doktor söylerdi pko olsaydı bence:44: anladığım kadarıyla sana böyle bişey dememiş :26: inci gibi kist oluyor sen bile anlarsın yani ultrasondabide şey sorucam sen neden serephonemi ney ondan kullandın :26: o klomenin benzeri değilmi:26:
bana da öyle geliyor..
işyerinde eşimle bi arkadaşı konuşmuşlar. eşinde yumurta temeblliği olabilir benim eşimde de vardı filan demiş o da geldi bana sordu işte.
sonra dün bi hemşirenin de çocuğu olmuyormuş o da mı dedi bilmiyorum dün de sordu.
hani benim çatlama günlerim farklılık gösteriyor ya elimbera o da pko filan demişti sizin bilginiz var mı kızlar
evet canım klomen gibi bi ilaç
erkek ya da kadın infertilitesi farketmeden doktorlar önce onu bi uyguluyorlar canım. ki eşimin sayı çok yüksek zaten ama morfoloji ve hız düşük. doktorlar olur dediler ama olmadığı için ben ondan şüpheleniyorum. değilse şimdiye gelmeliydi gözlemlediğim kadarıyla.
evet canım klomen gibi bi ilaç
erkek ya da kadın infertilitesi farketmeden doktorlar önce onu bi uyguluyorlar canım. ki eşimin sayı çok yüksek zaten ama morfoloji ve hız düşük. doktorlar olur dediler ama olmadığı için ben ondan şüpheleniyorum. değilse şimdiye gelmeliydi gözlemlediğim kadarıyla.
canım sana bişi sorucam
hani geçenlerde şenayada demiştin ya sayımız 170 milyonlarda diye
yani son testlerinizde. merak ettiğim şu ki sayı bu kadar iyiyse
hareketlilik ve morfolojiniz ne seviyede paylaşabilir misin benimle ?
banada doktorlar sayı iyi deyip gönderdler 165 milyondu eşimin,ama hareketlilik ve morfoloji bu kdr etki ediyorsa
o zmn sayının yüksek oluşunun anlamı ne niye bununla rahatlatıyolar insanı?
canım sen test sonuçlarını eklemiştin. sizin sayı iyiydi ama hız ve morfoloji de iyiydi. ben öyle hatrlıyorum.
ama bizim hız ve morfoloji kötü sayı iyi.
son testimizde morfolojiye bakılmadı ama mesela ondan öncekinde
sayı 120 milyon
morfoloji %2
ileri hız %3
toplam hız %48
böyleydi canım.
sayının 170 milyon çıktığında ileri hız 0, toplam hız 24 e düşmüşü. ve bunlar kullandığım kürler ve vitaminler sonucunda oldu.
o yüzden eşimin tedavisi konusunda da çok tereddütlerim var doktorların tedavi için verdiği klomen , proxeed ve macunlar bizde hıza hiç etki etmedi ama hiç görmediğimiz 170 milyonu da görmemize sebep oldu.
kürler sayıya çalışmış anlaşılan diğerlerine etki etmemiş hatta hareketlilik düşmüş
bu nasıl enteresan bişiydir yaaaaaa..
cnm bizimde hareketliilk toplamda %25 ileri hareketlilik %10.
yani 165 milyon sperm var ama 4te biri hareketli nerdeyse onlarında %10u ileri hareketli falan filan.
morfolojimiz %6 çıkmıştı.
o zmn tüm bunları oranladıgımızda yüksek sayıdan ziyade hareketlilik ve morfoloji lazım.
atıyorum 40 milyon sperm olsa bunların tüümü hareketli olsa morfoloji %10 larda olsa
bu daha makbul sanırım az olsun öz olsun durumu...
kızlar ütülerken neyi farkettim evlendik evleneli kayınvalidem eşime 3 gömlek almış 3 ü de açık mavi
bana bişey almadığı için onla ilgili bi renk olayım yok..
ahhh nasıl unuttum bana soyseteden fular almıştı..
ayyhh o da açık mavi
bak canım mesela deryanın eşinin sayısı 60 milyondu ve ileri hız ve morfoloji %25 lerdeydi. yani ben öyle hatırlıyorum. sonra baharın da kötü çıktı dediği sperm miktarı 45 milyonlardaydı aynen morfoloji ve ileri hız % 25 lerdeydi. sanırım en iyi ve ideal olan bu civarlarda olanlar.
ama % 4 ün yukarısı morfoloji için iyi kabul ediliyor.
o zmn kaba bi hesap yaparsak.
bizde hereketlilik 4'te biri olduğundan yaklaşık 40 milyon hareketli sperm var.
ve bunların %6 sının dölleyebilme yeteneği var.
yani 2 milyon 400 bin bizim işe yarayacak döllemeye yetenekli spermimiz var.
nerde kaldı 160-170 milyonlar. 4 te üçünü at çöpe...
kızların rakamlarında da 60 milyonun zaten %25i hareketli ise 15 milyon hareketli sperm eder.
e ortalama bi morfolojisi varsada yinede fark çıkan rakamlar pek bi uçuk sayılmaz.
uzun lafın kısası morfoloji çok önemliiiiiiiiiiiiiiiii
sosyal mesaj mı içeriyo dersin iyi seninki üç gömlek almış bizimki çamaşır alıp göndermiş oğlunu sorsan çok kıymetli oğlu ama ben evlenmeden önce almasaymışım işe giderken giymeye pantolonu yoktu yaaa
canım kızların ileri hareketleri %25 lerde yani toplam hız %50 lerden fazlaydı. ileri hareketler de çok iş görüyor. doktorlar toplama bakıyor ama bence önemli olan ileri hız. sizin o yüksek o kısmı çok güzzel.
yani işte önemli olan ileri hareketli.
digerleri yalpalayarak gidiyomuş bize bu jet gibilerden lazım bol bol
bizde kısmetse baktırcaz bakalım bizimkiler ne durumda :18:
ayyy cnm inş güzel sonuçlar alırsınızzzzzzzz
kııız ne dıosunnbana da öyle geliyor..
işyerinde eşimle bi arkadaşı konuşmuşlar. eşinde yumurta temeblliği olabilir benim eşimde de vardı filan demiş o da geldi bana sordu işte.
sonra dün bi hemşirenin de çocuğu olmuyormuş o da mı dedi bilmiyorum dün de sordu.
hani benim çatlama günlerim farklılık gösteriyor ya elimbera o da pko filan demişti sizin bilginiz var mı kızlar
o zmn kaba bi hesap yaparsak.
bizde hereketlilik 4'te biri olduğundan yaklaşık 40 milyon hareketli sperm var.
ve bunların %6 sının dölleyebilme yeteneği var.
yani 2 milyon 400 bin bizim işe yarayacak döllemeye yetenekli spermimiz var.
nerde kaldı 160-170 milyonlar. 4 te üçünü at çöpe...
kızların rakamlarında da 60 milyonun zaten %25i hareketli ise 15 milyon hareketli sperm eder.
e ortalama bi morfolojisi varsada yinede fark çıkan rakamlar pek bi uçuk sayılmaz.
uzun lafın kısası morfoloji çok önemliiiiiiiiiiiiiiiii
yok canımm muhım dglll:)nasılsın sana hep böle diyesim geliyor bi sakıncası varmı_?
memnun oldum örrtmenımmeşim en anlayışlı kişiler içinde sayılır.
ama erkeklerin ruh hali bizimkinden çok farklı canım.. bunu zamanla anladım. bu hareketini de normal karşılayabiliyorum. değilse başlardım ağlamaya sen bilmiyor musun öyle bişey olmadığını diye.
bilgisayar öğretmeniyim canım
kııız ne dıosunn
bende de catlama gunlerı degısıyor hep 14 ıle 18. gunler arasında. dolayısıyla da adet gunlerım degısıyo. sımdı buna yumurtlama tembellıgımı denıyor yanı.
ama ben progesteron sonuclarımızın ıyı olmasından oturu bole bırsey olmadıgını dusunuorum. yanı tembellık olsa bıle sonucta catlayan ve progesteron sonuclarıyla desteklenmıs kalıtelı yumurtalarımız var ya.
bıde fundanın dedıgı seye takıldım. ıncı gıbı gorunum. evet ben yumurtlama donemınde gırdıgım ultrasonda ortalama 20 mmlık yumosun arkalarında 2-3 tane mınıcık buyumemıs yumoslar da gorunuo. ama hıc bır dr bnm o buyuk domınant yumosu gordukten sonra onlara bısı demedı. hıc bırının agzından ole bısı cıkmadı kımse pko dan bahsetmedı bana.
hem ben genelde 30 gunde fln adet oluorum ama bazen 28 gunu de goruorum 34 gunu de.
ama ne bılıım ya drlara gıttık o kdr testler yapıldı bakıldı edıldı. bı problem olaydı denırdı heralde.
bizde kısmetse baktırcaz bakalım bizimkiler ne durumda :18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?