Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Bu ayki grafiğini yorumlamak gerçekten çok zor. Doktor da kafamızı karıştırdı. Ateşine göre 19. gün yumurtlamış gibisin. Ama 20. gün opk pozitif olduğu için bu doğru olamaz. Ben ff ile hem fikirim. Bana da 22. gün gibi geliyor. Yavru ağzı akıntın da belki yerleşme kanamasıdır. Bence mümkün. Ateşin de yüksek gidiyor. Geçen ay böyle düzgün yükselmemiş. Umutlandırmak istemem bence varsa elinde bir test yap :)

kızlar ben gün gün gebelik takvimine bakıp duruyrum. sürekli açmak zor oluyor. en iyisi bende çizgelgemi yapayım. ama nasıl ?

Harika Allah tamamına erdirsin.

ya ben birde bu aralar baya ağır çanta taşıyorum. zararlı dimi. dün hastaneye de o ağır çantayla gittim. çok yyoldum. baya kitap vardı çantamda. 7-8 tane. çokk ağır

Canım bence taşıma. Ne olur ne olaz. İlk aylar biraz dikkat etmekte fayda var.

Canım süper haberler bunlar. Çok sevindim barışmanıza. Zırp pırt boşanma kelimesini ağzıma alma ama yoksa etkisini kaybeder. Bİr kere demişsin. O artık aklından çıkmaz zaten. Hadi bakalım plana aynen uyun da gelsin artık bebişlerr

Eşin hangi ilacı kullanıyor bu arada?

Bence 36.4. 1 saatte 0.3 oynaması pek mümkün değil. Ben ne zaman kalıp geri yatsam olması gerekenden yüksek çıkar. 36.7yi girmişsin. istersen note kısmına da 6 buçukta 36.4tü yazabilirsin. Bazen ikinci bir ostrojen salgılanması oluyor. O da ateşte düşüşe sebep olabiliyor. Belki de yerleşme düşüşüdür kim bilir :) Eğer sonu beklediğimiz gibi olmazsa çok üzülmeyeceksen bence biraz optimist olmaktan zarar gelmez

Canım yeni termeometre farklı ölçebilir. Bu eskisinin hatalı olduğunu göstermez. Aynı ay içinde termometre değiştirmek doğru değil. Bence sen bu ayı elindekiyle tamamla. Hormon testime yumurta çatladıktan 7 gün sonra gel diye doktor mu dedi? O zaman takip etseydi. Ateş yönteminde bile tam gününü bilemeyiz ki.

İnşallah çıkar rüyan Ama herkes benden ümidi kesti sanırım. Kimsenin içine doğmuyorum

My Ovulation Chart

Benim ateş fırladi gitti. Hiç bu kadar sıçramamıstı

Umarım hep söyle yüksek kalır. Güzel bir sıçrama olmuş hakkaten

Son düzenleme:

keep için düşüncelerine aynen katılıyorum canım bide benim bu ikinci değeri nasıl nereye yazıcam ya inanamadım çünkü gecede ölçtm baktım 36,5 normalde gece tavan yapar ateş 37yi bile gördüğüm olur sabah kalkınca iki kez ölçtüm yanlışmı gördüm diye ama dediğim gibi dolaştm namaz bile kıldım geldim ölçtüm iki kez 36,4 çıktı 7buçukta 36,7 işe geldim y,ne 36,4 şaştım kaldım ama şimdi yüksek gidiyor gireyim ikinci değeri de sen bana tarif edermisin

bir de şey ikinci kez östrojen artışı yani ikinci bi yumurta demek mi anlayamadım.üzülmeyeceksen demişsin ya bu aydan zaten hiç umudum yok ki çalışma bile olmadı verimli günlerde 3 gün öncesinde birde ateş yükseldikten 2 gün sonra olabildi hayırlısı bakalım zaman ne göstercek

ya bi denedim de bakayım tablo nasıl olcak diye 36,4ü yazınca bildiğin yerleşme gb duruyo geri kaldırdım hemen belki yumiş yok bu ay normalde bugün bat günümdü benim yumiş yoksa belkide kırmızılar gelecektir ondan bi düşü olmuştur buda aklıma gelmedi değil hani ama şuanda yüksek devam ettiği için bu ihtimal kendiliğinden düşüyo

Burda olsa valla şimdi bir şeyler hazırlayıp yanına gelmiştim. Zaten ofiste kimse yok. Bilgisayarıma yükleme yapıyorlar. Mailımı bile açamıyorum. Kahvaltımızı eder geri dönerdim işe.

Canım bence senin yumurtan var. Neden olmadığını düşünmüştün? Tam olarak hangi gün bilmiyorum ama 18. günden sonraki bir gün çatlamış olman lazım. 2. östrojen artışı normal bir şey. İkinci bir yumurta değil. Sadece yumurtlamadan sonra yükselen ateş 1-2 gün düşüyor sonra geri yükseliyor. Normal yumurtlamadan sonra ostrojen az oluyor progesteron çok oluyor ya bu durumda bir kaç gün ostrojenin yüksek kalıyor. Nedeni de bilinmiyor. Ama normal. Gerçi seninki o olmayabilir. Yerleşme düşüşü olabilir. Adet olacak olabilirsin. Hatalı ölçüm olabilir. Yani her şeyo labilir. Yarınki ateşinle biraz daha netleşir bence tablon. Ben sabah erken kalma ölçmeyi unutma gibi durumlar olduğunda veri girdiğin yer var ya oranın en altında notes kısmıvar oraya yazıyorum böylece geri dönüp baktığımda o gün ne olmuş hatırlıyorum ve belki ona göre ateşimi düzeltiyorum. ama şart değil. sadece aklında kalsın diye dedim. yoksa grafikte temperature kısmına hangi ateşi girdiysen o görünüyor.

dur bakalim canim yarin nasil olucak atesin

Burda olsa valla şimdi bir şeyler hazırlayıp yanına gelmiştim. Zaten ofiste kimse yok. Bilgisayarıma yükleme yapıyorlar. Mailımı bile açamıyorum. Kahvaltımızı eder geri dönerdim işe.

cok saol canim eminim yapardin yanimda olsan
farkettim isin en zor kismi kendin hazirlamak
bugun esime disarida yemek yemeyi teklif edicem temiz guvenilir bir yerde
ya da kendisinin evde yapmasini
simdi deniycem birseyler yemeyi

normalde silkus 27idi benim 13 gün çatlıyordum tablo yaptığımdan beri kaymalar oluyo geçen ay 15 günde olmuştu bu ay çok gecikti 21ine çekti çizgiyi ff ben 21.güne gelene kadar yumiş yok diyodum onun rahatlığıylada çalışmalaı sıkı tutmamıştık diyosun ki adet ihtimali de var olabilir mantıklı tabi bakalım yarın ve sonraki günler ne göstercek çok sağol tatlım

İnşallah çıkar rüyan Ama herkes benden ümidi kesti sanırım. Kimsenin içine doğmuyorum

Yok tatlım yaa
Ümidi kesmek ne demek ben aksine ümitli olun
Umudunuzu siz yeşertin kii bebişte duysunda gelsin diyorum
Mesela döngüde keep çıldırcam diye yazmıştı bende seni okurken hep çıldırcağını okuyorum çatlayacağım yazsana onu okuyalım 40 kere olursa belki olur dedim Gerçi o çıldırmıcam yazdı ama oda bir şey
Geçen döngülerde keep ve geridönüşüm çok parladı bana ve onları söylemek istedim,geridönüşüm oldu, inşAllahh keepte güzel haberler verecek
Buaralar gözümü shnaaya, rüyalarımı lilyuma diktim ama hayırlısı canımm
Rabbim ol desinn hepinizee ve bebişeriniz konsun göbişinizeee
Olacak olacakkk

diyeceksiniz ki dpo 7 de ne testi ama ben öle test canavarıydım işte hergün ovulasyon testi yapardım ateş yükseldikten 5 gün sonrada başlardım gebelik testine hani ortalama 5 6 günde yerleşme oluyor o bakımdan ne deliymişim yaaa bi otur oturduğun yerde dimi

ben kalktım temizlik yaptım şimdi ütü yapacağım
bugün yine İzmir'in yolları taştan
düğün var göbek atacağım hop hop diye
hafta sonu giremem öpüyorum sizleriii
bu arad Emre AYDIN'dan BEni böyle hatırla Mutlaka dinleyinnnnn
müthiş adam

kız sen izmiremi geliyon bizede gel

Arkadaslar merhaba.. Hep derdim ki bir gun hamile olursam o ay neler olmustu yazacagim, belki birilerine faydasi olur da vesile olur..
Benim FSH 8.27 idi, doktorum biraz yuksek bulmustu, 2 ay klomen + catlatma ignesi olmustum, sonra baktim ki ilac kullanmak beni strese sokuyor , kullanmicam hic bir sey dedim.. 2 ay hic bir sey yapmadim,Sadece gebe kalmadan 1 ay once adetten sonra 3. gun 3 gun bir tampona adacayi yagi damlatip gubde 4-5 saat kalmusti, bir yerde iceri temuzledigini ojumustum, ates de olcmefim, cunku fark ettim ki ates olcmek gune stresle baslamama neden oluyordu, uyanir uyanmaz bebek fikri..
Esimin sperm sayisi normalden azdi, 1 ml'de 16,4 milyon toplam hareketlillk de % 45 idi. Doktorlar sansimizon normalden daha az oldugunu soylefiler, esime 3 ay boyinca keviboynuzu kuru yaptim. Tekrar sperm testi yaptirmadik, ise yaradi mi gercekten bilmiyorum ama kur bittikten sonraki 2. ayimda hamile kaldim. Ayrica o ay esim hergun bir kutu bebe biskuvisi yemisti, gebelikle ilgili olarak degil spor yaptigi icin. İcinde bir suru vitamin oluyor, belki etkisi olmustur.
İste boyle su an 4+3 'teyim.. Cook yeni tabii..4+0' da doktora gittim, DR coook kucuk bir kese gordugunu soyledi, pazartesi tekrar gel daha buyumus olur dedi. Tekrar kan testi yapti 1 gunde 29'dan 54'e yukselmis iyi dedi. Sizce pazartesi yani 4+ 6 da kese gorunur mu, netten baktim cogu kisi 5.-6. Haftasi da gormus, bir de hamile arkadaslar sizce dikkat etmem fereken seyler nedur??

canım öncelikle Allah sağ sağlim kucağına almak nasip etsin inşallahh bence kese zaten çok küçük gözüktüğüne göre şimdi daha çok görünür gibime geliyor

keseyi gormen degere gore canim
1000li degerler olunca keseyi gorebilirsiniz
benim 4+5te vajinal ultrasonda kese goruldu ama tahminen o zaman degerim baya artmisti binlerdeydi cunku adet gecikmesinin 9. gunu gittim ben kese icin.
bu ilk gunler cok onemli olyor, mumkun oldugunca dinlenmen, yatman, agir is yapmaman, agir kaldirmaman, cok uzun mesafe yurumemen, ve genel anlamda hamileligide agir kaldirmayip yuksege uzanmaman, ani hareketlerden kacirman gerekiyor. bir de kalp atislarina kadar bence iliskiye girmemek iyi bebegin yerlessin tutunsa iyice bir sonra doktor yonlendirir. normalde diyorlar kanaman yoksa iliski serbest ama bence ilk haftalarda cok dikkat etmek lazim.bunun haricinde kendine stres yapmamak cok onemli insallah saglikla buyuyecek bebisin, tekrar hayirli olsun

iyi yolculular iyi eglnceler tatlim
bebis danslari oyunlari severmis, ritmik hareketlerde iyi hissedermis kendini
emra aydina bayiliyorum ve dinledim simdi hos sarki

herşeyi yaptığım dediğim bi ay vrdı ya. bu adaçayı yağını bende yaptım. ama az yaptım. tampona da koymadım korktum. zararı da olabiliormuş çünkü.

eşime de keçi boynuzu pekmezi aldım ye dedim. ama sonra vazgeçtim ondan. belki bi ay sabahları yemiştir. vazgeçmemim nedeni eşimin sayısı yüksek fakat ileri hareketi zayıftı. sonra burdan mı başka topic ten mi bi arkadaş sayı çokluğu da kötü , sayı çok olunca hareket edemiolar dedi. bende daha ye demedim.

bu arada cucucan senle aynı zamandayız galiba. sen bir daha test yaptırdın mı. kaç çıktı ne dediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…