Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Allahın hep bir umut kapısı var canım. ne olmaz denilenlerin oluyor.
ama eşine katılmıyorum açıkcası strese giriyorum falan biz ne acılara ne streslere katlanıyoruz . herkes üstüne düşeni yapmalı bence eğer ufacık bir umut varsa. bence ne kadar tez başlarsanız o kadar iyi çünkü bazen geliyor 1 ay bile geçmek bilmiyor.
hakkınızda hayırlısı olsun ..

herkese merhaba,
kızlar daha öncede yazmıştım. Detayları yazayım tekrar yorumlar mısınız? 28 günde bir adet oluyorum. Bu ay sürekli ateşimi ölçtüm. Ateş tablom: http://www.fertilityfriend.com/home/4f5b8f

Bu arada ovulasyon testide yaptım. Dün akşam bana göre pozitifi gördüm. Bugün bir heyecanla doktora gittim, yumurta/larımın durumunu öğrenmek için, çatladıktan sonra birliktelik olsun istiyordum. Doktorum yumurtalarımın çatlama boyutuna gelmediğini cuma tekrar görmek istediğini söyledi. Testte pozitifi gördüğümü söyledim, test doğru değildir dedi. Galenik marka idi testim, hepsini kullandım. Doktorun söylemine göre yeni test almadım.
Şimdi sorum bu markalı veya başka bir markalı testte yanlış sonuç verdiğini hatırlıyor musunuz?
Serviks sıvısı durumu, test sonuçlarım, ateş tablom yumurtlama belirtileri gösteriyor iken yumurtalarımın gelişmemiş olmasını nasıl yorumluyorsunuz?

hepinize tesekkür ederim destegınız için...şimdi ben napıcam kızlar hiç bilmiyorum...hangı asamayı kaydetcem...ankarada ıyı bır ürologa gıtsek mi???
kaan aydos hoca hangı hastane de ankarada bılenler var mı???

canım testler normal bir hastanede mi yapılmıştı? Benim kız kardeşimin eşinde de hiç sperm bulunamamıştı. Onun 2 kardeşinde de aynı şekilde araştırma konusu oldular şimdi. Bir ailedeki 3 erkek kardeşte canlı sperm olmama olayını araştırıyorlar. Kız kardeşimi aradım şimdi onun söylediğini aktarayım sana. "Biz sperm analizi yaptırdık, canlı sperm çıkmayınca tüp bebek merkezinde sperm analizinin bir üst testi daha varmış onda 12 canlı sperm bulunmuş. Bahçeci umut tüp merkezinde yapılmış bu test. Kız kardeşimin o spermlerden döllenmiş yumurtaları vardı. 5 yaşında bir kızı var şimdi, ikinciyi düşünüyorlar. O zaman döllenen yumurtalarından transfer yaptıracak yazın. Eşinin kardeşi de aynı yere gitmiş, aynı uygulama ona da yapılmış, eşi hamileymiş bir erkek bebek bekliyorlarmış. Allahtan ümit kesilmez iyi araştırın bence.

atese gire henuz yumurta catlamamis.

ovulasyon testine gore de daha negatif bence. 14. gundeki 12:49 testini baz aliyrm. cunku hergun ayninsaatte yapilan testler onemlsenir. usutelik saat 20:00 den sonra bu test yapilmiyr. ben saat 22:00 de daha adetin 6. gununyapinca kopkoyu t vardi. aslinda yanlis sonuctu. gercek pozititfi 12. gun gomustum.

Nesdeemim ki sen miniciksin.oyle hevesleniyorumki böyle ufak tefek hamilelere.maaşallah çok tatlının.yusra ben seni göremedim kii.hele ben allahım in izniyle sizin bu aylariniza bi geliyimde görün beni.3 oda1 salon olurum kesin

kv deyim dayanamadım vicdanim el vermedi kapi pencere sildim agir is yapmadim ama cok yoruldumm.
60yasinda kadin deli gibi temizlik yapiyo diger gelinleri de necisin demiyo
cok canim sıkıldı.
ins birsey olmaz okuyark taptim hep isleri
olmaz canım inş iyi niyetle yaptı hepsini rabbim görüyorbiliyor....allh razı olsun senden ...
offf cutem ıcını nasıl huzursuz olduğunu biliyorum canım ama zamanla bu hissede alışıyor insan.Sen lohusasın hormişler oyuna devam ediyor.Rabbim sabrını arttırsın inş...
canım benim hepimiz yaşadık inan yaşadıklarını hiç ses etme giydirmeyince anlıyorlar begenmedıgını gerçi seninkiler uzakta demi.sorarsa söylersin kuzum ya boncuklu fılan alma diye....
tatlım üzüldüm gerçekten rabbim yardımcınız olsun keçiboynuzunu hiç aksatma dan ver.Aşılamada olsa tüpte olsa mutlaka işe yarıyor...

hadi geçmiş olsun ece...
kendi dr unla da konuş içn o zman rahatlar inş...
kızlarrrrr
betahcg degerim 1000 cikmis 5 haftalik gebe görünüyorsunuz dedi kiz
nasil canlar sevinebilir miyim

ben o zaman bu ay erken yumurtladimmmm....

ayyy duhamm cok güzel bir haber bu....çok sevındım inş yavruşunu kucağında görürsün

azerim canim ins bol bol sütün olsun dolsun taşsin. kizkarin dedikleri yiycekler sifa olsun.
oyh cutem ne yüzsuz kariymis o tavirlara rağmen 3 saat kalmis haketmis senin yaptıklarını.allah yardımcın olsun canımmm.
ayy cok güldüm galiba kv lerin geneli boyle sonra da aldiklarimizi giydirmiyo gelinler diyolar
sagol cutem amin amin.
bizde seni ozledik:)

canim zor bi durum ama rabbim dermansiz dert vermesin. sebeplere sarilin veee bol bol dua. inan rabbim ol desin gerisi bahane olacak ins rabbim nasip edecek bak hepimiz de ne devrelerden gectik allah eşine saglik versin

bu ay neler yaptım
adaçayı ve hayit ictim. bi de silkeleme dedikleri yontemi esime zor güç bi iki saniye yaptirmistim. diğer topikte bi arkadas nisan yağmuru toplayip okuyup icilince oluyr dedi (ne kadar sahih bi hadis bilmiyorum) onu yaptim sonucta dua ne zararı olcak dedim.
ve 41 gundur yatsi namazinin arkasından hacet ( ihtiyaç ) namazi kılıyorudum. bu namaz 41 gun ya da hacetin yerine gelene kadar kiliniyr. ben tam 40. gun gebe oldugumu öğrendim. bu ay gercekten kafadan attim b rahatlama vardi rabbim nasip edecek ya iste
kafadan attim da yine birsürü şeyler yaptim nasıl oluyor
bunlari cocuk icin degilde sanki gorevimmis gibi normal
beklenti içerisinde olmadan yaptim çünkü bu güne kadar o kadar çok şeyler yaptim ki alışmistim artik.

ve hâlâ sanki ruyadayim garip hisler icinde.
dilerim rabbim tum topik kardeslerime ve isteyen herkese anne olmayi nasip eylesin kimseyi bu duyguyu yasamsktan mahrum etmesin amin aminn....

Son düzenleme:

Bu silkeleme dediğini bende eşime hamile kaldığım ay yaptırmıştım :) :) :)

Canim ben senin yerinde olsaydim eger yapacagim ilk sey esimede kendimede biraz firsat verirdim tedavi surecinden once.acele etmez bikac ay kurleri uygulardim.sonra kendime bir yol cizerdim.hic merak etme.demekki mesakatli gelicek senin kuzun :)) ama gelicek allahin izniyle.keciboynuzu hakiki bala isirgan tohumu karistirip yedir.kuruyemis bol bol.faydasini gorucektir insallah.ama erkegin sperm bozukluklari azligi uc ayda topluyomus kendini diye biliyorum.yanlisim varsa kizlar duzeltir zaten.psikolojide cok onemli.esin icin cok zor bi surec.ona zaman vermelisin.

Amin canim.degerinde guzel cikmis.rabbim kolay saglikli bi gebelik nasip etsin sana ve butun hamislerimize.yer gok dua ile.dualarinda bizide unutma.taze anne :))

İlk kez ateş takibi ve ov. testi yaptım önceki gebeliklerimde hiç yapmamıştım. Ov. testini başka bir topikte sordum onlar pozitif dediler, ateşimde düşmeye başladığını düşünmüştüm. Sanırım çok heyecan yaptım ve yumurtamın dün çatlayacağına çok inandım. Doktorda tescil ettiğine göre sanırım tablomu düzeltmem gerekiyor. :85:

Canım şimdi ne desek boş gelir önce şoku atlatmanız lazım eşinin özellikle atlatması lazım sakın üstüne gitme biraz zamana bırak onunda alışması lazım, sonrasında inşallah ne gerekiyorsa yaparsınız canım
canım bebeğin sürekli emme duygusu gazdan da olur gazı olan bebek acıktığını zanneder annesine sığınır, emzirirken mutlaka mola verip gazını çıkar sonra devam et emzirmeye,sütün yetmese çişi kakası olmaz, günde kaç kere kaka yapıyor canım? Annelere sakın aldırma çok samimiyim emin ol sadece su içsen o bile süt yapıyor eminimki sen güzel besleniyorsun zayıf olduğun için beslenmediğini düşünüyorlar, birde bebeğinin aldığı kiloya bakmadan sütünün yetmediğini düşünmek yanlış, bolca emzir canım ama gazı çıkarmayı unutma özellikle belirtiyorum gazdan çekmiş bir anne olarak:) tahini susamı mutlaka dene müthiş süt yapıyor
canım sabah gördüm haberlerde aptamilin biberon mamalarında değil tahıllı kaşık mamalarında varmış gdo
:)) canım ne hissediyorsan o dur:) ne tarafta olmuştu seğirmen benim solda oldu bu sefer oğlumda sağda olmuştu ama bende erkek hissediyorum:)
:)

sağol canım aklımda bu sen yazmıştın daha önce şimdilik geçti oğlumun sebamed vücut kreminden sürdüm iyi oldu cildim aşırı kurudu herkesin ki yağlanır
yok artık ayyyy ya hu boncuklu pullu olur mu bebekler yutar hiç mi düşünemiyor bunu sürekli ellerini giysilerini ağzına götürür bebekler, giydirmezsin zaten canım
kv deyim dayanamadım vicdanim el vermedi kapi pencere sildim agir is yapmadim ama cok yoruldumm.
60yasinda kadin deli gibi temizlik yapiyo diger gelinleri de necisin demiyo
cok canim sıkıldı.
ins birsey olmaz okuyark taptim hep isleri
canım amam dikkat etmen lazım kv den de artık bir zahmet diğer gelinlerinden yardım istesin yapmaman daha iyi olurdu, bundan sonra dikkat et ben kendi camlarım bile silmiyorum:) koltuklarım lekeli silemiyorum:)
canım hiç rahatsız olmasın vicdanın haketti artık senin kv de derdi ne tamam ilk tek torun ama sizinde ilk çocuğunuz bezdirme be kadın
canım lcw ya bakmanı tavsiye ederim gerçekten uçuk fiyatlar birde gittigidiyorda hamile kıyafetleri var uygun, lc den normal gömlek tunik alabilirsin ilaa hamile giyim olmasına gerek yok robadan lastikli bir sürü model var, pantolanlarda 40 lira indirime denk gelirsen 20 ye kadar düşüyor
ateş ölçmeye devam et henüz çatlamış görünmüyor, ovü testi hiç kullanmadım bence ateş yöntemi daha iyi
:) canım nisan yağmurlarını şifalı olduğunu bende çoğu yerde okumuştum her türlü hastalığa deniyor denemek nasip olmadı,yaptıkların şifa olmuş vesile olmuş inşallah sağlıkla büyüyecek kuzun

günaydın

Günaydın herkese, oyyy kızlar çok acıkıyorum ne yapacağımı şaşırdım protein ağırlıklı besleneyim diyorum et istemiyor canım, mercimek yapıcam zaten gazdan ölüyorum ne olur şu acıkmama bir çare söyleyin yemek istemiyorum, hamile kalır kalmaz böyleyim ben midem kazınıyor aç kalsam sanki saatlerce yememiş gibi halsiz oluyorum(

mercimek yapta gör gazmanın kerametlerini.. bende fena cırcır oldum o yüzden dün resim falan çekemedim canım ya...Açlık bendede cok. cubuk kraker devamlı yanımda açıktıkca kemiriyorum artık..yiceksin canım elma ye ama elma cok rahatlatıyor dıye duydum. Benım elma ile aram yok olsa keşke...

:)) yeşil mercimeği çok severim ama gaz çok korkuttu gözümü canım:) çubuk kraker yemiycem canım bu sefer oğlumda çok yedim 18 kilo aldım:) elmayı sabah kalkınca yiyorum bulantı için ama ben cinsim normalde elma tok tutar benim gibi bazı istisnaların midesini kazındırır onu yiyince 10 dk sonra kazınıyor midem:)biraz araştırdum normalmiş ilk 3 ay çok acıkmak

ilk defa kocamdan fazla yiyorum canım.bende öyleyim. 2 saatte bir acıkıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…