Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canlar yumurtlamadan sonra gogus agrim kesilirdi taki adet yaklasmaya yakin agrirdi.tabi agridigida oluyodu ama farkli geldi agrisi nedense hosuma gitti :)) insallah sonu bebis olur.bahsetmistim bahce ektik diye yagmur firtina cok var kizlar gerci allahtan yagmur berekettir ama zarar gorucek gibi.cokta ugrasmistik.yarin hava guzel olur insallah.bi gecmise bakim neler olmus.

Kan yapici besinlere agirlik veriysn canim cayida icmiyosun.bende severim cayi ama carpintim var benim alistim icmemeye zamanla sende alisirsin.iyi bisey degil zaten.kahvaltida bi bardak acik cay ooo neyimize yetmiyo :) saglikli beslenme saglikli hayat saglikli bebisler :))

Bebegin allaha sonra sana emanet canim.olabilcek seyler yasayacak omru varsa hicbisey olmaz allahin izniyle sen de bosver isi gucu bol bol dinlen.moralini yuksek tut.

valla hemsire o acik cayida hayatindan cikarirsan daha iyi olur dedi hic icmiycem ins daynirsam.
srndeki belirtiler de iyidir ins sonu bebis olsun..

çok tşk ederimateşim:
adetimin 12.gününden itibaren ölçmeye başladım.her sabah saat 6da.
adetin 12.gününden itibaren;
36.0
36.1
36.0
36.1
35.8
35.8
35.8
36.0
20.gün 35.8(20günden itibaren de agnuscaston kullanıyorum günde bir hap.bu hapla çok hamile kaln olmş.)
36.0
36.0
36.0
36.0
35.8
36.0
36.0
36.0
35.9
30.gün 35.9
36.1
36.0
36.1
36.0
36.3
ve bugün(adetimin 36.günü) 36.1

canım ben pkoluyum kendiğilğmden ne adet oluyrm ne de yumurtam çatlyobugün de hafif kahve lekelnmem var.yarın sabah doktra gdcem.yaaaa normal bi adet kanaması bile lüks bana

amin...canım sen kaç yıllık evlisin,ne kadar süredir tedavi oluyosun,hamile kaldığın ay da klomen vs kullanmış mıydın???soğan suyu ne kadar kullandın?

11 aylık evliyim 10 aydır korunmuyorduk. biz hiç doktora gitmedik ilaçta kullanmadım soğan suyunu 1 kür uyguladım 15 gün yani. ben doğal yolla hamile kaldım. bu dönemde yememe içmeme dikkat etmeye çalıştım birde demirim eksikti benim 1 aydır demir ilaçı kullanıyordum folikasitle beraber.

Son düzenleme:
benim de demir eksklğı hat safhada((yarın doktora gidecem ama doktor hiç önermedi kiadetlerin nasıldı peki?

14. gün: 36.1 +
15.gün:36.2
16.gün:36.3 +
17.gün:36.3 +
18.gün:36.4 +
19.gün:36.5
20.gün:36.7

çatladım sanırım, sonunda... :44: dün de ilişki olsaydı iyi olurdu aslında ama.. 18. gündekiler de yaşıyordur hala di mi?

offff canım yerleşme kanaması değldr çünkü ateş değerlerime göre ortada ne fol ne yumurta varyav insan gibi bi adette olamıyorm kidün ve bugün sadece kahve lekelnme çoook hafif.daha kan falan yok ortada.yarın doktora gidecem:18:

valla hemsire o acik cayida hayatindan cikarirsan daha iyi olur dedi hic icmiycem ins daynirsam.
srndeki belirtiler de iyidir ins sonu bebis olsun..

Amin canim aminnn :)) agri degisik geldi bakalim belli eder kendini bi hafta sonra.canim ben cok cektim onu yeme bunu ye olayindan zamanla astim kendin dikkat etmeye basliyosun.inan cay vazgecilmicek bisey degil.ben yemekten sonra bide kahvaltida ariyodum onuda sutle geciriyorum.bi litre sutu kendim icerim bigunde :)) soguk soguk iyi oluyo.sende oyle yap.hem faydali bebisede.

nesdem ne yaptin canim dr gidicektin merak ettim

cute canim sende girmiyorsun rüzgarin gaz sorunu hat safhada heralde ins rahatlarsiniz.

tabi canim icmeyiz olur biter:)
süt icmem gerekir zaten onu icerim.kakao ve bal katar soguk ya da sicak içerim yoksa sade icemiyrm malesef.

benim de demir eksklğı hat safhada((yarın doktora gidecem ama doktor hiç önermedi kiadetlerin nasıldı peki?

adetlerim eskiden 35 günde bir düzenli olurdum çok ağrılarım oluyor diye yasmin kullandım 3 yıl kadar evlendikten sonrada bıraktım bıraktığımdan beride 10 aydır hiç bi adetim düzenli deildi 29-40-35-32 gün kafasına göre değişiyordu en son 4 ay önce 40 gün sürünce soğan suyu içtim adetlerimi azda olsa düzene soktu 1-2 gün oynamayla adet olmaya başladım yumurta takibide yapmaya başladım. demirin eksikse doktor nasıl ilaç vermez ki şaşırdım valla ilginç demir çok eksikse yeme içmeyle düzelmiyor çünkü illa takviye gerekiyor. demir eksikliğinde insan yorgun oluyor çok uyuyor halsizlik baş ağrısı baya bi yan etkisi yaşıyordum ben. bu arada doktor ilaç yazarsa haptan alma onun yan etkileri çok fazla ben kullanamamıştım şurubu var ferplexfol adı içinde hem folik asit var gebelik önceside faydalı. folik asit kapağında gizli kırmızı düğme gibi yeri aşağı sıkıca bastırman gerekiyor ben ilk kutu farkında deildim folik asidi kullanamadım sonradan fark ettim

Son düzenleme:
Selam kizlar. Ne yapacagimi bilemiyorum ve sizden yardim almak istedim. Biz 2 aydir esimle bebek calismalarina basladik biliyorum daha yeni. 2 aydirda adetimin uzunca gecikmesinden dolayi doktora gidiyorum. Doktor yumurtalara bakti bir problem yok dedi kist olusuyor ancak adetle atiliyor. Bende hasimato ve insulin direnci var adetlerim bir senedir cok bozuldu. Hormon tahlillerimi yapti onlarda da bir sorun yok dedi. Esimde test yaptirdi ondada sayi olarak sorun yok ama biraz yavas ilerliyor dedi. Benim adet aralgi 35 gunu gectiginden yumurtlamiyor olarak kabul ediyoruz dedi. Istersen ilac vereyim kullan. Esinin spermlerindende iyi olan miktari secer asilama yapariz fakan dedi. Bu asilama tup begek gibi bisey degil degilmi. Ben yalnizca ilac verir diye dusunuyordum. Asilama yapariz deyince tereddutte kaldim. 1,5 yildir evliyim ve 13 kilo alsim. Doktorda istersen kilo ver belki daha kolay olur dedi. Asilama yapmadan sadece ilacla olmuyormu bu is. Ben daha yeni denemelr oldugu icin daha normal yollardan gitmrk istedim acikcasi. Ama yasimda kucuk degil hani 29 yasindayim. Ne yapacgimi sasirdim (

hmm canım senin pko hafifmiş.ne güzel....ben ilaçsız adet bile olamıyorumdoktor konusuna gelnce de ben görev icabı şarktayız.bulunduğum ilde doktor sıkıntsı var malesef.ooooffff

canım sen sosyal gibi 5-6 kilo vercen gibi görünüyor.

benim de 8. haftamda kanım 10 civarıydı.
hemen kan hapı verdi dr um.
geçen ay 11 di.
bu ay 10.1 e düşmüş. pekmeze başladım. dr uma sorcam haftaya. belki ikiye çıkarır kan hapımı belki de bir şey olmaz der bilemiyorum.
ama senin de ilaç alman lazım canım.

kızlae dr um bir hafta daha yırttın dedi:)
böbreğim büyümemiş. aynı kalmış.
öyle sevindik ki eşimle.
adam bu hafta da takmıycam şanslısın dedi:)
önümüzdeki hafta kadın doğumcun ölçsün dedi. yani 2 hafta sonra gel dedi.çok ağrın olursa gün bekleme hemen gel dedi. dedim okeyyyyyyyyyyyyyy:)
inş bu büyüme ile devam ederiz kızlar. çok şükür rabbime.

gelelim nehire doraya: bu kız gene dönmüş. bu sefer kafa yukarda ayaklar aşağıda. zaten demiştim ben bu döndü hareketleri değişti diye. ne güzel doğum pozisyonu aldı diye sevinmiştim ama olsun yeter ki yan durmasın kızlar. çünkü pozisyonu bizim için çok önemli böbrek büyümesinde.

benden haberler bu kadar. haftaya zorlu başladım fareydi böcekti derken bugün iyiyim çok şükür.

ben de basliycam demir icin surup yazar bana bi tam kan tahlili yaptir ona göre bulantin da varmış o ilaci hic icemezsin daha cok bulandirir dedi.

oh maşallah rahat bi nefes alalim o zaman. hep böyle devam eder ins aferin nehir dora ya

ben de basliycam demir icin surup yazar bana bi tam kan tahlili yaptir ona göre bulantin da varmış o ilaci hic icemezsin daha cok bulandirir dedi.

canım benim kullandığım ilaç bende bulantı yapmadı.
yarı aç içiyorum. demir hapı öncesi kalsiyum almıcaksın.
ben genelde hafif açken bi elma yiyip içiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…