Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

canım tedavin hayırlı olsun inşallah bebişin gelsinn.
bence ateş falan ölçme canımm.çünkü boşuna sana stres yapar.
sen sakin sakin o güzel günü bekle.
hakkında hayırlısı.

ben geldim

genelde ölçmüyorlar canım..
Dualarımız seninle
Allahım bebişini bebişlerini size nasip etsin inşallah
kızılayda mı yaptırıyorsun??
ben bir de tıpta bi profesöre gittim.
o aşılama dedi.
bende yumurtlama bozukluğu olduğunu söyledi.
eşimin değerleri düzelmiş çok şükür

acaba progesteron bantlarını kullandığın içinmi ateşin hep yüksek kalmış :44:
ben sabah tablona bakınca çatlamış olduğunu düşünmüştüm.
ama farklı saatte ölçtüğün için emin olamadım.
bence çizgiyi 16ya çeker
hadi bakalım inşallah döllenirler

baharrr
bizim morfoloji en son who ya göre bakılmıştı ya..
ondan öncekiler biri Strick tygberg e göre(%2) diğeri de meusc e göre bakılmış. bunlar krugere göre mi demek oluyor.

canım ovu testlerine göre 1 aralıkta yani 16.gün silikleşti haklısın bende öyle düşünüyorum

Bu kadar kısa sürede ilk defa çatlıyolar ama :)
Umarım döllenirler...

Bugun dr gittim adetimin 11 gunu olgunlasmaya baslayan bir yumurta bile yokmus ( alti gun sonra cagirdi bakalim tablom ne gosterecek, benim adet dongum 26 28 gun oldugu icin 14. Gunden sonra pek calisma yapmiyordum ben belkide yumurtlamiyorumm (((

kızlar test yaptırdım sonuç hamdolsun çok güzel çıktı ben öksürükten hapşırıktan tedirgin olduğum için progestan 200mg yazdı bi sakıncası olmaz dimi kızlar ?????????????????
olmaz lılı cımmmm cunkuu bende 100 mg sını kullanıyorummmm sekerrrr

canım çook teşekkür ederim.ben kızılayda tedavi oluyorum mustafa bey çok memnunum.biz haziranda aşılama yaptırdık tutmadı.ve değerlerimiz çok güzeldi.erkek infertilitesinde hele de morfoloji sorunu varsa bence aşılama zaman kaybı.direk tüp yaptır derim ben.öğretmendin yanlış hatırlamıyorsam.rapor çıkınca 1500tl ilaçlar hariç.ilaçları henüz ödemedik.bence imkanın varsa direk tüp yaptır.
baharrr
ondan öncekiler biri Strick tygberg e göre(%2) diğeri de meusc e göre bakılmış. bunlar krugere göre mi demek oluyor.
canım o kruger değil farklı bir yöntem.

çok uygunmuş fiyat canım..
ben eurofertil düşünüyordum orada rapor geçmiyor.
ama şimdiki doktoru seversem tıp da olabilir.

eee o zaman burda krugeri hangi hastane yapıyor

euro str.
başkent meusc
tıp who

baharrr

canım çıkmak zorunda kaldım cevap verememiştim

Kruger ve Menkveld sperm morfolojisine yönelik kesin (strict) Tygerberg kriterlerini tanımladılar. Bu klasifikasyonda, spermatozoa bir bütün olarak incelenir ve borderline ve hafifçe anormal sperm başlarının hepsi anormal olarak değerlendirilir. Tygerberg kriterlerine göre, morfolojik değerlendirmenin sonuçları üç kategoride değerlendirilebilir: i) normal morfolojiye sahip grup (%14’ten fazla normal form mevcut), ii) iyi prognozlu grup (% 4 -14 arası normal form mevcut), ve iii) kötü prognozlu grup (%4’ten az normal form mevcut) (Kruger et al., 1988).

böyle bi yazı buldum karanfilcim ama anladığım kadarıyla senin bahsettiğin isimler katı kriterlere giriyor.yani aynı sanırım hepsi.sadece whonun morfolojiyi incelemesi biraz daha kaba taslak.ama bu strict kriterlerin incelemesi çok detaycı.
hatta bu sperm olayıyla ilgili bi tez buldum gerçekten çok açıklayıcı şeyler var

http://www.google.com.tr/url?sa=t&r...g-Jq1igkEGl2bUbQ&bvm=bv.1354675689,bs.1,d.d2k

Son düzenleme:

hmm demek ki öncekiler krugere göreymiş.
ben de ne buldum biliyo musun canım

normal sperm değerleri
morfoloji %30 ve üzeri (who) ve %14 üzeri(kruger) olmalıymış. o zaman bizim değer krugere göre 8 e filan karşılık geliyor
zaten bizim morf. striclerde %6, %5, %2 çıkmış önceki testlerde
Aşağı yukarı yakın ama yükselmiş bu da güzel

Arkadaşlar nasılsınız?

Ben tüp bebekten de negatif sonuç alınca kendimi çok zor topladım. Hayatımın odağına tüp bebeği koymuştum. Pek bu topiğe de gelemedim. Listeleri takip ettim sadece.

İnşallah her şey yolundadır. Every umarım bu mesajımı okursun çok merak ediyorum nasıl gidiyor hamileliğin?

Şenay, karanfil güzel haberler var mı?

Giremesem de hep dualarımdasınız. Benim donmuş 3 tane embriyom vardı. Önümüzdeki ay onlarla deneyeceğiz. Gücümü yeniden topladım. İnşallah bu sefer yüzüm güler. Lütfen sizde aklınıza geldikçe dua edin. Allah'ım benim gibi eline açıp dua eden bütün kadınların kucağını boş bırakmasın inşallah.

canım inşallahh bu donmuş embiryolarda gizlidir senin bebeğinde Allahım hepimizin yüzünü güldürsün tez vakitte inşallahh

Kızlar ben bu ay adet gelince aşılama yaptırcaktım ama benim adet gelemedi bi türlü yaa :26: bide adetin 15. günü duphastona başlamışım geçen salı günü bitti.. o bitince 5 gün sonra felan adetim gelirdi bu sefer gelemedi bi türlü ne olmuş olabilir yaa :44: tablomuda düzgün tutmamıştım..göğüslerde bastırınca bi acı var.. ama ilaçtanmı oldu ne oldu anlamadım yaa:44:

Canım hayırlı olsun tedavin. İnşallah ilk denemende tutunur bebişlerin! Ateş ölçemeyeceksin malasef çünkü progesteron alacaksın ve o hem adet olmanı engelleyecek hem de ateşini hep yüksek tutacak. Zaten transferden 10 gün sonra öğreniyorsun. Geçen pazar mı oldu transferin?

canım inşallahh bu donmuş embiryolarda gizlidir senin bebeğinde Allahım hepimizin yüzünü güldürsün tez vakitte inşallahh

İnşallah canım!

Hamilesindir belkiiiii

mesela bebek olmuş olabilir canım
inşallahta öyle olmuşturr.ateşinde yüksek.
hem o tür ilaçlar rahim kalınlaşması için verilmiyormu
yani zamanında gelmesi lazım ama kişiden kişiye değişirmi bilmiyorum ki:44:
hani diyorlar ya tam tedaviye başlayacakken bebişim geldi
inşallah seninde öyle olur.acaba bi testmi yapsan

hoşgeldin canım, inşallah bu sefer bebişlerin anneciğine sıkı sıkı tutunur

bizden henüz bebiş haberi yok ama benim eşimin ileri hız ve morfolojisinde biraz yükselme oldu mutluyum birazcık

Hamilesindir belkiiiii

ayy kızlarr inanki hiç içimden test yapmak gelmiyor.. yumurtalamamışımdır bile ben yaa ateşimide sırf adet gelicekmi diye felan arada baktım .. bide şey oldu sahi 4-5 gün önce adet gelicek gibi pembe bir akıntı geldi ama bi kere oda peçeteye silince.. bende adet geliyo felan diye düşündüm..ama gelmedi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…