Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
gözün aydın güle güle büyüt bebeğini cok geçmiş olsun sen hiç bişeyi düşünme sıkma canını sütün için allah yardımcın olsun

Cuma sabah 8 de hastanedeydik.yatsim yapildi ve tahlikler alinip serum baglandi.hic heyecanim yoktugarip bi sakinlik coktu.saat 11 olmadan beni ameliyathaneye aldilar.cok suratsiz bi ortamdi.kambur yaptirip spinal anestezimi verdi dr. Aci filan olmadi sadece elektrik carpmasi yasadim.heme uyusma basladi ve drum geldi.o her zamanki gicik adam bu sefer ekibine beni ovmeye basladi.esi ve kendi cok bilinclidir,stent takildi dustu yok bilmem ne...yani sanirim adam gunah cikardi.5dk gecmeden bir aglama sesi duydum.kizlar oyle tatliydi ki burnundan su akan bir minnos.sarilip sarmalanmis.hemen babaya verdiler.asil maraton sonra basliyor.dikilme islemi cok uzun.ve de bayilcak gibi olunuyo,mide bulaniyo.ama asil sorun verilen dil alti hapi nedeniyle titreme nobeti geliyor.kizlar tam iki saat titredim ve titremekten agladim.omzum boynum cenem hala agriyor.oprerasyon guzel gecmis.kizim 3900 kusurdu ama duz 3900yazmislar.dr kucucuk kadin kocaman bebek dogurdu dedi.boyu 50cm.beni asagi odama aldiklarinda bi baktim kizim uyumus bile.zaten pek uykucu.hasta bezi olayi cok gicik.sonda beni hic zorlamadi.alti saat sonra yaptigim meyve pureleri sayesinde ishal bile oldum.ama gece 3 gibi hareketsiz kalinca gaz birikkti ve inanilmaz acilar cektim.yurudukce gecti.siz siz olun sezaryen sonrasi bolca yuruyun.8 kiloyu hastaneye birakip geldim.kaldi 7 kilo.su an dedigim gibi kalkma dogrulma sorunum var.sirt agrilarim var.bi daha dunyaya gelsem sezaryen ister miyim hayir..cunku sonrasinda bebege yetmek zor.ama bu benim yalniz kalmamla alakali.yanimda her an yemek yapan bebegi kucagima veren altini temizleyen biri olsa harika.normal ister miyim hayirrr cunku korkuyorum

Hayirli olsun Allah buyutmeyi evkendirmeyi hatta yasliligini gormeyi nasip etsin insaAllah ..ya canim bisey dicem ben kanepeye uzanmistim esimde hemen yanima uzandi kalkarken elini kasigima bastirarak kalkti cok acidi ama farkinda degildi o da cok uzuldu bisey olmaz demi bide bu olay olduktan 2 saat sonra yani biraz once sol kasigimda bisey cekilmis gibi oldu cok acidi korkuyorum bisey olmaz insaAllah

O titreme olayini hatirliyorum zangir zangir
dedikleri turdendi hakketten...

ikinizinde sagligi sihhati yerinde cok sukur gerisi hallolur ins bunaltma kendini Allah acil sifalar versn bi an
once toparlanirsin ins

Sen gucli bir kadinsin nesim. Allah dagina gore kar verirmis. Bunun da ustesinden geleceksin. Masallahi var minnos gelinimin.yerim ben onu.

Yavrum.sezeryan sonrasi olacak seyleri yasiyrsun. Inan yaninda biri de olsa yine sen kalkip alip indirecek, sen temizleyeceksin altini bebegin. Baskasi yapmayacak sen istesende yaptirmayacaksin.annelik....seni seviyrm taze anne.

[QUOTE="nukra çok saol post: 36719082, member: karaciğer acisiss canım geri sayım başlamış ne güzel Rabbim gönlünce doğum nasip etsin kuzu bende dua isterimm :)[/QUOTE]
Amiiin cnm cok saol geri sayim basladida bu karaciger acisi mahvediyo beni nasi gececek 18 gun

Nesdem canim hayirli ugurlu,olsun saglikl buyut prensesini Rabbim meleklerini sana yardimci olarak uollasin insallah
Misss canim kesin tarih belli olmus cok,heyecanli ilk senin kuzu gelecek insallh
Azerim Allah yardimcin olsun ya ne denir ki
Cutem Yusuf Ruzgar kolaylikla atlatir.insallah bu sureci
Pinar daha iyi misin
Eflos bulantilarin bitseydi hayirlisi ile.rahatlardin senin resme bakmaya calisacam benim telden goremiyorum esimimkinden bakayim bide
Elf gozun aydin darisi pit.pitlara ve burda hasretle.kuzularini bekleyenlere

Masaallah Dora miza bacim ♥♥♥
Anneler kulubune hosgeldin
Baslarda baya zorlar seni haklisin bacim yarim saat suren alt degistirme seanslarimizi hatirlarim
ZAMAN hizla geciyor sen anini yasa bacim...
Rabb'im kolaylik versin sana

Kizlar yaa bu aksam iyice bi düşündüm ve eğer agrilya dayanabilirsem doktoruma bi hafta daha beklemek istediğimi solicem yani 38+2 yerine 39+2de olsun doğum inş becerebilirim

Nesdemim canım gülerek huzurla sağlıkla büyüt yavrunu Rabbim gücünü kuvvetini arttırsın senin kocaman bir yüreğin var ailene çok güzel yetişip bakabileceksin Rabbim yüreğini hiiçç daraltmasın sütün bol bol sağlıkla gelsin prensesin güzel güzel beslensin kuzum :)

Kizlar yaa bu aksam iyice bi düşündüm ve eğer agrilya dayanabilirsem doktoruma bi hafta daha beklemek istediğimi solicem yani 38+2 yerine 39+2de olsun doğum inş becerebilirim
Kuzum senin ağrından dolayı mı doktorun o tarihi vermişti

canım güle güle büyüt nehiri rabbim sağlıklı sıhhatli uzun ömürler versin su gibi ömrü olsun inş...

tek tek alıntı yapamadım kızlar kusuruma bakmayın nolur
beni merak eden canlar, böbreğimin ağrısı geçti, sürekli su içtim :) bir iki güne şeker yüklemesi yaptırıp doktoruma gideceğim için de aramadım. yüz yüzeyken şikayetlerimi dile getiririm dedim.
bir de doktorum bana hamileliğin ortasında yapılması gereken testleri yapmadı, idrar, kan sayımı vs. onu hatırlatmak istiyorum. sizlere yapıldı mı bu testler? bana sağlık ocağındaki ebe dedi, tahlillerini iste diye.
bugün okulun ilk günüydü çokkk yoruldum bir de daha seminer yani, çocuklar yok. balayım bitti derken bunlardan dolayı bitti diyorum çünkü kendimi hep yorgun hissediyorum. şu an bacak kaslarım ve kaval kemiklerim kopacak gibi ağrıyor
nesdem canımmmm Allahım ayırmasın sizi :) inşallah her şey gönlünce olur.
cute, kuzucuk diş mi çıkarıyor minnak dişleri mi olcak onun şimdiii :))) Allah sabır versin ikinizi de canım benim.
azeri canım o kv anlayacak kapasitede zaten hiç değil, laf anlatma sen ona.
asıl top eşinde, eşinin ağzından çıkacak iki lafa bakar o iş.

Allah kolaylık versin canım ağrının geçmesine sevindim dikkat et kendine :) benim kan değerlerim düşük diyemi bilmiyorum sağlık ocağı doktoruma gerek kalmadan her ay kan tahlili yaptı takip etti doktorumda idrar tahlilini yapıyordu doğum için başka doktora başladımya oda yaptı tekrar kan idrar tahlili falan yükselme oluyor mu diye her ay yaptılar doktorum yazıyordu sağlıkocağı yapıyordu tahlilleri

Kızlar bugün akşam üzeri başım ağrıdı tuhaf bi şekilde şimdide biraz burnum kanadı baş ağrım geçti neden böyle oldu ki acaba tansiyonum mu değişti anlamadım...
Cutem notlarında başta ve kaşların arasında ağrı yazıyordu bu böyle bir ağrı mı ki...

Bacim gecmis olsun ♥♥♥
bu haftalarinda olabilen seyler dogrudur da Allah (cc) korusun ya baska birseyden kaynaklaniyor olsa...
Tansiyonun mutlaka oynamistir bacim sen bu aralar bence sabah aksam dyzenli olcumlerine basla
Ins. Onemli birseyin yoktur ♥♥♥

Bacim cok sevindim agrinin gecmesine...
Bu zamanlar suyunu cogaltman lazim bacim iki canlisin unutma
Ayrica ben idrar ve kan testlerimi her ay yaptiriyordum bacim taki 7. Ayima kadar...
Doktorum aartik gerek yok dedi ve o ayda da enfeksiyon kapmisim...
35+1 de enfeksiyona bagli erken dogum oldu sizlerden uzak olsun...

Benim konuma gelince anlik sinirlendim o an bak simdi kv deme laf soyleyen olsa darilirim
Yahu su huyumuda hic sevmiyom ben kiz kardeslerim misal neler neler yapti zamaninda esim unutmadi yaptiklarini ama ben unuttum gutti...
Daha dogrusu unutmus gibi yapmaya calisiyorum uzulmemek icin

Kuzum senin ağrından dolayı mı doktorun o tarihi vermişti
Yok cnm öyle bise demedi ona kalsa. Ayin 15inde alalimmi dedi yok 19 u olsun ben dedim yani 38+2 olacak ama bakicam eğer dayanabilirsem 15inde muayeneye gittiğimde bi hafta daha beklemek istiyorum dicem başkada bi sorun cikmazsa tabii

kuzum seninki erkenci demek ki ailede nasılsa öyle oluyor deniyor eşinin ya da senin ailende erken çıkaran varsa

Allah kolaylık versin, emir diş çıkarırken çok zorlamamıştı beni
maşaallah kuzuya emir abisine çekmiş:) 3 aylıkken dönüyordu canım ben sürekli oyun halısından durmasına bağlıyordum hep yere koyardım tabi altına battaniyede koyardım oyun halısının, erken ayaklanır emekler seninkide
merhaba;
arkadaşlar ateşi oğlumun kulaktan ateş ölçeri var onunla ölçsem olur mu acaba
olmaz
neyse ki bebektenmiş canım geçici bir durum az kaldı
Bide bunu verdi bu sefer :)
maşaallah canım
sevindim canım mutlu sona, sneinkide benim kv gibi o da sen yorulma der hep ama annelik işte kıskanıyoruz:)

cuteme katılıyorum bencede tatile bebişsiz gitme birde geceleri kv nin yardımına çok alıştırma canım kendini
normal kuzum benim minikde 9 aylıkken anne baba boop(top) daat( saat) derdi:) tuhaf yavrum benim, duvardaki saate tablolara deli olurdu, Allah nerde yazıyor deyince tabloyu gösterirdi, lambaya deli olurdu sorunca gösterirdi, 9 aylıkken tutunup her yere yürüyerek gidiyordu:)
maşaallah canım
iğneyle hiç alakası yok ultrason ölçümlerinde ileri geri çok çıkar sorun yapma bunu
canım sende iyi niyet oldukça kv devam eder böyle, Allah yardımcın olsun
Nesdem idare ediyr cnm.
Dorayi gordum. Masallahi var. Sismannnnn cekik gozlu ve kirmizi yanak.
oyy bende görmek istiyorum japonu

canım benim üzüldüm annenle durumuna ama hep taktir ediyorum seni sen çok güçlü becerikli bir kadınsın hem evine hem işine hamile halinle nasıl yetiştin gördük, bununda üstesinden elbette gelirsin, eşin yanındaya inan başkası gereksiz en güzeli eşinin olması, maşaallah süphanallah nehir doraya Rabbim nazarlardan korusun esirgesin onu

doğum sonrası yaşadıkların çok normal kuzum ben o yüzden sezaryeni istemiyorum hiç, bebeğine zor bakmak çok yıpratıyor ama bir haftaya düzelirsin endişelenme, benim yanımda ev dolusu insan vardı ama hiç dinlenemedim yatamadım hastaneler emzirmeye gittim, eve gelince yavrum kimseye dokundurtmadım altını ben değiştim üstünü ben değiştim,izin vermedim hiç kimseye güvenemiyordum

o titreme haptanmıymış bende çok titredim ama hap verdilermi hatırlamıyorum

dualarımdasın Rabbim güç kuvvet versin size
çok doğru cutem kimselere verilmiyor:)
canım bir geçiyor bir oluyor böyle gidecek sanırım

canım sen bilirsin tabi, ben gününü bekliycem önceden aldırmıycam oğlumda nasıl olduysa bunda da aynısı olsun istiyorum sancım başlayınca gidicem

şükür geçmiş canım, tahlil başlarda yapılıyor canım sonradan yapılıyormuydu hatırlamıyorum

canım olur öyle tansiyon takibini düzenli yap sen

canım benim o neymiş ya Allah sabırlar versin.. uzun vadeli elbette çözüm bulmak lazım ama.. ben sana kısa vadeli bir iki birşey söyleyim.. en önemlisi eşine onun yanında sarılmaman yanlış bırak sen niye utanıyorsun o utansın.. o ev seninm ahremin eşin senin helalin sarıl öp dizine yat uzan.. kadın rahatsız olucak olursa kendi gider... hiç sanmam yüzsüz bi tipe benziyor ama neyse.. en azından oranın sizin özeliniz oldugunu anlar biraz.. yeri gelirse de dersin evimde de eşime yakın olmıcam nerde olucam dersin.. o anlar artık.. ha bu temelli çözmez belki ama bişeylerde hem seni rahatlatır hem onun farkına varmasını saglar.. ben hiç kayınvalde vs dinlemem mesela eşimin elini tutup otururum sarılırım ederim masaj yaptırırım arada ona.. ki başka şehirlerde oldugumuz halde bir araya geldigimiz zamanlardan bahsediyorum.. hergün evde olsa daha da samimi olurum yani.. sende içini ferahlat eger ters bi laf ederse bu samimiyete eşin durumu anlamış olur ve ev konusunda daha yumuşak bakar belki..

HARİKA OLMUŞ BENCE ÇOK TATLI
annemde yapabilirmi acaba çok hoşuma gitti göstericeö bu modeli
aslında çok çok basit canım,ama benim acemiligime deldigi için zorladı ilk örgü beni,uzun süredir örgü almamıştım elime çünki,sonradan iki örgü daha ördüm onlar daha muntazam oldular,senin dogumda soguklara geliyor bence iyi olur minikleri korumak için
aceleci bücür,hayırlı olsun minik dişler
Bide bunu verdi bu sefer :)
çoook tatlı yaa,maaşallah tonton çıkmış baya
biran aman allahım dedim ama sonu iyi geldi
hayırlı olsun,aminn inşallah
hoşgeldin canımm,iyi olduguna sevindim tatlım,titremekmi bende olmamıştı hiç,kişiden kişiye deyişiyor demekki,neyse hamdolsun iyisiniz
iyi olduguna sevindim canım,ilk aylarda olmuştu benim,ama düşük riski,kanamalar derken açıkcası umurumda bile olmadı agrılarım,içerdeki kanama için çok su içmem gerekiyordu zamanla böbreklerdeki agrıda gitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…