Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
canım bişey sormak istiyorum ameliyatından önce ne gb şikayetlerin olmuştu

hiç bir şikayetim yoktu. ultrasonda çikolata kisti gördü doktor. onu aldırmak için ameliyat oldum o esnada anlaşıldı. zaten çikolata kisti endometriozis hastalığının bir sonucu oluyor. ama bazılarında sadece kist oluyor bazında yapışıklıklar oluyor. ne yazık ki bende yapışıklıklar olmuş. bir tek alt bel bölgemde ve kalçamda ağrı vardı. ben onu hiç kiste bağlamamıştım. ama ameliyattan sonra yok oldu. demekki o da endo yüzündenmiş.

kızlar kocayla anlaşıcam ya önümüzdeki ay benim dediklerimi yapar yada çocuk lafı bile etmesin bana enfeksiyonum vardı ya dikkat etmemiz gerekiyo dediğim halde hiç oralı olmadı bu ay böle ben bu ay maydanoz süt buharını deniyeyim eşimede keçi boynuzu içireyim diyorum bunların yan etkisi olur mu sizce????????? bide fındık fıstık bal karışımı hazırlarım ona hergün yesin
stres yapmiim takılmiim diyorum ama malesef pek beceremiyorum bu ay gerçekten sarsıldım ateş tablom karşısında resmen çatlamadım (

Rabbim bekletmeden hemencecik hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize inşallah

ecrincim ya yine veriler çok eksik yorum yapabilmek yine çok zor ama tabloda artış yok gb çatlama oldu mu ki acaba ? Rabbim en kısa zamanda bebek nasip etsin inşallah sana ve tüm isteyenlere

9 aycim canim benim uzme kendini diycem ama seni cok iyi anliyorum. planinizi yaptiniz canim onunu goruyorsun artik ve cok cok istiyorum ki olumlu sonuclansin sizin icin canim durumunu anladim yoksa daha bekle 10 ay ne ki derim ama sen bu durum zarar veriyor diyorsun ve sizin icin en guzelini yapacaksiniz. umarim en kisa zamanda toparlarsin canim ve planiniza iyice odaklanirsin. simdi bebegine kavusacagini dusun dualarimiz seninle.

keep senin ates yukselmis, ben de baktim da catlamis gibi gorunuyor tabloda.

Günaydın kızlarrr

Bende başladım sanırım hamilelik kabuslarına Gece boyu mezar kazdım filan offf kopuk kopuk değişik şeyler gördüm Rabbim hayra çıkarsın

Bugün sizle 'Bebek Yapım Günlüğü' diye bir hikaye paylaşmak istiyorum... Ben okudukca kendimden- çevremden okadar benzer kelimeler buldum ki...Aslında bu yaşayışlar herkeste aynı, herkes bir çöküşe geçip tekrardan dirilmeye geçiyor..Yani yılmayın bence, o inancı kendinizde bulmazsanız zaman aleyhinize işleyecek her seferinde...Göbişlerinizi sevin

ecrincim ya yine veriler çok eksik yorum yapabilmek yine çok zor ama tabloda artış yok gb çatlama oldu mu ki acaba ? Rabbim en kısa zamanda bebek nasip etsin inşallah sana ve tüm isteyenlere

sagol cnaım bu ay ölçmedim zaten adet tarıhım yakın umut yok bu ay benden salı günü doktora gitmeyi planlıyorum bakalım kısmet artık :)

Hayal mi? Yok, Bir Planım Var! - I Have A Dream? Nope, it’s a plan!

Planım neydi? 

Çocuk yapmak. 

Çocuk yapmamakta tecrübeliydim oysa...dile kolay 39 yıldır çocuk yapmamayı becermiştim! Şimdi herşeyler geçince, bar/dans/gezmeler bitince, harika bir adamla tanışınca, aşık olunca, iş/para endişelerimi bir yana koyabilince... ay anneeee tamam! hazırdım! 

Şubat 2012’de ilk denememizi yaptık, son adetimi 14 şubatta görmüştüm. Peki, plan neydi: 

Süper kocamın güçlü ve kaliteli spermleri benim şahane ve mutlu yumurtamla anında birlesecek, ben onları tüpte bile hissedeceğim, hemen rahmimde asılacak, hamile kalacağım, kocaman karnımla gurur duyarak salınacağım ve bebeğimiz gelecek ve ben anne olacağım. Cok basit değil mi? 

Planım buydu. 

A, bi de evlenecektik tabii:) 

Ha! 
Peki ne oldu? 

Süper kocamın güçlü ve kaliteli spermleri benim şahane ve mutlu yumurtamla anında birleşti ama... hmmm hiç bir şey olmuyor... hamile miyim acaba? 
Hissetmem mi lazim? E pekiii adetim ne zamandı? Geciktim mi? Prediktor alalım tamam. 2 gün gecikti...aa negatif...tabii daha erken...Yogayı bırakıyorum...

Bir daha alalım...aaa pozitif!!! hamileyim!!! Ben sana demiştimmmmm trilaylaylooommmm......

Doktora gidiyoruz. Ama o nedir? yolk kesesi kanaması... erken dönemde düşük...haydaaa...¨Merak etmeyin çoğunlukla olur. Tekrar deneyin.¨

39 Yaşındayim. Günlerden 30 Mart, sadece 6 haftalık. Peki, balayına gidelim madem. 

Çok üzüldüm. Sanki bedenim bana ihanet etmişti. Hani kolay olacaktı? Hani şıp diye hamile kalacaktım? Hani hemen kocaman karnımla hava atacaktım? Ne olmustu ki?

Doktoruma göre: “Olabilir. Olağandır. Herkesin başina gelir.” Gerçekten de bir çok arkadaşim “herkesin başına” geldiğini onayladı....ne çok kadın varmış, erkenden 6-8 haftalıkken düşük yapan, bilmezdim. Öğrendim. Aslında ben bu konuda hiç bir şey bilmezmişim. Utandım biraz cahilliğimden. Başladim okumaya...

Deli gibi...

Elime ne geçerse okudum. Geleneksel kitapları, modern kitapları, Türkçe blogları, İngilizce websitelerini, sağlık dergilerini okudum...videoları izledim. 
Sorular sordum. Bazen düzgün yanıtlar aldım, moralim düzeldi. Bazen oturdum, ağladım. Ruh halim tam bir tahtarevalli gibiydi; aşağı-yukarı/ aşağı-yukarı...

Kocama bağırdım: “sen hiç düşük yapmadin tabi, konuşursun böyle! ” Oysa, beni sakinlestirmek icin elinden geleni yapıyordu. Gittikçe hırçınlaştım. 

Nisan’da ara verdik.

Mayıs’ta tekrar denedik
13 Mayıs’da regl oldum
Haziran'da tekrar denedik
10 Haziran’da regl oldum 

Temmuz geldi

Duramıyorum. Midem bulanıyor sabahları....bir mide bulantısına bu kadar sevineceğimi bilemezdim...midem bulandıkca, mutluluktan ağladım...5 Temmuz’da gittim laboratura HcG testi yaptırdım. 10 çıktı. Ne demek ki? 5’in üstü pozitifmiş ama 10 çok düşükmüş. Hemen doktorumu aradım. Şoyle dedi: “Arzu hanim, henüz adetiniz bile gecikmemiş, bekleyin...9 Temmuz’da da olmadıysanız, gelin.”

8 Temmuz’da regl oldum. Doktorumu aradım: “Arzu hanım büyük ihtimalle kimyasal gebelikti. Endişelenmeyin. Sonbaharda kadar deneyin. Biliyorum 39 yaşındayım diye panik yapıyorsunuz ama sabırlı olun, zamana bırakın, bedeninize güvenin.”

Ha! Söylemesi kolay! Gel de sen güven! Sen hiç düşük yaptın mı doktor bey? Hamile kalmanin zor olacağını sana söyleyen olmuş muydu? Ya neler oluyor bana? Herkese bağırıyorum, yok yere ağlıyorum, sevgili kocama hayatı cehennem ediyorum; telefonda, banyoda, salonda, mutfakta, yatakta... canım kocama etmediğim kalmadı.

Ben, artık ben değilim. Bağırıyorum. Ağlıyorum. Hiç kimseyi dinlemiyorum. 

Oysa, bedenimle ilişkim hep çok iyiydi. Hep spor yaptım. Yoga, hayatımın bir parçasi idi (ashtanga). Yogayı bırakmak hiç iyi gelmedi, bu kesin! 

Sonra sevgili kocamla bir uzun konuşma ve anlaşma yaptık. Kendisini makina gibi hissettirdiğimi soyledi. “İki aşık insan, böyle makine gibi, takvimlerle sevişiyor...yahu olmaz böyle, ben çok rahatsızım. Kendinden, bedeninden ve benden uzaklaştın. Şu andan uzaklaştın. Olana değil, geleceğe bakıyorsun ve sürekli endişelisin...”

Doğruydu
Planı değistirmeliydim
Değiştirdim!

Yeni planla 2. bölümde görüşmek üzere...

kıııııııııızzzzzzzzzzzzzzzzzzz bizim gb meraklı tezcanlı telaşeli hatunlara bu yapılırmı en önemli yerinde kesilirmi nerde bunun 2.bölümü ama ya......

nasıl olayım yumoş yok kederlerdeyim yine sen nasılsın ve diğer kızlar siz nasılsınız

bu ay niye böle oldu anlamadım bi tesdüfmü bu rezene ben kepp sen yumurta yok bu ay derken keep yükselişte inşallah yumiş vardır diyorum ama biz hala aynı kaderi paylaşıyoruz bu ay niye böle oldu ki çok kötü birşeymiş yumurta yok umut yok heycan yok beklemek yok boşa giden koskoca bir ay yani ben böleyim işte şuanda karamsar ama heryerden bi çare arayan oldum ne duydumsa araştırıyom aklımca bidahaki aya çok iyi hazırlancam evet elimden ne gelirse yapcam ama nasipte varsa olcak yoksa ben bunbları bunları yapmıştım ama yine olmadı diyeceğim Allahım sen bizlere hayırlı evlatlar nasip eyle aratma bekletme ya Rabbim sen herşeye kadirsin

canım anla işte pko hastalarının çektiğini biz yumurta olunca havalara uçuyoz... normal halimiz bu işte yumurta yok Allah sabır versin bizlere ve şifa.. sen telaşlanma arada normal kişilerde oluyor böyle yumurta olmaması.. önümüzdeki ay olur endişelenme tamammı bu ayda dinlen işte kafanı dinle napıcaksın

baharımmmmmmm
dualarım hep seninle
çok seviyorum seniiiiiiiiiiiii

canım benim, şuan ne desen haklısın.
nasıl umutsuzluğa uyanıyor insan o sabahlarda bizden iyi bilemez kimse..
şuan önünde çizilmiş bir yolun var, allaha çok şükür umudun ve çaren var.
bize düşen buna sarılıp bununla şükretmek..rabbim inşallah sana o gücü o sabrı verecektir.
ben inanıyorumki tedavin çok başarılı olacak ve sen daha fazla beklemeden kavuşacaksın artık bebegine.
yeterki inan pozitif ol, sen güçlü bi kadınsın

nasıl olayım yumoş yok kederlerdeyim yine sen nasılsın ve diğer kızlar siz nasılsınız

selam canımmm, iyilik sen nasılsın?
du bakalım gelir belki yumoş yaaa
bu ay inat çıktı sizinkiler vallaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…