Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

:)) Aynen öyle. Sinir oluyorum o belirtilere. Sen nerden biliyorsun bu ay olmadığını peki?

Ben hemen önümüzdeki ay tüp yapmak istiyordum ama doktordan anca haftaya randevu alabildik. Rapor yazılması vs de zaman alırmış. O nedenle kasımda tüp bebeğe başlıyoruz nasipse. Çok korkuyorum ama. Gözümde çok büyüttüm. Günde 4 tane iğne yapman gerekiyormuş kendine Ay düşündükçe tüylerim diken diken oluyor. Ama artık yapacak bir şey kalmadı. Keşke tüp bebeğe gerek kalmadan bu ay olsa demek istiyorum ama bu temenniler de çok tanıdık. Keşke ameliyat olmadan gelse diyordum gelmedi ameliyat oldum. O nedenle keşke tüpten önce gelse de diyip tıpış tıpış tüpe gitmek var

aynen zaten bu şekilde hiç bir yere gitmem bu sinirle bu öfkeyle,ben artık güvenemem ,herşekilde annesi çıkcak karşımıza daha doğrusu bu çıkartcak onu anladım,
ben şimdi şöle düşünüyorum 2 yıldır aşamadı vede kabullendiremedim kendimi ,bu adam artık dahada böyle gider,değişmez bence
yani,geriye sadece şunu düşünmek kalıyo bana

"ya bu deveyi güdücen ya bu diyardan gitcen "bu ben kabul etsemde etmesemde boşanmayı kendime yakıştırsamda yakıştırmasamda bir gerçek...
ben napcam keşke anneme danışabilsem ama ne olur ne olmaz ,bilmiyorum olurda sonra o unutmaz ...
napcam ben ......

Son düzenleme:

Hakkaten çok zor bir durum. İnsan biriyle paylaşmak akıl danışmak istiyor. Ama anneler çok objektif olamıyor. Ben de bir kaç defa paylaştım annemle. Annem eşime karşı tavır aldı her şey daha da kötü oldu. Şimdi o günler çok geride de kalsa biliyorum ki annem eşimi sevmiyor. Muhakkak eşim de bunu hissediyordur.

Eşinin değişmesi zor. Öyle yetişmiş bi kere. Ama belki de sen oyunu kurallarına göre oynamayı öğrenebilirsin. Samimiyetsiz gelecek belki ama ben öyle yapmakta buldum çareyi. Bir kere ellerine asla koz vermeyeceksin. Yapmak istemediğin şeyler için hep bahane bulacaksın. Mesela eşim annesine gitmek istiyor hayatım ben de gelmek isterim ama karnım çok ağrıyor sen git hatta dur bak kek göndereyim annenede diyorum. Sonra ordayken telefon ediyorum annecim gelmek isterdim ama rahatsızım başka zaman görüşürüz diyorum. Mesela annesi ablası beraber geliyorlar. Onu benim sinirlerim kaldırmıyor. Artık eşime diyorum ki hayatım ben hem annenlerle hem de ablanlarla yakından ilgilenmek istiyorum ama kalabalık olunca ilgilenemiyorum toplu çağırmayalım diyorum. O durumda ne işe yaracaksa.

canım hepsi geçecek emin ol . şimdi ilk kez yazdığın mesajı okudum üzüldüm . 12 yıllık evliyim evliliğimin ilk 2 yılı eşimin ailesi ile yaşadım . yaşadıklarımız bir allah bir ben bilirim . tam 4 sene boyunca eşim kan kusturdu bana resmen . Annesi çok kötü bir kadındı doldurup doldurup üstüme gönderiyordu . iyyyyyyyyyy . hala konuşmam kendisi ile . 2 sene sonra dayanamadık başka bir şehre kaçtık . çünkü benim ailem artık bu evliliğin devam etmesini istemiyordu . boşanmak ta bana ağır geliyordu neden bilmem ama o zamanlar çok küçüktüm mantıklı düşünemiyordum . bir akşam annemler beni almaya geldiklerinde eşime bir şey oldu kalk gidiyoruz dedi biz o halde düştük yollara . sonra başka bir yere yerleştik sıfırdan düzen kurduk kendimize . kadın öyle bir kadın ki 1000 km uzaktan yönetti kocamı 2 sene de öyle çektirdi bana . sonra ben hastalandım . uzun bir süre hastalıklarla uğraştım . ameliyat i ilaç vs vs vs . tam bunlar geçti gitti derken bir gün en son kavgamızı ettik . o kavga esnasında ne dediğimi çok iyi hatırlamıyorum ama o günden eşim 90 derece değişti . Allahıma şükürler olsun bir daha kavga döğüş hiç bir şey olmadı . ne dersem tamam der . hatta arkadaşlarım sorarlar kız sen bu adama muska falan mı yaptırdın kedi gibi oldu diye :) yok bir şey yaptırmadım ama Rabbim gördü ve yardım etti diyorum . şimdi tek derdimiz bir bebeğimizin olması . Ve birbirimizi seviyoruz o zamanlarda da seviyorduk ama bir adamın annesinden ayrı kendi kişiliğini bulamamılş olmanın cezasını çektik ve nihayetinde de buldu . Canım eşini seviyorsan ve onunda seni sevdiğine inanıyorsan şartları çok zorlamadan sabret ve dua et . mutlaka hatasını anlayacak . bu günler geçecek inşl . sabırlı ol canım ve bu sürecte kendini çok üzme lütfen . hiç bir şey senin sağlığından daha önemli değil bunu sakın unutma ...

ya bende şundan patladım dün eğer kalış sürem 20 - 30 gün olsa bişeyler bulurum ama 3 ay toplamda ve kendiyle 24 gün ordayken ayrıyarıya kalcaz zaten ,kendinden sonra 60 küsür gün kalıyo deseki arada tek tük kal ok ama 60 günün 30u değince benm şarteller attı 30 günün hangisene bahane bulcam diye düşündüm ve patladım ,yoksa bende diyodum bi şekilde hallederm diye ,
amannn hep biz yapıyoz bunları kendileri bizim için ne yapmış acaba
kaç kere ailesine benm eşime bunu yapmayın demişler yada kaç kere işlerine karıştırmamışlar hep stresi eziyeti çeken kadınlar ,o gıcık kaynanalarda bi zaman gelin olduklarını ne çabuk unutuyolar anlamıyorum ,Allah kahretsin ne halleri varsa görsünler ,
madem çok seviyodunuz ananızı yada oğlunuzu niye evlendirdiniz ,
nerde böyle eziyetli varsa hepsini topla çöpe at...........

Ben zaten onu da anlamadım. Neden kendi evinde kalmanı istemiyor ki? Benim bir arkadaşımın eşi de kızcağızın kendi evinde kalmasına izin vermiyor. Kız da hiç itiraz etmez gider kalır kayınvalidesinde. Kuzenim de öyle. Bazıları kocaları ne dese yapıyor. Biz öyle değiliz. Mantıksızsa yapmak istemiyoruz. Eşin sana hiç mantığını anlattı mı?

Bu arada belki eşin de ailesine karşı seni koruyordur. Ben de aynı cümleleri eşime söylemiştim seni her yerde ne kadar çok koruduğumu tahmin bile edemezsin demişti. Ben de inandım :)

zaten bizde aynı yerde olsak benm ailemde kabul etmezdi bunu canım ,
ve uzaktan yönetmeye çalıştı kaynana biz Türkiyenin bi ucunda idik onlarda Antap te idi ona rağmen ordanda kurcaladı
,şimdi onlar bitti orda kalma mevzsu çıktı ya resmen diyorum senin aileni özlemiyorum burda ben kendi ailemi özlüyorum dedim akşam ,bana diyoki artık baba evini unut bizim evimiz var diyo orası senin evin diyo ,hangi çağda yaşıyoruz ya millet gezip tozuyo ,kaynanayla arkdaş gibiler ne bileyim bana sürpriz yumurtadan bu çıkmış ....
sevmiyorum dedim akşam sinirle ya sevmiyoruuuuuuuuummmmmmmm işte ohhhhhh olsun
dün sadece sevindiğim şey içimdeki tüm düşüncelerimi söyledim ağlayarakta olsa söyledim ,git annenle evlen dedim ohhhh olsun
beni bu duruma o getirdi.....

Sabırlı ol tatlım. eğer gitmemek gibi bir şansın varsa tatile hiç gitme kendi evinde kal . biliyorum çok durumlar bunlar . ama geçiyor hepsi . birbirinizi kırmayın . Eşini al karşına sakin sakin anlat . Eminim anlaycaktır . Kendini hırpalama bu kadar sağlığına dikkat et canım benim . inan bana geçip gittikten sonra döktüğün gözyaşlarına acırsın . Ben ölümlerden döndüm canım . inan bana hiç birine değm,iyor . üzüldüğünle kalıyorsun .

Git annenle evlen... bunu ben de demiştim :) Acaba ailenin seni dolduracağından falan mı korkuyor ki? Seni ancak kendi ailesine bırakabiliyor.

toplam günün yarısını kalcakmışım mantığıda canım annesine hizmet etcekmişim oturtcakmışım anneisini (bunu tüp bebek yapmayı söyleyen adam söylüyo üstelik duyda inanma)ben iş tutcakmışım benm evim orasıymış baba evini unutmalıymışım arada gider kendi ailemde kalırmışım.................
ben ölsemde yapmam bunu annesinin çirkef suratını görmeye gitmiyorum oraya
hem arkamdan konuş ,hem oğlunu doldur hemde iş güç bekle kızlar bide bunların işi böle pasta çörek çay vs. değil
koca çuvallarla fıstık ayıklıyolar ,yada halı yıka diyo ,yada yün orlon yıka diyo ,perdeleri indir dedi bi keresindede vitrinin içini indirdi ,
kadın beni görünce iş geliyo aklına
ve yoldan geldikten sonra oluyo bunlar
nerde kibarlıkkkkk nerde insanlık yaaaaaaaa
ben bilseydim ailesinin böle olduğunu ahhhh ahhhh

gitmiycem zaten canım oraya gidip üstüne ailemide üzemem düğün arefesinde 1 ay kaldı abimin düğüne daha da az belki .
ve orda en ufak tartışmada rest çekcek biliyorum ,ve ben seslenemiycem düğün vs ailem diye olan yine bana olcak.....
canım biletlere kadar aldık biz normalde tüp bebeğe gidiyoduk Türkiyeye ve gittikten 1 gün sonra tedaviye başlıyoduk
15 gün sonra embriyo transferi falan hesaplamıştık herşeyi sonra 12 gün bekleme süresi ,olumlu olumsuz
olumsuz olursa öteki ay dondurulmuş embriyo olursa onla bidaha deniycektik kendi gelcekti benm biletimi 3 aylık aldık kendininki 25 günlük tü... ve pesss bunca tedavi vs düşünürken nasılda buldu çıkardı işi gücü pess gerçekten vede
ben artık sevdiğinede inanmıyorum insan sevdiğini incitemez ......
sende çok şey yaşamışsın cnm şükür mutluluğu bulmuşsun sonunda
tabiki benm sağlığım herkesten daha önemli canım ,hakkımda kötülük düşünen kötülük bulsun....

Git annenle evlen... bunu ben de demiştim :) Acaba ailenin seni dolduracağından falan mı korkuyor ki? Seni ancak kendi ailesine bırakabiliyor.

annemin bişey dediği yok canm ayrıca ben anneme tatışmalarımın hiç birini anlatmıyorum cnm bi kere anlattım sonra bidaha anlatmadım yani annem bizi güllük gülüstanlık bilir hep.....ailesi bana çok mu iyi bakcak eziyet iş güçten başka bişey değiller bi günde alıp gezmeye götürsünler....nerde düşüncel biri, yoldan geliriz dolap tam takır kuru bakır,oğlu doldurur ,eşyası eksik oğlunu bekler ona aldırır ,ev arıyo bu seferde bunu bekliyo biz gitsek bile tüp bebeği unutur bu anasına ev bakar herhalde

Son düzenleme:

Üüüff canım ya valla seni çok iyi anlıyorum. Ben kendi evimde yapmıyorum bunları. Temizlikçi çağırıyorum. Sen şimdi tüp yapacaksan zaten bunları yapamazsın. Onu bahane olarak kullansan? Yada kayınvalidene şimdiden anlatmaya başlasan. İşte ameliyat yüzünden çok eğilemiyorum ağır kaldıramıyorum falan diye. Belki istemeye utanır bu defa. Biraz yardım edersin ağır işlerde ay karnım ağırdı falan dersin olmaz mı? Temizliçileri falan yok mu? Eşine söyle versin parasını o gelsin. Ne bileyim ya. Aslında sen bunu ancak eşimle çözebilirsin. Güzelce ona anlatsan? Ben sinirle sevmiyorum dedim yoksa asıl derdim şunlar. Ailemi özledim. Bir daha ne zaman görürüm belli değil. Lütfen beni anlamaya çalış. Sizinkileri de özledim. Tabiki vakit geçirmek isterim. Ama ben gidince çok ağır işler istiyorlar. Öncesinde söyler misin annene eşim ameliyat oldu ağır işler yapamz diye. Ben yine sofrada vs yardımcı olurum ama eğer bu işi hallederse ben de daha mutlu gider kalırım falan desen.

Tabi vurma işini önce çözmek lazım. En azındna yaptığının yanlış olduğunu kabul etmeli. Önce sizin aranız düzelsin sonra da bunları konuş bence. Tabi yine en iyisini sen bilirsin.

selam bebesım olsun nasılsın cnmm tup yolculugun nasıl gıdıyorrr

canlarım benım bat anlamadıgım sekıılde geldı sanırım kahve akıntı kırmızıya dondu agrı sızıda yokkk bende bel agrım kasık agrım olurdu hep ama olsun kısmetten oteye yol yok!!!bılmıyorum yaa atesım yukseklerde ama kanamam var ufff bır suru mırsafır geldı yatamadımda umutlanmakda ıstemıyorum ama atesıme gore garrıp bır haldeym dun bu st de ölctum 36.6 dı sımdı olctum 36.8 cıktı tmm bu st de olcum saglıklı degıl ama sabahı beklyene kadar dun gece kııle karsılastırdım uff sabah ola hayır ola ınsl..erken yatacagım bugun evı toplayım kocısın corbasını ıcırdım ılaclarını verdımm hopp yataga sabah 6,5 da kalkarım bakalımm ıyı geceler hepınızee

slm kızlar size bisey danışmak istiyorum.adetim 2 gün gecikti.sabah eczaneden aldığım testi yaptım pozitifti.sonra hastanede kan tahlili yaptırdım onda negatif çıktı değer çok düşük.sonra bi arkadaşımla konuşuyodum dedim böle böle.moralim çok bozuk.o da seni ümitlendirmek istemem ama bi arkadaştada aynı oldu belki pozitiftir dedi.sizce doğru olabilirmi?yoksa beni avutmak için mi söyledi?bilgisi olan varsa lütfen yazsın

ahh canım benım ne kadar heyecanlısındır sımdı sen
sahsen ben olsam yuregımı yerınde tutamazdım
butun butn dualarım senınle canım benım
allah yolunu acık etsın
selamet versın ınsallah

saol şenaycımm inşallahh herşey güzel olur

bebeğimmmmmmmmmmmmm
bütün dualarım seninle, rabbim duysun sesimizi
yüzümüzü kara çıkarmasın inşallahhhhhhhhhhh
bebiklerinle bekliyoruz seni burada
allaha emanet ol kuzummmmmmmmmmmm

deryoşum saol bitanemm inşallah bebişlerimi alıp gelcem hayırlısıyla gebişsinya senden daha çok dua bekliyorum tatlım

bebişimmmmmmmmmmmmmmmm dualarım hep seninle cnmmmm arkadaşımmmmm git ve bitir bu işiii

saol canım benimmmmmmmmmm inşallah az kaldı

haydi hayırlısı olsun canım benımmm rabbım emeklerınızı zaiii etmes ınslll

saol canım inşallah hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…