Nesdosum basladigi haftayi hatirlamiyorum canim ama o kasilmalar bende de oluyor gun icinde 4 5kez ve 35 40saniye devam etmesi normal diye biliyorum...hem kasilma olunca insanin kalbi sikismis gibi carpiyo ya karin da tas gibi oluyor ilk once korkmustum saat falan tuttum ne sıklikla oluyo diye ama mak gunde 5kez mak 45saniye 1dk suruyo o da maksimum yani...ondan sonra dka gitmistim zaten hic bi sorun yok demisti ben de onda sonra sorun etmedim...ama sen gunde 10 15kez diyosun :44: bilemedim canim Insallah sorun degildir...hem stresden de oluyor o kasilmalar bildiyim kadariylaa...bildiyim bu kadar canim..nst.de insallah yolunda cikar hersey...kızlar 19. haftadan beri karnımın bi yanı top gibi oluyor.
braxton hicks kasılmalarıymış.
bazen çok sık yaşıyorum son zamanlarda günde belki 10-15 kez oluyor.
dr umu aradım nst ye girceksin dedi.
sizde 7. ayda durumlar nasıldı. karnım yamuk geziyorum resmen. 30 sn sonra filan iniyor.
Gonlundeki neyse o olsun canim benim..hayirlisi neyse o olsun...ama gercekten kendimizi 1ine sartlandirmak dogru degil..sonra aksi cikinca sanki onu istemiyormusuz gibi uzuluyoruz kendimize gelmemiz zaman aliyo...gonlumuzde yatan erkek ya kiz ama inanki haftalar ilerledikce ne kadar gereksiz bisey oldugunu daha iyi anliyoruz...simdi diyorum kendime ne cok dusunmustum kizmi erkekmi diye ama ne kadar anlamsiz gereksiz dusunceymis...o kadar onemsiz kii..Rabbim saglikli bi melek nasip etsin hepimize ve biz de onlara cok iyi anne ola biliriz Insallahhh..ohh tahminlere baak :)))) eşim geçen hafta rüyasında görmüş erkek miş.. o erkek istioda ondanbenimkine bak benim görmem gerekio rüyaları ona malum oluo inş canım Allah hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin :)
evet unutmuşum canım pardon, hamile kocalarımıza ilgi göstermemiz, kaprislerine eyvallah etmemiz lazım bizim, zaten zor günler geçiriyorlar di mi
Süpürgeyi elime alınca aa süpürme süpürme yorma kendini der, kendi süpürmez. O zaman temizlikçi çağıracağım diyorum, aaa ne gereği var ben süpürürüm der ama yine süpürmezMeyve dolu bir leğen vardı, ben taşımayayım diye aşağıda bıraktım. Bu çıkarmış yukarı getirmiş tezgahın üzerien koymuş. Be mübarek buzdolabına kim koyacak. Kaldırabilsem zaten ben çıkarırdım yukarı. Sonra da bana soruyor bugün, "ee bu kirazlar ne olacak böyle?" walla onlara sıra gelmedi dedim, en kötü ihtimalle bozulurlar atarız dedim
Dün yazlıkları çıkardım, kışlıkları kaldırdım, 4 makina çamaşır yıkadım astım topladım kaldırdım fln, bide küçük balkonla terası yıkadım, belim koptu. Eğer dermanım kalsaydı süpürge de yapacaktım ama sızmışım. Bu işten geldi, kvler biyere şenliğe gitmişlerdi. E sen niye gitmedin onlarla diyor bide
Ölmüşüm bitmişim zaten, daha evde dünya iş var, şenlik düşüncek halim mi var benim, dalga geçiyor sanki adam yaa.. Ayy çok dolmuşum çokkk
Hiç böyle değildi, yardım ederdi, ilgi gösterirdi, bikaç gündür şeytan kaçtı içine
bence senin kız gibi canım, birden öyle hissettim
Nesdosum basladigi haftayi hatirlamiyorum canim ama o kasilmalar bende de oluyor gun icinde 4 5kez ve 35 40saniye devam etmesi normal diye biliyorum...hem kasilma olunca insanin kalbi sikismis gibi carpiyo ya karin da tas gibi oluyor ilk once korkmustum saat falan tuttum ne sıklikla oluyo diye ama mak gunde 5kez mak 45saniye 1dk suruyo o da maksimum yani...ondan sonra dka gitmistim zaten hic bi sorun yok demisti ben de onda sonra sorun etmedim...ama sen gunde 10 15kez diyosun :44: bilemedim canim Insallah sorun degildir...hem stresden de oluyor o kasilmalar bildiyim kadariylaa...bildiyim bu kadar canim..nst.de insallah yolunda cikar hersey...
Gonlundeki neyse o olsun canim benim..hayirlisi neyse o olsun...ama gercekten kendimizi 1ine sartlandirmak dogru degil..sonra aksi cikinca sanki onu istemiyormusuz gibi uzuluyoruz kendimize gelmemiz zaman aliyo...gonlumuzde yatan erkek ya kiz ama inanki haftalar ilerledikce ne kadar gereksiz bisey oldugunu daha iyi anliyoruz...simdi diyorum kendime ne cok dusunmustum kizmi erkekmi diye ama ne kadar anlamsiz gereksiz dusunceymis...o kadar onemsiz kii..Rabbim saglikli bi melek nasip etsin hepimize ve biz de onlara cok iyi anne ola biliriz Insallahhh..
Günaydın herkese
Ben hala halsizim kızlar bu sefer ki gebeliğim pek yorucu geliyor bana biraz iş yapıp yoruluyorum sağolsun kocamda hiç bir şeye yardım etmiyorher işimi kendim yapıyorum maalesef başka çarem yok evde süpürüyorum yerde siliyorum ne diyeyim, bende artık onun ütüsünü yapmıyorum ohhh canıma değsin neyse
Hani seğirmeler var diyordum ya hala var şu an bile oluyor hep aynı yerde çok güzel bir duygu bebişimi besleyen damarda olsa bebişimin hareketi gibi seviniyorumbende havadis pek yok her şey aynı:) yorgunum yorgun bulantım azaldı bakalım
Günaydın herkese
Ben hala halsizim kızlar bu sefer ki gebeliğim pek yorucu geliyor bana biraz iş yapıp yoruluyorum sağolsun kocamda hiç bir şeye yardım etmiyorher işimi kendim yapıyorum maalesef başka çarem yok evde süpürüyorum yerde siliyorum ne diyeyim, bende artık onun ütüsünü yapmıyorum ohhh canıma değsin neyse
Hani seğirmeler var diyordum ya hala var şu an bile oluyor hep aynı yerde çok güzel bir duygu bebişimi besleyen damarda olsa bebişimin hareketi gibi seviniyorumbende havadis pek yok her şey aynı:) yorgunum yorgun bulantım azaldı bakalım
canım yapma işte, bırak pis olsun evin, şu hematom geçene kadar yat dinlen, bişey yapma. Varsın tv tozlu olsun, bebeğinden kıymetli mi? Bakkala da gitmesen iyi olur aslında, yakınsa çok oyalanmadan gidip gelebilirsin ama ağır taşıma. Yakın değilse de gitme, zaten bugün iş güç yapmışsın biraz, dinlenmene bak.
gözün aydın canım çok sevindim. 12 ve 20 haftalardaki ultrason incelemelerinde bebeğin bu enfeksiyondan etkilenip etkilenmediğini inceleyecktir işte. Korkma bol bol dua et. Hani hamileliğin taa en başında grip oldun sanmıştın ya, demek ki o CMV imiş.
Evet annelik hatta anne olmaya çalışmak bile zor... Çok katı, kan şekerini düşürecek diyetler uygulama. Mümkünse diyetisyenden yardım alıp yavaş yavaş zayıfla. Endokrinoloji doktoruna bu kürleri de sor ve uygula bence, inşallah şifa olurlar.
Nesdosum basladigi haftayi hatirlamiyorum canim ama o kasilmalar bende de oluyor gun icinde 4 5kez ve 35 40saniye devam etmesi normal diye biliyorum...hem kasilma olunca insanin kalbi sikismis gibi carpiyo ya karin da tas gibi oluyor ilk once korkmustum saat falan tuttum ne sıklikla oluyo diye ama mak gunde 5kez mak 45saniye 1dk suruyo o da maksimum yani...ondan sonra dka gitmistim zaten hic bi sorun yok demisti ben de onda sonra sorun etmedim...ama sen gunde 10 15kez diyosun :44: bilemedim canim Insallah sorun degildir...hem stresden de oluyor o kasilmalar bildiyim kadariylaa...bildiyim bu kadar canim..nst.de insallah yolunda cikar hersey...
Gonlundeki neyse o olsun canim benim..hayirlisi neyse o olsun...ama gercekten kendimizi 1ine sartlandirmak dogru degil..sonra aksi cikinca sanki onu istemiyormusuz gibi uzuluyoruz kendimize gelmemiz zaman aliyo...gonlumuzde yatan erkek ya kiz ama inanki haftalar ilerledikce ne kadar gereksiz bisey oldugunu daha iyi anliyoruz...simdi diyorum kendime ne cok dusunmustum kizmi erkekmi diye ama ne kadar anlamsiz gereksiz dusunceymis...o kadar onemsiz kii..Rabbim saglikli bi melek nasip etsin hepimize ve biz de onlara cok iyi anne ola biliriz Insallahhh..
:)) bende bir erkek diyorum ama bahsederken hep kız diye çıkıyor ağzımdan:) istediğimden değil oğlum olsa daha sevinirim çünkü benim paşam erkek kardeş istiyoranlaşmaları çok önemli benim için
:) erkek topiği olduk zatennasip canım sağlığı yerinde olsun fasulyemin erkek olsun hiç değilse kıyafet derdi olamayacak
canım sakin ol bakalım kötü bir şey olsa söylerdi
:)) ay herkes kilolu değilsin diyor kendimi bilmesem inanıcamgaza gelip yemiyim bari sağol canım seninde fotonu bekliyorum en kısa zamanda
Canım yuvarlaksa kız diyorlar ama hiç bir kesinliği yok keşke olsa herkes erkenden öğrenirdi:)) çok kaptırma bak kendini kıza inşallah gönlünde ki olsun ama olmazsa üzülürsün bu sefer, maşallah kalbine
canım bak korkmana gerek yokmuş rahatla artık stres yapma bebişe
ben tuhafım kızz doğum sancısından korkmam kusmaktan korkarımtiksindiğim için sanırım neyse içimiz kalkmasın sende göbek mi inanmam kız çıtı pıtısındır foto isterim ama seni görmedim değil mi ben?
ölçmeye devam:)
yap canım soğan kürü de çok iyi
çok şükür canım, artık hamileliğinin tadını çıkar:)
bende de yaramadı incir kürü, sonra hayıt içtim ve o ay hamile kalmışım:) hayıtıt da adetim çok düzensizleştiği için içtim.
herkeste farklı etkisi oluyor kürlerin o yüzden deneme yanılma ile öğreniyoruz.
evet çıtı pıtıyım ama göbek çıktı:) henüz foto koymadım. çeker koyarım:)
maaşallah oğluşuna:)
hiç bilmiyorum kaçta açıldığını canım.
ben de yarını iple çekiyordum kiiiiiiii bir baktım kontrolüm haftayaymışşş((( dumur oldum çok üzüldüm. çok hazırlamıştım kendimi
iki gündür iyiydim canım da bugün yine şiştim.
ne yersem yiyeyim gaz oluyor anlamadım
inşallah bebektendir:)
Gecmis olsun canim...insallah durur bu kanama zarar gormez bebisin....dinlen bol bol..hani komsularim iyi falan diyordun ya yemeklerini falan onlar yspsa islerini cocuklarin esin yapsa atlatirsin bu sureci insallah...Slm.kkızlar bugün kontrolum vardı.maalesef icerdeki kanaama hâlâ devam ediyormus.dr.böyle sağlıklı bir bebeğini zarar görmesi beni bile üzer dedi.sadece wc.ye izin var dedi.bebeğini gayet saglikli oldugunu soyledi.tek sıkıntı icerdeki kanama dedi.haftaya tekrar cagiirdi..başı govdesi sekillenmisti inşallah rabbim bebeeyimi korur.
Gecmis olsun canim...insallah durur bu kanama zarar gormez bebisin....dinlen bol bol..hani komsularim iyi falan diyordun ya yemeklerini falan onlar yspsa islerini cocuklarin esin yapsa atlatirsin bu sureci insallah...
Slm.kkızlar bugün kontrolum vardı.maalesef icerdeki kanaama hâlâ devam ediyormus.dr.böyle sağlıklı bir bebeğini zarar görmesi beni bile üzer dedi.sadece wc.ye izin var dedi.bebeğini gayet saglikli oldugunu soyledi.tek sıkıntı icerdeki kanama dedi.haftaya tekrar cagiirdi..başı govdesi sekillenmisti inşallah rabbim bebeeyimi korur.
Slm.kkızlar bugün kontrolum vardı.maalesef icerdeki kanaama hâlâ devam ediyormus.dr.böyle sağlıklı bir bebeğini zarar görmesi beni bile üzer dedi.sadece wc.ye izin var dedi.bebeğini gayet saglikli oldugunu soyledi.tek sıkıntı icerdeki kanama dedi.haftaya tekrar cagiirdi..başı govdesi sekillenmisti inşallah rabbim bebeeyimi korur.
Buarada CRL 9.1MM yazıyor.sizce iyimi.bakın bi gelişimi sizde secebilcekmisiniz teyzeleri
Simdi geldim hastaneden eve ultrason güzel geçti çok şükür hic bi sorun yok dedi 620 gr olmuş
Bende soracak tim unuttum sududaklarda sorun oluyoya yok dimi öyle bise diye gerçi olsa söylerdi dimi kagitta herşeyin görünümüne normal yazmis perinatolog bide ultrasonu yapan yarinda doktora gidip gostericem bide seker yüklemesi yapilacak sanirsam
Ahhh ahhh bu kocaları napmalı bilmemAhh bu kocalarr kocattılar bize gerçekten
hadi bakalım inş canım hayırlısı haftaya 12+3 de kontrolüm var hemde 2 dr.da ozaman zorlayacağım dr.umu
bence sallama almayın, aktardan açıktan al. En iyi poşet çaylarda bile renklendirici var, doğallığını kaybediyor. En güzeli kendiniz alıp demlemeniz.Insallah olur canim. Bu arada hayit tohumundan cay yapmayi istiyorum ama cok yogun oldugum icin bazen yemek yemege bile vaktim olmuyor. Hayitin sallama cay seklinde olani da varmis ben birkac yere bakrim aktara bukamadim internette de goremedim. Internette bildiginiz bir site var mi alayim
canım gözün aydın, sorun olsa kesin söylerdi vesvese yapma sen de benim gibi.Simdi geldim hastaneden eve ultrason güzel geçti çok şükür hic bi sorun yok dedi 620 gr olmuş
Bende soracak tim unuttum sududaklarda sorun oluyoya yok dimi öyle bise diye gerçi olsa söylerdi dimi kagitta herşeyin görünümüne normal yazmis perinatolog bide ultrasonu yapan yarinda doktora gidip gostericem bide seker yüklemesi yapilacak sanirsam
ahh boranımmm ahhh sana yat dedik kalkma dedik, neyseki doktorun yasaklamış. Zor gelir biraz sana ama sabret gülüm, bak bebişinin maşallahı varmış, lütfen onun hatrı için yat hiç bişey yapma. Progesteronun iğnesinden fln vermedi mi canım?Slm.kkızlar bugün kontrolum vardı.maalesef icerdeki kanaama hâlâ devam ediyormus.dr.böyle sağlıklı bir bebeğini zarar görmesi beni bile üzer dedi.sadece wc.ye izin var dedi.bebeğini gayet saglikli oldugunu soyledi.tek sıkıntı icerdeki kanama dedi.haftaya tekrar cagiirdi..başı govdesi sekillenmisti inşallah rabbim bebeeyimi korur.
canım maşallah gayet iyi boyu, benimki de bu haftada 9.6mm'diBuarada CRL 9.1MM yazıyor.sizce iyimi.bakın bi gelişimi sizde secebilcekmisiniz teyzeleri
Elbette katılacaksın canım, az daha sabırBende katilabilcekmiyim hamileler kervanina :)) kendimi oyunda yaramazlik yapip tek basina kalan cocuklar gibi hissettim birden :)) bugun cok sukur iyiyim kizlar ama belim kasigim hala agriyo ve ayaklarim isinmiyo.buz gibiler.yattim hic kalkmadim kendime izin verdim bugun hicbir is yapmadim.hamisler sizde lutfen her isi yapmayin.sagliginiz ve bebisiniz daha onemli.pratige kacin biraz detayci olmayin belli bir sure.dogumdan sonra doya doya yaparsiniz ev islerinizi.es dost akraba bi isin ucundan tutturuverin.yakinimda olsaniz hepinize yardim ederdim valla.ben hamilelere hic kiyamiyorum ya.emin olun tanidik bi hamile olsun kapisini calmaya utanirim.zaten iki canli yorulurmu hic. Allahim hamile kardeslerimizin isini gucunu sagligini huzurunu kolaylastir zorlastirma.amin.
Tez zamanda rabbim ssanada nasip edicekler ınan.mBende katilabilcekmiyim hamileler kervanina :)) kendimi oyunda yaramazlik yapip tek basina kalan cocuklar gibi hissettim birden :)) bugun cok sukur iyiyim kizlar ama belim kasigim hala agriyo ve ayaklarim isinmiyo.buz gibiler.yattim hic kalkmadim kendime izin verdim bugun hicbir is yapmadim.hamisler sizde lutfen her isi yapmayin.sagliginiz ve bebisiniz daha onemli.pratige kacin biraz detayci olmayin belli bir sure.dogumdan sonra doya doya yaparsiniz ev islerinizi.es dost akraba bi isin ucundan tutturuverin.yakinimda olsaniz hepinize yardim ederdim valla.ben hamilelere hic kiyamiyorum ya.emin olun tanidik bi hamile olsun kapisini calmaya utanirim.zaten iki canli yorulurmu hic. Allahim hamile kardeslerimizin isini gucunu sagligini huzurunu kolaylastir zorlastirma.amin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?