Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
ahh canım kıyamam 8 yaş mı duham iyice korktu gözüm hiç niyeti yok oğlumun, sağolsun nesdem çok yardımcı oldu ona da sordum burda pedagog yok ama bir çocuk gelişimi bölümü var oraya götürücez fırsat olmuyor inan, birde kendimi artık hazır hissetmiyorum önceden korkum yoktu şimdi nasıl bıraktırıcam ben diye strese giriyorum,çok zormuş tuvalet işi ve ben bu kadar zorlanacağımı düşünmemiştim, bizimkinin korkusu yok kabızlıktan kalan tutma durumu vardı şimdi yapıyor hiç müdahale etmiyorum ben ama eşimle babası sinir ediyor beni oğlum ayakta yapıyor her seferinde yok çömel yok tutma tutarsan şöyle böyle defalarca kızdım azarladım artık eşimi babasının yanında babasıda anlasın diye, bundan sonra direk sinirle çıkışıyorum kim derse, ben görmezden geliyorum, anne geldi yapıyım mı diyor yap oğlum diyorum önemsizmiş gibi üstünde durmuyorum, böyle böyle aştım ama yooook illa ağzı olan konuşuyor, yengenin Allah yardımcısı olsun çok zor, inşaallah düzelir yeğeninde

Canım korkma sakın bende ne rüyalar gördüm ama dediğin gibi bilinçaltı hep sakın takıntı yapma, bana bakma sen benim sinirler laçka takacak şey arıyorum kendime, az kaldı sende hissedeceksin canım, ocak annelerinde senin gibi henüz hissetmeyen çok

hifamm canim vakti dolnamis henüz demekki dualarım seninle. inşallah bu ay bebisin gelir sağlık olsun da bebis de olur allahın izniyle. :)

cutem canim seninde mi kaygıların var yoksaa dogurunca da mi geçmiyor. sen emin ol cok iyi bi annesin o kocaman sevgin herseye yeter ins.daha ruzgarin ne guzel gunlerini goruceksin allahın izniyle.:)

canim korkman icin soylemedim inş emir oyle olmaz bak yavrucak kabiz oldugu icin yapamiyrmus ablamin buyuk oglunda da o vardi onu kolayca atlattilar darisi kucuge de kucugun ki başka sepep tamamen tuvalet fobisi.
amin canim yengem degil buyuk ablamın oglu.yegenim bizim gelin kızdan icin diyor o yeni ya ondan daha çok utaniyor anneanne iyiki yengem bezimi görmedi diyormuş.
ablam altini gizli gizli değişiyor yoksa ağlıyor.

inşallah canim normaldir henuz hissedememem.
ah ah o korkular hep var ben de eflalim.
millet e bi bakiyom hamile bi bakıyom catur catir dogurmus hic stresli gibi gorunmuyorlar hayat onlara mi güzel ne. hamileligin tadini bile cikaramiyorum.

günaydın kızlar :)
hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum ,
dgrpnr canım o testleri kan idrar vs. şeker bu haftaki kontrolümde dr.um istedi yani şeker için gittiğinde testleri istiyor dr.
nesdem canım kuzuna kavuştun Rabbim ömür boyu ayırmasın sizi.
cuteheart kuzum senin paşaya maşallah dişi çıkmış yaaaaa inş çok huysuzlanmaz büyük insan dayanmazmış o diş çıkarma acısına kuzenimin eşi dr. o söylemişti
hifanur canım güzel haberlerini dörtgözle bekliyorum inşşş
eflalim kuzum herşey üst üste geldi senin durumun bizden daha farklı tabi evdeki paşan içinde çabalıyorsun. inş kuzum düzene girecek herşey üzme sen kendini destek almak istiyorsan al tabiki çok faydası olur...
deryaw- duha22 - yüsra -nukra - azeri - boran diğer topikcanlar iyisinizdir inş

benimde özelde olacak fiyat 1.150 demişlerdi fotoğrafçı falan dahildi yanlış anlamadıysam
arkadaşım başka bi hastanede özelde yaptı oğluyla eşi kalmıştı galiba bişe demiyorlar çocuğun kalmasına özelde ben şimdi eşim ameliyatada girebilirmi diye sorucam

Cnm. Kiyamadim yegenine. Icim yandi gozlerim doldu. Ilk aklima gelen anne titizlik hastasi oldugu icin cocugu etkilemis olabilir. O nedenle korkmus yada korkutulmussa yapamiyr olabilir. Dr.a goturseler.

Cnm. Simdi senin yasadigin kaygilar dogal. Inan tum gebeler yasiyr ama itiraf edebilenler az cnm. Sanki hersey gunluk guneslik gibi gosteriyrlar. Acizlik goruyrlar dertlerini soylemeyi. Hatta 24.haftan bitsin. 30 a yaklas. Gece kabuslarin artacak. Korkma sakin. 24-26.haftada ilk hareketler hissedilirmis aslinda ilk gebeliklerde. Kitapta yaziyr. Sakin ol cnm. Az kaldi senin de...

Tatlim. Karninda ayri kucaginda ayri endiseler oluyr. Ben her yasadigimi cekinmeden yaziyrm. Cunku yasayanlar dedigim gibi anlatmayi acizlik sayiyr. Bense yazayim ki yeni annisler yasadiginda benim gibi korkmasin. Bir sorun mu var demesin. Aaa normal bir donemmis desinler istedim. O nedenle korkmayin yazdiklarimdan. Eee bende destek ariyrm tabiki tecrubeli annelerden. O nedenle yaziyrm simdi cnm. Karnindayken herseyi yeterim yetisirim saniyrsun. Ama dogunca oyle olmadigini gorunce panikliyrsun. Endiseler sariyr. Yetememe duygusu artiyr. Hep "ya bana bisi olursa, ona kim bakar. Kimse ona benim gibi bakamaz" korkusu yasiyrm. Ama benim nedenim var. Hastaliklar birakmadi ki bir turlu..sabir sabir da o da bir yere kadar. Surekli yorgunum,halsizim,bitkinim,basim donuyr, zorlaniyrm cnm. Ama gecici donem diyerek kendimi rahatlatmaya calisiyrm.

ablanmıydı canım Allah yardımcısı olsun utanır tabi aklı eriyor

canım bazı insanlar çok rahat gerçekten, bazen çok bilmekte iyi değil mi diyorum hani annelerimiz bilmiyormuş çatır çatır doğuruyorlarmış biz her şeyi biliyoruzya çok takıyoruz, anne olunca korkular asıl doğum sonrası başlıyor canım karnında en güvenli yerde aslında ama doğunca endişen artıyor buna hazırlıklı ol korkma ama tatlı endişeler bazen öyle komik hallere düşeceksin ki:) sen hamileliğin tadını bol bol çıkar canım bak taze annelerimize sor keşke içimizde kalsa diyorlar onlarda, keyfini sür kraliçeliğini yaşa, endişen olacak tabi ama az olsun zehir etme kendine

benim yazdıklarıma bakam benim sorunum bir değil ki kuzum o yüzden bu kadar stresli geçiyor hamileliğim, ailem ayrı eşim ayır oğlumun durumu, arkadaşsızlığım bunalmışlığım hepsi üst üste geldi işte
sağol canım benim bulsam destek alıcam öyle berbat bir şehir ki

iyi canım fotoğrafçıda olması, oğlunu alırlarda hani zor olmasın size diye söyledim

doğuma bende girmesini istiyorum görsün ne çektiğimi diye

Kizlar ben de ozelde oldum. 1800 tl verdim. Esim kaldi yanimda. Baska cocugum olmadigi icin alirlar miydi bilmiyrm. Ama cocuk 2 yasindan kucuk ve emiyrsa annenin yanina aliyrlarmis her turlu hastaneye yatmasi gerektiginde. Ama esimi almadi dr ameliyata. O da hiccccc neden demedi gayet memnundu.

Eve gelince de ayni yatakta yattik. Bebek yanimda esim ayak ucumuzda. Simdi de yatagi duvara itekledik. Daha iyi oldu sigmamiz. Hem de sipamin dusme riskini ortadan kaldirdik.

Park yatak alip yanima yatirayim artik diyrdum ki okudugum arastirmalar diyrki 2 yasina kadar anne koynunda yatirsin. 3 ve 4. Yasinda da anne ile ayni oda da kendi yataginda yatsin. O zaman ruhsal anlamda dengesi tam olur. Anneye guvenli baglanir boylece hayata da guvenle baglanir. Onun icin almadim park yatak. Zaten gece tekmesiyle uyanmadan da gunum guzel gecmiyr gozumu bir aciyrm koynuma girip bana siritan bir surat...zeytin gozler...nerdennnnnn bulurum bir daha. ben de tadini cikariyrm.

Chocolateeee nerlerdesin sen...baska topikler de..arada gel ceee de yavrum.

Canım onu bende okumuştum hatta Adem Güneş var o hep senin yazdığın gibi tavsiye ediyor amaaa yapı karakter meselesi benim ki senin rüzgar kadarken bile yatmadı yanımızda mızırdanırdı dönerdi ne zamanki beşiğine koyardım hemen uyurdu:) benim içimde ukdedir koynumda uyuması ama hiç uyumadı sevmedi oğlum, odasını 20 aylıkken falan ayırdım hiç zorlanmdaı anne baba diye ağlamadı hatta eşim odasında kalayım ilk gece dedi gerek olmadı, şimdi diyorum ikinci kesin benimle yatar çok istedim ya o zaman emirde gelir kıskanır bizde babayı yataktan postalarız sen aynen tadın çıkar önünde sonunda zaten ayrılıyor odaları öptürmyücekler bile günü gelecek

Kızlar ben hamile kaldım kalalı böyle sanırım sonradan mı başladı hatırlamıyorum o kadar uzun oldu ki, soğuk ter döküyorum sürekli, teri döktükten sonra rahatlama geliyor tekrar aynısı oluyor gün içinde bir kaç kere oluyor, bilgisi olan yaşayan var mı, daha önce yoktu öyle sıkıntım kansızlığımda yok

Canım ben normalde hiç terleme bilmeyen biriydim yani güneşin altında bile eh işte öyle terlerdim ama hamileliğin başından beri o sıkıntı ile gelen ve terlediğimde rahatlatan bir durum var günde 4 5 defa tam kıyafet değiştiriyorum hava sıcak ondan diyordum ama değil yağmur yağıyor hava birkaç gündür serin ama ben hala aynıyım ilk başlarda hadi arada sancılarım oluyordu sıkıntı veriyor ondan diyordum ama sancı yokkende aynı ben hayatımda bu kadar terlediğimi bilmem...

Selam kizlar.ustunkoru gecmisi okudum.
Eflal canim uzme kendini.psikolog iyi fikir bulabilirsen.kendine ediyorsun canim.degistiremiyoruz insanlari.
Hifa canim dualarim seninle.dogumda aysegulle seni cok andim.
Cutem benim kuzum da 5gibi koynumuzu istiyo biz de aliyoruz.
Kizimin gobegi dustu teyzeleri.bugun kontrolumuz var birazdan.
Hala ek olarak mama veriyorum yetmiyor sutum.emmiyor beni.emse de iki cekip basliyor memeyle kavga etmeye.yavastan alisir ins.o kadar zor ki 50ml sut icin bi saat sagmak,bebek biberonla icsin diye yarim saat ugrasmak.sukurler olsun bugunumuze.dunyamiz degisti kizlar.allah isteyen herkese nasip etsin.su meme derdini asarsam daha cok zamanim olucak.yemek bile yiyemiyorum yetisemiyorum cogu zaman.

Cnm. O dedigin ter ve sikintiyi ben hergun yasiyrm iste. Dogurmadan once bilmezdim bi dogurdum hep oyleyim. En az 6 kere ust degisiyrm gun boyum

Yavrummmm.ne olur yemek ye. Bak migden senin de hassas. Benim durumuma dusme. Insallah sutunde artacak. Kolay seyler yasamiyrsun suan. O sutun gelmesi bile mucize bu sikintinda. Masallah Allah nazardan saklasin. Kizin daha fazla yatmaya baslar sizinle.uyarmadi deme.

Kızlar nasılsınız :) yorumlarınız için çok sağolun güzel yürekliler... şaka falan dediğiniz gibi sona az kaldı Rabbim isteyen tüüümmm güzel yüreklere bu duyguyu yaşatsın.Cutem 30.haftadan sonraki kabus olayı cidden oluyor varya ben aştım kendimi film izlemediğim haber izlemediğim halde u uuu uuu ne kabuslar bir görsen işıd mıdır nedir geçen rüyamda onlar korkuttu beni uyanamıyorumda sıyıracaktım elimden oğlumu alan kötü kadın mı dersin ağla ağla canım çıktı
Duhamm bende hareketleri tam olarak hissettiğimde 22 haftayı geçmiştim canım sakın kafana takma sabırla bekle az kaldı sonrada artık bi dur da nefes alayım oğlum diyeceksin

Eflal.
Cnm biz eve geldik. Bi heves yatagina koydum. Cizzzzz. Aldim. Ara ara denedim tovbe yatmadi. Sadece gogsumde uyudu. Memede degil gogsumde uyudu hep. Benik yatagima bile indiremedim. Oturarak uyudum dusurmeyeyim diye. Derken derken simdi koynumda yatiyr. Ama kendi yataginda asla. Esime diyrm ki oglana besik alana kadar sana yatak alsaydik da orda sen burda biz yatsaydik odamiz.musaitte alirdi tek kisilik yatagi.

))
Yavrum sem simdiki kabuslari gor bir de.
Gece oglumu calmislar. Zorla alt dislerini takmislar )
Disle yatip kalkarsan boyle olur

canım normal ter olsa tamam diycem ama soğuk soğuk ter hani ceryanda kalırsında çarpar terlersinya öyle
haklısın canım ben kendimi değişeyim en iyisi:)

canım inşaallah bol bol olsun sütün kızın doya doya içsin, yemen şart canım zorda olsa şart güçten düşme tek başına zaten yoruluyorsun, sen biliyorsundur gerçi yine de yazayım, tahin çok arttırıyor sütü özellikle şıralı tahin bulabilirsen, dereotu, bulgur, lokum, çemen, süt yapıcı çaylar, mutlaka biliyorsundur bilmediğin vardır belki içinde diye yazdım akıl verir gibi olmasın:)
canım gündüz beşiğinin markasını öğrenebilirmiyim
Cnm. O dedigin ter ve sikintiyi ben hergun yasiyrm iste. Dogurmadan once bilmezdim bi dogurdum hep oyleyim. En az 6 kere ust degisiyrm gun boyum

canım soğuk ter mi normal ter tamam da soğuk soğuk bezdirdi beni inan saat başı oluyor artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…