Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

canım yumurta çatladıktan 12-24 saat arası canlı kalabiliyor...spermler de yumurtaya yaklaşık 10 saatte ulaşıyor. yani öncesinde spermlerin orda pusuya yatması daha mantıklı:)

canım yumurta çatladıktan 12-24 saat arası canlı kalabiliyor...spermler de yumurtaya yaklaşık 10 saatte ulaşıyor. yani öncesinde spermlerin orda pusuya yatması daha mantıklı:)

neyyyy bide bunlar 10 saat yolculukmu yapıyor?vay anasına arkadaş ya bu durumda ateşin düştüğü gece denesekmi yoksa ateşin yükseldiği sabah denesekmi daha garanti oluyor :52 ne zor işlermiş bu işler ya

neyyyy bide bunlar 10 saat yolculukmu yapıyor?vay anasına arkadaş ya bu durumda ateşin düştüğü gece denesekmi yoksa ateşin yükseldiği sabah denesekmi daha garanti oluyor :52 ne zor işlermiş bu işler ya

gün aşırı devam et bence kaçırmış olmazsın ama baktın ateşin yükselmeden önce ilişki olmuş bide yükseldiği gün yap peş peşe aklında kalmasın.ama rabbim nasip edecek olduktan sonra her şekilde eder.fazla düşünüp takıntı yapmamaya çalış nasıl olcaksasana dediğimi ben yapabilsem çoktan çocuğum olurduama sen yenisin olur allahın izni ile inşallah.bence gün aşırı devam et hergün ateşini ölç en güzeli bu.

canım kızma ama dayanamadım yazma ihtiyacı hissettim
Rabbim sağlık verirse bebeğin gelir canım merak etme eğer sağlıksız olursa daha çok üzülmezmisin
diyelimki Allah korusun tutunamadı
mutlaka hayırlısı böyledir kendini herşeye hazırlaman gerek
herşeyimizi veren Allah alan Allah
bu durum sadece hamilelik boyunca değil doğduktan sonrada böyle, hayatta hiçbişey bizim değil,hepsi Rabbimize yakınlaşmamız için birer vesile
düşün ki bebeğinin sağlık sorunu olucak ve Rabbim buna izin vermeyip biraz daha beklemeni sabretmeni istiycek
maşallah çok şükür bak ne güzel hamile kalabiliyosun bu kadar stres yapma lütfen
Yaradanın gücüne gider tevekkül et kendini rahatlatmaya çalış
biliyorum sende bunların hepsini biliyosun ama
böyle zamanlarda bu şekilde telkinler bana herzaman iyi geliyo umarım sanada iyi gelir

inşallah bana kızmadın ben sadece bu şekilde biraz düşünmeni ve biraz rahatlamanı istedim
inşallah işe yarar
Rabbim gönlüne göre versin canım

Son düzenleme:

evet cnm yeniyim ben çokmu belli oluyor ben öyle peşpeşe yapamam en azından bu ay eşim sporcu olduğu için.(sezon kapansın eğer bebek bu ay olmazsa gün aşırı deniycez bizde)ondan zaten hangi günü tercih edeyim diye paniklemiş durumdayım .

yorumunu çok beğendim rabbim sanada nasip etsin inşallah.benimde bir düşüncem var eğer rabbim bana gebeliği nasip ederse eğer buraya gelip haddinden fazla pipiriklik yapmıcam.çünkü biliyorumki burda yıllarca bebek sahibi olamayan arkadaşlarım var ve gerçekten onların kırılmaması adına çok fazla deşifre etmicem.rabbim herşeyin hayırlısını nasip etsin verecek alanda alacak olanda eğer bana nasip olmıcaksa benim düşüncelerim sonucu değiştirmez.bu sitede çok arkadaşım oldu sevdiğim değer verdiğim hamile kalınca sırf biz üzülmeyelim diye hamileliğinden bahsetmeye çekinen bu demek değilki hep sus hep sus ama ne bilim biraz dahamı dikkat etmek lasım.yada amaaaannnnnn kim içinden nasıl geliyorsa öyle olsunbilemedim şimdi kimse kırılmasın darılmasın bana yeter.rabbim herkesin gönlüne göre versin.

eeee tabi biraz emek harcamak lasımçalış çalış çalışadet döngün kaç gün?ona göre hesaplayalım malum günlerini birde ateş ölçersin tamam 5-6 ay bu şekilde çalış allahın izni ile olu inşallah.

tablom var zaten ölçüyorum ateşimi

tablom var zaten ölçüyorum ateşimi

pardon canım görmemişimilk sayfada varmış.ve malum günlerin belkide bu günler o yüzden birgün birlikte ol birgün es geç haftaya saten malum günlerin bitmiş olcak o samanda yatar dinlenirsiniz karı kocayaptık oldu dersiniz

bence bu yazdıklarınızın herkes farkında ama herkes duygularını sizin kadar Olgun karşılayıp yaşayamaz tabikide herşey Rabb'imden geliyor bunu kimse inkar edemez burda.bu kadar endişelenmek doğrumudur tabikide bebek içinde sakıncalı ama çok beklenen ve zor gelen bebeklerde annelerini bir ömür böyle endişelndiriyorlar

ben burda yeniyim ama kısa sürede gözlemlediğim bişey varki oda burda herkes birbirinin üzüntüsüyle üzülüp sevinciyle mutlu oluyor.hiç sanmıyorumki hamiş kalanların sohbeti burda bebek bekleyenleri üzsün aksine birbirleri için mutlu oluyorlar yani bnm nacizhane fikrim ve gözlemim bu yönde

ilginiz için çok teşekkür ederim....dediğiniz gibi yapmak isterdim bir gün durup bir gün ama dediğim gibi yapamam onun için burdan fikir alıp ona göre bigün belirleme telaşındayım

tşk ederim canım..
ama kafama takılan şu ki..:18::18:
bana düşükten sonra dr um ferrum fort vermişti kan ve demir eksikliği için..
aynı faydayı ssağlamıyo mu bu ilaç...
bilemedim şimdi:26::26::26:

ateşin konuşuyo resmennnnn

sen neden böyle evham yapıyorsun bakim
bir daha böyle sözler duymıyayım ha..
ona bakarsan benimde ateş hiç düşmedi birden adetim geldi
takılma öyle şeylere..
bak benim salak ateşime adetliyken bile yumurtluyorum gibi yüksek
gayet normal bir durum..
soğuk odada uyuma sıcak oda yorgan vs bile etkileyebiliyo ateşi..
hem ben çok gördüm ff degebelikte düşen ateşleri
kendini de kuzucuğumuzu da yormaaaaa
relaks ol deli etme bizi burda

Benim bugün ağzım kuruyo çok fena, anlamadım gitti... :/
hamileliktendir gayet olağan bir durum canımmmmm

tabiki sevinir yani bir insanın arkadaşı hamile kalınca üzülüceğini saten düşünmem ben sadece çok hassas insanlar var onun çocuğu oldu diye değilde kendi çocuğu olmuyor diye üzülebilir diye dedim.yani burdaki arkadaşlar ne zamandır bebek bekliyor bilmiyorum ama benim 3 yılı geçti ve insan başta hiçbirşey hissetmiyor ama sonraya doğru hassaslaşıyor.bu başlıktada 2 tane arkadaşımız var hamile kalıp sonra kaybeden.yani demem o ki rabbim ne yazmışsa onu yaşıcaz yaşıyoruz da.rabbim herkese güç kuvvet sabır versin.sonrada sağlıklı gebelikler inşallah

amin canım sağol inşallah hepimize en kısa zamanda hayırla sağlıkla gelir bebişler
benimde 2 yıl oldu denilebilir bekleyeli aradaki dkh kullanmalarımı saymazsak ,
sayarsak 2,5 yıl
hayırlısı Rabbimden

amin canım sağol inşallah hepimize en kısa zamanda hayırla sağlıkla gelir bebişler
benimde 2 yıl oldu denilebilir bekleyeli aradaki dkh kullanmalarımı saymazsak ,
sayarsak 2,5 yıl
hayırlısı Rabbimden

tedavin ne aşamada?rabbim daha fazla bekletmesin inşallah.bende tedavilerden çok daraldım artık hasta olcam sonrada allah izin verirse tüp bebeğe gitcem.

merhaba kızlar.ben bu ay ilkdefa ovulasyon testi kullandım vede 41 meryem suresi okudum(bunun payı büyük) hamile kaldım çok şükür.
ateşimide ölçüyodum aklıma geldikçe.genelde 36.5 çıkıyodu.adett bittikten hemen sonra 36,3 ortalarda 36,5 hep öyle devanmetti.
adetime yakın hergün ölçtüm 36.5 çıkıyodu.hamile olduğumu öğrendim.2 gündür 36.3 herzaman aynı saatte ölçüyom.
demek istediğim ateş pekde güvenilir değil bence.siz günaşırı çalışmaya devam edin.uzayan akıntı 12. gün geldi ama.20. günden sonra yumurtladım.demek istdiğim ben yumurtladım deeyip bırakmayın.en önemliside DUA.

pericim oldu mu hİÇ şimdi bu dediklerin tatlım
bak benim ateşim de çok çok tavanlara vurmadı kendi çapımda yüksekti
mesela en yüksek ateşim 36,7 ve 36,8 iken hamilelikte çok çıktı 36,5 tatlım
36,5 de yüksek bir ateş senin tablona göre
panik yapma hiç boşa
ne yapsam da paniklesem diye uğraşsan anca bu kadar olur zaten
lütfen tadını çıkar hamileliğinin kuşum, bebişi de panikletme kız rahat rahat büyüsün

tüm gebe tablolarına baktım düşen var ama yarın son kez denemek için ölçücem sadece
canım düşen var da o düşüş sonuçta yine yüksek ateşimiz yani 36,5 düşmüş gibi duruyor ama o senin yüksek ateşin zaten

ya kıslar bende gelen giden yok ateşimi ölçüyorum 37.0 :44: ama sabah peçeteye sildiğimde kahverengiydi. şimdi şeffaf noluyo anlamadım :26: belim çok ağrıyor kırmızılar geliyor diye düşünüyordum ama sabahtan beri hiç bişe yok

yağmurum benimhamişlik tabloma bakarsan ateşim 36,4lerde sabitlendi bir ara
ikimizi ateşi genelde yakın çıkıyor hep lüteal ve foliküler dönemde, o yüzden ufak bir karşılaştırma yaptım, yapabilirz yani bence
kırmızı kartı yemeden ümit kesmeyelim tatlım bakalım rabbim hayırlsını versin

hamiş yeeeliz, hamiş yeeeliz :90:

yavrular bu sulu akıntı iyi bir şey mi? benim genelde nadir olur..bu ay maşallahı var. sabah 5-6 damla yayılmıştı çamaşırıma..8. günümdeyim.
canım sulu akıntı çok iyi, spermlerin yaşaması için daha uygun bir ortam yaratıyor içeride
aman çalışmaları aksatma bu dönemde

Kızlar birşey sorucam yumurta çataldıktan sonra en erken ne zaman test yapılmalı? DPO ya göre bugün 6. Günüm...
canımm şimdi ben DPO10 da gördüm pozitifi idrarda, ama göremeyebilirdim de, yani sen de DPO10 da yap diyemem o yüzden, negatifi görebilirsin
yeliz çok iyi demiş DPO12 iyidir
canım ateş süper, ilişki zamanlaması da süper
inşallah bu ay gelir bebiş yaaa

Benim bugün ağzım kuruyo çok fena, anlamadım gitti... :/
hamilelikten olmasın yelizcim

ateşin güzel canım, geçen ay da süperdi gerçi ama umut var sonuçta, ama konuçmak için erken tabii ki
ateşli hatunsun vesselam

pericim canımın içi bebişim bak yiwrım
belirtilere takılma o belirtilerden 10 tanesinin en fazla bir kaçı bir kişide bulunur yani belki de hiçbiri bulunmaz
her gün meme ağrıyacak diye birşey yok
benim de bazen az hassas bazen çok hassas oluyor, değişiyor günden güne
4387ed Ovulation charts on FertilityFriend.com kızlar bi bakar mısınız. yumurtlamadımmı ki
canım ufaktan ufaktan yükselişte var ya belki de yumurtladın ama eski ateşlerinden yüksek bir ateşin hala çıkmamış
ff de böyle ateşlere slow rising temparature diyor (yavaş yükselen ateş)
eğer öyleyse yarın falan daha da yükselmesi gerekiyor
18. güne çizgi çekebilir yarın yüksek çıkarsa,
15-16-17-18. günler çalışma durumları nasıl canım??
kızlar hani ateşimiz aniden yüksek seyredince yumurtladık diyoruz ya..bu yumurtanın çatladığı anlamına mı geliyor yoksa sadece yumurtladığımız anlamına mı?
canım "yumurtlanın çatlaması" ve "yumurtlama" tabirleri aynı anlamda kullanılıyor
ikisi de folikül kesesinin yeteri olgunluğa geldikten sonra yumurtalıklardan, o folikül kesesinin atılması ve o kesenin patlamasıyla içindeki yumurta hücresinin serbest kalması anlamına geliyor
bu yumurtla hücresi serbest kaldıktan 24 saat sonra da, ateş yükseliyor
bu folikül kesesinin içinde yumurta hücresinden başka corpus luteum diye bir şey var, o gebeliği desteklemek için progesteron salgılıyor, bu da 24 saat içinde ateşimizin yükselmesine sebep oluyor
yani ateş yükselince diyoruz ki 24 saat önce çatlamışım
yani 24 saat önce folikül kesesi yumurtalıklardan atılarak patlamış ve yumurta hücren serbest kalmış demek
canım ateş düşmek zorunda değil yumurtlama öncesinde
benim hiç düşmezdi mesela, ateş düşmek zorunda değil yumurtlama öncesi
bu durum, zaten ateş ölçme sisteminin bir dezavantajı
öngörü yapamıyoruz sadece yumurtladıktan sonra aaa yumurtlamışım diyebiliyoruz
bu veri de bir sonraki ay işine yarıyor maalesef
yani ateşim düştü çalışalım diyebilmek için kendi ateşini aylarca ölçmen lazım ki her seferinde düşmüş mü ateşin?
her seferinde benim ateş düşer yumurtlamadan önce diyebiliyorsan tamam, hatta bu güzel bir şey
ama demek istediğim düşmek zorunda değil, aslolan yükseliştir, tabii yükseldikten sonra da pompişin kıymeti yok
o yüzden en güzeli eğer yeni yeni ateş ölçüyorsan, beklenen adet tarihinden 14ü çıkar o gün senin tahmini ovulasyon günün
o günden 5 gün öncesi ve iki gün sonrası için çok sıkı çalışın

tedavin ne aşamada?rabbim daha fazla bekletmesin inşallah.bende tedavilerden çok daraldım artık hasta olcam sonrada allah izin verirse tüp bebeğe gitcem.

Valla henuz bi tedavim yok adamakilli
Ucaylik progestan verdi doktor
Onuda iki ay kullandim bu ay catlamadim diye baslamadim bi turlu simdiden sonrada baslasam
Adetimi geciktirir mi acaba diye baslayamiyorum
Ole yani klomen falan hic kullanamadim kistim var
Bakalim doktor ne vericek bu ay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…