Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

kesinlikle bebiş öncesi hallet bu işi canım,çünkü diş çekilirken uyuşturmak için iğne yapılıyo... korkmana gerek yok canım 1yıl arayla iki diş çektirdim ben, sadeceilk gün biraz zorlu geçiyo...

tam arada bi değer, bu da normal demektir sanırım...
yarın senden güzel haberler bekliyoruz canım

Kızlar adet olmadım yarını bekliyorum telden yazıyorum opdunuz

ayyyy süper derya kızzz nası dayanıyosun,yap şu testi kuzum, bizi de kendini de kurtar

Kaç gündür yediğim ay çekirdeklerinin meyvesini sonunda aldım
alnımın orta yerinde koskocamannnnnn bir çıbannnnnnnnnnnn
bide aşkımızın meyvesini alsak artıkkkkkkk

ayyy çok tatlısın canım ya
güldürdün beni akşam akşam

haklısın hayatım, onlar rahat her konuda, en iyisi en anlayışlısı bile bu bebek olayında bizim duygularımızı anlamaktan uzaklar.. onlara göre fazla büyütüyoruz fazla kafaya takıyoruz, rahat olmamız lazım, vs vs.. ee tabee onlara göre hava hoş, onu yeme, şunu içme, bunu yapma, ayaklarını dik, yat bekle, ot püsür kaynat iç, ateş ölç, doktora git, soranlara cevap ver kısımlarını biz yapıyoruz o yüzden onlar bu işi stressiz bişey sanıyorlar

inşallaaaaah bebiş olur yavrucumm
gayet güzel iste
sen sımdı cevız bal pekmeze yüklenıyorsun kocanla
bugun yarın obur gun
durmadan halveteeee

çalışmalar devam zaten bakalım azimliyiz ama tutacak mı

bu arada geçmiş olsun şenaycım, dediğin gibi en azından artık sorunun ne olduğunu biliyorsun. İnsan öyle olunca rahatlıyor, ha diyorsun gereken tedaviyi yaparım olur biter bebişim gelir. öbür türlü insan sürekli neden olmuyor olmayacak mı hiç acaba diye panikliyor. İnşallah da en basit şekilde çözülür, gider kistlerin ve bebişine kavuşursun..

Kızlar adet olmadım yarını bekliyorum telden yazıyorum opdunuz
İnşallah da olmazsın hayatım..

Kaç gündür yediğim ay çekirdeklerinin meyvesini sonunda aldım
alnımın orta yerinde koskocamannnnnn bir çıbannnnnnnnnnnn
bide aşkımızın meyvesini alsak artıkkkkkkk

:))))))) güldürdün beni çok allah da seni güldürsün bebişini tez zamanda göndersin..

tablona baktım. acemiyim ama anladığım kadarıyla ateşin iyi gidiyor şimdilik, inşallah yükselerek devam eder.. sonunda da çift çizgi görürsün..

Son düzenleme:
ayyy çok tatlısın canım ya
güldürdün beni akşam akşam

Sormayın kızlar bende kendi kendime sinirden gülüyom aynaya baknca sinirim bozuluyo yaf
belkide buuuuuu adet yaklaşımının güzide belirtilerinden biriiiiii, çekirdeklere .ok atmasam iyi olcak
az önce ateşimi ölçtüm 37, bu değere göre sabahta 38,7 yada 36,7 gibi bişey çıkması lazım
yine 36,5 i görürsem sabah çığlık atacağım vallahiiii yükselmedi gitti yaaaaaaa

daha erken tatlımm yükselirrrr

şenay korkma cnm gitmen çok iyi olmuş dr a ,ama kendini boşuna suçluyosun ,ben biliyodum kistimi 17 yaşından beri ama küçüktü 4cm de kaldı öle bana da bi zararı yoktu 1,5 yıl doğum kontrl hapı kullandım bekarken geçti tekrar büyümüş sonra ,bende artık ilaç almadım ,neyse evlendim 6 ay bebiş istiyoduk dr dediki olur sabredin ameliyat işi riskli yapmıyalım hemn ,doğm kntrl hapıda tembellik yapar dedi,1 yıl dolmasını beliyelim dedi benm doktrum Antep teki, Ankaradaki dr larda 2tanesi ameliyat dedi bana ben kaçtım olmak istemedim sadece basit yapıda kistti ,yurt dışına geldik 6 ay oldu gelelimiz dr artık almalıyız dedi kaçarım kalmadı
hem sağ hem sol sağdaki baya büyük şu an ve 27 gün sonra ameliyat günümü verdiler,ben inanıyodum olurdu benm bebğim bizde sorun eşimdede vardı hızlı sperm yoktu çok şükür onunda sorunları çözülüyo şu an tek isteğim keşke ameliyat masasına yatmama gerek kalmasa da bebişimn haberini alsam ,umarım bi gün sağlıklı bebişlere kavuşuruz ve hamile kalırız .

cnm basit kist içi sıvı dolu lezyon demek ,sana pek zararı yok bazı insanlarda tabi tüylenme ,regil düzensizliği ,bebek engeli olabiliyomuş ,bazen de binde bir çooook büyürse yumurtalığın etrafında dönerek yumurtalığa zarar verip yumurtalıkla beraber alınıyomuş.Allah korusun ben de artık ondan korktum,yumurtalığımı kaybetmek istemiyorum artık kaçarım kalmadı ..ama içini ferah tut en azından korkulck Allah korusun kötü şeler değil.inşAllah bi gün bizde anne olcaz..

Canim aslinda bende tuylenme var cene altimda azda olsa var bide adetlerim 28-35 gun arasi degisio yani sabit 28 gun degil mesela
Buda adet duzensizligine girermi acaba

Hayir canim hamilelige engel degil dedi 5 doktora falan gittim ayri ayri hepsi ayni seyi dedi ama tabi Allah bilir
Bide benim sag yumurtalikta var sol tarafimdan tutmazmiki tutucak olsa merak ettim yada belkide hep sagdan yumurtluyorumdur

Derya! İnşallah hamilesindir. Tablon çok umut vaadediyor. Lekelenmelerinden çok önce başlamış. Merakla bekliyoruz hepimiz artık yaaaaap şu testi nolur

Keşke :) Banucum opk ile ateşin sanki bu ay da tam örtüşmeyecek gibi duruyor. Bir gün öncesi veya sonrası çok da fark etmiyor aslında. Zaten zamanlamalar süper. 7 günden sonra kaçarı yok. İnşallah bu ay tutar. Benim de son 1-2 günüm. Sonra beraber beklemeye başlarız yine.

Benim moralim düzeldi. Çocuğu olan bir arkadaşımla karşılaştım. "Ç.kisti var bende" dedim "ne olcak bende de var 17 yaşımdan beri bir zararı olmuyor onun" dedi. Yaşayan biriyle konuşmak çok rahatlattı beni. Sadece hemen istediğin zaman olmayabilir o kadar diyor.

desteğiniz için teşekkür edrim kızlar.
üzülüyorum desmde bir saat önce bi güzel ağladım.
şimdi iyiyim.neyseki bir çocuğum var.tek tesellim.
rabbim sizlerede en kısa zamanda nasip etsin.

Evet canım Allah bağışlasın. İkinci de elbet olur.

Kim geleceği bilebilir ki. Neden salak gibi diyorsun kendine. Bizler sanki boşuna uğraşmadığımızı nerden biliyoruz. Sanki doktorlar biliyor mu? Asla olmaz dedikleri kişiler hamile kalıyor. Bir sorun yok denenlerin çocuğu olmuyor. Kısmet bu iş. Eğer uğraşmazsan hiç olmayacak ama o kesin.

İkincisi de eşşek gibi dediğin aslında kist boyutu olarak küçük bir boyut. 2-3 kiloluk kistler çıkarıyorlar. Benim de 3.5cmlik kistim var. Çikolata kisti. Seninki muhtemelen çikolata değilmiş. Çünkü CA değerin normal çıkmış. Çikolta kisti CA'yı yükseltiyor. Senin 19 olan değerin benim 119. Ama bu kanser olduğum anlamına gelmez. Bunlara tümor marker'ı denir. Ama sadece tümorlerden değil başka şeylerden de etkilenirler. Seninki etkilenmemiş. Ayrıca bence doktoruna kızma. Kistlerin tanıları ameliyat yapmadan tam konulamaz. Ultrasonla anca tahmin ediyorlar. Hem şu an gittiğin doktor güzel konuşuyor ikna edici diye doğru söylüyor demek değil. Kistin büyüklüğü değil yeri etkiler. Dediğim gibi daha büyükleriyle hamile kalanlar var. Benim arkadaşım senin o kistlerden bir kaç tanesi ile hamile kaldı ve doğurdu. Önemli olan yeri. Minicik bir kist bile tüpleri tıkıyorsa engel olabilir.

Artık kolay kolay ameliyat yapmıyorlar. Ameliyatta sağlıklı yumurtalık dokuna zarar verip zaten zor olan hamileliğini imkansız hale getirebilirler. Kapalı ameilayat diye başlayıp her an açığa geçip yumurtalığını bile alabilirler. Arkadaşıma 3 cm lik kist için rahmini alabiliriz demişler. Şu an 5 yaşında çocuğu var kistleri de duruyor. Tabi çok başarılı bir ameliyat geçirip daha regl olmadan hamile de kalabilirsin. Onları da duydum.

Umarım en doğru tedaviye doktorunla karar verirsin. Şuan sanırım kisti yeni öğrenmiş olmanın şoku içerisindesin. Zamanla endişelerin azalır umarım.

ne oldu benim güzelimm tablolarıma. nazar değdi herhalde.
benim bu ay da yumurta yok öyle görünüyor.
3628ff Ovulation charts on FertilityFriend.com

Alla alla belki geç yumurtlayacaksın?

Son düzenleme:

Günaydıııın 9ay:) bende değerlerimi girdim öyle bakıyordum tabloma:)

Moralinin düzelmesine çok sevindim, herkes söylüyor elbette aynı şeyleri ama insan aynı sorunu yaşayan ve hamile kalan birini görene kadar ikna olmuyor tabii anarım bu ruh halini:) Ama bak işte demek ki oluyormuş.. sen yine hep kontrol altında tut kistini kontrollerini düzenli yaptır ama artık içini rahat tut ve denemelere devam et.. İnşallah yeni işin sana uğurlu gelir ve bebeğini senin için en doğru zamanda gönderir hayatım..

Bu arada tablona baktım az önce sanırım yumurtlamaktasın gibi ateşin ciddi düşmüş:)

Ben bugünde ateşimi girince ff 11. güne kesik çizgi attı. Ama ben anlamadım şimdi durumu. OPK pozitifi gösterdikten sonra olmuyor mu yumurta? benim geçen ayda aynısı oldu, OPK pozitifi gösterdi ama FF çizgiyi bir gün önceye attı, gerçekten de 14 gün sonra adet oldum.. Kafam karıştı benim şimdi:26: OPK yumurtlama olacağını değil olduğunu mu gösteriyor bende? ay anlamadım ben bu işi çıldirıciiiimm

11. günde ilişki yok ama 10. gün zaten gece yarısını geçince olmuştu, 12. günde de sabah erken o yüzden sıkıntı yok, kaçırmış olamam sanırım

Son düzenleme:
Niye öyle diyorsun? ben çok iyi anlamıyorum bu ateş olayından ama daha yumurtlamamışsındır belki? ya da yumurtlayınca illa deli gibi yukarımı fırlaması lazım ateşin?

canım ben kendimi biliyorum ben 1 yıldır ateş ölçüyorum ama son 2 ay garip ateşlerim geçe ay da yumurtsn yok dedi doktor ve gerçekten de 25 günde adet oldum. bana bişeyler oluyor. benim hamile gibi tablolarım olur ardından son 2 gün düşerdi.
3628ff Ovulation charts on FertilityFriend.com

Hımm o zaman haklısındır, insan kendini iyi biliyor çünkü.. acaba hormonlarda mı bir sorun var karanfilce? geçen ay gittiğinde mesela ne dedi doktor bununla ilgili? ne yapman lazımmış?

günaydın kızlarrrrr
375e51 Ovulation charts on FertilityFriend.com
karanfilcim burdayken baksana canım ya sence ben ne zaman yumurtlamışım bi türlü emin değilim.
aslında 13 14.günlerde akıntım vardı 18.gün ise tek seferlikakıntı ve kasık ağrısı çektim.
senin tablonada baktım yükselme yok bence doktora onaylatmalısın yumurta varmı diye.
belki var ama geç çatlayacak ve sen nasılolsa yok yumurta deyip ipin ucunu bırakcaksın ve boşa gidecek.o yüzden bence bi ultrasona girmelisiin cnm

Evet geçen ay LH artışını sonundan yakalamışsındır belki dedik ama bu ay da aynısı olunca benim de kafam karıştı. Yinede bana OPK daha doğru gibi geliyor. Geçen ay 12.gün yumurtlama olmuş olabilir. O zaman luteal fazın 14 gün sürmüş. Bu ay da 12.gün olabilir. Ateş artışın devam ediyor sonuçta.

Eğer FF doğru söylüyorsa aklıma gelen tek açıklama şu: LH hormonu artmaya başlayınca yumurtlaman oluyor. LH ancak belli bir seviyeye gelince opk pozitif veriyor. Ama senin yumurtların daha düşük LH miktarında bile çatlayabiliyor.

Eğer bir sonraki ay da gerekirse testlerinin fotoğraflarını paylaşır mısın?

Evet ben yumurtluyorum. Opk dün koyuydu. Birazdan yapıcan kesin pozitif çıkacak. Sabah çalışma oldu, bir de akşam yapayım garanti olsun diyorum

Ben de bir fikir atayım ortaya :) 2 yumurta olabilir.

17 doğru gibi canım. 17 den sonra olma ihtimali hiç yok zaten. doktora gitsem bakmaz canım benim doktorum yumurta takibi ilaçsız yapmam diyor. geçen ay yeşil akıntım vardı onun için baktı bakarken de kist var mı diye sordum serophene den sonra hiç gitmemiştim çünkü. ve o arada yumurtaya da bakmış oldu.
Hımm o zaman haklısındır, insan kendini iyi biliyor çünkü.. acaba hormonlarda mı bir sorun var karanfilce? geçen ay gittiğinde mesela ne dedi doktor bununla ilgili? ne yapman lazımmış?

2 ayda hormonlar hemen bozulmaz. bazı aylar kadınlar yumurtlamayabiliyor. o yüzden hiç bişey demedi doktor. yumurta yok dedi sadece. geçen sene doktora adetim gecikti dediğimde yumurtan olmamıştır dedi çok doğal bi şekilde. ama insan üzülüyor yine de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…