canım tuzu zaten çok az tüketiyorum.
turşu hiç yemiyorum 3. aydan beri.
sanırım sıcaklardan oldu. yüzüğüm de girmiyor parmağıma.
yürüyebilsem iyi olucak.
tüm gün sandalye tepesindeyim belki o da etkiledi.
oyy geçmiş olsun nesdemcim ya dikkat et bi de o halde temizlik yapmışsın allah şifanı versin canım...
tabiki oturman cok etkili cnm
yurusen de siser diyim.
en guzeli uzanmak.
sağol kuzum. ağır iş değildi ama bi kaç saat uğraştım. inş sabaha iner yürüyemiyorum çünkü.çişe bile eşim götürüyr.
ins iner olmadı izin al birkaç gun hem dinlenmiş olursun
Amin canim.hic merak etme tedbir senden takdir allahtan.saglikli ve sorunsuz gexiriceksin allahin izniyle.diger kontrolundekeseyide gorursun sonra kalp atisi derken cinsiyet bi bakmissin aylar gecivermis :))
testlarine göre karar verir doktorun canım.
sen iğnene devam et doktorunun dediği gibi.
geç yumurtladığın için görünmez henüz.
doktor benimkini de zor bulmuştu 3.5 mm di kese.
ve beni acayip korkutmuştu kese küçük diye
demem o ki kesen küçük diye sakın üzülme. cumartesi görürsün :)
devamı da gelir su gibi:)
ben de sola yatmaya alışığım ama ne olacak bakalım.
kalbin mi çarpıyor canım?
eğer öyleyse bence doktoruna danış.
sırtüstü de sıkıntı, ilerleyen aylarda hiç yatamayacaksın zaten geriliyormuş karın sırtüstü iken.
Canım benim bulantı aman aman yoktu hiç endişelenme bir geliyor bir gidiyor:) göğüs acım 6. haftada kesildi birden şimdi hiç yok, pikniğin güzel geçmiştir inşallah canım bugünde biz gidicez bakalım hiç gidesim yok:)
:))
Allah zihin açıklığını versin çiçeğim:) ev taşımada kolaylık zordur iyi bilirimben iki gün içinde ev toplamıştım hem de oğlum vardı 6 aylık
al canım al pişman olmazsın benimki bilinen bir marka değil ama yırtığı pırtığı olmadı:))
canım tablon görünmüyor ama gün içinde ölçtüğün ateşe göre zaten yorum yapılmaz sabah ölçtüğün ateş önemli
hamdolsun canım sen nasılsın
ohhhh miss olmuş evin güle güle kirlet darısı başıma:)
canım geçen aydan çok farklı değil bekleyelim bakalım
fıstık olmuşsun
Canım inşallah bu bebişin tutunacak sana ilaçlar işe yarayacak
canım sağınada yatabilirsin çarpıntın oldukça ama sırt üstü sakın yatma bebek çok rahatsız olur öyle
ayyyyyy bu kv ler eflali tanımak istiyorçok iyi yapıyorsun hiç vicdanın rahatsız olmasın canım uzak dur daha iyi
ayyy maşallah canım sağlıkla analı babalı büyüsünler inşaallah
canım korkma olur öyle sızılar ağrılar bebiş büyüyor yer açıyor kendine:) gazda aynı sızıyı yapabilir
okv topiğe yollasan da hakkından gelsek. sen dogru olani yapiyirsun canim oyke insandan ne kadar uzsk dursan kardir.
masalllh allah analı babalı büyütmek nasip eylesin rabbim kaderlerini guzel eylesin
maşallah inş testler de yapılsın daha tedbirli olunur
anladim canim.
piknik de idare eder.kv ler de vardi canininiz çekmesin hakkinizi helal edin cute bi yazmıştı ya sucuk yenmez diye. ben de kırmızı eti hic yiyemiyorum dun de yemeyince bana sucuk yaptılar ben de korktum yemedim allahım anlamuyrlar o kadar israr ediyolar ki kp kv ve kocam a bak şöyle olmuş boyke olmus lutfen yekocama dedim ki ya ne israr edip duruysun yesem onumde iştee deyince sustular ya canım i cektiriyorlar. eşimin yürüyüş yspicagi tuttu ama normal yol degil Çamlıga dağa uokusa digru yürüdüler sinir oldum eve gelince tabi kocaya hesabi sordum hic yapmadi gi şeyleri yapacakları tuttu
kv ye ayri gicik oldum bildiği halde bi hayirki olsun gozunaydin demedi.
ama su son zamanlarda her piknikte de başımı şişiyordu ne oldu yaptıkları hemen unuttu herhalde
canlarım allh razı olsun içimi ferahlattınız..inş haftaya görürüm ve herşey yolunda devam eder...kuzum burda bi mağazada gördüm kumaşına filan dokundum.
ama nette 50 tl daha ucuzdu ordan aldım.
italyan marka. kumaşı hemen belli ediyor kendini zaten. hatta oto koltukları da harikaydı bebeğim büyüyünce ondan alıcam.300 tl ye aldım beşiği.
canım iğnen şifa olsun.
görürsün keseni merak etme. keyfini çıkar.
ben de son zamanlarda kendimi hep sağda ve sırt üstü buluyorum çok üzülüyorum. bebeğimi besleyemiyormuşum gibi geliyor.
doğru yapıyosun. sakinliğin hanımefendiliğinden. sein yerinde başkası olsa saydırırdı valla. ama eşine söyle bunları canım bilsin.
maşallah bin kere. bak görüyo musun erken doğum riski vardı şimdi ikizleri çok biel tutmuş. genelde ikizler 32 de geliyor çünkkü. allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.
çok normal canım. rahmin geriliyor bebeğin büyüdüğü için.
hayırdır kuzum inş bi aksilik yoktur.
geçmiş olsun canım ya..siyah çekirdekli kuru üzüm yemeyi ,ihmal etmekızlar dün pikniğe gittik.
bi tür böcek beni 4 yerimden ısırdı. üçü ayak bileği biri el bileği.
ısırdığı yeri bıçakla kesmiş gibi kanatıyor. bildiğin kan aşağı iniyor.
ama acı ağrı yok. eşim de baktı kötü görünmüyor dedi.
neyse sabah da sıkıntı yoktu sadece kızarıktı belli bi bölgesi.
öğleden sonra temizlik yaptık eşimle. baya ayak bileklerim şişti. dedim yoruldum ödem yaptı. zira iki üç gündür ayaklarım azcık şişmeye başlamıştı.
derken anacım ben yürüyemez hale geldim. hastaneye gittik. kanımda allerjik ya da enfeksiyona dair bir şey çıkmadı. böceğin ısırdığı yerler ciğer gibi kızlar.
dr bile şaşırdı bu ne böyle diye. neyse ki kana karışan bi zehir ya da alllerji yok. ödeme ve kızarıklığa sebebiyet verdi. ama içimden bir ses bu böcek ödemi değil diyor. çünkü temizlikten sonra oldu. kemiklerim acıyor böcek ısırığı kemik acıtmaz ki. şu an zar zor yürüyorum. ayak bileklerim davul gibi oldu. ama tansiyonum vs normal. bi de kanım çok düşmüş 10.2 olmuş kızlar. keçiboynuzu pekmezine başladım. demir hapı fayda etmiyor artık demek ki.
canlarım allh razı olsun içimi ferahlattınız..inş haftaya görürüm ve herşey yolunda devam eder...
geçmiş olsun canım ya..siyah çekirdekli kuru üzüm yemeyi ,ihmal etme
evet ondan da alayım bayadır yemiyordum onu sağol caım hatırlattın.
bu ara braxton hicx kasılmalarım çok arttı. hatta bugün yarıım saat içinde 3 kez olunca ağlamaya başladım korkudan. neyse ki sonrakiler uzun aralıkla oldu.eşim diyor ki sen doğurmadan ben doğurcam bu gidişle.
rica ederim canım ihmal etme onu okulda filan yersin..
ayy o kasılmalar yorar seni biraz az kald canım bir tatil olsaydık biraz dinlenirdin.
cutem damadım nasıl?
sen nasılsın.
evet çok zorluyor. yamuluyor karnım:) iki büklüm oluyorum bazen.
dün pikniğe gittiğimiz arkadaşım benden 3 hafta önde.
ne karnı var ne bişey. ne ödemi var (ki kendisi obez hamile kaldı sadece 5 kilo aldı). yere oturunca benim kalkmam çok zor oluyor illa şekilde şekle giriyorum yeni yürüyen ve kalkmaya çalışan bebek gibii. o maşallah pıt diye kalkıyor. bu hafta çok ağırlaştım hisssediyorum. merdiven filan çıkarken yoruluyorum. koltuktan bile kalkarken zorlanır oldum.
evet çok zorluyor. yamuluyor karnım:) iki büklüm oluyorum bazen.
dün pikniğe gittiğimiz arkadaşım benden 3 hafta önde.
ne karnı var ne bişey. ne ödemi var (ki kendisi obez hamile kaldı sadece 5 kilo aldı). yere oturunca benim kalkmam çok zor oluyor illa şekilde şekle giriyorum yeni yürüyen ve kalkmaya çalışan bebek gibii. o maşallah pıt diye kalkıyor. bu hafta çok ağırlaştım hisssediyorum. merdiven filan çıkarken yoruluyorum. koltuktan bile kalkarken zorlanır oldum.
iyiyiz sukur cnm. kucagimda. ben de tek elle yazmaya calisiyrm.
damat cok gazli anacim.
ben iim ama dizlerim tutmuyr. acikncada ellerim titriyr. dogum sonrasi oldu.
annem dinlemis gecen. aktarda uzum cekirdegi varmis ogutulmus halde. onu c vitamini ile yiyin e bomba kan yapiyrmus.
iyi akşamlar kızlar yarın tahliller için erkenden ünv hastanesine gitmem lazım..öptüm hepinizi..
her bunye farkli cnm.
misal sezeryan beni baya zorladi; ama cogu kisiyi etkilemedi benim kadar.
maşallah canim çınar yavru hosgelmis
iyi olmana sevindim yakin zamanda aramızda bekliyoruz ins allah a emanet ol.
sağol kuzum. ağır iş değildi ama bi kaç saat uğraştım. inş sabaha iner yürüyemiyorum çünkü.çişe bile eşim götürüyr.
masallah size cnm.ayrica foto isterim soyleyeyim. cinar ismini begenmistik bizlerde) adiyla yasasin yavrun.
canim. 2-3.haftalarda baslayip 3.-4.ayda butiyrmus bu gaz sorunu. yani sen de basladin sorunlara. gaz sorunu oldugu icinde uyku duzeni bozulacak cnm.
cnm. hem denedim hem okudum hem de kizlar bazilarini dedi. sana da yaziyrm. dikkat edersen insalah sizde de azalir gaz derdi. ruzgarin da devam ediyr ama cok sukur aglamasi kisa suruyr en azindan.
kesin yasak yememen lazim seyler: cig meyve ve sebze.cikolata,domates,sogan,brokoli,lahana,kanibahar,limon,baskalarinin pisirdigi yemek cunku yagi dokunur,disaridan gelen hazir her turlu yemek ve tatli vs..
rezene ic hergun 1 fincan.
bebeginin topuklarina minicik aci elma yagi (adacayi) aktardan al ve sur cnm.gunde 1 kez suruyrm ben. isitir ayaklarni.
gaz icin dr bize nurse harvey's diye surup verdi. onu kullaniyrm.
bebegini emzirdikten sonra hemen kaldirma.yatagina koyma uyumaz. yeni doganlar derin uykuya 20 dakikada geciyr. bebegini emzir. 5-10 dk kucaginda kalsin. sonra gazini cikar yoksa sutu geri kusar.toplam 20 dakika senin gogsunde uyuyup rahatlayinca yatagina koy canim.
sirtina masaj yap. saat yonunun tersine ovacaksin cnm.
ayrica yeni kesfettim. cikolata gaza neden oliyrmus. ben artik yemiyrm ve faydasini gordum.
hemsire de her ögunde 5-6 tane corek otu ye dedi. onun da faydasini gordum cnm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?