Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

cnm. ot cop konusunu bilmiyrm.

ama folik asidi biliyrm. folbiol icme. cunku gebelik icin cok fazla doz. ayrica iceriginde b vitami olmadigi icin, folik asidin emiliminde vucudundaki b vitamini kullaniliyr ve yeterli miktar b vitamini disaridan alinmazsa bir de onuj eksikligi yasanir.
digerinde b vitamini kendi icinde oldugu icin bu tercih ediliyr cnm.
ayrica folik asidi ac ya da tok icmen farketmez. ben hep tok ictim. ve inan her ay duzenli olarak bakilan folik asidim suan bile (ilaci kullankiyrm) ust sinirin uzerinde cikiyr. yani her turlu faydali cnm. telas etme.

folikasitle ilgili yazdigini görmemişim evet devlet karşılamıyor folidoca u dr da zaten bana folbiol yazmıştı ama yine de ben parayla folidoca almıştım. cok pahali birsey değil de.
neyse ben iceyim folbiol u içeyim tok yaziyo.

evet cutem bunları bildiğim tereddüt ettim zaten folidoca b12 vitaminini iceriyor ki ben de zaten b12 sıkıntısı var et tuketmiyorum yiyemiyorum bir türlü. acken içilir yazdigindan olmaz diye düşündüm.
arkadaşa da zaten hamile kalınca vermiş gebelik için yüksek doz içerdiğini öğrenmem iyi oldu.boran ark içiyorum dedi ondan içeyim dedim geri vazgectim ben folidoca alayım son kararim.
hepiniz de sağolun can dostlar...

Son düzenleme:
rica ederim canim )

Cutem gecmis olsun nasilsin Ruzgar la kavusmana cok az kaldi insaallah iyipesirsin kuzu
Eflalim hayirli olsun pozitifi gormussun canim Rabbim sagsalim tamamina erdirsin.
Kizlar kardesim minik yegenim bende sayfayi takip edemiyorum insaallah hepiniz iyisinizdir.
Hepinizin kandili mubarek olsun Rabbim el acip dua edenlerin duasini duasi kabul olanlar hurmetine kabul etsin...

ALLAH razı olsun bacım aminn inşş hepimizin seninde kandilin mubarek olsun inş

Kardesum yanimda da sana sormami istedi bebegimi emzirirken sac boyayabilir miyim diyor hani hamile iken sakincaliya emzirirkende ayni mi zarari

saol cnm.
birseyleri denemeye basladim. bugun cok karirstirmayayim. gecmezse yarinda senin formulu deneyeyim.

buarada Ali Yasin (azerinin oglu) erkenden gelme hevesine girdi ) gelme yavrum.daha en guzel yerdesin dedik ona da...
Ablam saka maka bende ki bu kasilma olaylari asiri siklasti ve akintim dahada artti hayir olsun diyeyim....
Agri vs. Hissetmiyorum ama....
Sipa dursun durdugu yerde zamanini beklesin

iyi bakalım canım inşallah geçer bogazın zordur bu arada ali yasinle rüzgar topigin abisi olma yarışındalar.. onlarda haklı tabi onca bebişin abisi olma mertebesine erişcekler yarışsınlar bakim

Aman bacim dur gaza getirme bebislerimizi
Anne karninda baslamasinlar birincilik hevesine

saol cnm. deneyeyim. izdirap oldu resmen.

dpo7 deki dusus cok da onemli degildir. onemli olan adet zamani dusmemesi.ilk sayfadan hamile ikonlari olan yerden eflalim in ff cizelgesine bakin. dpo10 bugun ve atesi dustu ama hamile.
Ablam haastaymissin ya yeni gordum cok gecmis olsun....
Ins. En kisa surede atlatirsin
Nazara mi geldin ne oldu ablam :26:

ayy canim dursun durduğu yerde zamanında gelsin inş ali yasin bey.

aminnn nukram seninde kandilin mubarek olsun. yesinler o minigi.

az kaldi cnm.
ama hastalandim. baktim demin. bogazim beyazlamis. iltihap yani ;((
son dakika da kotu oldu.
senin de kandilin mubarek olsun cnm.

Kardesum yanimda da sana sormami istedi bebegimi emzirirken sac boyayabilir miyim diyor hani hamile iken sakincaliya emzirirkende ayni mi zarari
bu konuyu henuz gormedik biz canim ) ne yazikki bilemiyrm.

aman soyle dursun yerinde..bende de kasilmalar var cnm. meraklanma. akintimda cokm hatta rengide baya sarim onceden beyazdi.
zaten dr bana dogum sancisini anlamaman mumkun degil dedi.

Ablam haastaymissin ya yeni gordum cok gecmis olsun....
Ins. En kisa surede atlatirsin
Nazara mi geldin ne oldu ablam :26:

amin cnm..son dakika da kotu oldu..kotu bogazim..nerden geldi bilemiyrm..ilac da alamiyrm..ilerlemez umarim. hep grip olmustum. ilacsiz gecmisti. ama bu kez iltihap kotu....

bugün yapmam dedigim bişeyi yaptım ve onlarca normal dogum ve sezeryan dogum izledim.. ben ki normal dogumdan çok tedirgin olan çok irite edici bulan,kadını cinsel olarak rencide ettigini düşünen biriyim.. ama şunu anladım ki sezeryan çokta masum bir olay degil.. normal dogumların birçogu sadece sözel direktiflerle motive ile Rabbimin mucizesi şeklinde oluşurken sezeryanda gördüklerim tamamen insan ürünü kocaman bir ameliyat... sanırım fikrim degişti.. alttaki yazıyıda bi siteden kopyaladım.. hoşuma gitti dilerim bebiş bekleyen annişlere bi nebze olsun rahatlık verir

Anne adaylarının doğumda en çok ihtiyaçları olan şey kesintisiz destektir. Doğumda yalnız olmadığını bilen ve doğru desteklenen annelerin doğumları çok daha kolay geçer.
Doğuran kadın ne ister, nasıl davranmalı, sancı sırasında ne yapmalı, ne demeli...Anne adayına destek olan kişi bunların hepsini ve daha çoğunu öğrenmesi gerek.
Profesyonel destek almakta bir seçenek. Doğumunuzdan önce bir doula ile tanışabilir, beraber çalışmalarınızı yapabilir, doğum sürecinizde doulanızdan kesintisiz destek alabilirsiniz. 6-HAREKET EDİN,YATMAYIN
Doğum sürecinde kendi haline bırakılan, içgüdülerini takip etmesi sağlanan hiçbir kadın sürekli olarak yatakta yatmaz. Ara arada olsa, ayağa kalkıp yürümek, sallanmak, dans etmek, çömelmek isteyebilirsiniz.
Bedenini özgür bırakan kadın, doğum sancılarını daha kolay karşılar, onlara uyum sağlar.
Bebek doğmak için optimum pozisyonunu daha kolay bulur, pelvisten daha kolay geçer.
7-DOĞUM PLANINIZ OLSUN
Unutmayın doğuran kadın hasta değildir, dolayısıyla hastane prosedürlerinin çoğu onlar için geçerli olmayabilir. Doktorlar doğum yapacak her anneye gereksiz olarak rutin müdahalelerde bulunmamalılar.
Sizde bir doğum planı hazırlayabilir (internette bir dolu örnek bulabilirsiniz), doğum tercihlerinizi bu listeye ekleyebilirsiniz.Tabi unutmamak gerekir ki,doğum planlanabilen bir süreç değildir. Sizin listenize yazmadığınız, hiç istemediğiniz müdahaleleri doktorunuz yapmak zorunda kalabilir. Sonuçta önemli olan sizi ve bebeğinizin sağlığı...-DOĞUMA KALABALIK GİTMEYİN
Doğum sürecinde yanınızda ne kadar az kişi varsa o kadar iyidir. Mümkünse size acıyan gözlerle bakmayacak, size güç verecek, doğru kelimeleri seçerek size yardımcı olacak bir ya da iki kişi yeterlidir. Emin olun sancı sırasında odada yüksek sesle konuşan, tıkır tıkır dolaşan, telefonu çalan, birşeyler atıştıran, kendi doğumlarından övgüyle bahseden hiç kimseyi yanınızda istemeyeceksiniz.
10-KENDİNİZE, BEBEĞİNİZE, DOĞAYA GÜVENİN
Her şeyden önemlisi bedeninize güvenin. Minicik bir spermin yumurtanızı döllemesiyle oluşan mucize bebeğiniz, sağlıkla bedeninizde büyüdü ve kolaylıkla doğacak. Bedeniniz nasıl doğuracağını biliyor. Sizin yapmanız gereken gevşeyip bebeğinizin geçtiği yolları rahatlatmak. Akışa bırakın ve nasıl adlandırıyorsanız Allah'a,Tanrı'ya,Doğa'ya,Toprak Ana'ya güvenin.
Mucizeleri uzaklarda aramayın...

yok canım olur mu şaka benimkisi dursunlar durdukları yerde...

dinlen kuzum. benim de esim tatil bugun ))
azcik evi toparladim o da supurecek ) gecen haftadan bir husumet vardi ya aramiz da, onun icin bugun de o temizlik yapacak.
ohhh süper olmuş canım süpürsün tabi sen yorulma artık sakın enerjisini harcama doğumda lazım olacak
canım tuzlu su gerçekten iyi niye aklım gelmedi tüh cuteme yazardım sabah,evet canım hamdolsun hamileyim bakalım sonumuz ne olacak
günaydın kızlarrr benim ateş bu sabah düştü http://www.fertilityfriend.com/home/38c0ae
bu arada eflalim hamileymişsin tebrikler canım
canım bu düşüş hiç önemli değil dpo 12 ye kadar bekleyelim o zaman kesinleşir
Canım çok sağol tabi fikrini söyle o yüzden sordum:) bir kere alınıyor pişman olmak istemiyorum, bende tülü sade fonu çiçekli istiyorum bakalım nasıl olacak:18:
Canım niye bozuyorsun moralini senin luteal fazın 16 gün sürüyor daha dört günün var, bak benim tabloya dünde bugünde düştü dpo 12 de adet oluyorum normalde iki gün önce düştü ama hamileyim
Ay canım ben evlendiğimde eşya bile alnmadı ooo anlatsam... her şeyimizi eşim 6 senede aldı işte, tabi babamın verdiği çeyizim vardı halılarım yatak odam perdem mutfak eşyam, eşimin ailesinden olmadı bir şey yoktu yapamadılar neyse:) o yüzden benim eksiğim hala var bugüne kadar sabırla bekledim artık sabrım kalmadı inşallah sende istediğin gibi diktirirsin.
hatali yazmisim.
sicak sute zerdecal ve bal ekleyip icin diyr.

ama ben suan sunu yaptim. 1 bardak kaynar suya 1 kasik tarcin+2 kasik bal+biraz karabiber. ictim. bakalim ise yarayacak mi
şifa olsun canım inşaallah
Gunaydin kizlarr
Eflosummm hamileymissin Rabbim bu sefer kucagina almayi nasip etsin cok sevindim canimmm
sağol canım benim
evet yerleşme düşüşüymüş ben rahatım eşim panik:)
owwwwwwwwwwwwwww süper ya şaka maka pozitif hemde çok net daha 9. gününde canım benim hayırlı olsun mutlulugunu tahmin edebiliyorum
sağol canım
Canım adaçayını tok içtim hep,folidoceda,bak iki ay içtim ikisinde de hamile kaldım canım sen içmeyi bırakma hayıtda çok güzel demiştim daha önce, folbiol kullanma hiç, canım aslanpençesini saraçoğlu öneriyor, prolaktine hayıt iyi geliyor bende o yüzden içmiştim,içtiklerin boşa gitmedi merak etme, ben ne ilacı ne bitki çayını aç karnına zaten içemem midem bulanır, olmasa bana faydası olmazdı

sağol canım amin

Canım bak kızdım niye izledin sen doğum şekillerini hamilelerin asla izlememesi gerekiyor bence, normal doğum hakkında katılıyorum hep normal doğumu savunan biriyim bana nasip olmadı onun üzüntüsünü hala atamadım içimden, normal doğum sancısı tahammül edilemeyecek bir şey değil emin ol ben sancıda çektim çünkü, suni sancıda verildi çok rahattım, sezaryen asla istemedim ama oldu maalesef, hala ağır iş yapınca ameliyat yerim ağrır, ayaklarımı üşütsem şişer, ameliyat sonuçta, o yüzden bebeğin ve annenin sağlığı tehdit altında değilse asla sezaryen olmayın, daha çok şey yazarımda olmaz doğumu yakın olanlar var kimseyi endişelendirmeye gerek yok zaten endişelenecek bir şeyde yok:)

öylemi ya saglik huzur olsun gerisi gelir inş imkanları olsa yaparlardi diye düşün.
kv lerin hakkini yemeyeyim eşim bi kuruş harcamadi düğünü yaptılar sağolsun evi de aldılar kira zor diye şükür evime gelin indim darısı olmayanlara ins. eşyaları en iyisinden aldilar ki zaten kv hep herseyin iyisi olsun olarak yaptı ama istesem daha neler yapardı da kendi annem beni hep frenledi aman kizim sakin birsey isteme yeterince masrafa girdiler diye o yüzden tul perde de birsey diyemedim. hsli perde vs ben de almistim.bizde esyayi erkek tarafi alır. hoş kv ilk gelinine biz kayseriliyiz diye yatakodası vs esyanin yarisini onlara aldirmis benle diger elti de akillanmis

Öyle canım huzur sağlık gerisi boş,çok sıkıntı atlattık ilk zamanlar hazmedemedim ama artık duruldum:) çok düşünür üzüntüden hasta olurdum ama şimdi en kıymetli benim kv ölür bana kp de öyle kardeşleri hepsi çok sever ne yapalım nasip böyleymiş diyorum, kv eşime hep der dört dörtlük karın var her yönden temizliği yemeği hesabı kitabı bilmesi der:)) o da hoşuma gidiyor tabi, diğer eltiyede yapılmadı onun da kocası aldı ama evlenince onun eşyaları hazırdı, benim ev öğrenci evi gibiydi ne günler geçirdim canım ahhh ahhh

Kızlar çok fena sancım var, dışarı çıktık pişman oldum hem sancım hem oğlum çok huysuzluk etti hiç yapmadığı şeyleri yaptı üzdü beni( hissediyor minik kardeşi

bu arada dün beğendiğim tülün fotosunu buldum kızlar ekledim albüme:)

en önemlisi de o zaten canim.anlamışlar senin gibi Gelinleri oldugu ucin şanslı olduklarını bu bile cok güzel birşey.
inan kv ve kp de en cok beni severler kp esime nisanliyken en masum gelinim duha kizim yok ama duhayi kizm gibi seviyorm demis.gecen yil eltiler de bana acildilar ve yuzume de kv ler en cok seni seviyorlar sana en ufak bişeylerini görmedik dediler hayret etmistim.ki zaten eltilere de birşey yaptıkları yok ama yine de kv ve kp i sevmezler atarlar arkasından ben de siz kv kp gormemissiniz derim hep.cok şükür bugüne kadar birseylerini gormedim ins sonuna kadar da oyle oluruz

Canım ne güzel sizinde anlaşmanız, zaten karşıklıklı oluyor iyilik eğer bir taraf kötü değilse neden anlaşılmasın ki, kv deyince önyargı oluyor tabi gelin deyincede ( kv ve gelinden çekenleri ayrı tutuyorum) dediğin gibi kötü görmemiş onlar:)

dinlen guzelim. tabi adet zamani yaklasiyr o da sen de sanci yapiyr. eeee yapma dedikce de agir is yaptin .simdide acisi cikiyr cnm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…