:)) ahh inşallah öyledir canım ama artık kalpte yer kalmadı paramparça olduOzmn sevin kuzumm,Rabbin hep seninleeeee
inşallah efloşum inşallah
bize okulda kesinlikle şekerli su vermeyin, işte emzirin fln diye öğretildi, ben de anneme de kv yede hep öyle savunurdum, kesinlikle çocuğuma şekerli su verdirmem fln diye. Ama son zamanlarda doğum yapan arkadaşlarımın tecrübelerine dayanarak bunu söyledim. 1 kaşık şekerli suyun bebeğimize ne zararı olabilir ki hem di mi? ama en azından sarılık olmasını engelliyor. O yüzden artık anneme kv me bu konuda hak vermeye başladım ben
Canımcım inşallah çabucak toparlar, Allah beterinden saklasın
evet çok güzel canım, ama bazen damarına öyle basıyor ki karşındaki, susamıyorsun
Kuzum sen nasılsınn,Rüzgar nasıl,gaz probleminiz devam mı ??
Allaahh kem gözlerden korusunn sizi bacımBen de Felak-Nas haricinde bişi bilmiyorum ama vardır mutlaka..Hakkaten dualarla sarıp sarmalamak lazım,kendimizi,ailemizi..Fesatlık diz boyu..
Canım ne olur çok takma kv ni ne yaparsa yapsın amannn eskiler böyle işteevet kızlar kv yine düşük yapıcamdan korkuyo heralde
ve benim agzimdan duymak istiyor ama inanin utanıyorum diyemiyorum kadına amaaa herseyi soyle bugune kadar gebelige gelince soyleyemyrm
eflal evet canim ikizim var erkek. hem annene anne ve ablam ikiz var ysni sülalede ama hayirli saglikli olsun bi tane olsun.
devam kuzum ne yazikki ;(( karnindan gurul gurul ses geliyr kuzumun. fena hali.
ben de okuyayım o kitabı bari ayşegülümKeşke yapabilsek...Zaten ben ne çekiyosam şu çenemi tutamadığımdan çekiyomAma bu kitap benim hayata bakış açımı değiştirmeye başladı,inşallah düzeltmeye çalışcam bazı şeylerimi..
Allah korusun, ben çok korkarım nazardan, benim de eşimin tarafında var öyle tipler, hatta dün akşam birlikteydik, ama aklıma gelmedi felak nas okumak bak, iyi akıl ettin canım sağolDün pikniğe gittik gittiğime gideceğime pişman oldum gitmeden önce bir sürü sorun çıktı gittim orda börtü böcekişini bilmeyenlerle gidersen olacağı bu ahhh canım ailem ne güzel eğleniriz biz onlarla piknikle ablamalar geliyor az kaldı gelsin güzel piknikler
Orası da esiyordu üşüttüm sanırım dünden beri yanıyorum ateş basıyor birden terliyorum( oğlumunda karnı gurul gurul oda üşütmüş
Kızlar nazar için siz ne yapıyorsunuz hep Felak Nas okuyorum, özellikle eşimin ailesi tarafına gittikten sonra eşimle sıkıntı yaşıyoruz halaları özellikle bir halası çok haset ediyor( elin tavuğu ele kaz görünür biz eşimle süper anlaşıyoruz çok mutluyuz sanıyor hepsi çünkü onlara asla yansıtmam özelimizi sorunumuz kimseye yansıtmam akrabalarda, halası kv arkamdan diyormuş eflal ne güzel bakıyor oğluna bir tane daha doğursa hakkıyla bakar ne güzel davranıyor anlaşıyor eşiyle diye hamile olduğumu söylemedim onlara zaten.(Piknikten bir gün önce halasıgile gitmiştik eşimin)
Ayyy neyse saçma sapan işte yazdım öylesine
kıyamam gazmana, inşallah çabuk atlatırsınız. ama bu gaz sorunu erkek bebekte daha çok oluyor benim gördüğümcnm. cok gecmis olsun.
cnm. benim sipa bildigin gazman. yiksa sorunumuz yok. ama gaz yetiyr bize ;(
saol cnm.
darisi hepinize.
50.saat catlama normal mi inan bilmiyrm guzelim.
aynen aynen canım, herkes senin gibi farkına da varamayabilir Allah korusun. Bizim bir tanıdığın bebeği geçen öyle oldu, şimdi gelini suçlayıp duruyorlar yok uyumuş da duymamış da. uyanık olsanız sanki siz anlayacaktınız:)) ahh inşallah öyledir canım ama artık kalpte yer kalmadı paramparça oldu
aynen canım bazen burnumuzun dikine gitmemek lazım ben var ya bilmiş bilmiş kitaplardan okuduğumu netten okuduğumu savundum büyükler ne derse karşı çıktım çok pişmanım anneliğim ilerledikçe bende birilerin tavsiye vermeye başlayınca anladım büyüklerin neden öyle yaptığını şimdi yine çok doğru olanlarda diretiyorum:)) ama kimseye kızmıyorum öyle mi deniyim diyorum ki denemekten bir şey olmaz, kesinlikle sarılık yaşamadık ama şeker düşmesi çok telikeli sen iyi bilirsin oğlum 30 a düşmüştü soğuk havale geçirmişti o yüzden iyi ki farketmişim dr de farketmemi takdir etmişti annem falan anlamamıştı çünkü, Allah korusun beyninde hasar bırakabilirdi özellikle gözleri etkilenebilirdi, neyse o günler geçti ama içimde hala sızı canım çünkü o sorunlar yüzünden eşimle aramız açılmıştı bir senedir normale döndük sayılır.
canım boşver, sen de kötü düşünme, Allahın izniyle sağğlıcakla doğğacak bu sefer kuzunevet kızlar kv yine düşük yapıcamdan korkuyo heralde
ve benim agzimdan duymak istiyor ama inanin utanıyorum diyemiyorum kadına amaaa herseyi soyle bugune kadar gebelige gelince soyleyemyrm
eflal evet canim ikizim var erkek. hem annene anne ve ablam ikiz var ysni sülalede ama hayirli saglikli olsun bi tane olsun.
Kıyamam yaaa,yavrum ne çekiyodurrdevam kuzum ne yazikki ;(( karnindan gurul gurul ses geliyr kuzumun. fena hali.
amin canım sağol hem de diz boyuevimde ne yaşıyorum bilmiyorlar ya sanırsın kraliyet ailesindeniz
inşaallah cok zor nefsimiz devamli zorluyr ins uygulamak nasip olur.Bi kitap okuyorum şu an..Orda ilgimi çeken bişi oldu..
''Kalbiniz kırıldıysa,sizi üzdülerse hiç üzülmeyin,hatta sevinin..Çünkü Allah-ü Teala kırık kalplerdedir''
''Biri size hakaret ediyor,bağırıyor,söyleniyorsa sadece susun..Çünkü siz sustukça adınıza melekler savunur sizi..Fakat cevap vermeye başlarsanız sizi savunan melek oradan ayrılır ve şeytan geliverir''
Uygulayabilenee..
Dün pikniğe gittik gittiğime gideceğime pişman oldum gitmeden önce bir sürü sorun çıktı gittim orda börtü böcekişini bilmeyenlerle gidersen olacağı bu ahhh canım ailem ne güzel eğleniriz biz onlarla piknikle ablamalar geliyor az kaldı gelsin güzel piknikler
Orası da esiyordu üşüttüm sanırım dünden beri yanıyorum ateş basıyor birden terliyorum( oğlumunda karnı gurul gurul oda üşütmüş
Kızlar nazar için siz ne yapıyorsunuz hep Felak Nas okuyorum, özellikle eşimin ailesi tarafına gittikten sonra eşimle sıkıntı yaşıyoruz halaları özellikle bir halası çok haset ediyor( elin tavuğu ele kaz görünür biz eşimle süper anlaşıyoruz çok mutluyuz sanıyor hepsi çünkü onlara asla yansıtmam özelimizi sorunumuz kimseye yansıtmam akrabalarda, halası kv arkamdan diyormuş eflal ne güzel bakıyor oğluna bir tane daha doğursa hakkıyla bakar ne güzel davranıyor anlaşıyor eşiyle diye hamile olduğumu söylemedim onlara zaten.(Piknikten bir gün önce halasıgile gitmiştik eşimin)
ben de okuyayım o kitabı bari ayşegülüm
Allah korusun, ben çok korkarım nazardan, benim de eşimin tarafında var öyle tipler, hatta dün akşam birlikteydik, ama aklıma gelmedi felak nas okumak bak, iyi akıl ettin canım sağol
kıyamam gazmana, inşallah çabuk atlatırsınız. ama bu gaz sorunu erkek bebekte daha çok oluyor benim gördüğüm
inşallah çabucak geçer. kimyonu denedin mi sen canım
aynen aynen canım, herkes senin gibi farkına da varamayabilir Allah korusun. Bizim bir tanıdığın bebeği geçen öyle oldu, şimdi gelini suçlayıp duruyorlar yok uyumuş da duymamış da. uyanık olsanız sanki siz anlayacaktınız
canım boşver, sen de kötü düşünme, Allahın izniyle sağğlıcakla doğğacak bu sefer kuzun
oh ellerine sağlık. görüşürüz canim.Ben kalkıyorum kızlar kv deye gideyim oğluş istiyor:)) sağolsun bugün halılarımı çırptı kv ,kocadan hayır yok pasaklı
ay canim ins sende annenin defigini yapmaya çalışırsin. ben de öyle ne olursa oldun disariya anneme bile yansitmam kocam pek hassas değil bu konuda ama sakin annemin ve annenin yaninda bana tavır yapma ne problemin varsa evde halledelim derim hep.Kıyamam yaaa,yavrum ne çekiyodurrŞu gaz bebeklerin ve dolayısıyla annelerin en korkulu rüyası heraldee
Sen iyi yapıyosun ama,çok takdir ettim kuzum.Eşinle ne yaşarsan yaşa,dışarıya hep mutlu görün..Keşke ben de yapabilsem..Aksine hiç politik olamıyorum,annesinin yanında falan daha da sokulmam lazımken kızgınsam yanına bile oturmuyorum..Ah ahh annem hep diyoo,kimsenin ekmeğine yağ sürme,kocanın poposundan ayrılma diyee
inşallah canim takmiycam.Canım ne olur çok takma kv ni ne yaparsa yapsın amannn eskiler böyle işte
ayy senin ikizin olsun inşallah benim olmadı:)) ve inşallah sağlıklı olsunlar
oyy o gurultular kolayca pırt pırt çıksın inşaallah
yansıtmam canım aynen düşmanımı sevindirmem ben küs olsamda el yanındaysak konuşurum bir şey olmamış gibi ama eve gelince barıştım sanma derimKıyamam yaaa,yavrum ne çekiyodurrŞu gaz bebeklerin ve dolayısıyla annelerin en korkulu rüyası heraldee
Sen iyi yapıyosun ama,çok takdir ettim kuzum.Eşinle ne yaşarsan yaşa,dışarıya hep mutlu görün..Keşke ben de yapabilsem..Aksine hiç politik olamıyorum,annesinin yanında falan daha da sokulmam lazımken kızgınsam yanına bile oturmuyorum..Ah ahh annem hep diyoo,kimsenin ekmeğine yağ sürme,kocanın poposundan ayrılma diyee
ay canım sağol su iyi fikir eşime içiririm özellikleinşaallah cok zor nefsimiz devamli zorluyr ins uygulamak nasip olur.
ayyy canim nazar insani mezara deveyi kazana sokarmis allah nazarlardan esirgesin ayetel kursi de okuyabilirsin niyet canim dua olsun kuran dan herhangi bi sure de olabilir. bol bol oku hatta ictiginiz suya mesala surahiye oku icin. sifa nazar niyetine.
hamdolsun canım ben idare ediyorum, canım umutsuzda olma ateşe göre diyorum ama bu ateşde bazen oyun oynuyor:) bir test yap yarın istersen, kürlere başlama şimdi kanaman tam olursa yaparsın inşallah olmaz da bebek olur
yok canım anlatmadın, çok geçmiş olsun inşallah holter sonucuda iyi çıkar için rahatlar güzelim, kuzunda iyidir annesi sıcacık yerinde
canım değer verdim yeteri kadar şimdi herkes ederi kadar derler ya pek severim bu sözü:) senin kv buna uymuş artık
ayyyy hadi inşallah ikizdir senin olabilir zaten ikizin vardı değil mi:)
canım sen zaten çok hızlı kilo verdin kasların sezaryen sonrası toparlanması 6 ay sürüyor daha uzun sürenlerde vara ama bence seninki gider zaten 6. aydan sonra egzersize başlayabiliyorsun hafif hafif karın egzersizi yaparsan bir şeyin kalmaz, sen benim göbeğe bakma ben hiç karın egzersizi yapmadım ondan kaldı çünkü yanıyordu dikiş yerim şişiyordu bende korkup bir daha yapmadım:) yapsam kesin küçülürdü
Canım Rabbim şifa versin ,yediğin içtiğinle alakası yok sen dinlenemediğin için böyle istersen bir hafta rapor al dene canım şişliklerin iner, doğuma saklıyorsun iznini ama senin hiç oturmadan şişin inene kadar yatman lazım bazı gebelerde ödem çok oluyor, bak benim hamilyken hiç olmadı yüzüğümü vs. taktım son güne kadar ama doğum sonrası oğlum hastaneye yatınca (yazmıştım bunu ama)dinlenemedim hep ayaktaydım iki saatde bir arabayla hastaneye gidip emzirdim her adımım işkenceydi( Rabbim göstermesin bir daha, bebek adımıyla yürüyordum, ben bir şiştim aman Yarabbim halimi görseydin bir ödem yaptı vücudum 9 ay olmayan ödem doğum sonrası oldu çünkü dinlenmeye ihtiyacım olan dönemde ayaktaydım birde ısrarla oğluma kendim baktım o kadar kişi varken annemin ayakkabısını giymiştim kendi ayakkabılarıma sığmadı ayağım sonra oğlum çıktı bende onunla yattıkça şişim indi, seninde yatman şart canım bu dönemde ayağını asla sarkıtmaman lazım.
canım korkma hiç doktora götürün bazen sarı renk olabiliyor ama sarılık demek değil bu görümcemin kızı da öyle sarıydı bir dönem, tedbir amaçlı gidin doktora
13. gün çatlamış, testi her gün aynı saatde yapıyorsun değil mi, inşallah gerek kalmaz tüp bebeğe
canım şekerli suda öyle haklısın ki benim oğlumada verdirseydim açıktan şekeri düşüp hastaneye yatmıycaktı( aklıma geldi o günler, üstelik kendi doktorumda verin demişti
canım sen bugünüde değerlendir ateşe göre öyle görünüyor
canım sen direk ona demedin ya hamileyim diye ondan yapıyor bu anladım senin söylemeni bekliyor kesinlikle
gebelik belirtisi olabilir inşallah öyledir
Canım seni çok iyi anlıyorum, ne yersen ye ne yaparsan yap cutem o gazın önüne geçemiyorsun sadece biraz hafifliyor ama tamamen geçmiyor, bağırsak yapısı tam oluşmadığı için öyle, karnına masajı yağ sürerek yapıyorsun değil mi öyle kolay oluyor kayıyor tahriş olmuyor göbüşü, muskatı duydun mu bilmem birde onu dene istersen, her yolu denemiştim çoğunu unutmuşum aklıma gelse yazıcam, karnınıda sıcak tutmayı dene, birde 3 aylık olsun bitecek diye düşün hep inşallah 3 aylık olunca sizinkide geçecek annesi, Allah kolaylık versin, gözüm korktu şimdi yeniden gaz sancıları
cnm. cok gecmis olsun.
cnm. benim sipa bildigin gazman. yiksa sorunumuz yok. ama gaz yetiyr bize ;(
saol cnm.
darisi hepinize.
50.saat catlama normal mi inan bilmiyrm guzelim.
baktım tekrar.ovulasyon testi pozitif çıkan
canım benim içini ferah tut, çok sıkıntı yapmışsın kendine.canlarım bi süredir girmiyorum çünkü canım çok sıkkın biliyorsunuz kiminiz 4 yaaşından beri alerjik astım hastasıyım
mevsim şartları artı reflü gelen acısu boğazlarımı tahriş etmiş ve devamlı tıkanıyorum
bugun eşim artık göğüs doktoruna gidelim dedi çünkü devamlı evde kendime hava veriyorum bu ilaçlar bende halsizlik
taşikardi yapıyor göğüs doktorum beni iyi tanıyan uzm doctor bana sen iyi olmazsan bebeğinde iyi olmaz ilaçlarını
almaktan korkma dedi bebek için hiçbir sakıncası yok dedi velhasılı birde prednol 80 mg iğne yaptı ben iğneyi ağlaya ağlaya
vuruldum ya yan etki yaparda bebeğimi etkilerse diye gerçi bu ilaçı 4 yaşımdan beri kullanıyorum
kadındoğum doktorumda acil hekimide göğüs uzm da bebeğine hiç bir yan etkisi yok desede ben 3 tanede hemşireyle görüştüm onlarda bebeklere bile
vuruluyor kendini boşuna perişan ettin dediler
şuan yatıyorum devamlı kızımın hareketlerini takip ediyorum ben böyle bir insan olmak istemiyorum ama kendimi değiştiremiyorm
iyiyim canım. ama çokkk merak ediyorum zor dayanıyorum, geçmek bilmedi 1 ayNeyse inşallah daha fazla şişmez hatta iner de, yorgunluktan olmuş der geçeriz canımcım. Dikkat et kendine
Nasıl yani bunu hamile olduğunu bildiği halde mi sordu canım?:26:
Hani daha önceleri namazından anlıyormuş ya adet olup olmadığını, belki ona istinaden kendince şaka yapmaya çalıştı, ne bileyim kötü düşünmek istwemiyorum :44:
ayy aman Allah korusun, ağzımdan yel alsın benim
Ya bu oğlan çocukları neden böyle, oğlan anası bütün arkadaşlarım aynı dertten muzdarip biliyor musun cutemkarnı tok sırtı pek gazı yok, ama ağlıyor uyumuyor diyorlar
ay inşallah ilaca gerek kalmaz boranım ya
sağol tatlım, inşallah sorun çıkmaz ve inşallah bebişlerimiz de iyidir kontrollerimiz iyi geçer
sen nasılsın?
bi vakte kadar uygulanıyor da her insanın da sabır çizgisi var.Bi kitap okuyorum şu an..Orda ilgimi çeken bişi oldu..
''Kalbiniz kırıldıysa,sizi üzdülerse hiç üzülmeyin,hatta sevinin..Çünkü Allah-ü Teala kırık kalplerdedir''
''Biri size hakaret ediyor,bağırıyor,söyleniyorsa sadece susun..Çünkü siz sustukça adınıza melekler savunur sizi..Fakat cevap vermeye başlarsanız sizi savunan melek oradan ayrılır ve şeytan geliverir''
Uygulayabilenee..
ben de pişman oldum valla hep hasta oldum zor geldim kendimeDün pikniğe gittik gittiğime gideceğime pişman oldum gitmeden önce bir sürü sorun çıktı gittim orda börtü böcekişini bilmeyenlerle gidersen olacağı bu ahhh canım ailem ne güzel eğleniriz biz onlarla piknikle ablamalar geliyor az kaldı gelsin güzel piknikler
duyamamyacak bu kez. avcunu yalasınevet kızlar kv yine düşük yapıcamdan korkuyo heralde
görüşürüz canım.Ben kalkıyorum kızlar kv deye gideyim oğluş istiyor:)) sağolsun bugün halılarımı çırptı kv ,kocadan hayır yok pasaklı
oy kuzummm... ne olmuş peki neden kasılmış ellerihasetler her yerde
ayy çok zor bak eldiven takardım oğluma Allah gösterecek ya o anda eldivenini çıkarmıştım yanımda yatıyordu baktım elleri kasıldı bir şey oluyor dedim çığlığı bastım hemen hastaneye götürdü annemle eşim ben doğrulamıyorum bile daha iki günlüktü ağla ağla içim çıktı arıyorum ne oldu diye o arada kp aradı tevafuk ona nasıl ağlıyorum baba böyle oldu diye adamın eli ayağı dolaşmış hemen 12 saatlik yolu geldiler sağolsunlar hazırlıksız, şimdi bile gözlerim doluyor o günleri unutamam, geceleri ondan uykum kaçıyor yine yaşarmıyım diye(
Eşime yalvardı beni gel al diye olmaz diyor yoğun bakıma almıyorlar nasıl bağırdım sen o hastanede niye çalışıyorsun ben oğlumu görücem bir şey oldu söylemiyorsun diye, neyse dr hemşire sağolsun aldılar beni her yerinde iğneler serumdelik deşik etmişler ağla ağla içim çıktı eve gitmek istemedim, gittik ev boş yatağı boş Rabbim yaşatmasın o kadar zordu ki, yavrusu hasta olanlara Rabbim şifa versin o anneler ne kıymetli yıllarca bakıyorlar gül gibi o yavrulara
O azimle süt olsun diye neler yedim neler oldu da hamdolsun ertesi gün sütüm geldi önce sağdım verdiler sonra sağolsun çok iyiydi orda ki hemşireler öyle önemliki onların ilgisi kanadı kırık kuş gibisin orda, sayelerinde emzirdin doyurdum kuzumu çokta hızlı iyileşti bir haftadan önce çıkarmıyorlardı üç günde düzeldi hamdolsun hasar da bırakmadı bu durum
baktım tekrar.
13. gün yumurtlamışsın, şu an dpo 5 tesin.
umarım hamile olursun da gerek kalmaz hiçbir şeye.
canım benim içini ferah tut, çok sıkıntı yapmışsın kendine.
bütün doktorlar hemşireler aynı şeyi söylemiş bak.
geçmiş olsun.
iyiyim canım. ama çokkk merak ediyorum zor dayanıyorum, geçmek bilmedi 1 ay
bi vakte kadar uygulanıyor da her insanın da sabır çizgisi var.
o çizgi aşıldı mı susamıyorum vallaaa
ben de pişman oldum valla hep hasta oldum zor geldim kendime
umarım daha fazlası olmaz canım. bu kadarla kalır da hamile hamile çok zor oluyor hastalık.
duyamamyacak bu kez. avcunu yalasın
görüşürüz canım.
oy kuzummm... ne olmuş peki neden kasılmış elleri
neyse ki mutlu sonla bitmiş canım benim.
Allah uzun versin yavrucaklara.
canım klomen kullanıyorum işte adetimin 5. ve 9. gunleri arası ama eğer ilaç kullanmasam ovulasyonum 28-30 gunleri buluyor bu öne alınmış hali zaten.
geçen ay 20 gunde 14mm di ve iğne yaptı dr um 2 gunde çatladı bu sefer 21mm de iğne yaptı ama kılar çatlamamış daha diyor tabloma bakarak bilemiyorumki offffmoralim de bozuldu zaten iice
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?