Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
canım ne demek sen de hakkını helal et
şimdi senin diyelim belki bu ay 40 günde olacaksın
o zaman 40-16=24
24.gün bile yumurtlayabilirsin
şimdilik bir şey yok yine tablonda bakalım gerçi genel olarak bir yükseliş var ama ilerleyen günlerde belli olur
senin de ateşler aynı benim gibi bu arada
yumurtlamadan evvelki ateşlerin 36-36,1-36,2-36,3
bak tabloma
http://www.fertilityfriend.com/home/3f6f41
benim de bunlardan başka çıkmaz ateşim kolay kolay
o yüzden kendi tablolarıma benzettim
akıntı konusu aslında önemli akıntın nasıl?
dün nasıldı bugün nasıl?
onları da girersen süper olur yorum yapmamız kolaylaşır
şimdi şöyle yapacaksın canım
ateş girmek için bulunduğumuz günü takvimden bulup tıklıyorsun ya
ateşini girdiğin yerin iki satır altında;
Cervical Fluid:

[TD="colspan: 3"]N/A Dry Sticky Creamy Watery Eggwhite
penceresi var[/TD]

onu hangi kıvamdaysa oka tıklayarak seçiyorsun
dry kuru demek
sticky yapışkan demek
creamy kremsi eyaz açık sarı gibi olan akıntı demek
watery su gibi şeffaf demek(verimli saydığımız akıntı)
eggwhite da şeffaf parmak arasında uzayan akıntı demek(en verimli saydığımız akıntı)

Son düzenleme:
Kızlar bu ay ilk defa benim göğüslerim ağrıdı yumurtlama zamanı, dün başladı dokundukça ağrı var. Bu da yumurtladığıma işaret di mi?
canım benim de sadece yumurtlamada acır memişlerim, ama geneli değil benim mesela ucu acır ve yumrutlamadan sonra geçer 2-3 gün içinde, bu sefer hiç hiç geçmedi ve bebiş geldi, inş. senin de öyle olur canımmm

baya yoruldum doktorda bugun. onun icin hepsini okuyamadim. uyuyum uyaninca yazacagim )

tsh 5.8 den 2.3 e inmis. ilaca devam. ama anti tpo 593 (max. 35). yani gunun birinde tiroid bezim yok olacakmis. hasimatoymusum ben. neyse buna da sukur.
tatlım geçmiş olsun çok, bak benim çok yakın arkadaşım var haşimatolu o da antiTPO 500 lerde..
ben onun için çok araştırdım, kk da da araştırdım bayaa, hamile kalmaya da bebiş doğurmaya da asla engel değil
hatta tedavi olmuyor çoğu, kimi farkıl durumlarından dolayı kullanıyor ilaç, ama TSH yüksek değilse doktorlar ilaç vermiyormuş genelde arştırdığım kadarıyla
inşallah bu süreci sağlıkla atlatacaksınız canımm hiç kafana takmadan kontrolleri de aksatmadan devammmm
canım dediğim gibi kesinlikle engel değil haşimato
topiklerde isterseniz siz de göz atın haşimatoyla ilgili başlıklar da var, orada ilaç kullanan da var kullanmayan da
allah şifa versin canım

evet onlara yardımınla baktım ama girmedim çünkü değişiyor
Yani şöyle bahsetmiştim ya ovu testi bana göre pozitif çıkmıştı ama yanılıyoda olabilirim tabi o gün akıntım daha şeffaftı ama ateş yükselmedi ? bugün yine her zaman ki gibi sarı tam kremsi değil ama losyon gibi diyebilirim o halde creamy imi seçicem ya da eggwhite olmassa yumurtlamıcam mı yarından mı başlamalıyım akıntı kaydına?
Senin tabloya baktım artık yavaş yavaş aşina olmaya başlıyorum yırtıcam sayenizde bu işi dediğin gibi düşük yani 36,3 lerde sonra 36,6 lara çıkmış yani artı çizgisinin üzerine burda şu mu oluyo cnm ? sen yumurtladın artık hamile kalamazsın sonrada yükselmiş git gide bide sanıyorum yeşiil çizgili oluşuyo buda gebelik habercisi mi oluyo bide şansın var sürekli dr. kontrolünde burayıda bırakmadın senin için daha net sonuç olmuştur

canım o amlattığın losyon gibi dediğin akıntı tam bir creamy
eggwhite da yumurta akı kıvamlı oluyor yumurtlamaya yakın ama kimi kadının az oluyor cerviksten geçip te taa kilodumuza kadar gelememiş olaibliyor aslonda yumurtlarken oluyor da normal ve bol miktarda sıvısı olanlar gözlemleyebiliyor bu akıntıyı, tabii dikkatli birisi olmak da önemli
ama azdır sadece içeride işlevini yapıyordur o yumurtaakı kıvamlı akıntı, dışarıya akacak kadar değildir
o akıntısı gelmeyip de hamile kalan çok var bu anlattıklarımdan dolayı canım
yine en iyisi ateş, o yanılmıyor işte gözünü sevdiğim
ama crevikal fluid de önemli girsen iyi olur

o yeşil çizgi de canım gebelik testine pozitif dersen oluyor
gebe olsan da ateşin çok yükselse de, eğer pozitif gebelik testi girmezsen yeşil çizgi çıkmaz

Son düzenleme:
Kızlar bu ay ilk defa benim göğüslerim ağrıdı yumurtlama zamanı, dün başladı dokundukça ağrı var. Bu da yumurtladığıma işaret di mi?

Hay maşallah ilk kezmi ağrıyor demek.ah güzelim benim yumurtlama dönemimde 5 gün regli dönemimde 10 gün ağrır.eşim bi dokunur ayh dedimdi eyvahh yine rapormu başladı der adamcaaz şimdi ise bebişten olsa gerek bi aydır bir fiil ağrıyor

Son düzenleme:

Bugün geçti yani yarın başlarım canm o vakit...
Benim adetim bittiğinden beri creamy şeklinde geliyo ozaman hatta adet bittiğinde daha koyu yoğun du hatta çok az kanda vardı ama mikroskopla baksan anca seçersin diyebilirim...Oyüzden kafam karıştı ya şekerim p.tesi suluydu ve çift çizgiyi de gördüm ateşte yükselmedi iyice sıyırdım dedim kaçırdım ama tabloya göre şansım var yani yumurlamadım sanırım
Cnm bnm senin tabloyu inceledim biraz şimdi bu ilk baştaki grafikte sanki 2 ay bir arada gibi :44: sen burda ne zaman yumurtlamış oluyosun şu kısımda mı ? ;

birde o yeşil alan gebelik oluştumu demek ?

Geçmiş olsun bu arada, bilmiyodum durumunu
Allah sana ve bebişine bol bol sağlık versin...

canım geçmiş olsun.rabbim sana ve bebeğine sağlık versin.hayırlısdıyla kavuş bebeğine.

amin hanimlar. tesekkur ederim.

hic korkma canin. hasimato gebe kalmaya engek degil. 10 yil once ortaya cikti ben de. hic ilac almadim. doktor 10 sene sonra guatr olursun demisti. dedigi oldu ama bizde genetik. hamilelik tetiklemis ve tsh yukselmis. iste bu nokta da hamile kalinamiyor. tsh yukselince artik bez islevini kaybediyor ve ipac almab gerekiyor. simdi sabahlari 1 tablet ilac aliyorum. 12 gunde de dustu sukur. gebelikte cikmasa 32-35 yaslarimda olacakmsti. ben iki kez noemal yolla gebe kaldim tamam ilki dustu ama olsun. tsh degerin normalse korkma canim. gebe kalirsin )

korkma canikom. bunlar onemsiz seyler. hepimizde var bir sorunm desifre olmamak icin detay yazmayacagim; benim oyle bir hadtaligim varki allahim dusmanima vermesin. omurluk. tedavisi yok. her an hastalanabilirim. ben cok eziyet cektigim icin bunlar onemsiz seylet.

yeri gelmisken yazmak istedim. bebegim olmuyor ne zaman olacak diye uzulen arkadaslarim: en azindan sizler istediginiz zaman cocuk calismasi yapabiliyorsunuz. inanin bu bile buyuk nimet. benim o sansim yoktu. burada hemen gebe kalmis gibi gozuksem de bunun icin 2 yil bekledim hemde hamile kalamadigim icin degil hastaligim yuzunden. hatta 35 yasima kadar yolu var cocuk olmaz simdi dediler o zaman 28 dim. simdi 30. ben de gozumu karartip gebe kaldim sukur. sonu ne olur bilmem simdi doktorlar her an haatalanmami bekliyorlar. neyse cok uzattim demek istedigim kendinizi uzup de yipratmayin hersey zamani gelince oluyor. sizin sagliginiz bebeginizin sagligi cunku. mutlu olun...

ah inşallah tatlım.rabbim sanada en yakın zamanda sağlıklı evlat nasip etsin canım.bu arada kuzenine kıl oldum.

bende kıl oldum o karıya

tşk ederim kızlar.
çok şekersiniz ya
bende kıl oldum kuzenime...
o yüzden aramıyorum artık..
oysaki o sırf ben belirtilerimi anlatınca hamile olduğumu anlamış ki, sürekli arıyordu hergün..
dra git sen ksin hamilsin vs diyordu,ben kondurmuyordum işte..
ancak ondan sonra öğrendim
geldiği gibide gitti bebişim zaten..

ayy inş geç döllenme falandır inş hamilesindir canım

canımm
iyiyim ne olsun uyuyorum habire
vallahi eşim d,yor neyin uykusu bu böyle
ben de diyorum ben değil bebiş uyuyor
yata yata kavun karpuz gibi büyütecen bak.
sonra demedi deme

kramplar giriyor bana bir de karnımda bir sertlik var böyle taş gibi oturmuş bir dolgunluk hissi
6. haftadayım ama sıfır bulantı
inş. anama çekmişimdir, 1 kere kustum diyor her hamileliğimde
ooohhh herkes senin gibi hamile olsun
bol bol uyuyop sıfır bulantıı..
süper ya..

canım çok geçmiş olsun ya.
rabbim acil şifalar nasip etsin sana inş..

yeliz canım sende üzme kendini yumurtlaman inş bebişin habeercisidir

canım dikine olan kırmızı çizgini olduğu gün yumurtlamışım yanı 22. gün
ateşin ilk yükseldiği gün yani senin gösterdiğin, o da yumurtlamadan sonraki 1. gün

canım rabbim şifanı versin, sen boşver takma bir şeyi bebişinle konuş, mucizenin tadını çıkar, kıyamam sana..

Sanırım ben adet oluyorum
Pembe bir akıntı başladı biraz önce
Belim ve çok az da karnım ağrıyor
Yahu yoksa ben yumurtlamadan mı adet oluyorum boş boş ?

Sanırım ben adet oluyorum
Pembe bir akıntı başladı biraz önce
Belim ve çok az da karnım ağrıyor
Yahu yoksa ben yumurtlamadan mı adet oluyorum boş boş ?
olabilir tatlım yaa pkonun sana bir hediyesi olabilir
ben mesela doğum kontrol hapından sonra yumurtladım
sonraki ay yumurtlamadım
sonraki ay da klomenle yumurtlayıp hamiş kaldım
yani neredeyse döngülerimin yarısında yumurtlamıyormuşum meğer
senin de belki buna benzer olabilir canım
o yüzden ateş ölçme iyi ki var

ayy bana da bekarken pko lusun demişti dr..
şimdi gittiğimde durum iyi diyo ama..
bir kurt düştü içime..
bende mi bazı aylar yumurtlamıyorumda haberim yok:26::26:
offff Allahım tavuğa döndük resmen ya
bu ay ateş sayesinde öğrenecem bu sorumun cvbını

aynen canım ateşle anlayacağız
ama normal sağlıklı kadınlarda da oluyor ara sıra yumurtlamamak
yumurtlamazsan korkma hemen pkoluyum diye
olsan da çaresi var canım
aAllah dermansız derrt vermesin

SUZAN6638

kızlar suzinin pc arızalanmış tamirdeymiş hepicinize selamı var
öpüyomuuuş kocaman...

yumurtlamadıktan sonra adet olmuşum olmamışım ne işe yarar?
atamadığım yumurtalar kist olmasın?:26:

yumurtlamadıktan sonra adet olmuşum olmamışım ne işe yarar?
atamadığım yumurtalar kist olmasın?:26:
küçük küçük kistler kalıyor hep canım yapacak bir şey yok
doktorum tam olarak doğumla temizleniyor o kistler dedi
adet olunca biraz küçülyormuş galiba ama geçmiyormuş

İlk defa bugün ateşim 36.4 çıktı acaba yumurtladım mı ki?
Adet olunca ateşin düşmesi lazım benim tablomda en yüksek ateş bugün çıktı.
Pembemsi akıntım da bir daha gelmedi akşamüstünden beri.
Dakka başı gidip baktım.
Bakalım yarın ne olacak?
Yaaa inşallah yumurtlamışımdır yaa.
Boşa mı içiyorum ben metformini?
Hormonlarım da düzeldi.
Neden böyle oluyor anlamıyorum.
Pöfffffff moralim çok bozuldu

küçük küçük kistler kalıyor hep canım yapacak bir şey yok
doktorum tam olarak doğumla temizleniyor o kistler dedi
adet olunca biraz küçülyormuş galiba ama geçmiyormuş

Zaten yıllaaar önce gittiğim doktorum o zaman bekardım pko nun en iyi tedavisi doğum yapmak demişti
Ah bir olsa da doğursam..

Umarım dediğiniz gibidir bakalım artık. birkaç güne belli olur artık. Allahım inşallah herkesin kalbine göre verir isteyen herkesin yüzünü güldürür. haftaya tekrar deneyeceğim testi. kan testide mi versem dedim ama sonra sabreden dervis misali bekleyim dedim. :))

eğer bugün çatlasan ilişki olacak mı ya
hani adet tereddütün de var ya:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…