merhaba kızlar ben hala çatlamadım ya çok sitres oldum yine. pazartesi doktorum 23 24mm demişti hala çatlamadım sanırım kistte dönüştürdü benim yumurtaları klomen.
tatlım hemen anlatayım hamile kaldığım ayı sanacanımcım seninde klomen kullandığın ay baya geç çatlamıştın yumurtan kaç mm çatlamıştı canım ya benim artık çatlama ihtimalim yok mu sence?
neden olmasın canım adetin 106. günü ovulasyon olup hamile kalan tablolar gördüm ben ff'dekıslar benimde yumurtam 25-26 mm falan olunca çatlıyo sanırım.klomenle 25 olmuştu ama çatlamamış dedi doktor önümüzdeki ay riske girmeyiz iğne vururuz demişti öle yaptı ama gene olmadı.neyse benim sorum şu 26 yada 28 mm de çatlayan yumurtadan bebek olmazmı?:44:
Şimdi aklıma takılan bişi var kızlar. Bu ay bende 1den fazla yumurta oluştu, sızılardan anlıyom özellikle bugün. 1 sağdan 1 soldan vuruyo. Şimdi 1 tanesi bugün çatladı mesela. diğeri ne zaman çatlar, o zamanda ateş düşer mi? Ay bulamadım cvp...
öncelikle soru içni teşekkür ederiz canım, çok iyi ve ufkumuzu genişletecek bir soru buŞimdi aklıma takılan bişi var kızlar. Bu ay bende 1den fazla yumurta oluştu, sızılardan anlıyom özellikle bugün. 1 sağdan 1 soldan vuruyo. Şimdi 1 tanesi bugün çatladı mesela. diğeri ne zaman çatlar, o zamanda ateş düşer mi? Ay bulamadım cvp...
öncelikle soru içni teşekkür ederiz canım, çok iyi ve ufkumuzu genişletecek bir soru bu
iki ihtimal var bence;
1) Aynı anlarda çatlıyordur büyük çoğunlukla bence, çünkü hormonlarla alakalı olduğu için bu durum hani bugün sağ overı çatlatayım yarın bir gün de sol overi çatlatırız demiyordur genellikle
o zaman zaten ateşin yükselecek normal bir şekilde, fakat bence normale göre iki folikül çatlaması daha fazla corpus luteum demek, daha fazla corpus luteum daha fazla progesteron salgılamak demek, daha fazla progesteron da daha yüksek ateş demek, belki normal ovulasyon ateşine göre ateşin azıcık daha yüksek olabilir
2) Ama farklı zamanlarda da çatlayabilir (ki oluyor bu iki hafta arayla farklı adamlardan hamile kalan kadını düşünün, farklı zamanlarda da çatlayabilir)
o zaman da düşüş olmaz canım 1. folikül yüzünden ateşin zaten yüksek olacak, ikinci de gelirse iyice yükseltecek ateşini
düşüş zaten herkeste olmuyor ki canım ben de hiç olmuyor mesela sbit gidiyor öyle yükseliyor, düşüşü çok önemseme bence yükselişler daha önemli
öncelikle soru içni teşekkür ederiz canım, çok iyi ve ufkumuzu genişletecek bir soru bu
iki ihtimal var bence;
1) Aynı anlarda çatlıyordur büyük çoğunlukla bence, çünkü hormonlarla alakalı olduğu için bu durum hani bugün sağ overı çatlatayım yarın bir gün de sol overi çatlatırız demiyordur genellikle
o zaman zaten ateşin yükselecek normal bir şekilde, fakat bence normale göre iki folikül çatlaması daha fazla corpus luteum demek, daha fazla corpus luteum daha fazla progesteron salgılamak demek, daha fazla progesteron da daha yüksek ateş demek, belki normal ovulasyon ateşine göre ateşin azıcık daha yüksek olabilir
2) Ama farklı zamanlarda da çatlayabilir (ki oluyor bu iki hafta arayla farklı adamlardan hamile kalan kadını düşünün, farklı zamanlarda da çatlayabilir)
o zaman da düşüş olmaz canım 1. folikül yüzünden ateşin zaten yüksek olacak, ikinci de gelirse iyice yükseltecek ateşini
düşüş zaten herkeste olmuyor ki canım ben de hiç olmuyor mesela sbit gidiyor öyle yükseliyor, düşüşü çok önemseme bence yükselişler daha önemli
canımm estağfirullah ne demekkya ekinci önünde saygıyla eğiliyorumolsa sana şurda bir diploma versek hakkındır yani
canım hemen yaz bize de, merakta komaŞekerpare,
Bi yarın dr. gideyim bakalım o ne dicek neler oluyo içerde. Şimdi bugün bi tane çatlama olduysa dr. yarın bunu göremez. Kalanları görür ve bu da bize 1 yol izletir. Kim kimin ateşine naapıyo anlarız. Deney tahtası gibi oldum yaw... Farklı zamanalarda çatlar gibi geliyo bana. Ay geçen ay 1 hal olduk halvet üstüne halvet, bu ayda böle olursa aaaaaaaaaah. Çalış Yeliz çalışşşş...
Biliyosun diye tahmin ediyorum ben eşimin ailesiyle yaşıyordum yazları yoklar bu 2. yılım ve bu yıl kabus gibi geçti 3 ay zaten biliyordum ev ev üstüne olmayacağını fakat eşimi kıramadım ev alalım düzenimize geçelim diye idare ettim şimdi kaldı 2 haftamız kaldı taşınmamıza ama son günler bile zor geçiyor malesef ben babasız ve yalnız yetişmiş bir kız çocuğu olarak görümceli kayınvalideli ve kayınpederli bir evde boğuldum 3 aylığına da olsaVe eşiminin onları kırmamak adına hep idareyi benden beklemesi bana yüklenmeside cabası !!! 2 kat olmuş gibiyim kendimi inanılmaz halsiz hissediyorum şirkette ruh gibi dolaşmak aşırı sinirimi bozuyo üstelik eşimle aynı şirkette olmamızın dezavantajınıda yaşıyorum canlar ben 8 Mart ı böyle kucakladım umarım bugün herşey gönlünüzce olur HAYIRLI CUMALAR
Sen nerden çıkardın çatlamadığını bakim bence çatlamış gör bak yarın ateş yükselmeye başlayacak
tatlım hemen anlatayım hamile kaldığım ayı sana
adetin 5. günü günde 2 adet 5 gün boyunca içtim klomeni
sonra adetin 12. günü 15mm folikül vardı, milletin üçer beşer büyür klomenle benim 1 tanecik büyük vardı, doktor umutlandırdı, 1 tane var ama çok iyi boyu dedi
2 gün sonra adetin 14. günü 16,1 mm folikül vardı doktor bu iki günde çok iyi atak yapması lazımdı demek ilaca cevap veremiyorsun tam olarak dedi, yıktı beni falan bırak moral bozulmayı halvete girecek takat bırakmadı bende doktor, sonra gelme takibe bu ay şans çok az dedi
sonra kkda anlattım klomen topiğindeki arkadaşlara ve bu topikteki arkadaşlara
hiç moralini bozma falan dediler
sonra kasık ağrılarım oldu epey, aradım doktoru gel bakalım dedi zorla
adetin 17. günü 21mm idi folikülüm tosun gibiydi
doktor gözlerine inanamadı, kaynanama da gösterdi vajinal ultrasonda manyak adama hahahahaha
sonra da çatlamış mı diye kontrol için 21. günü gittik doktor göremedi folikülü yani çatlamış dedi ya da ovulasyon başlamış dedi
ateşe göre de 22. günüm ovulasyon günü
veee o yavaş gelişen, doktorun şans çok az takibi bırakalım bu ay dediği yumurtam çoktan 2 aylık bebiş oldu karnımda
(bu arada adetimin 32. günü de pozitif idrar testi çıktı DPO10da)
yani mericem canımın içi demem o ki sakın ha ümitsizliğe kapılma
geç çatlasın güç çatlamasın
Oleeeey, bencede en geç 2 ay içinde tekrar G E B E K A L A B İ L E C E K S İ N...!
merhaba kızlar ben hala çatlamadım ya çok sitres oldum yine. pazartesi doktorum 23 24mm demişti hala çatlamadım sanırım kistte dönüştürdü benim yumurtaları klomen.
çok şükür canım benim rabbim yeniden göbüşünü doldursun inşallah tez vakitte.
Herhalde sekerim. Ya sen bir daha hamile kalamayacaginimi dusundun iki aya hamilesin sen. Yakin arkadasim iki dusuk yapti kalpleri durdu bebeklerin cok uzuldu incelemede yaptirmadi uc ay sonra hamile kaldi simdi bebegi 4 aylik oldu bile. Darisi basina insallah
Nasılsınız herkes iyimi? Ben iki gündür giremedim topiğe kim nerede nezaman çalışma yapmışgören duyan bilen varmı biliyosunuz bizler için önemli bişey bu soru.canlarım benim ne tadım var ne tuzum bişey yiyemiyom kuru ekmek ve ayran tek yoldaşım oldu.hayattan zevk almaz oldum.ama bunada şükür demek lazım.hepinizi çook seviyorum güzel ve mutlu günler diliyorum
Kafam çok karışık olduğundan görmediğim olabilir özür diliyorum onun için desteğiniz için çok sağolun . Allah'ım sizleri tanımamı ve derdimi paylaşmamı nasip etti banaÇok şükür. Çok sağolun kızlar.
Ben çok dertli takılan biri değilim asasen bu yüzden kendimi çabuk iyi hissedebiliyorum yeter ki etrafımda anlayan birileri olsun halimden çabuk çözülürüm. Ama yıprandığım nokta eşim ! bana diyo tamam takma bak onlara bakma sen haklısın sabret ama ben tabi anlayamıyorum o an çılgın gibiyim ve benim eşimde malesef ki çok sabırsız o kadar fazla ağlamalarıma katlanamıyo ve ben daha fazla üzülüyorum onlara asla birşey demez ya neden böyle yapıosunuz ya da başka bişey! Ama iyiki de demiyo yoksa olaylar daha çekilmez hal alır bunu biliyorum . Ama sinir burhanları geçiriyorum işte ! Şimdi konuşmuyorum eşimle ve o eve de gitmek istemiyorum asla çünkü sıkıntımdan haberleri yok ve mecburen aynı ortam konuşmak durumunda kalıcam ve bu büsbütün beni delirticek! Ben zaten her seferinde sıkıntılarımı hep paylaşırım eşimle hep şu cvpları alırım abartıyosun , öle demek istemedi , ben duymadım, sen yalnış anladın ,art niyetli olma !!!!!!!! Ama dğn akşam üzerini kapıyacak birşey bulamadı haklısın dedi hadi erkenden sarılıp yatalım filan ama beni kesmiyor tabi hemde adetim sancıdan ölüyorum... uyuyamıyorum ağlama krizleri uyandı sabaha karşı yeter ya yeter abarta diye çıkıştı çok kırgınım hiç birşey olmamış gibi asla davranamıyorum onlar nasıl davranırsa davransın ama eşim daha naif olup beni anlamalı bence şuan bana en yakın o çünkü bunu ona söylediğimde , ben sana hak versem sen iyice sinirleniceksin onlara! Ben de ne yani hep daha fazla sinirlerim hamçılanmaması için beni geçiştirecekmisin dediğimde napıyım yani ben şimdi diyo ve ben artık bir şey diyecek güç bulamıyorum...Yani böyle uzun hikaye eminim hepimizin kendine göre kırık hikayeleri var ama benim ki bugün tavan yaptı diyelim ve bugün bir kelime ederse eşim bana kendisine net sadece bir kelime söylicem kızlar ...Eğer bir daha aynı ortamda kalma kıvamına getirirsen bizi bu işin sonu yok dicem ne olursa olsun çok daraldım benimle ilgilendiğiniz için ayrıca tşkler.
canim derin bir nefes al ve vela havle de. hepimiz bir sekilde cekiyoruz kayinvaliden. sabret canim yuzup yuzup kuyruguna gelmissin. seni kizdirmak icin demiyorum ama esinde iki ates arasinda kalmistir onun icin sana rahat davranamiyordur. bi evinize cikin hayirlisila hersey duzelir. esin de degisir.
bu kadar sinirlendirme kendini. bak ben yaptim 28 yadinda dermansiz derde yakalandim. caresi yok. simdi 30 yasindayim. bu hastalik yuzunden meslegimi biraktim. cocuk sahibi olmak bile buyuk dert cunku doktorlar het an hastalanmami bekliyor. peki kayinvaludemlere ne oldu hicbirsey. onun icin bu kadar uzme kendini. dert sahibi etme kendini.
esine de geri donusu olmayan sozler etme ki yuvani koruyabil. seni uzen kimseyi dinleme ben ogrendim ama gec oldu. bu arada ben ayri oturdugum hakde bunlar oldu.
günaydııııııın herkese
dün doktordaydım yine tahlil sonuçlarım ve ultrasyon görüntüsüne göre bende artık pkoluyumgeçen ay hiç yoktu bölee bişey şimdi nasıl oldu anlamadım doktorum önce tarlusal (söktürücü) sonra adetin 5. günü klomene başla dedi. sabah akşam 5 gün kullancam. yanında deltacortril diye bi hap verdi onu da 10 gün kullancakmışım. son on günde duphaston kullancakmışım. umarım faydası olur. ama moralen çöktüm biraz. napacağımı bilmiyorum. bu klomen ya benim pkoları büyütürse daha büyük sorun olursa :26: bi de neden bilmiyorum benim doktor sizlerin ki gibi yumurta takibi için şu gün gel demedi. karambole deneyecez sanırım bu ay. yumurta oluştumu,büyüdü mü çatladımı bilmeden nasıl olacak ki :26: yanında verdiği haplar çatlamam için olabilir diye düşünmüştüm ama sonradan kafamı kurcaladı keşke sorsaydım doktora çok şey bilmek de kötü sanırım okuduğum herşey kafamı karıştırıyo eşimde sen çok takıyon stres yapıon hep ondan oluyo diyor. evham yapma bekle doktor ne diyorsa bi kaç ay ona uy olmadı ondan sonra hızlandırız tedaviyi diyo. allah nasip ederse olur zaten kendiliğinden bile olur yeterki allah istesin diyooo o mu çok iyimser ben mi çok kuruntuluyum bilmiyorum evleneli 3 yıl oluyor 1 yıldır korunmuyorum ve ortada bebek falan yok artık herkes de soruyor. etrafımda bebek gördükçe hamile gördükçe sanki bizim hiç olmayacak gibi üzülüyorum allah kimsenin kucağını boş bırakmasın... bi de kızlar bu pkolular için soğan kürü çok faydalıymış klomene başlamadan adet olup adet bitene kadar soğan kürü yapsam faydası olur mu acaba :26: bu pko büyük bi problem midir bilen varsa bana antatsın noluuuur
sağol canım benimAh Yağmur'um yaa... Geçmiş olsun şeker, ama tedavisi mümkün. Bak Ekinci en güzel örnek, o sana çok yardımcı olur. Ben konu hakkında çok bilgili değilim, hem pkolular daha çabuk hamile kalabilyolarmış. Bu arada Allah hepimizin yardımcısı olsun. Benimde ateşim yükselmedi gitti, ovu. testinde 2 gün önce pozitifi gördüm, bugün yükselir dedim ama yükselmedi... Ay bu işler ne zormuş yahuuu, ceket attı hamile haldı hiiiiç değilmiş...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?