Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
......................................................

iyyim çok şükür caanım senden ne haber çok merak ediyorum geçenlerde düşündüm ikizlerin tedavisinin bitmesine de az kalmıştır napcaklar acaba tüpe filan mı geçtiler diye.

aminnnn deryoşummm aminnn
inşallah duaalarımız kabul olur şu mübarek günlerdee.

normalde 36,3-36,4 benim adet ateşimdir gördüğüm gün şakkk diye gelir.
ama bu ayki ateş skalam zaten nedense düşük olduğundan, acaba mı etkilemicek ki..
e o zmn test niye negatifti...
yine başa döndük haydaaaaaaa...
neyse canım ya düşünmicem artık, sabah ola hayrola...

sabah ola hayrola

salla canim ya
ben bu ay neler neler isittim ama hepsine guldum gectim
anlatsam roman olur
insanlar kafayi bozmus ama ben artik kismet bakicaz korunmuyoruz olursa olur falan diye cevap verdim
hatta en komigi de kocam kaynanamin yaninda 'biz 3 cocuk 4 cocuk yapicaz'falan diye konusurken 'birini yaptik da kocacim ucu dordu kaldi'dedim o tarz bir lafti unuttum devamini :) soyleyecek soz birakmadim kimseye

every hoşgeldin canım ne uzun bi tatildi bu böle ne güzel

tesekkur ederim canim arada girip bakiyorum ama vakit bulamiyorum cok aklimdan da cikmiyorsunuz hic

kız sen nerelerdesin
evet canım Allah'a çok şükür hamileyim
[/QUOTE]

cok sevindim ya super bir haberrrrr
bugun topice girdim guzel haberle karsilastim
saglikli ve rahat bir hamilelik dilerim canim

ya kızlar tabiki yapın ama bu testlerede çok takılmayın.
erken döllenir adete 5 gün kala test pozitif çıkar, geç döllenir adtten 5 gün sonra pozitif çıkar
rakamları attım ama yani test çok yanıltıcı
benim ablam battan sonra 10 gün test yapmıştı, 10. gün çift çizgiyi görmüştü
ama bende bat günü gördüm mesela
bir çok etken war döllenme zamanı, vücudun hormonal cewabı....

canim benim ya insallah bu bekleyisinin sonu guzel olur da hepimizi sevindirirsin
adetin de gelmez
bebissss gelmistir bileeeee

ya kizlar sirf sizler icin geliyorum buraya yoksa ben saldim artik ya dusunmuyorum
dusunmemek bana iyi geliyor diye dusunuyorum koptum iyice
hele gecen ay 26 gunde adet olunca daha da bir kapildim bu hisse
ben takip falan yapmiyorum yapmiycam yaa akisina birakicam artik kocam takibe basliyor dun ece gebelik takvimi diye bir yere girmis arastiriyor orda tahmini yumurtlama gunleirmi bulmus kendine mail atmis. ohhhh biraz o takip etsin ugrassin ya bananeeee ben boyle cok mutluyum aman oyle kalsin

karanfilce, shnaay, olimberia.. topicimizin tum guzel anne adaylari ve anneleri hepinizin gonlundeki tum guzellikler sizlerle olsun

cok sevindim ya super bir haberrrrr
bugun topice girdim guzel haberle karsilastim
saglikli ve rahat bir hamilelik dilerim canim[/QUOTE]

amin canım inşallah çok sağol

tebrik ederim saglikli ve rahat bir hamilelik dilerim sana
bize verdigin bilgiler icin de tesekkur ederim
evet ben de gecen gittigimde hemen hamile kalabilen ve 3 cocugu olan birine sordum , o da bana iliskiden sonra ayaga kalkma mutlaka yat 15 dk,yarim saat gibi dedi

inşallah canım,keşkeee
inşallah olur bu ay ama biraz daha bekle canım, en zor kısımdasın şimdi... inşallah sonuç iyi olsun

canım ben bikaç gün uzak kaldım topikten ama anladığım kadarıyla silik çıkan testlerin var...
önceden kimyasal gebelik yaşadıysan tabiki temkinli ol ama bildiğim kadarıyla silik çıkan test sahiplerinin çoğu gerçekten hamile oluyo...
inşallah senin de öyledir... çok sıkıntılısın tahmin ediyorum, allah sabır versin canım

inşallah bunların hiç birine gerek kalmaz da yaz sonuna kadar gelir bebişlerimiz... offf çok zormuş beklemek

canım çok teşkkür ederim, umarım iyi olur herşey
nedmek canım bildiğim her konuda yardımcı olamaya çalışırım :126:
inşallah burda herkes en kısa zamanda sağlıklı gebelikler yaşar

arkadaşlar benim simir testimin sonucunu bugün aldım...
rahim ağzımda doğuştan yara varmış demiştim ya hani...
simire göre bi de uçuk varmış bende...
virüs de var dedi, kültür almamız lazım dedi ve tekrar çeğırdı doktor yarın...
kültür alımı nasıl oluyo, canım yanar mı? fikri olan var mı? çok gerginim ben...
bi de virüs falan derken ben nası hamile kalıcam ki? bu aydan ümidi kesmeli miyim sizce?
hatta temmuzda bile zor mu dersiniz?
hiç bilgim yok bu konuda

amin canım inşallah çok sağol

sen bu ay degisik birseyler uyguladin mi[/QUOTE]

tatlım doktorum pko lular için olan glukofen diye bi ilaç verdi
normalde şeker ilacı bu bizde de kullanılıyır
onun dışında biş yok
ben hazırana doktora gitme planları yapıyordum ki bebiş ben geldim beni götür doktora dedi

ben hiç bilmiyorum canım
umarım hemen geçer

canım öncelikle cervikste (rahim ağzı) ağrı receptörü yoktur, yani teorik olarak ağrı duymassın, aynen smearde hissettiklerini hissederesin
virüs var dediyse 2 virüsü kastetmiş olabilir
1-HPV(HumanPapillomaVirüs): olabilir, bu varsa muhtemelen o bölge temizlenmeli, zaten kadınlarda yılda bir smearın amacı bunu yakalamak
2-HSV(HerpesSimpleksVirüs): olabilir, aslında uçuk dediyse HSV ihtimali yüksek, buda bir çok kadında war takma, bazı insanların daha dış genitallerinde baloncuk baloncuk uçuk olur, bazılarında daha içerde, aynen ağızdaki uçuk gibi tamamen geçmez, ortalama 6 ayda bir tekrarlar, toplumda görülme sıklığı %15 tir yani çok yüksek
bence korkma bir çok insanda war bu wirüsler ama kimse bilmiyor :126:

Son düzenleme:
sen bu ay degisik birseyler uyguladin mi

tatlım doktorum pko lular için olan glukofen diye bi ilaç verdi
normalde şeker ilacı bu bizde de kullanılıyır
onun dışında biş yok
ben hazırana doktora gitme planları yapıyordum ki bebiş ben geldim beni götür doktora dedi
[/QUOTE]
masallah canim ya
ne guzel supriz olmus sana

acimaz canim kultur alirken
hatirladigim kadariyla firca gibi birseyle akinti ornegi aliyordu
birsey hissetmiyorsun kasma kendini
insallah hemen gecer acil sifalar dilerim

çok teşekkür ederim, bu konuda hiç bi bilgim yok ve başıma ne geleceğini bilmediğim için çok gergindim... sayende hem bilgilendim hem de içim ferahledı,çok saol:)
peki bu virüs hemen temizlenir mi veya uçuk?
önümüzdeki 5gün içinde yumurtlama durumum var...
virüs ve uçuk bu ay hamile kalmama engel olur mu sence? ya da temmuzda? bilgin var mı canım?

masallah canim ya
ne guzel supriz olmus sana

acimaz canim kultur alirken
hatirladigim kadariyla firca gibi birseyle akinti ornegi aliyordu
birsey hissetmiyorsun kasma kendini
insallah hemen gecer acil sifalar dilerim[/QUOTE]

sağol canım, kazıttırıyolar ve canın yanıyo, simir gibi olmaz demişti bi arkadaşım,epey korkmuştum...
çok tedirginim hala, inşallah çabuk biter,çok teşekkür ederim...

ben hiç bilmiyorum canım
umarım hemen geçer

deryacım çok saol canım benim,inşallah

canım ben kadın doğum uzmanı değilim kesin konuşmayayım ama
*temizlenmeden kastım hpv de konizasyon yapılır yani o kısım kesilerek(oyularak) alınır sonra o kısım kendisini yeniler, çok mantıklı we zararsız bir işlemdir. bak hemen bu yapılacak sanıp korkma lütfen, ben sadece ihtimalleri söylüyorum, çünkü bu virüsün tutulumunun dereceleri war we hepsinin tedavisi farklı farklı aslında
*hsv de ise ömür boyu bu virus sinirlerde yaşar hiç bir zaman ölmez temizlenemz, bağışıklık sistemi zayıflayıncada aynen ağızda olduğu gibi uçuk olur 5-10gün sonra kendiliğinden iyileşir tedavisi yoktur, sdece antiviral krem yada hapla iyileşmesi hızlandırılabilir, ama sinirde bir köşede hep yaşar, virüs tamamen yok edilemez,, kadının kendisine zarar wermez ama doğuma yakın olursa sezeryan tercih eedilir bebeğe bulaşmasın diye,, inan toplumda çooook sık bu virüs, sinire yerleşir falan diyince korkma, ağızdaki virüste böyle zaten, yüzümüzdeki bir sinire yerleşir hep orda yaşar, korkunca üzülünce ateşimiz çıkınca ağzımız uçuklar sonrada iyileşir dımı aynen onun gibi,, ağızdaki virüse HSV1, genitaldekine HSV2 denir
bak seninki başka viruste olabilir 10 larca virüs var genitalde
ama bu ikisi en klasiklerden, bide uçuk tabiri daha çok hsv de kullanılır
önümüzdeki 5 gün gebeliğine engelmi virüse göre, yapılacak tedaviye göre değişir
belkide kültür temiz çıkar, boşuna korkma

Son düzenleme:

bu konuda cidden bilgizim ve bu bilgisizliğin getirdiği bi tedirginlik yaşıyorum...
o yüzden umutla herkese aynı soruları soruyorum... kusuruma bakma nolur...
çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için... yarın olsa da kurtulsam...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…