Ayyy sorma nesdemmm bide dilime takildi arada soyluyom Esim diyoki ben aldim bilee ispatim bile varAh kuzum yaaa.disini yerim ben onun.
cok salak bi kadin di mui.butun gun esimle onun geyiginu yapiyos video bile cektik
Canm bir cay kasigi karbonati kaynamis sogumus suda erit onunla gazli bez yap.goguslerini de ger gun bu sekil sil.belki biliyosundur bunlari bilmeyen arkadaslarimiz da okumus olur.
Canim sarimsakli tertemis gir bence.koylarda cok girme oralara mikrop birikirmis.havuz olmasin da deniz iyidir.zaten bir ay sonra istesen de giremezsin.
Ayyy sorma nesdemmm bide dilime takildi arada soyluyom Esim diyoki ben aldim bilee ispatim bile var
canım sayfa numarasını ya da tahmini tarihi bilsek bakardık ama:26:kızlar taşınırken kendi hormon tahlillerimi ve eşimin tahlilini bulamıyorum.
taşınırken bi yere koydum ama evde bulamıyorum bi türlü.
bu konuya resmini çekip paylaşmıştım sizinle.onu nasıl bulucam biliyomusunuz?
geçmiş msjlarıma bakıyorum geçen senenin msjlarını göremiyorum.
gönderdim nesdoşDeryos hemen adini ver bu testin bana.biliyosun idrar konusu bende sikinti.dogum sonrasi zirt birt hastaneye gitmeyi.
Aksama kadar cesit versiyonunu yapiyos esimle.kadin ekol oldu turkiyede
Ben de soyleyince esim zaten vermiyon ki diyo
Maşallah kuzuya annesiAnammmmm ne sicak ne nem var belli değil yanayriiimm
Kontrolumuz güzel geçti yeni hastane çok güzel olmuş bebis sasirtti bizim doktoru bu 2 kilo olmuş şimdiden dedi boyunda 42 cm maşallah iyi beslemissin diyo dedim 5 öğün karpuz yiyom sürekli sola yatiyom ondandir
Bende 69 olmusum sanirim bu sefer 70 i asicam
Donustede annemle bizim meşhur bebek magazasina ugradik dedim hazir yanimdayken alalim ihtiyaçları yoksa benim sicaktan korkuma doğuma giderken ancak aliriz
Bebegin ihtiyaçları Tmm bitek bezi İslak mendili falan kaldi
Disneyin hastane cikisi 10lu 79dan 39a düşmüş aslında aldiklarimi paylaşmak isterdim ama telden olmuyo
Artik bidaha ne zaman cesaret eder cikarsam kendi eksiklerini alican
Bende haberler boyle çok şükür hallettik islerimizi farisi hepinizin basina hazirlik yapanlaarr
Anammmmm ne sicak ne nem var belli değil yanayriiimm
Kontrolumuz güzel geçti yeni hastane çok güzel olmuş bebis sasirtti bizim doktoru bu 2 kilo olmuş şimdiden dedi boyunda 42 cm maşallah iyi beslemissin diyo dedim 5 öğün karpuz yiyom sürekli sola yatiyom ondandir
Donustede annemle bizim meşhur bebek magazasina ugradik dedim hazir yanimdayken alalim ihtiyaçları yoksa benim sicaktan korkuma doğuma giderken ancak aliriz
Disneyin hastane cikisi 10lu 79dan 39a düşmüş aslında aldiklarimi paylaşmak isterdim ama telden olmuyo
Bende haberler boyle çok şükür hallettik islerimizi farisi hepinizin basina hazirlik yapanlaarr
maaşallah tosun olacak seninki:)))Anammmmm ne sicak ne nem var belli değil yanayriiimm
Maşallah kuzuya annesi
Eksikleri de bitirmişsin ne güzel, ben de Eylülde başlayacağım inşallah almalara, darısı başımıza
Cmaaşallah tosun olacak seninki:)))
ne kadar çok düşmüş fiyatı, ne güzel.
keşke burada da olsa öyle bir mağaza.
Masallah tosununa canim.karpuz cidden ise yaradi hepinizde.ben maalesef yiyemiyorum zira bu ilceye adam gibi karpuz gelmiyo dogru duzgun sebze gelmiyo.bayram nedeniyle 1haftadr hic bir yerde sebze yok,.goren de suriyedeyim sanir.su an yagan yagmuru ve gok gurlemesini size anlatamammm
kızlar bugün sperm testini yaptırdık.çarş günü doktora göstericem.
işte sonuç :)
Eki Görüntüle 914451
yorumlarsanız çok sevinirim kızlar.inanın hiç bi bilgim yok
İnşallah canım ya, zaten o yüzden eylülü bekliyorum. Ben kapı dışarı çıkamam bu sıcaklardae
İnş ozamana hava serinler birazda rahat rahat yaparsin cnm sicak insanlıktan cikariyo beni
Aferin kızsonunda buldum :)
googleye hifanur sperm yazdım ve buldum sonunda
tam bi sene geçmiş ne çabuk geçmiş.
İnşallah canım ya, zaten o yüzden eylülü bekliyorum. Ben kapı dışarı çıkamam bu sıcaklardaEvden işe işten eveü, yolda azcık yürüyorum, o bile beni benden alıyor
Aferin kız
Ay nesdem heyecan yaptım sağlıkla gelsin kuzun. yarın bakalım neler diyecekler hadi hayırlısı haberlerini bekliyoruzKizlar dun aksam 5ten itibaren adet sancisi cektim.belime bacaklarima vuran ve duzenli gelip giden.cute dr a git dedi.burdaki devlet hastanesine gittik nst ye girdik.duzenli araliklarla 50lerde sanci cikti dr beni kendi dr uma sevketti.cunku 37den onceki dogumlari almiyolarmis.dedim zaten burda dogurmam ben sadece sanci bakin ona gore merkeze gideyim durduk yere 50km yol cekemem.alttan muayene istedi ebe kabul etmedim.yarin dr umla randevum var o zaten gerekeni yapar.sancim azaldi hatta yok gibi su an.sadece idrar deligime vajinama igne batiyo.idrar testim temiz cikti.
maşallahh canım bende oğlumu özledim haftaya görecem bakalım benim kuzum büyümüş mü ne kadar olmuşAnammmmm ne sicak ne nem var belli değil yanayriiimm
anammm bana da gönder kızcanım sayfa numarasını ya da tahmini tarihi bilsek bakardık ama:26:
gönderdim nesdoş
sonunda buldum :)
googleye hifanur sperm yazdım ve buldum sonunda
tam bi sene geçmiş ne çabuk geçmiş.
Insallah cnm.sağol cutem, biz de geçen sene eşimin izni yok diye gidememiştik, çok bunaldım. O yüzden bu sene çok heves ediyorum. İnşallah güzel geçer herşey.
Bir aksilik olmadan tatilimizi yaparız inşallah.
Masallah bebegine cnm.Anammmmm ne sicak ne nem var belli değil yanayriiimm
Cnm. Tum gebeler yasayacak bu haftadan sonraBen bugün wc den çıkamıyorum yoruldum.surekli asagida tekme oldukça zor yetisiyorum wc ye hamisler insaallah sizler böyle olmazsınız...
Esinden uzak durmani gerektirecek bir hal yok cnm. Serbest olGunaydin kizlar
Ahh ahh hic belirtim yok ve 1 hafta kaldi reglye. Kasik agrim var arada goguslerim hassas ama her zamanki kadar. Soyle mide bulantimiz halsizligimiz olamadi anasini satayim
Haftasonu dugun var birde evde derin temizlik yapicam bu hafta. Ustune esimde her gun yaklasiyor gecti yum zamanida diyemiyorum nolcak bilmem keske olsa bu ay ve ogrensem hemen ah ahh.
Masallah sizeCanım eymen ismini duyunca çok sevmiştim sahabe ismiydi anlamıda güzeldi şimdi sende Meryem suresinden geçiyor deyince daha hoşuma gitti:) eşim eymenim diye diye bir oluyor:) oğlumda kardeşim eymen nerden gelecek ne zaman gelecek diyor:) maşaallah iyi canım hemen hemen her gün hareketini hissediyorum artık o yüzden sürekli dr a gitme isteğim yok:) göbüşüm içinde sağol canım seninkide çıkar canım merak etme:)
daha yeni kürtaj olmuşsunuz 3 ay korunma gerekir ama bu sürede korunsanızda ateş takibi yapmanız iyi olur vücudunuzu tanımış olursunuz, kürtaj sonrası yumurtlama düzeni değişebiliyor, ilk sayfada yazanlara uygun şekilde ölçün elimizden geldiğince yardımcı oluruz
canım inşaallah şimdi iyisindir
canım 42. haftaya kadar normal geç kalmış değil senin kuzun ve ben demiştim o doğuma hazırlık sancısı diye:) sen adet sancısı çekmediğin için sana çok gelebilir tatlım ama inan gelip geçiyor ve benim gibi ikiniciye hamile kalıyorsun:) evet ishal doğumun yaklaştığını gösterir, sakın geç kaldı diye sezaryen olma tatlım bekle sen normal doğuracaksın bence
canım önemli olan sağlık sağlığını etkilemediği sürece herkes manken olacak değil:)) ben şimdi artık hiç takmıyorum bir ara epey üzülüyordum, doğumdan sonra bu sefer daha hızlı gider benim kilolar inanıyorum:)
çok normal canım tansiyonunu takip et ama
tek ölçümle yorum olmaz en az bir aylık ölçüm olacak
canım hiç kendini kasma çok var daha sana, bir bakmışsın son gün dönmüş belli olmuyor bu işler, pozisyonu değişsin diye senin yapabileceğin bir şey yok, doktorun dediği gibi bol bol soluna yat ki miniğin iyi beslensin, döndüğünüde vajinada ki baskıdan sızıdan anlarsın hem poposu yukarda olur büyük bir çıkıntı şeklinde:)
canım yorulumuşsun ama iyi olmuş tatil bebek olunca zor bu işler, sen yorulduğun için bebişin hareketi azlmıştır
canım dur bakalım sakın kendini yorma, doğuma var daha inşaallah zamanında gününde gelir kuzun, çok yıprandın ama prenses doğunca unutacaksın hepsini
gelir gelir:))
bundan sonra hep böyle nukram alış:)
Cnm. Belirti arama.Oyy kuzum inan moralim bozuk simdiden. Adete kadar dusunmeyeyim diyorum olmuyor. Birde forumlarda bir ton belirti yorumlari okuyorum anaam diyorum. Mide bulantisi bas donmesi bas agrisi karin sertlesmesi yok gogus damarlanmasi kahverengi kisim buyumesi soracigima uykusuzluk halsizlik vay efendim bol akinti. Ben kesin degilim diyorum okurken. Keske mucize olsa soyle ya. Birde 19.gun yum olmus 17. 19 u dolu gectik olmazsa korkucam da yani. Neyse kismet diyorum ama Allah biliyo ya olmazsa uzulucem ya. Akisina mi biraksak onumuzdeki ay napsak gor bak ne dertliyim:)
Tamam cnm.döner heralde canım ya daha çok erken
asıl bakması gereknler bile üzerine alınmıyorlar cutem, sen bu halinle ne yapacaksın ki, üzme kendini
çok geçmiş olsun canımsıcaklar da çok zorluyor
geçmiş olsun, kürtajdan sonraki adetinde ateşini ölüp kaydetmeye başla ama hemen hamilelik düşünme bence, biraz rahmin toparlansın. Sen de bu arada yumurtlamanı tespit etmiş vücudunu tanımış olursun. Ben kürtajdan sonra 3 ay ateş ölçtüm ve öye hamile kaldım. Ateşten önce de bi 3 ay fln korunmuştuk.
canım çok normal ya, artan hormonlarınla birlikte kan hacmin arttı, havalar da çok sıcak bu da bir etken tabi. Bu dönemlerde burun kanaması, dişeti kanaması çokkk normalAma durduramazsan doktora git.
hoşgeldin evine canımbiz de haftaya tatile gideceğiz. Doktorum uzun yola gitme dedi. O yüzden ayvalık'a gidiyoruz. Sen çok mu uzağa gittin ki?
Allah kavuştursun canım, biz iyiyiz
Son ayın böyle sıcaklara gelmesi de daha bir zorlayıcı oldu nesdoş ya, Allah kurtarsın hayırlısıyla. Ben de yazın doğmuşum, anneme çok üzüldüm walla bak şimdi:26:
Bi test yap cnm.Mrb kizlar..gecen ay ilk iliski 17. Gunde oldu ve sonrasnda
.normalde adetlerm cok duzenldr.3 gun gecti hala giden gelen yok.busabah mide agrisi ve yanmasiyla uyandm sizce ihtimal varmi?
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Masallah senin tosuna.dk.dan geldim kizlaaaarrr bekle diyor...size bisey demekcin acil girdim...kilosu bu kadar dikkat etmeme ragmen cok cikti.1ay oncesine kadar minyon denilen cook kucuk denilen bebis tosunlamis 3.800gr olmus..arti da ola bilirmis..yani kilolandirmak istemiyorsaniz karpuza dikkat edin..
ben bunu karpuza bagladim..son ay tek olcusuz fazla yediyim karpuzdu...bence ondan oldu...sezeryan isteyenler rahat olsun...yanI ben dikkat etmeliydim 3200falan gecmesin diye daha rahat olsun diyeee...ama buyumus sipa..sezeryan da diline getirmiyor gecikme degil diyor korkma zamanina 1hafta var diyo..bakalim nazli bebis yerini cok beyenmisss galibaaaa ))))
hadi optum hepinizi ben yuruyuseeee
benim oğluş pek hareketli değil hareketini hissdiyorumda tekme gibi değil iteliyor sadece arada. iş yerindeyim oturuyorum eee bilgisayarda yazı yazarken üzerine eğilmez zorunda kalıyorum ondan olabilir mi sizce
hayirlo ugurlu olsun dugununuz cnm.Oyyy inanirmisiniz heryerim agriyor hatta gözcukurlarim bileeeeee
CÇok şükür bitti kina nikah falan yolladik onlari balayina kendimize döndük nihayet artik en son ayaklarim oldu tost ekmeği gibi cikardim ayakkabilari yalın ayak gittim arabaya
Yarin 10 da randevum var doktora gitmeyeli oldu 2.5 ay
Yaaa bide herkes bebegin az hareket ettiğinden yakinir bende tam tersi arkadaş bebek dediğin arada bi uyur dimi bu sabahtan aksama tepikleme halinde artik bi ara korktum bi acile gidip sorsammi normalmi diye:44:
Hem yorgunum hem ACdolastim aksine daha da hareketleniyo anlamadim :44:
merhaba canlar
su sicaklarda çalışmak bi zulüm gercekten şu 3 hafta da bi gecseydi de tekrar tatile girseydim.ama cok şükür rabbime hamileliğim rahat geciyo bi de hareketleri hissetseydim değmeyin keyfime.
ece canim maşallah tosuncuk olmuş allahım kurtarsin sağlıkla ama nasıl çıkıcak aceba o bebek ordan.
yusaeren canim masallahnerdeyse 31.haftayi doldurucan az kalmış sanada.
ya bu takvim e diyrdum niye hep ilerden gidiyo diye megersem doguyrmus. ben şimdi 14+3 teyim ya 14 haft.saniyrdum megersem ben 14 u doldurmus 15.hafnin icindeymisim dr umdan ogrendim.bilmiyrdum
derya nasılsın canim hamişlik iyi gidiyr mu sana masallah. topik bebişleri kocaman olmuslar.darisi canlara.
Cok sevindim cnmm.sonucun temiz cikmis.Evet gürültülü kalabalık ortamlar da etkiliyor, o zaman sanki daha bir sakin oluyor ya da ben mi bebeğimi dinleyemiyorum ondan mı bilmem. Olsun az az da olsa işaret versinler, biz burdayız desinler yeter di mi
Olacağından eminim tatlım
Benim ölçtüğüm her ay tablom farklı olmuştu, adetlerim çok düzenli lmasına rağmen kürtajdan sonra düzensizlik yaşadım. herkeste olacak diye bir kural yok ama yaşayanlar oluyor. sen de yaşarsan endişelenme canım. Ama ateş ölçmeyi de bırakma
Anneee açım aççç doyur beni diye tepikliyordur o kuzu seni
sağol duham, iyiyiz çok şükür sen de iyisindir inşallah. Hamişlik de fena değil, sıcaklar haricinde iyiyim canım. Batmalarım vardı, idrar kültürü yaptık, sorun çıkmadı. Bir de dayanamadım netten idrar testi aldım
Kurtaj sonrasi gebe kalamazsin vs diyenlere sakin inanip da kendini yipratma cnm.peki canımm.. sen hamile kalabildin mi kürtajdan sonra?
Gecmis olsun cnmm kimyasal gebelik yasamissin.Merhaba arkadaşlar nasilsiniz? Ben uzun zamandırforuma imiyordum,ramazanin 4.ggünü 3haftalik düşük yaptim,size bir sorum olacak üstüne görmede ateşte düşüş gorulur mu sizce,ben bugün adetoldum dedim ama sabahdan beri 3-4defa sadece peceteye kahve leke geldi arkasi yok,aateşin bugün düştü ama adet boyle olunca insanacaba ddemekte kendini alamiyor, düşüncelerinizi paylasirmisiniz
iyi bari canımCanim bu cis olayi 32den sonra cosuyo.inan gece tam 11kez kalktim
Belirti arama canim.o forumlardakini hatmettim ve gebeligimi geciktirdim stresten.
Yok kuzum yormuyorum yaptigim tek sey yeme ve oturarak utu.senin pitirtlak nasillk
Evet canim sicakta son ay cok zor.annem de beni agustos sonu dogurmus.
oyy maşaallah canım kuzuna, dr da demiş daha var stres yapmadk.dan geldim kizlaaaarrr bekle diyor...size bisey demekcin acil girdim...kilosu bu kadar dikkat etmeme ragmen cok cikti.1ay oncesine kadar minyon denilen cook kucuk denilen bebis tosunlamis 3.800gr olmus..arti da ola bilirmis..yani kilolandirmak istemiyorsaniz karpuza dikkat edin..
ben bunu karpuza bagladim..son ay tek olcusuz fazla yediyim karpuzdu...bence ondan oldu...sezeryan isteyenler rahat olsun...yanI ben dikkat etmeliydim 3200falan gecmesin diye daha rahat olsun diyeee...ama buyumus sipa..sezeryan da diline getirmiyor gecikme degil diyor korkma zamanina 1hafta var diyo..bakalim nazli bebis yerini cok beyenmisss galibaaaa ))))
hadi optum hepinizi ben yuruyuseeee
canım bazı bebeler çok hareketli oluyor bazıları sakin takılma o yüzdenbenim oğluş pek hareketli değil hareketini hissdiyorumda tekme gibi değil iteliyor sadece arada. iş yerindeyim oturuyorum eee bilgisayarda yazı yazarken üzerine eğilmez zorunda kalıyorum ondan olabilir mi sizce
okurken yoruldum kız hayırlı olsun düğününüz, yandın sen çok hareketli olacak doğuncadaOyyy inanirmisiniz heryerim agriyor hatta gözcukurlarim bileeeeee
CÇok şükür bitti kina nikah falan yolladik onlari balayina kendimize döndük nihayet artik en son ayaklarim oldu tost ekmeği gibi cikardim ayakkabilari yalın ayak gittim arabaya
Yarin 10 da randevum var doktora gitmeyeli oldu 2.5 ay
Yaaa bide herkes bebegin az hareket ettiğinden yakinir bende tam tersi arkadaş bebek dediğin arada bi uyur dimi bu sabahtan aksama tepikleme halinde artik bi ara korktum bi acile gidip sorsammi normalmi diye:44:
Hem yorgunum hem ACdolastim aksine daha da hareketleniyo anlamadim :44:
canım geçmiş olsun ateşin düştüyse adetin gelirMerhaba arkadaşlar nasilsiniz? Ben uzun zamandırforuma imiyordum,ramazanin 4.ggünü 3haftalik düşük yaptim,size bir sorum olacak üstüne görmede ateşte düşüş gorulur mu sizce,ben bugün adetoldum dedim ama sabahdan beri 3-4defa sadece peceteye kahve leke geldi arkasi yok,aateşin bugün düştü ama adet boyle olunca insanacaba ddemekte kendini alamiyor, düşüncelerinizi paylasirmisiniz
aynen canım akışına bırakEflalim çok teşekkür ederim canım :) takip etmicem yaa bi orda bi burda tekmeleri falan kafamı karıştırıyor :))) demek bundan sonra böyle ne yapalım katlanicaz artık
bilgim yok canım maalesefkızlar yaa kafam çook karıştı.gidiceğim hastanede dr arayışına girdim.
kanımın ısınacağı deneyimleri olan ilgili güler yüzlü bi dr arıyorum.doç lar profların muayne ücretleri çok pahalı.her gidişimde 100 lira veremem.
lebriz hale hanımı tavsiye etmişlerdi.aradım haftaya randevu almak için ayın 25 ne randevu verebilirlermiş.
ben 4 gün sonra adet olucam.adetliyken gitmem lazımki belki tahlil ister.rahim filminide bu ay kafamdan atmak istiyorum.
açıkçası genç değilde biraz orta yaşlı bi dr istiyorum.daha deneyimli olur diye (bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum)
günseli özdemir var hem orta yaşlı hemde tüp bebek doktoru.ama nette tavsiye eden birini bulamadım.
kızlar sizde bakın :44:
http://www.medipolmega.com/Sayfalar/67/Medipol-Universitesi-Hastanesi-Hekimleri/Calistigi
canım anlattığın diş belirtisi ama hemen çıkmaz bazı bebişlerin 2-3 ay önceden başlıyor belirtisiKizlar. Oglim cok huysuz yazamadim bakamadim size.
Sanirim dis derdi ;(( insallah yaniliyruzdur. Hic uyumuyr. Hep mizmiz. Hep kucagimda. Tukurugu artti. Dis etini kasiyinca rahatliyr. Memeyi fena isiriyr. Dis etini kasiyr memeyle.
kaybetme tabi canım olacak bebeğin ne varmış yaşındaDis eti icin jel vardi canim ama adini hatirlamiyorum yanliz rahatlatiyordu bir eczaneye danis istersen, kuzucuguda opuyorum
Benim kurtajdan sonra 1.yili devirdim gecen ay trye tatile geldigimde drma gittim yumurtam buyumustu tatil donusu bir daha gel dedi bakalim gittim yumurtam buyumus duruyordu zaten atesde yumurtlamadigimi gosteriyordu ama dogru olmayabilir diye dusunmustum ama ates dogru yontem bir kez daha emin oldum, dr bana catlatma ignesi verdi ve bulundugun ulkede 12.gun vurdur dedi ama bakip yapsak daha iyi olurdu dedi ama malesef ilkel bir asya ulkesindeyim:2:neyse 12.gun yaptirdim yumurtam catladi atesten biliyorum bu ayda incir havuc kurune basladim sanirim oda ise yaradi beklemedeyim daha 35 yasimdan beri bebek icin ugrasiyorum gecen ay 37 oldum:2:umudumu kaybetmek istemiyorum
ooo nesdoşum doğum sancısı çekmişsin, yakındır gelmesi o zaman inşaallah kendi doktorunda gündüz olurda stentinde çıkar o aradaKizlar dun aksam 5ten itibaren adet sancisi cektim.belime bacaklarima vuran ve duzenli gelip giden.cute dr a git dedi.burdaki devlet hastanesine gittik nst ye girdik.duzenli araliklarla 50lerde sanci cikti dr beni kendi dr uma sevketti.cunku 37den onceki dogumlari almiyolarmis.dedim zaten burda dogurmam ben sadece sanci bakin ona gore merkeze gideyim durduk yere 50km yol cekemem.alttan muayene istedi ebe kabul etmedim.yarin dr umla randevum var o zaten gerekeni yapar.sancim azaldi hatta yok gibi su an.sadece idrar deligime vajinama igne batiyo.idrar testim temiz cikti.
maşaallah kuzuna canım o zaman bend eblca karpuz yiyim oğlumda hep meyve yedim bunda da meyve aramıyorum:) cicilerinide güle güle giysinAnammmmm ne sicak ne nem var belli değil yanayriiimm
Cnm. Tum gebeler yasayacak bu haftadan sonra
Hele doguma yaklas, wc en iyi dostun olacak
Esinden uzak durmani gerektirecek bir hal yok cnm. Serbest ol
Masallah size)
Eymeni de yerim akilli bidigimi da
Cnm. Belirti arama.
zaten gebeysen bile tummmmm adet belirtilerini yasayacaksin.
bendeki tek fark gogus etrafindaki kahve halka aciyrdu yumurtlamadan sonra. Herkes de farkli tabiki.
Tamam cnm.
Bi test yap cnm.
Masallah senin tosuna.
cnm. Sen kendini yine de sezeryana hazirla. Sart degil ama oladabilir. Bu gidisle 4 kg yu gececek senin sipa.
Cnm. Artik yerleri daraldo. Oyle deli gibi donemezler. Ittirme hareketi yaparlar. Poposuyla iter, eliyle yada ayagiyla iter. Ama dönmez. Korkma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?