya şekerle pkonun arasında nasıl bi ilişki var bağdaştırmaya çalışıyorum:44: bende de var mı falan filan işte
valla canım ayrıca şeker testi isteyen doktor var mı bilmiyorum
benım doktorum istemedi
doktorlar arasında genel bir kanı şu ki yumurtlamyı engelleyen bir unsurda şeker direncinin düşük olması
belki de yapılan araştırmalarda bir çok pko lu şeker hastası çıkmıştır
şeker direncinin düşük olması tabirini ilk senden duydum inanırmısın. bu şeker konusunda baya cahil kalmışım :44:
kız ben de cahilim
işte bu sene öğrendim ben de
acaba şeker direncimiz yüksek mi:44:
ay karıştırdım ben?
ama yüksek olsa direnç hemen yakalanılmaz dimi:44:
önünde saygıyla eğiliyorumevet ben diyorum ki araştırmacı kimliğimle
şeker direnci pkolularda yüksek olur ve onu bastırmak için şeker ilacı kullanılır
Metformin normalde şeker hastalığında kullanılan bir ilaçtır ve yapılan araştırmalar polikistik over hastalığına neden olan genetik bozuklukla diyabet hastalığına neden olan genetik bozukluğun aynı veya birbirine benzer genlerdeki bir sorundan kaynaklandığını göstermiştir. Bu nedenle şeker hastalığı olan kişilerde tablet şeklinde kullanılan bu ilaç polikistik over sendromu ve hastalığı olan kadınlarda düzenli kullanımda yumurtlama ve adet düzenini geri getirebilmektedir.
Polikistik over durumunda metformin kullanımında dikkat edilmesi gereken en temel nokta bu ilacın muhtemel yan etkileri nedeniyle uzun süreli kullanımından kaçınılması, çocuk arzusu olan kişilerde kullanılması ve kullanıma başlamadan önce karaciğer, böbrek fonksiyonu ve kan parametrelerinin gözden geçirilmesidir.
İlaç usulüne uygun kullanıldığında bazı durumlarda tek başına bile gebelik oluşumunu sağlayabilmekte, bazı durumlarda ise yumurtlamayı sağayıcı ilaçlarla beraber kullanılarak yine gebelik oluşumuna önemli katkılarda bulunabilmektedir.
Yine ağır polikistik overi olan anne adaylarında bu ilaç hastalığa bağlı artmış olan düşük yapma riskini de önemli ölçülerde azaltabilmektedir. Bu nedenle polikistik over durumu olan anne adaylarında gerek yumurtlamayı sağlayıcı tedaviler, gerek aşılama ve gerekse tüp bebek gibi ileri gebelik sağlama yöntemlerinde oluşan gebeliklerde çoğu durumda tedavi gebelik oluştuktan sonra da belli bir süre devam ettirilmektedir. Yapılan çalışmalar bu ilacın gebelik döneminde kullanımının bebek üzerinde olumsuz bir etkisi olmadığını göstermektedir )ilaç kategorisi B olarak belirlenmiştir).
İlacın en sık görülen yan etkisi sindirim sistemi üzerinedir ve iştahsızlık, bulantı, kusma ve ishal gibi belirtilere çoğu durumda neden olmaktadır. Bazen oldukça rahatsızlık verici olan bu yan etkilerin iyi yönü kişinin kilo vermesine önemli katkılarda bulunmasıdır.
Kızlar selam nasılsınız?
Yine işlerin yoğunluğundan giremedim bir süre. Hamile haberi var mı göremedim? okkesa ve hepberaber kızlar sizin tablolarınız çok iyi gidiyor. İnşallah ilk sizden iyi haber alacağız bu ay
paytak göremedim sonucunu aldın mı canım?
Vücut ısısının uykusuzluk, ateşli hastalıklar, yorgunluk, stres gibi olaylardan da etkilendiğini ve bu durumlarda arttığını unutmamalısınız.
önünde saygıyla eğiliyorum
bu çok güzellllcanım gözden kaçırmışım sorunu
biraz önce ölçtüm 37.2 çıktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?